Yukarı
24845

AKP'li Akay: Seçimde Başarılı Olduk

10 Nisan 2014 15:45

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir'de alınan seçim sonucunun başarı olduğu öne sürdü. Akay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile mesafeli olmadığını söyledi, görevden alınacağı yönündeki iddialar için de, “Daha iyi birisi yapacak olursa Genel Başkan'ın, Genel Merkez'in takdiridir” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, daha önce geniş masada il başkan yardımcıları ile yan yana oturarak yaptığı açıklamanın aksine ilk kez kürsüden tek başına konuştu. Toplantıya il başkan yardımcılarından kimsenin katılmaması dikkat çekti. Yaklaşık beş aydır basın toplantısı düzenlemeyen Akay, bundan sonra toplantıları kürsüden yapacağını ve medyaya daha sık çıkacağını söyledi. 

İl Başkanı Akay, yerel seçimi 2009 yılı ile kıyasladı ve 1 olan ilçeyi 6'ya, yüzde 29.2 olan oyu yüzde 36'ya 23 olan meclis üyesi sayısını 51'ye çıkardıklarını belirterek, “Başarılıyız” dedi. Akay, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın şu değerlendirmede bulundu: 

“Sayın Bakanımız yüzde 40 hedefi olduğunu ona ulaşamadığı için başarısız olduğumuzu ifade etti. Hedefimiz 40'lar ve üstündeydi. Rakamın aşağıda olması Bakanımızın da 'başarısızlık' ifadesi kullanması doğru. Ama sonuçta 29'lardan 36'ya çıkmak yaklaşık 7 puan arttırmak oyları da yüzde 50 oranında arttırmak, elde 1 olan belediyeyi 6'ya çıkarmak 23 meclis üyesini 51'e çıkarmak başarıdır. Rakamsal anlamda da İzmir ilçe teşkilatlarının belediye başkan adaylarımızın da başarılı olduğunu görüyoruz.”

“3 İLÇEYİ KILPAYI KAÇIRDIK”

Akay, bazı ilçelerde seçimi kıl payı kaçırdıklarını öne sürerek,

“Bir kaç tane ilçede çok az farkla seçimi kaybettik. Yaklaşık 900 oyla Aliağa, 2 bin 500 oyla Bergama, 122 oyla Bayındır'ı kaybettik. 13 oyla da Selçuk'u aldık. Neden kaybettiğimizi mutlaka muhasebesini yapmamız lazım ama çok az farkla kaybedilen ilçelerle sayı daha fazla olabilirdi. Hedefimiz 30 ilçeydi. 6 ilçede bize görev layık görüldü. Daha fazla ilçe ve büyükşehir belediyesinde talip olacağımıza bizim açımızdan başarılı bir seçim olmuştur” dedi. İl Başkanı Akay, seçim sonuçlarını İl Koordinatörü Erol Kaya ve teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile görüştüklerini belirtti. 

GEZİ VE TAPELER ETKİLEDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, İzmir'e alınan seçim sonucunda operasyonların, tapelerin, genel siyasetin etkili olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Gezi olaylarıyla başlayan iki ilçesi kundaklanmış bir ilçesinin önünde aylarca TOMA'nın beklediği yerde siyaset yapıldı. 17 Aralık, 25 Aralık operasyonları Bakanımız İzmir'e geliyor seçim çalışmasına başlıyor ziyaret edeceğimiz insan, Liman Operasyonu'nda gözaltına alınıyor. 1414 projesini açıklıyor o gün akşam internette telefon konuşmaları yayınlanıyor. Bütün olumsuzluklara rağmen biz seçim çalışması yaptık.”

“DAHA İYİ YAPACAK BİRİ OLURSA GENEL MERKEZ'İN TAKTİRİDİR”

Akay, görevden alınacağı yönündeki iddialar hakkında şu açıklamayı yaptı: 

“Biz teşkilat terbiyesinde yetişmiş insanlarız. Bize bu görevi layık gören insanlar yarın bu görevden almayı uygun görürlerse bir şey diyemeyiz. Biz başarılı olduğumuzu söylüyoruz. Ankara'nın görüşleri olumlu olduğunu söylüyoruz. Görevimizin başındayız. İl Başkanı ilçe başkanlarıyla görevi en güzel şekilde yapmaya hazırız. Daha iyi birisi yapacak olursa genel başkanımızın takdiridir. Genel Merkezimizin takdiridir.”

“ADAYLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTEMEDİM” 

İl Başkanı Akay, aylardır basına çıkmamasının parti içinde 'konuşma yasağı geldi' yorumlarına neden olduğunu soran basın mensuplarına böyle bir yasağın olmadığını adayların önüne geçmemek için konuşmadığını söyledi. Akay, Biz seçim sürecine girdik. Burada Sayın Bakanımız Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olarak adaylarımızla birlikte zaten seçim döneminde yeterli gerekli olduğu kadar basınla iç içe oldular. Herhangi bir şekilde basının önüne çıkmamız o çalışmayı yapanların önüne geçmek gibi algılanır diye düşündük. Genel Merkez'in de tavsiyesi oldu” dedi. 

“YILDIRIM'LA MESAFE YOK”

Akay, Binali Yıldırım'ın kendisine karşı mesafeli olduğu olduğu yönündeki iddiaları, “Bu dedikodulara çok fazla kulak asmıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Bakanımız her zaman liderimizdir, kaptanımızdır, yol gösterenimizdir. Mesafemiz yok” dedi.

(DHA - Elif DEMİRCİ)



Yorumlar

  • binali yıldırım artık seçimi sen kaybettin.2019 yılında yapılacak yerel CHPNİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BENİM.BİNALİ YILDIRIM.ARTIK SEN BENDEN KORK .ÇÜNKÜ BENDE CHPDEN AKTİF SİYASETE ATILMAYA KARAR VERDİM.2015 YILINDA YAPILACAK GENEL SEÇİMDE OYUMU CHPYE VERECEĞİM.CUMHURBAŞKANI ADAYI İLKER BAŞBUĞ OLURSA,KESİNLİKLE DESTEKLEYECEĞİM.AZİZ KOCAOĞLU SON DERECE BAŞARILI BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR.
    kerem tunçer
    20 Ekim 2016 04:31

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR