Yukarı
135797

Zehirleri vücuttan atan besinler

17 Nisan 2014 12:45

Kurşun, kemiklerimizdeki kalsiyumla yer değiştirip kemiklerimizi eritiyor, alüminyum ise özellikle beyin ve sinir sisteminde çok önemli işlevi olan magnezyumun yerine geçip alzheimera yatkınlığa neden oluyor.

Do­ğal, ya­ni or­ga­nik ya­şam­dan uzak­laş­tık­ça be­de­ni­miz ze­hir­li mad­de­ler­le baş ede­mez ha­le ge­li­yor. İs­tan­bul Flo­ren­ce Nigh­tin­ga­le Has­ta­ne­si Sağ­lık­lı Ya­şam Mer­ke­zi Di­rek­tö­rü Dr. Öz­gür Şa­mil­gil, kad­mi­yu­mun, çin­ko­nun ye­ri­ne ge­çer­ken böb­rek­ler­de bi­rik­me­ye baş­la­yıp, si­nir lif­le­rin­de ile­ti bo­zuk­lu­ğu do­ğur­du­ğu­nu, ni­ke­lin de man­ge­ne­zin ye­ri­ni ala­rak kan­se­re yat­kın­lık yap­tı­ğı­nı açık­la­dı.

Organların bitmeyen uğraşı

Şa­mil­gil, “As­lın­da ka­ra­ci­ğer ve böb­rek­le­ri­miz dur­mak­sı­zın bu mad­de­le­ri (ağır me­tal­le­ri) ze­hir­siz­leş­tir­mek­le uğ­ra­şı­yor, dış­kı, id­rar ve ter­le at­ma­ya ça­lı­şı­yor. Ze­hir­siz­leş­tir­me an­la­mı­na ge­len de­toks ile il­gi­li bi­lim­sel ola­rak is­pat edil­miş ke­sin bir yön­tem ol­ma­sa da ba­zı gı­da­la­rın bu an­lam­da fay­da­lı ola­bi­le­ce­ği öne sü­rü­lü­yo­r” de­di. İş­te bun­lar­dan en sık öne­ri­len­le­ri :

Brokoli

Bro­ko­li, kar­na­ba­har, la­ha­na, kı­vır­cık sa­la­ta ai­le­si, yo­ğun sül­fo­ra­fan içe­ri­ği sa­ye­sin­de gen­le­ri­mi­zin yük­sek mik­tar­da an­ti­ok­si­dan ve ze­hir­siz­leş­ti­ri­ci mad­de­ler üret­me­si­ni sağ­lar, kan­se­re kar­şı önem­li de­re­ce­de ko­ru­yu­cu­dur.

Yaban mersini

Yük­sek mik­tar­da an­to­si­ya­nin içer­me­si ne­de­niy­le, hüc­re­le­ri ze­hir­li mad­de­ler­den ko­ru­ma ve arın­dır­ma­da çok fay­da­lı­dır.

Soğan-sarımsak

Sülfür içeriği nedeniyle karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve antiboitik benzeri etkisiyle mikroplara karşı direnç sağlar. Birçok faydalı mineral içerir, kansere karşı koruyucudur. Böbreklerin süzmesine yardımcı olur.

Elma

Be­sin kat­kı­la­rı­nın ve me­tal­le­rin vü­cut­tan uzak­laş­tı­rıl­ma­sı­na yar­dım­cı olan su­da eri­yen pek­tin isim­li bir tür lif içe­rir.

Maydanoz

Karaciğerin metabolizmasını hızlandırarak zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Böbreklerin çalışmasını arttırıcı etkisi vardır. A, C ve K vitaminlerinden çok zengindir.

Tarçın-zencefil

Tar­çın, de­mir, kal­si­yum ve man­ge­nez­den zen­gin­dir, yağ asit­le­ri­nin par­ça­lan­ma­sı­nı ko­lay­laş­tı­rır, şe­ker me­ta­bo­liz­ma­sı­nı dü­zen­le­ye­rek ka­ra­ci­ğe­rin iş yü­kü­nü azal­tır. Zen­ce­fil: Ba­ğır­sak ha­re­ke­ti­ni ar­tı­rır, me­ta­bo­liz­ma­yı hız­lan­dı­rır, atık mad­de­le­rin atı­lı­mı­nı ko­lay­laş­tı­rır, iş­ta­hı fren­ler.

Kurt üzümü

Çin tıb­bın­da asır­lar­dır kul­la­nıl­mak­ta­dır. Ül­ke­miz­de de ye­tiş­ti­ril­mek­te­dir. Ta­dı ya­ban mer­si­ni ile ki­raz ara­sı olan tat­lı ve su­lu bir mey­ve­dir, mey­ve­si ve yap­rak­la­rı kul­la­nıl­mak­ta­dır. Por­ta­kal­dan çok da­ha faz­la C vi­ta­mi­ni içe­rir. Tü­mör­le­re kar­şı de­ney fa­re­le­rin­de fay­da­lı bu­lun­muş­tur, DNA­'yı ko­rur. Çin­ko, kal­si­yum, ger­man­yum, se­len­yum, fos­for gi­bi fay­da­lı bir­çok ele­men­ti içe­rir. Ha­vuç­tan da­ha iyi bir A vi­ta­mi­ni ön­cü­lü olan be­ta ka­ro­ten kay­na­ğı­dır. Ka­ra­ci­ğe­ri ko­rur. Gö­zü sa­rı nok­ta has­ta­lı­ğın­dan ko­rur.

Susam

Ka­ra­ci­ğe­ri ko­rur. Zen­gin lif içe­ri­ği sa­ye­sin­de ba­ğır­sak fonk­si­yon­la­rı­na yar­dım­cı ve ba­ğır­sak kan­se­ri­ne kar­şı ko­ru­yu­cu­dur. Ro­ma­tiz­mal has­ta­lık­la­rı en­gel­le­yi­ci ve iyi­leş­ti­ri­ci et­ki­si var­dır.

Fesleğen

Fes­le­ğen, na­ne ve rey­han kan­se­re kar­şı ko­ru­yu­cu, vü­cut­ta su tu­tul­ma­sı­nı en­gel­le­yi­ci özel­lik­le­ri olan be­sin­ler­dir. Ro­ma­tiz­ma, ko­lit gi­bi il­ti­ha­bi has­ta­lık­la­ra ve kan­se­re kar­şı ko­rur.

Pancar

Mag­nez­yum, de­mir, çin­ko ve kal­si­yum­dan zen­gin ol­ma­sı ne­de­niy­le vü­cut­tan ze­hir­le­rin atıl­ma­sı­nı ko­lay­laş­tı­rır. Kan­ser­le mü­ca­de­le­de çok et­ki­li olan be­ta­si­ya­nin açı­sın­dan ol­duk­ça zen­gin­dir.

Ananas

Haz­mı ko­lay­laş­tı­ran ve ba­ğır­sak te­miz­li­ği sağ­la­yan bro­me­la­in içe­ri­ği ne­de­niy­le vü­cut­tan za­rar­lı mad­de­le­ri uzak­laş­tı­rır.

Enginar

Ka­ra­ci­ğe­rin za­rar­lı mad­de­le­ri ze­hir­siz­leş­tir­me­si­ni sağ­la­yan si­li­ma­rin ve yağ­la­rın ko­lay par­ça­la­ma­sı­nı sağ­la­yan mad­de­ler­le ko­ru­yu­cu özel­lik gös­ter­mek­te­dir.

Rezene

Yo­ğun lif içe­ri­ği sa­ye­sin­de ba­ğır­sak­lar­dan za­rar­lı mad­de­le­rin atı­lı­mı­nı hız­lan­dı­rır, sin­di­ri­mi ko­lay­laş­tı­rır.

Avo­ka­do

Hem su­da eri­yen hem de eri­me­yen lif­ler içer­di­ğin­den bar­sak te­mi­z­li­ği­ne yar­dım­cı olur, ro­ma­tiz­mal has­ta­lık­la­ra kar­şı ko­ru­yu­cu ve iyi­leş­ti­ri­ci et­ki­si var­dır.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR