Yukarı
135873

Kılıçdaroğlu: İzmir'de Sonuçlar Başarısız...

19 Nisan 2014 00:29

Metro Poll Araştırma'nın Başkanı Sencar, PM üyelerine il il analiz yaptı. CHP Parti Meclisi bugün saat 11.30'da toplandı. PM toplantısının ilk bölümüne Metro Poll Araştırma Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencar da katıldı. Sencar, seçime ilişkin il il yaptığı analizi PM üyelerine anlattı.

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, Sencar, CHP'nin başarılı ve başarısız olduğu illerin analizini yaptıktan sonra şu değerlendirmede bulundu: "AKP seçimlerde oy kaybetmiştir. MHP oy artımıştır. CHP ise oylarını korumuştur.''

PM ÜYELERİ NELER KONUŞTU?

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre Özer Sancar'ın verdiği brifingin ardından ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın aldı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu olan Gökhan Günaydın, "1989'daki yerel seçimlerde SHP %28.7 oranında oy almıştı. Biz SHP dönemi ile aynı oyu aldık. % 10'un altında oy aldığımız 37 il var. Buralarda neden az oy aldığımızı incelemeliyiz. Antalya, Ordu ve Mersin'i usülsüzlükler bir yana yeni büyükşehir yasasından dolayı kaybettik. Bu süreç içinde değişik firmalara toplam 147 anket yaptırdık" dedi.

DURDU ÖZBOLAT: "Seçimdeki seçimdeki başarısızlığın sebeplerinden biri, aday belirleme komisyonudur. Hata yapanlar siyasi bedelini ödemelidir.

HURŞİT GÜNEŞ: " Taşradan, kırsaldan, gecekondulardan ve umutsuzluklardan oy alamıyoruz. Biz sağ bir partideğiliz, olmakda istemiyoruz. Biz sol bir partiyiz."

OĞUZ OYAN: "Birgül Ayman Güler'in DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan'ı ziyaret etmesi parti suçudur. Kabul edemeyiz."

BİRGÜL AYMAN GÜLER: "DSP'ye gidip aday olanları suçlayamayız. Onlarla yapılan hatalar yüzünden gittiler. Bu süreçte vandalizm uygulanmıştır."

FİKRİ SAĞLAR: "Mersin'in kaybedilmesinden Beşli Komite olarak adlandırılan aday belirleme komisyonu sorumludur. Aday belirlenme sürecinde komite Mersin'i krize sokmuştur."

MUHARREM İNCE: "Sayın Genel Başkanım, Sayın Deniz Baykal da bu hatayı yapardı. Artık bu transferleri bırakın ve parti evlatlarına güvenin."

DURSUN BULUT: "İstanbul İl Yönetimi seçim sürecini götürememiştir. Kampanya boyunca TDH'yi sembolize eden sarı kaşkol ile CHP'nin sembolü olan kırmızı bayrağın kavgasını verdik. Parti içinde bunun tartışması sık sık yaşandı. Böyle bir disiplinsizlik kabul edilemez."

İLHAN CİHANER: "İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın Fethullah Gülen'in temsilcisi ile yaptığı telefon konuşmasına biran önce açıklık getirilmelidir."

BERRİN DİLEKÇİ: “Tüm il ve ilçe örgütleri bugünkü meclis toplamızın sonucunum etmektedir. Burada çıkacak karara göre tavır koyacaklardır. Bu yüzden 5'li komisyon özeleştiri yapmalı, hesap vermelidir.”

ALAATTİN YÜKSEL: "İzmir'deki seçim sonuçları, sanılanın aksine başarılıdır."

KEMAL KILIÇDAROĞLU: 14 AYLIK YOL HARİTASINI BİRLİKTE ÇİZECEĞİZ

Öte yandan PM'deki eleştirileri dinleyen ve son sözü alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay beklentisinin önünü de kesti. Kılıçdaroğlu, "Tüm Genel Merkez örgüt birimlerinin hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçime kilitlenmesini istiyorum" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun "14 aylık yol haritasını birlikte çizeceğiz" demesi ise '2015 Genel Seçimleri'ne kadar hiçbir kurultayın yapılmayacağı ve tüm kurultayların erteleneceği" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu PM Toplantısı'nda "Belediye meclis listelerinde kadınlara ve gençlere yeterince yer veremedik. Bu konuda hata yaptık. Ancak buna rağmen kadınlar ve gençler iyi çalıştılar" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, "Hata yapan örgütler bunun bedelini de ödeyeceklerdir. Bu süreçten sonra örgütlerle kendim ilgileneceğim" ifadesini de kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Danışma Platformları adı altında partinin değişik birimlerini biraraya getireceği ve strateji oluşturma konusunda yeni bir izleyeceği de öğrenildi.

CHP liderinin 'Uluorta parti eleştirisi yapanlar, partide yer bulamayacaklar" ifadesini de kullandığı da belirtildi.

Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in "İzmir'de başarılı olduk" sözüne de cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "İzmir'deki sonuçlar başarısızdır. Ben kaybedilen ilçe sayısına bakarım. İzmir örgütü kaybedilen ilçelerin nasıl kazanılacağına yoğunlaşmalıdır" dedi.

Öte yandan CHP liderinin milletvekilleriyle cumartesi günü buluşup seçim sonuçları değerlendireceği öğrenildi.

NOT: Gazeteniz Ege'nin Sesi, PM'ye sunulan MetroPoll Araştırma Şirketi'nin raporunda "İzmir Başarısız oldu" ifadelerinin yer aldığı haberi daha önce duyurmuştu.

CHP İzmir'de Başarısız...Haberini Okumak İçin Tıklayın



Yorumlar

  • Ah be genel başkanım nasıl umutlanmıştık,ne zaman bu aziz ve alaattin'e rağmen bir il başkanı atamıştınız Tacettin BAYIR'ı hemde azizi beye rağmen o o zaman mustafa moroğlunu istemişti ama siz onlara değil partilinizin talebinize bakıp Tacettin başkanı atadınız,sonra seçimlerde tehditler ve iş vaadleriyle aziz ve alaattin ikilisi ali'ye seçim kazandırdılar.sizini tek doğrunuz adam gibi adam il başkanını atadınız ama arkasında duramadınız.işte kırılma noktası orda başladı geri adım attığınız o nokta İZMİR'i bu gün bu noktaya taşıdı..O gün için dik duran ve İZMİR Siyasetini şekillendirmek isteyen bu 3 (A) ya direnen il başkanına ship çıkamadınız ve bu sonuçlar başkalarına siyasey yapma izni vermeyen İZMİR ÇETESİNİ (3.A)yı dahada güçlendirdi.üzgünüm genel başkanım çok üzgünüm tüm ikazlara rağmen bunu yaşamanızı gerçekten istemezdik ama anlatamadık size
    güzelbahçe genç CHP
    20 Ekim 2016 04:33
  • İnanılır gibi değil.. İZMİR 'İN SEVİLMEYEN BAŞARISIZLARI , BAŞARI İLAN ETMİŞ... "İZMİR HATIRASI" gibi bir foto...İLERİDE BAKARSINIZ... İZMİR 'İN SİZE NEFRETLE BAKTIĞI GİBİ..
    berrin ergüç
    20 Ekim 2016 04:33
  • Solda olduğunu ,sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir partinin mensupları lokomotifi olarak sn.Hurşit Güneş'in sözlerinin üzerinde özellikle durmanız gerekir diye düşünüyorum. Bir sosyal demokrat partilinin,İzmir gibi partisinin ''Kalesi''sayılan bir kentte,liman ve petrol emekçilerinin yoğun olduğu Aliağa'da;tarım emekçilerinin yoğun olduğu Menderes'te seçim kaybetmesi,içini acıtan ve ayağını denk atmasını gerektiren bir konudur...CHP,artık yüzünü sola dönmelidir.Faşist eskilerine,hocaya değil...
    Tuğrul Önder
    20 Ekim 2016 04:33
  • Izmirde ,genel merkezde hata yapmıştır,il Yönetimi'de. 1. Genel merkez aylar öncesinden adayları bir yarış içine sokmuştuk,aday adayları mahalle mahLle dolaşarak kendi propogandalarını yapmıştır,partinin değil, 2. Genel merkez(halkın yüzde 75 sevmediği) Aziz kocaoglununun adaylarını açıklamayla,Kocaoğlu'nun ve şürekasının şantajına boyun egmiştir. 3.adaylar birbirlerine kırdırılmış veya genel Merkez'den torpil arar olmuştur. 4.demokrasinin D si bile uygulanmamıştır, 5. Bu kötü koşullarda bile oy kaybeden, yüzde 57 den 50 düşen,8 ilçe kaybeden bir il nasıl başarılı olabilir, 6. Meclis üyelerinin cogu ahbap çavuş ilişkileri,kızı,hızını,abisi,dayısı veya iş ortaklarından meydana gelmiştir. 7 . Böyle giderse bir dahaki secimde sizler Izmir 'i unutun.
    Selman Kadifeoğlu
    20 Ekim 2016 04:33
  • Arkadaşlar allah rızası için rica ediyorum,bir büyüğümüz şu il başkanımızı VE Alaattin YÜKSEL'i arayıp bir sus desin sustursun ..konuştukça batıyor partimiz,şu ifadelere bakın yılların partilisi yim böyle bir şey görmedim.
    GERÇEK PARTİLİ
    20 Ekim 2016 04:33
  • 2014 Yerel seçimlerinde CHP nin başarısız olduğu aşikardır.İzmir için özellikle söylüyorum.Dayatma adaylarla seçime gidildi.Halkın istedği adaylar başkan adayı yapılmadı.Başarısızlığın ilk sorumlusu Sn.Aziz Kocaoğludur.İstifa tehditi bile yaptığı,adayların açıklanacağı akşam bile itiraz için Ankaraya gittiği biliniyor.Sn.A.Yüksel nasıl hala başarılıyız diyebiliyor İzmirliler onu anlayamıyor.Daha birkaç ilçe gidebilirdi direkten döndü.Mesela Konak ,Buca,Güzelbahçe,Karabağlar gibi.İzmire yazık ettiler...
    Ali Osman
    20 Ekim 2016 04:33
  • BİR CHP Lİ BİRİ OLARAK TABİİKİ BAŞARISIZ BULUYORUM.ALİ ENGİN NE İŞ YAPTI ÇIKIP SOKAKLARI GEZDİMİ.HALKIN İÇİNE GİRİP DERTLERİNİ DİNLEDİMİ ÖNCE ONA BAKMAK LAZIM..( BALIK BAŞTAN KOKAR )SAYGILAR...
    ALİ ÇAKMAK
    20 Ekim 2016 04:33
  • Ali gereğini yap artık orda oturamazsın.
    lombak
    20 Ekim 2016 04:33
  • ali engin ve aziz kocaoğlu yüzünden chp izmirde başarısız olduk ,hem yanlış adaylar gösterdiniz.HEMDECHPYİ İZMİRDE HEZİMETE UĞRATTINIZ.SAYIN AZİZ KOCAOĞLU,2019 YILINDA YAPILACAK YEREL SEÇİMDE CHPDEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLMA,İZMİRLİLER SENİ ARTIK İSTEMİYOR.ALİ ENGİN SENDE CHP İZMİR İL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ET.TÜM BAŞARISIZLIKLARIN SEBEBİ SENSİN.KONAKTA SEMA PEKDAŞI ADAY GÖSTERMEYECEKTİNİZ.KONAKTA YA ÖZGÜN UTKU YADA HÜSEYİN MUTLU AKPINARI KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERSEYDİNİZ .SONUÇ DAHA FARKLI OLURDU.AZİZ KOCAOĞLU,HİÇ HEVESLENMESİN.ÇÜNKÜ BENDE CHPDEN AKTİF SİYASETE ATILMAYA HAZIRLANIYORUM.2019 YILINDA YAPILACAK YEREL SEÇİMDE CHPNİN İZMİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINIZ BENİM.
    kerem tunçer
    20 Ekim 2016 04:33

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ankara yarışında kim önde... Mansur Yavaş, son anket sonuçlarını açıkladı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında Ankara'daki son anket sonuçlarını açıkladı. Yavaş, "Meclis çoğunluğunu elde etmemiz ilçelere bağlı. Adaylarımız iyi. Şu anda gelen anketl...

Gebze’de sanayi tüpü patladı: Ölü ve yaralılar var

Kocaeli Valiliği, Gebze ilçesindeki bir fabrikada sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.


‘Bir kere bana teşekkür etmeleri lazım’

AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un açıkladığı malvarlığı gündemde olmayı sürdürüyor. Söz konusu durum hakkında bir açıklama daha yapan Altınok “Bir kere teşekkür etmeleri lazım ki, be...

Özgür Özel'den, Bahçeli'ye telefon

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeniden Genel Başkan seçilen MHP lideri Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak tebrik etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP'nin dün yapılan 14'üncü Olağan Bü...


Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet Çanakkale duruşunu gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Töreni'ne katıldı. Erdoğan, konuşmasında "Çanakkale'de bu m...

Eski mülk sahibi ifade verdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği iddia edilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, mevcut il başkanlığı binasının eski sahibi Arnavut uyruklu Ali...


Çanakkale şehitleri İstanbul'da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali S...

''Tayyip Erdoğan MHP'yi elimizden aldı Devlet Bey'e iade etti''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, "Biz MHP'yi aldık, Tayyip Erdoğan elimizden aldı Devlet Beye iade etti" dedi. İYİ Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı: 'Çanakkale'de inanç galip geldi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüyle ilgili, "İmanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları Çanakkale’de hüsrana u...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Nevra Serezli'den 'Sihirli Annem' açıklaması

2003 yılında başlayan Sihirli Annem dizisinin en sevilen karakterlerinden biri de Dudu Peri'ydi. Dizide Dudu Peri'ye hayat veren Nevra Serezli katıldığı YouTube programında yeniden çekile...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR