Yukarı
139772

Selahattin Demirtaş: Bu serveti nasıl yaptın?

22 Temmuz 2014 16:27

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu temsilcileriyle toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Selahattin Demirtaş, bazı adayların arkasında devlet olduğunu belirterek, "'Ben milletin adayıyım' diyerek devletin bütün imkanlarını kullanan adaylar var, görüyorsunuz, izliyorsunuz. Ben merak ediyorum; 'milletin adayıyım' diyor ya, milletin kaçının altında özel uçak, özel helikopter var. Bu nasıl millet adayıdır ki ayağı toprağa değmiyor" dedi.

"BİR ANA UÇAĞINDA, BİR ATA UÇAĞINDA"

Demirtaş, "Bir Ana uçağında, bir Ata uçağında. Devletin helikopteriyle, uçağıyla, il  il şehir şehir gezip miting yapıyor. Milletin helikopteri yok benim bildiğim, milletin özel uçağı yok. Milletin altında valiler, kaymakamların imkanları yok. Sen resmen devletin adayısın. Bütün devlet imkanlarını fütursuzca, çirkince kullanıyorsun. Merak ediyorum; bu nasıl bir millet adayıdır ki gittiği her yerde mitinglerin bütün masraflarını devlet karşılıyor, valilikler imkanlarını seferber ediyor. Milletin böyle imkanları yok" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, "Sen TRT'yi kendi özel televizyonun gibi kullanıyorsun. TRT devlet kanalı, halkın kanalıdır ama sana hizmet ediyor. Sen bütün bunları yaparak milletin adayıyım diyemezsin" dedi.

"DEVLETİN İMKANLARI SANA KURBAN OLSUN"

Selahattin Demirtaş, "Farz edelim sen bizden daha fazla halkçısın, hakikisin. O halde uçaklar, helikopterler, valiler senin olsun. Para, pul senin olsun.Bütün imkanlar sana kurban olsun. Tek bir şey istiyorum senden; canlı yayında, baş başa, halkın huzurunda tartışalım. Tek bir program, 2 saat canlı yayına çıkalım beraber ve gazeteciler soru sorsun bize. Ondan sonra hiç bir televizyon kanalı beni yayınlamasın. TRT, 24 saat seni yayınlasın. Devletin imkanları sana kurban olsun, feda olsun. O 2 saat benim karşıma çık yeter. Madem milletin adayısın, seçim yarışından adaylarla tartışmaktan, konuşmaktan neden korkuyorsun, çekindiğin ne var. Cumhurun başkanlığını adaylığını koymuşsun ama bir adayla bilekonuşmaya cesaret edemiyorsun, halkla nasıl konuşacaksın" diye konuştu.

"EN İYİ HALKÇI LİDER TAKLİDİ YAPAN BAŞBAKANDIR"

Demirtaş, "Bunun en büyük  avantajı devlet imkanları değil, rol yeteneği büyük. Bugüne kadar en iyi halkçı lider taklidi yapan başbakandır. Yeteneği budur, çok iyi taklit yapabilir, gerçekmiş gibi taklit yapabilir. En büyük yeteneği bu. Bu anlayışın şimdi süslü pullarını tek tek dökmeye başladık"ifadesini kullandı.

"KAFALARI BASMIYOR"

"AKP'liler, 'CHP projesinin adayıdır' diyor. CHP ve MHP'lilerde 'yok AKP projesinin adayıdır' diyor" diyen Demirtaş, "İkisi de meseleyi anlamış değiller. İki kesimde halkın içinden hakiki bir adayın çıkabileceğine imkan vermiyorlar. Olmamış çünkü cumhuriyet tarihinde görmedikleri bir şey. Biri çıkıp, bir Kürt, Kürt siyasal mücadelesinden çıkmış bir Kürt, öyle Kürt kökenli falan değil, hakiki bir Kürt cumhurbaşkanlığına aday olacak. Buna inanamıyorlar. Kafaları buna basmıyor. Bir Kürt'ün çıkıp, Türk'ün hakkını savunabileceğine akılları ermiyor. Bir Kürt'ün çıkıp işçinin, emekçinin hakkını savunacağına kafaları basmıyor. Bir Kürt'ün çıkıp; kadınların, Alevilerin, Ermenilerin, çiftçinin, köylünün, esnafın hakkını savunabileceğine kafaları basmıyor. Tarihlerinde görmemişler. Siyasi geçmişlerinde böyle bir anlayış olmamış. Bir Kürt çıkıp hem Müslümanların, hem Yahudi'nin aynı zamanda hakkını savunabileceğini; asla, rüyalarında görseler kabul edemezler. Bu yüzdenpaniklemişler, felekleri şaşmış durumda. Çünkü istiyorlar ki çıkarsa sadece kendi kimliğini savunsun. Kim çıkarsa siyaset meydanına, kendin yana olanları savunsun. geri kalanları düşman ilan etsin, geri kalanlarla savaş ilan etsin, Geri kalanları devletin baskısı, zulmü altında ezsin istiyorlar. Yıllardır siyaset böyle şekillenmiş." diye konuştu.

"KEMALİZM ADI ALTINDA..."

Demirtaş, "Yıllarca Kemalizm adı altında, Müslümanlara, Kürtlere, Alevilere, solculara bu ülkede haksızlıklar, hakaretler yapıldı. Devlet imkanlarını kendi çıkarları için kullandılar. Sağcılar geldiler kendinden yana olmayanları tamamen ezdiler, devletin zulmü altında inlettiler. Şimdi kendine muhafazakar diyen bir iktidar var. 12 yıldır onlar yönetiyorlar. kendinden yana olmayanları aynı şekilde ezerek 12 yıllarını geçirdiler. Biz bütün bu çarpık siyasi anlayışa, bu kimlik ve kendi etrafında, bir güç yaratarak, geri kalanları ezme siyaseti anlayışınason vermek için yeni bir yaşam öneriyoruz. Bizim yaşam önerimizde, ezilen kim varsa, hepsinin hakkını, hukukunu savunma gibi bir görevimiz vardır."dedi.

"TEK DİL, TEK MİLLET FAŞİZMİNE KARŞI"

"Bunların yaptığı gibi tek dil, tek millet faşizminden uzak duracağız" diye konuşan Demirtaş, "Tek milletin ve tek dil dayatmasının Türkiye toplumuna hayrı yoktur. Türk ulusu ve Türk milleti, Türk halkı zannetmesin ki tek dil dayatması Türklerin işine yarıyor. Türklere de en büyük zararı veren tek dil, tek millet faşizmidir. Asla ama asla hiç bir halkı başka bir halkı ezerek, yok ederek, yok etmeye çalışarak, huzur bulmaz, mutluluk bulmaz, demokrasi ve özgürlük bulmaz. Bu nedenle tek dil, tek millet faşizmine karşıda en fazla Türk halkının, Türk milletinin karşı çıkması lazım. Türk milletinin çıkıp, 'ey devlet, ey başbakan sen benim adıma Türklüğü kullanarak başka halkları yok sayamazsın. Onların diline hakaret edemezsin, kimliğine hakaret edemezsin' demesi lazım. Müslümanların, Sünnilerin çıkıp, 'ey başbakana, ey devlet, en Sünni Müslümanları kullanarak Alevilere hakaret edemezsin. Onun inancını aşağılayamazsın, Yahudi'ye hakaret edemezsin, Hristiyan'a, Süryani'ye hakaret edemezsin. Sen benim inancımı kullanarak, insanları sokakta katledemezsiniz. Müslümanlık adına sokakta öldürttüğün çocukların gençlerin analarını yuhalatamazsın. Benim dinimde böyle bir şey yok' dememiz lazım" ifadelerini kullandı.

"SANDIĞA GÖMECEK KADINLARDIR"

Selahattin Demirtaş, "Kadınların bu tekçi anlayışı kabul etmemesi lazım. Kadınlar, kendilerine hakaret eden; 'sadece 3 çocuk yapın. Kaşınıza çıkan ilk kişiyle evlenin. Çok ince eleyip sıkı dokumayın, sizin işiniz değil. Siz sadece erkeklere karı olun, devlete de 3 çocuk doğurun. Başka işiniz yoktur' diyen anlayışı sandığa gömecek kadınlardır. Buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

"BU MUDUR MİLLETİN ADAMI, BU MUDUR MİLLİ İRADE, MİLLİ GÜÇ?"

Demirtaş, "Bugüne kadar başbakan, bakan olmuşta, zengin olmamış bir kaç tane istisna dışında kimse yok. Hepsi mali mülkü serveti toparlayıp öyle bırakmışlar. Şırnaklısı zaten soruyor, sende sor kendine Batı'da ki kardeşim, 3 ekmek mi alayım, 2 ekmek mi alayım hesabı yapıyorsun. Cebinde ki parayı denkleştiremezsen, o gün fazla ekmek alsan, öbür gün aç kalacaksın. Sen böylesin, bide oy verdiğin, iktidara taşıdığın bunlara bak. Evlerinde para koyacak yer yok. Bankada para koyacak yer yok. Bu mudur milletin adamı, bu mudur milli irade, milli güç?" dedi.

"YEDİ SÜLALEMİN TEK BİR KURUŞUNDA BENİM PAYIM YOKTUR"

Selahattin Demirtaş, "Senden aldığı güçle neler yapıyorlar. Üstelik İslam adına, Müslümanlık adına bunları yapıyorlar. Müslümanlıkta böyle bir zenginlik yoktur. Çalışır alın teri ile kazanır, alın teridir, helal olsun. Fakat Müslümanlıkta çalışmadan böyle bir zenginlik yoktur.

İşte bir kefenden başka bir zenginlik olmayan Müslümanlık anlayışında, böyle Karun gibi zenginlere yer yoktur. Servetini açıklamış. İddia ediyorum kökü yalan. Eşimin, kardeşimin, dayımın amcamın, yedi sülalemin tek bir kuruşunda benim payım yoktur. Neyim varsa açıkladım. Bu kadar. Başka bir şeye de ihtiyacım yok" şeklinde konuştu.

"BU SERVETİ NASIL YAPTIN AÇIKLAMAN LAZIM"

Demirtaş, "Siyasete zengin olmak için giren ahlaksızdır, namussuzdur. Size ait olup, eşinizin, kızınız, oğlunuzun, dayınızın üzerinde ki malları da açıklayın. Dürüstseniz bunları da açıklayın. Halktan neyi niye saklıyorsunuz. Bende 8 yıldır milletvekiliyim, sende 12 yıldır milletvekilisin, başbakansın. Topu topu benden 4 yıl fazla milletvekili maaşı almışsın. Bu serveti nasıl yaptın açıklaman lazım. Bunların hepsi yetenek olamaz her halde, hepsine alın teri diyemezsin her halde. Yüzlerce milyon dolarlar, eurolar nereden geldi. Bunları açıklaman lazım. Cumhurbaşkanı adayısın, halkın başkanı olacaksın. Bunları bile açıklamayacaksan nasıl olacaksın? Çocuğunun ne malı var mülkü, gemileri açıklamıyor. Halka yalan söyleyen biri halkın başkanı olabilir mi acaba. Halkına yalan söyleyen, halkında malını mülkünü gizleyen halka başkanlık yapabilir mi? Bunlara dur demelisiniz" dedi.

Bu arada Demirtaş'ın konuşmasının başında salondaki uğultudan rahatsız olması üzerine görevliye durumu iletmesi dikkat çekti.

(DHA)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'den İYİ Parti seçmenine 'stratejik davranma' çağrısı

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, sandığa üç gün kala parti tabanı ile İYİ Parti ve AKP seçmenine seslendi. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ ...

HPV ve HIV iddialarıyla gündeme gelmişti... Gözaltına alınanlar var!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "ha...


Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

'Emekliler simit satsın' diyen MHP'li vekilin şirketi devletten milyonlarca liralık ihale almış

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelir emekliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" diyen MHP Aksaray Mi...


''Telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek''

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) savcılığa gönderilen yaz...

Beyoğlu Hükümet Konağı ihalesini Erdoğan'ın lise arkadaşının şirketi aldı

Cumhuriyet’in haberine göre, 23 milyon 998 bin TL’lik ihaleyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un "Gürsoy Grup" adlı restorasyon şirketi aldı.


Özel: 11 büyükşehire 4 ekleyebiliriz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim tahminlerini paylaştı. Özel, önceki seçimde CHP'nin kazanmış olduğu 11 büyükşehrin üstüne 5 büyükşehir daha eklenmesinin mümkün olduğunu söyledi.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Dilan Polat şikayetini geri çekti, dava düştü!

Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı gerekçesiyle dava açtığı Nez Demir hakkındaki şikayetini duruşmada geri aldı. Polat'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle dava düşerken...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR