Yukarı
139856

Gök Roboski'yi ziyaret etti

24 Temmuz 2014 17:55

CHP Ankara Milletvekili, TBMM İnsan Hakları inceleme Komisyonu ve Uludere Alt Komisyonu Üyesi Levent Gök, CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar’la birlikte Roboski köyünü ziyaret etmek için geldiği Şırnak'ta partililerle buluştu.

CHP İl Başkanı Mesut Uğur tarafından karşılanan Gök, partisinin il binasını ziyaret etti.

Levent GÖK, Şırnak’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bütün il, ilçe ve beldelerinde vatandaşların sorunlarına katkı sunan muhalefet partisi olarak Şırnak'ta da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve Uludere Alt Komisyonu Üyesi olarak, Uludere olayı sonrası CHP adına konuyu Mecliste takip ettiğini ve bu konuda muhalefet şerhi hazırladığını belirten Gök, "CHP bölgede huzur ve güven istiyor. Biz doğunun ve güneydoğunun sorunlarını ve Kürt sorununu farkındayız ve biliyoruz. Daha kimsenin Kürt sözcüğünü ağzına alamadığı bir dönemde, 1991 yılında CHP 12 Eylülde anadil yasağı olarak Kürtçeye getirilen yasağın kaldırılması için kanun teklifi veren bir parti olarak, bugün saygıyla anılacak çok çeşitli faaliyetlere imza atmış bir partiyiz" dedi.

'KATLİAMIN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ'

Levent GÖK sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP, ülkemizin gelir dağılımında en az pay alan Şırnak'ta yaşanılan bütün sorunların farkındadır. Bugün Şırnak'tayız, yarın Roboski'deyiz. Ben TBMM insan hakları inceleme komisyonu ve Uludere alt komisyonu üyesi olarak, bu konuda Uludere'de 34 yurttaşımızın öldürüldüğü hava harekâtı sonrası yaşanılan olayda, CHP adına konuyu mecliste takip eden ve bu konuda muhalefet şerhi hazırlayan bir kardeşinizim.

Biz CHP'nin özellikle Kürt sorunun çözümü noktasında, gerek Uludere'de gösterdiğimiz ve harcadığımız gayretler, gerek seçim barajının yüzde 10'dan daha aşağı düşürülmesi ile ilgili verdiğimiz teklifler, hapishanelerdeki tutsakların ve hasta mahpusların serbest bırakılmasına ilişkin verdiğimiz teklifler, Diyarbakır'daki cezaevinin kapatılması ve bir utanç müzesi olarak açılması gerektiğine dair verdiğimiz tekliflerin tümünün reddedildiği faili meçhul cinayetlerin araştırılması konusunda verdiğimiz tekliflerin ve araştırma önerilerinin defalarca reddedildiği bir parlamentoda çalışıyoruz.”

“Geçtiğimiz günlerde Başbakanın bir yandan Kürt sorununu çözümü konusunda bir çaba sarf edildiğini belirtip, ertesi gün Halkların Demokrasi Partisi'nin mecliste bulunmaması gerektiğinin açıklamasını çok şiddetli yadırgadığımızı belirtmek isteriz." diyen Levent GÖK, konuşmasında IŞİD’ de değindi:

"Irak'ta Kobani bölgesinde ve yine Suriye'de yine iktidarın yarattığı bir İŞİD faktörü var. Bir IŞİD gerçeği var. Irak Şam İslam Devleti altındaki kendini tarif eden IŞİD'in hiçbir kural tanımadan acımasız yöntemlerle bölgeye çok ciddi zararlar verdiğini görüyoruz.

Ne yazık ki bu IŞİD'in oluşmasında AKP iktidarının onlara sağladığı silah, mühimmat, lojistik destek ve insan desteği olmak üzere pek çok faktörler bugün IŞİD'i yaratan faktörler olarak karşımıza çıkmış ve artık silahlar Türkiye'ye dönmüş bulunuyor. Kobani bölgesinde kuşatma altında bulunan Kürt kökenli yurttaşlarımızın yine Suriye'de IŞİD'in tehdidi altında bulunan her türlü vatandaşımızın Türkmenler, Türk her türlü Arap kökenli insanlarımızın bu IŞİD'in tehdidinden kurtulması gerekmektedir. Bu konuda hükümetin bir adım atmadığına tanık oluyoruz" dedi.

MUSUL REHİNELERİNDEN HABER YOK

Musul'daki rehin vatandaşlara değinen Gök, şunları söyledi:

"49 yurttaşımızdan daha şu saatte kadar bir haber alamıyoruz. Daha bir başkonsolosu rehin aldığı ve günlerce rehin tutulduğu bir hadisede hükümet yayın yasağı koymuştur. Ama 49 yurttaşımızın akıbeti hakkında bilgi sahibi değiliz. Dolayısıyla iktidar Ortadoğu'da bölgede her türlü erki elinden yitirmiş durumdadır. Her türlü gücü elinden çıkartmış durumdadır.

Bu gün Gazze'de yaşanılan dramda Filistin Devlet Başkanı artık Türkiye'nin değil Mısır'ın devreye girerek bir ateşkes ilan edilmesini arzu etmekte ve Mısır'ın girişimleriyle İsrail'le Filistin arasında bir arabuluculuk yapılmaktadır. Şu anda hükümetimize şöyle dese yerdir. 'Sen daha Uludere'nin hesabını vermemiş bir hükümetsin.

Orda ölen 34 yurttaşın hakkını savunmamışsın ve onlar açısından adaleti gerçekleştirememişsin. Sen ilk önce kendi yurttaşları açısında bir ağla ve adaleti gerçekleştir' dendiği zaman bu iktidarın söyleyeceği bir lafı yoktur."

Roboski’ye geçen CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent GÖK, Roboski’li acılı anneler ve öldürülen vatandaşlarımızn yakınları ve köylüler tarafından karşılandı.
Annelerle ve yurttaşlarla bir araya gelen Levent GÖK, Roboski de öldürülen kardeşlerimizi ve Roboski yi unutturmayacagiz dedi.

Levent Gök konuşmasını şöyle sona erdirdi: “Roboski de annelerin gözyaşları dinmedi, Roboski’de adalet arayışı bitmedi. Roboski de insanlık vicdanı susmayacak, çünkü vicdanlar kanamaya devam ediyor. Adalet sağlanıncaya kadar Roboskili annelerin yanında olmaya devam edeceğim “

Levent GÖK, anma toplantısından sonra Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylık çalışması için Diyarbakır’a geçmek üzere ailelerle vedalaşarak Roboski’den ayrıldı.

Gerçek Gündem

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...

Ali Erbaş’a Kuran’ın Türkçe mealini gönderdiler

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı Irak ziyareti sırasında muhabirin sorduğu Arapça soruyu anlamayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini gönderdi. AKP’li...


Çorlu Tren Katliamı'nda karar duruşması: Sorumlular yargılanmadı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek için hareket eden tren, 8 Temmuz 2018'de Çorlu'da Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Katliam gibi kazada 7’...

Bakan Tekin'den 'mülakat' açıklaması: "Öğretmenleri test etmek zorundayım"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması takviminin açıklanması için pazartesini işaret etti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerde "mülakat...


CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR