Yukarı
27219

'Sorun Parti Meclisinde!'

18 Ağustos 2014 17:07

Kurultay öncesi İzmir'de ortak hareket etme kararı alan CHP ilçe başkanlarından sadece 16'sı biraraya gelebildi. 14 ilçe başkanının katılmadığı toplantıda, partinin genel başkan sorununun olmadığı, ancak Parti Meclisi'ne örgütten isimlerin girmesi gerektiği dile getirildi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya ilçe başkanlarının samimi itirafları ve tespitleri damga vurdu.

CHP'nin yeni genel başkanını ve parti yönetimini seçip, dar kapsamlı tüzük değişikliği yapacağı 5-6 Eylül kurultayı öncesi İzmir'de ilçe başkanları toplantı yaptı. 30 ilçe başkanından 16'sının katıldığı basına kapalı gerçekleşen toplantıda, partide Genel Başkan değil Parti Meclisi sorunu olduğu vurgulandı, örgütün içinden gelen ve milletvekili olmayanların Parti Meclisi için önerilmesi, ilçe başkanlarının süreçte etkin rol alması gerektiği dile getirildi. İlçe başkanları aralarında koşulsuz önseçim talebinin de bulunduğu görüş ve tespitlerini şöyle aktardı:

"BİRİ ATIYOR, BİRİ SEÇİYOR CEZASINI İLÇE BAŞKANI ÇEKİYOR"

Polat Manduz (Karabağlar İlçe Başkanı): Bizim genel başkan sorunumuz yok, Parti Meclisi'ne örgüt damga vurmalı. Yerel seçimde aday belirlenirken sabah, öğle, akşam ayrı genelge yayınladılar. Böyle bir kadronun anlayışıyla olmaz. 30 ilçenin 28 başkanına ulaştık herkesin görüşü bu yönde. Partimizin kadınlarla, gençlerle, esnafla, emekliyle ilgili sıkıntısı var. Beslendiğimiz kesimden uzaklaşmışız. Partiyi yöneten kadrolar bu konularda inisiyatif geliştirmeli. Parti kimi aday gösterdiyse o artık tüzel kişiliğin adayıdır. Herkes enerjisini onun seçilmesi için kullanmalıdır. Tüzükte eksikliklerimiz var bunun giderilmesi için de güç olmalıyız. Karşı güç değil ortak söylem geliştirmeliyiz. Genel Başkan, 'Bu üye yapısıyla seçim olmaz' dedi. Bunu değiştirmenin iki yolu var. 15 günlük üyelik bekleme sürecinde 10 saat uygulamalı parti programı eğitimi verilecek ve aidatını ödemesi istenecek. Bunu yapmayan üye askıda kalacak. Koşulsuz önseçim istiyoruz. Benim ilçemde 13 belediye başkan aday adayı oldu 12'si benimle konuşmuyor, listede yer bulamayan meclis üyesi beni suçluyor. Biri atıyor, biri seçiliyor, cezasını ilçe başkanı çekiyor.

"PM VE YDK'YA İZMİR'DEN GİREN İSİMLERİ SAY DESEN SAYAMAM"

Ednan Arslan (Güzelbahçe İlçe Başkanı): Milletvekilleri Parti Meclisi'ne girmemeli. İlçe başkanı olunca meclis üyesi olamıyorsun. Burada eşitlik ve adaletsizlik var. İlçe başkanları olarak örgüt içinden sokakta dolaşan partiye emeği geçen 30 kişinin adını yazalım, CV'lerini hazırlayalım ve Genel Başkan'ın önüne koyalım. 'İzmir ilçe başkanları olarak biz bunları görmek istiyoruz siz aralarından seçin' diyelim. İlçe başkanları söz sahibi olmalı. Kadınların, gençlerin, kaybedilen seçimlerin, düşürülen oyların hesabı bize soruluyor. Bu konuda ilçe başkanı olarak somut bir irade ortaya koymalıyız. İtibarsızlaştırılmış ilçe örgütlerinin itibarını geri almalıyız. Kurultay olmasa kimsenin umrunda değiliz. Parti Meclisi'nin ve Yüksek Disiplin Kurulu'nun İzmirli üyelerini say deseniz ben bile sayamam, tanımıyorum. Yüzde 100 önseçim istemeliyiz. Buna destek vermeyen ilçe başkanları ile yolları ayıralım.

KOŞULSUZ ÖNSEÇİM

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak: İlçe başkaları olarak ailemizden ayrıyız. Akşam yemeğe gidemiyoruz, çocuğumuzun veli toplantısına katılamıyoruz. Bu koşullarda çalışırken dikkate alınmalıyız. Eleştirmeye önce kendimizden başlamalıyız. Belediye başkanlarının atanma yöntemine kimler karşı çıktı? Ben o zaman ilçe başkanı değildim ama her sokakta bunun kavgasını verdim. Sokağın sesini duyurabilmek için birarada olmamız lazım. Olmazsa olmaz koşulsuz önseçim için ortak hareket etmeliyiz.

"ORTAK HAREKET ETMEYENLERİ DEŞİFRE EDELİM"

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalletin Alper: Önseçim istiyoruz. Basın açıklaması yaptığımızda İl Başkanı da mutlaka yanımızda olmalı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir milletvekilli için esnaf turu çalışmasını programlıyorum, bana '18.00'den sonra gelirim' dedi. Zaten 17.00'de çoğu kapanıyor. Üstelik bu profesör bir vekil. Zor şartlarda çalışıyoruz. Kararlı olmalıyız. Bizimle ortak hareket etmeyecekleri deşifre edelim.

Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül: Yerel seçimde aday belirlenirken eğilim yoklamasının yapılmaması beni çok zorladı. Bu kurultayda mutlaka önseçim olgusu işin içine girmeli. Kurultay sürecinde ilçe başkanları aktif rol almalı.

TOPLANTIYA 16 İLÇE BAŞKANI KATILDI

Toplantıya Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Kemalpaşa İlçe Başkanı Hakkı Melih Tatlı, Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin katıldı.



Yorumlar

  • örgütün içinden gelen ve milletvekili olmayanların Parti Meclisi için önerilmesi, ilçe başkanlarının süreçte etkin rol alması gerektiği dile getirildi siz ilçe başkanları parti meclisindemi etkin rol almak istiyorsunuz değil parti meclisi siz belediye meclisinde bile etkin rol alamıyorsunuz sizin izmirdeki genel başkanınız ali engin herşeyi halleder merak etmeyin sizin adınıza pm ya adam önerir orda oturmayı biliyorsunuz başkada birşey bilmiyorsunuz boşa toplantılar yapmayın ali engin olmadan o iş olmaz
    MERT OZAN
    20 Ekim 2016 04:49
  • Karabağlar ilçe başkanı senin çıkarın olmazsa bu konuşmayı yapmazsın,PM'ye hangi kardeşini,yandaşını yerleştirmeyi kafana koymuşsun,Meclis üyeliğindede az at oynatmadın,kardeşini yandaşlarını ve sana biat edecekleri yerleştirmedin mi? İhale aldığın söylentileri de cabası,Tarzanlaştın mı mutlaka bir çıkarın vardır.Örgütün tek sorunu sensin başka sorunu yok.Eğer partiyi çok düşünüyorsan çekilmelisin.Sıkıştın mı istifamı vereceğim diyorsun,çocuklarınızı işe yerleştireceğim müsaade edin diyorsun.örgütü oyuncak zannediyorsun.Önseçim dediğin de yaptığın gizli kayıtlara mı güveniyorsun.İnsanlara Firavun adını takıyorsun,asıl firavunun sen olduğunu anlamak işine gelmiyor.Emekten bahsetmek senin ağzına yakışmıyor,senin için emek biat demektir. Sen Karabağların RTE'sisin.
    mutlu
    20 Ekim 2016 04:49
  • Altı üstü birer ilçe başkanısınız,duyanda sizi bir halt zanneder.Siz kendi ilçe örgütünüzden sorumlusunuz,PM'ye ne uzanıyorsunuz.Her yere maydanoz olmaktan başka haltınız yok,gene bir menfaat peşindesinizdir.Karabağlar ilçe örgütünü böldükçe böldün,kaç başlı oldu,yanına 3-5 kişi toplayan bir ekip oldu,halen partiyi bölüp parçaladığın yetmiyor mu?Manduz efendi.İki lafı bir araya geitiremeyen kazaen ilçe başkanı oluyor,sonrada kendini kaf dağında zannediyor.
    muzaffer
    20 Ekim 2016 04:49
  • Karabağlar Belediye başkan adaylarının 12'si konuşmuyorlar diyorsun,12'si arızalıda sen mi normalsin.Düşünemiyormusun arızanın sende olduğunu.Başka gururlu biri olsa istifa eder giderdi,örgütün yüzüne nasıl bakabiliyorsun.PM sini diline doladığına göre belediyeleri zaptettin,yandaşların yalakalarını yerleştirdin şimdi de sıra pm sini ele geçirme planındasın.Daha ne planlar içindesin.Genel başkanı kafaya alıp PM si ardından milletvekillikleri,hepsine yalakalarını yerleştirip partiyi tam işgal etme planlarını uygulama niyetindesin.
    mutlu
    20 Ekim 2016 04:49
  • Karabağlar,Sorun tabiiki genel Başkanda.Sizin gibileri halen görevde tutuyor.Belediyeleri ele geçirdiniz yetmedi doyamadınız,Sıra PM'de oldu olacak orayada yerleşin,CHP'nin tapusunu alın,örgüt dışarda siz koltukta Allah ne verdiyse,artık cafelerlede yetinmezsiniz.Bu kadar yüzsüz olunmaz ki yüzlerine tükürsen yağmur yağıyor diyecekler. Anlamak istemiyorsunuz tümünüzün değişmesi lazım,partinin başarısızlığına hepiniz de ortaksınız. Yemek sofralarından,kuzu ziyafetlerinden başınızı kaldıramıyorsunuz,siyasi çalışma adını kullanıyorsunuz.Hangi gün bir vatandaşın yanındasınız.kendi reklamınızı yapmaktan parti hesabına çalışmıyorsunuz. Meclis üyeleriniz kaç oy getirdi.Bazılarının mahallesinden oy çıkmadı oy.Koltukta oturmak marifet değil.
    fuat kurtiç
    20 Ekim 2016 04:49
  • bu karabağlar ilçe başkanı gibisini de görmedim kardeşim abini meclis üyesi yazdın korumanı yazdın iş ortağını yazdın yazdın da yazdın şimdi ben yazmadım diyorsun tabiki tüm adaylar seninle konuşmaz çünkü adil değilsin.Yüzbin kişinin elini sıktım dedin belediye başkanı zorla seçildi eğer dikey %90 nın üzerinde katılım göstermeseydi kaybedecektik karabağları öndersavcılar sana destek verdi ilk onları arkadan vurdun her aday adayına mavi boncuk dağıttın ayıp bari konuşma delegesi olduğun mahallede parti 2 veya 3, olmuş senin yerinde olsam istifa ederim.Senin başkanı olduğun gurupta bir meclis üyesi bir bürokrata saldırıyor gıkın çıkmıyor çıkamaz çünkü aynı şeyi sen yaptın.. hele buca ilçe başkanına bak herhalde bu parti seni ilçe başkanı yapmak için çok aradı önce iş takibinden vazgeç güzel bahçe ilçe başkanının marifetlerini ise isteyen gazetecilerden öğrensin siz şimdi kurultay delegesisiniz ya tüm söylediklerinizide dikkate alırlar birilerinin cebindeki adamlar olduğunuzu unutmayın ağababalarınız kurultayda kimi desteklerse sizde tıpış tıpş ona oy verirsiniz malum partililer Tıpış Tıpışa alıştırılıyor
    ali tunçbay
    20 Ekim 2016 04:49

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Tugay Mine Piriştina’nın cenaze törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane belediye başkanı olarak bilinen merhum Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina’nın cenaze törenine...


Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...

İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.


Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...

Başkan Eşki Işıkkent’te vatandaşla buluştu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine Işıkkent’te devam etti. Çocuklara futbol sahası sözü veren Başkan Eşki, bölgedeki tarihi köprünün elden geçirilmes...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR