Yukarı
69159

Yeni Başbakan Davutoğlu!

21 Ağustos 2014 20:02

Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün MYK'yı topladı. Başbakan Erdoğan MYK’nın ardından AK Parti yeni genel başkan adayını ve Türkiye Cumhuriyeti Yeni Başbakanını AK Parti Genel Merkezinde yaptığı toplantıda açıkladı. Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu.

EGE’NİN SESİ-  Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan yaklaşık yarım saat önce genel merkez binasına geldi. Bir süre odasında dinlenen Başbakan Erdoğan daha sonra MYK toplantısına geçti. Saat 15.00'de başlayan toplantının ardından Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Adayı ve Türkiye Cumhuriyeti Yeni Başbakanını AK Parti Genel Merkezinde açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezinde yapmış olduğu açıklamasında, “

İlgili kurullarda yapılan değerlendirmeler ve alınan kararların Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi ve hükümeti olduğu için sadece bir partiyi ilgilendirmiyor. Geleceğimizi ilgilendiriyor. AK Parti’de yaşanan gelişmeler tüm bölge ülkeleri ve dünya kamu oyu tarafından yakından takip ediliyor. Bu yüzden sadece partimizin değil ülkemizin de geleceğini ilgilendiren bu konuda kuyumcu titizliği ile hassas çalışma yürüttük. Belli bir aşamaya uzun istişareler sonucu geldik.

AK Parti grubunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda, İl Başkanları toplantımızda, Milletvekilleri toplantımızda görüş ve önerileri aldık. Belediye Başkanları, İlçe Başkanlarımız Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatlarımız görüşlerini söyledi. Bugün MYK’da meseleyi ayrıntıları ile ele aldık ve bir sonuca vardık.

Şu Parti bu parti ne dedi bunlar bizi ilgilendirmiyor. Bizi kendimiz ilgilendiriyor. Biz hiçbir siyasi partinin kendi içinde müracaat etmediği yollara müracaat ediyoruz. Adımımızı 0na göre atarız. Şu Anda da attığımız adım budur. Tüm birimlerimizle bu görüşmelerimizi yaptık. Kardeşlerimizin düşüncelerini aldık. Bugün MYK’da da değerlendirdik.

Adayımızın belirlenmesinde gerçekten büyük bir zaman ayırdık. Aldığımız her önemli kararda olduğu gibi bu kararda da sokaktaki vatandaşımızdan en üst kurumumuza kadar herkesle istişarelet yaptık. Eleştirileri, önerileri dikkatli dinledik. Bu süreç içinde elbette bir çok sayıda isim öne çıktı. Şunu altını çiziyorum. Bütün istişare kurullarında öne çıkan isimlerin her biri bizim için önemli. Omuzlayıp taşıyabilecek kişiler. Genel Başkanlık ve Başbakanlık makamına bu görevleri yapacak çok sayıda aday çıkmıştır. Bu da son derece gurur vericidir. Kim Var denildiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyebilecek nice arkadaşımızın olduğunu biliyorum. İşaret edilebilecek, bu dava yüküne dayanabilecek çok sayıda arkadaşımız olduğunu da biliyorum. Tam da tahmin ettiğimiz gibi çok sayıda arkadaşımız bu kutlu görev için önerildi.

Süreci belli bir noktaya getirdik. Çok şeyler yazıldı çizildi. Ama mümkün olduğunca bunları duymadan götürmeye gayret ettik. Bu hareketin birliği her şeyin üzerindedir.

Partimiz içinde nifak çıkması için çaba sarfedenler oldu. Medyada AK Parti içinde çatışma çıkması için kirli operasyonlar yapıldı. Belli çevrelerde partimizi karıştırmak, çatlak oluşturmak için gayret edenler oldu. Bunları biliyorum. Ama herkesle paylaşamam. Bu operasyonların hiçbirine eyvallah demedik. Tuzaklara düşmedik. Şu ana kadar süreci büyük başarı ile bugünlere getirdik. İnanıyorum ki önümüzdeki hafta olağanüstü genel kurula kadar da bu süreç devam edecek. Asıl imtihan Olağanüstü Genel Kurulun ardından başlayacak.

Yeni Türkiye’nin inşasında rol alacak yeni genel başkan ekip ruhu ile takım oyunu ile yol yürüyecek. AK Partinin bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutacaktır. Şüphem yok. Nifak, ayrışma çıkmasını bekleyenler bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanılacaklardır.

İstişare süreçlerinde ortaya çıkan çok sayıda isim arasından birini seçmemiz gerekiyordu.

Üzerinde en başından beri hassasiyetle durduğumuz üç dönem kuralı var. 14 Ağustos 2001 de koyduğumuz bu kural bu güne kadar bozulmadı ve bundan sonra da bozulmayacak.

Muhalefin aldığı neticeler ortada. Millet onları istemiyor. Başarısız oldular. Bizim daha önce söylediklerimiz CHP söylüyor. Birinci olmazsak genel başkanlığı bırakıyoruz demişti. Onlar bunu diyemiyorlar. Muhalefette kalmak için seçime giriyorlar.

Genel Başkanlık ile başbakanlık makamımın aynı arkadaşımızın üzerinde toplanması kriteri de bizim için önemli idi. Buradaki güç dağılımını bölmeye kalkarsak başarıyı yok etmiş oluruz. Olması gereken başbakanlıkın gücünü genel başkanlığın ve genel başkanlığın da başbakanlığın gücünü devşirmesi idi.
Başbakan parti genel başkanı olursa, teşkilat desteği ile daha güçlü olabilir.

Bu tecrübelerle yola çıkarız genel başkan ve başbakanın aynı kişi olması gerektiğini belirledik. İsimleri istişarelerde zikredilen bazı arkadaşlarımız bu kriterlere takıldı. Adayımız partimizin kuruluşundan bu güne kadar gelen kriterler ve tecrübeler ışığında belirlenmiştir. Dolayısıyla partimiz içinde herhangi bir kırgınlık oluşmamış ve oluşmayacaktır.

Her kademedeki her bir arkadaşımız süreci izlemiş ve bizzat içinde olmuştur. İstişarelerin ne kadar sağlıklı işlediğini onlar da ben de gördük. AK Parti büyük bir ailedir. Şu anda Türkiye’de üye sayısı itibari ile 9 milyonu aşkın üyeye sahip bir numaralı partidir.

Cumhurbaşkanlığına katkı noktasında yaklaşık 1 milyon 600 bini aşkın kişi bağışta bulundu. Mensubiyet duygularını ortaya koymuştur. Diğerlerinde böyle bir şey olmadı. Bundan sonraki seçimlerde partimize gönül verenler bu rakamı daha da arttıracaktır. Bugün batıda bu nasıl oluyorsa Türkiye’de de olacaktır. 5 lira versin 10 lira versin. Ama katkıda bulunuyorum demek bambaşka bir duygudur.

Parti yönetiminde veya kabinede görev yapan onlarca arkadaşımız engin bir tecrübeye ulaşmıştır. Bu kadar değerli insanlarla yol arkadaşlığı yapmaktan rabbime ne kadar şükretsem azdır. Bu Büyük ve örgütlü teşkilat kendi içinden bir kişinin seçilmesi gereken anda o bir kişyi de en sağlıklı şekilde seçmişitir.

Ahmet Davuotoğlu Hayırlı Olsun.” Dedi. Başbakanlık Koltuğunu Ahmet Davutoğlu’na devretti.

 



Yorumlar

  • f tipinin binali yıldırıma niye operasyon yaptıgı anlaşıldı.idris bal ne demişti erdogan sonrasını dizayın için iletişimlerde bulunuyoz,davutoglunun önünü açmak için her filmi çevirmişler.emre uslunun yazısı,f tibinin dünyanın en büyük sinsi şeytanı olması
    aydın tanrıverdi
    20 Ekim 2016 04:50

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...

Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...


CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...

Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...


İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları: 32 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR