Yukarı
27723

İl Başkanı Engin'den Çarpıcı Kurultay Açıklamaları

09 Eylül 2014 01:10

Ege'nin Sesi/Neşe Yavuz- Kanal 35’te yayınlanan Politik Gündem programına konuk olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, olağanüstü kurultay ve CHP’nin geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’deki parti içi gelişmelerin toplum ve medya tarafından merakla izlendiğini belirten Ali Engin, “Eleştirenler de, destek olanlar da. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Eleştirenler, eksiklerimizin olduğunu söylüyor. Biz de kurultayda aldığımız kararlar ile bu eksikliklerin üzerine gideceğiz” dedi.

'Bize İnanmayan Arkadaşlara Kapıyı Göstereceğiz'

Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilen üyelerin homojen olmasının İzmir ve Türkiye açısından çok iyi bir gelişme olduğunu ifade eden Engin, “Bu kurultayla, partililerin Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na güvendiğini ve inandığını gördük. Ayrıca partiyi bölmeye çalışanları, parti içi siyaset yapanları da gördük. Bu arkadaşlar bu davranışlardan vazgeçmeli ve biraz dinlenmeliler.  Öbür dönem bu ülkeyi biz yöneteceğiz, iktidara biz geleceğiz. AKP’nin 12 yıldır yaptığı tahribata bir son vereceğiz. Bizler kariyer yapmak için değil Türkiye’nin geleceği için çalışıyoruz. Buna inanmayan arkadaşlarımız ya dinlenecekler ya da kendilerine kapıyı göstereceğiz” dedi.

'Elfin Tataroğlu'nun İkamet Adresi İstanbul'

İzmir’den parti meclisine giren 4 isimden Elfin Tataroğlu’nun İstanbul’da ikamet ettiği söylentisi üzerine konuşan Engin, “2011 seçimlerinde kendisi İzmir ikinci bölgeden milletvekili adayı oldu. Nerede ikamet ettiğini bilemem ama sonuçta İzmirli bir üye” dedi.

İzmir’den parti meclisine giren isim sayısının düşmesine yorum yapan İl Başkanı, “Bu parti içi bir tartışma. Sonuçta 81 ilimiz var. Genel Başkanımızın açıkladığı gibi 30 ilde hiç milletvekili çıkaramamışız.  Bu yüzden sadece İzmir’de değil diğer büyük kentlerdeki PM üye sayıları da azaltıldı ve diğer illere daha çok şans verildi. Bu bence doğru bir strateji. Diğer illerin de iyi bir şekilde temsil edilmesi lazım. Böylece Türkiye’de yükselmemiz kolaylaşacak” ifadelerinde bulundu.

Kurultay öncesi bazı delegelerin Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen istişare toplantısına çağırılmadıkları söylentisini yalanlayan Engin, “Biz herkesi çağırdık. Bütün delegelerimiz davetliydi. Bu tartışmalar küçük ve ucuz” dedi.

'CHP Kapılarını Herkese Açtı'

Engin sözlerini şöyle sürdürdü, “Parti içi siyasetle uğraşıyorlar artık bunları bırakmalılar.  Çarşaf liste oldu herkes aday oldu. İzmir’de 20ye yakın arkadaşımız aday oldu.  Ben kimseyi önermedim. Genel başkanım kimi istiyorsa onunla çalışacak dedik. Başkanımız kimi önerdiyse  biz de onlara oy verdik. Diğer arkadaşlarımızın da buna güvenmesi lazım. CHP kapılarını herkese açtı. Hala eksiklerimiz var ama gittikçe gelişiyoruz.  Genel seçimleri kazanacağız. İzmir’de en az 2 bakan olacak.  İzmirlilerin bize güvenmesi lazım.  Örgütümüz 2015te iktidar olacak. Oyumuzu sürekli arttırıyoruz zaten. Enis Berberoğlu, Tuncay Özkan gibi yeni solukları da partimize kazandırdık. Türkiye 30 yıl terör belasından çok çekti. AKP müzakere açılım diyerek bunu çözmeye çalışıyor ama olmuyor.  Bu sorunu CHP çözecek. İnsan hakları noktasında parlamentoda çözecek.  CHP ülkeyi dönüştüren bir parti. 90 yıldır sadece biz varız. Ama bizim de eksikliklerimiz var. Parti içerisindeki sıkıntıları çözdük kurultay ile. Artık CHP’yi küçük düşüren arkadaşlarımızla CHP’nin ilişkiler kesilecektir. Ben yoksam CHP yok, Atatürk yok diyen arkadaşlarımızla işimiz olmayacak bundan sonra” dedi.

'Barışı Sadece CHP sağlayabilir'

Engin, “Toplumun her kesimiyle dindarlar da dahil buluşacağız. CHP ezilen neredeyse orada olacak. Barışı sadece CHP sağlayabilir. Biz kendi içimizde barışamazsak Türkiye’de barışı sağlayamayız. Başkan ben disiplinsizliğe izin veremem dedi.  Ve kurultay buna oy verdi. Siyasi partilerde kişisel kariyer belli gruplarda hep önde tutulur. İmza  verildi kurultay öncesi ama oy verilmedi. Bu etik değildir. CHP’nin geleceğini bu 1180 delege belirliyor. Fikir değiştirmek etik değildir. Biz sonuçta kimseye baskı yapmadık. Ben sadece bir delegeyi fikir almak için aradım. Bu bölücülüğü yapan arkadaşlar kendi çıkarlarını elde edemedikleri için bunu yaptılar. İmza vererek mevcut yönetimle iyi geçinme izlenimi verdiler. İnce’ye oy vererek de partide yükselememe durumlarını değiştirmek istediler.  Bir ideolojik ayrışma yok. Liste dışı gelen arkadaşlarımız da Kılıçdaroğlu’na oy verdi. Muhalif değiller. Listeye alınmadılar ama seçildiler. Seçilmeyenler kendilerinde arasınlar sorunu” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakı yorumu hakkında konuşan Engin, “Rakı meselesinin aslı şudur sonuçta isteyen içer, isteyen içmez ama başkan şunu eleştirdi.  Kahvelerde meyhanelerde vatan kurtarmayın. Sokalarda çalışın, halkın arasına çıkın demek istedi. Mesele rakı değil, çalışmayan üretmeyen siyasi anlayışı silmek istemek. Tayyip Erdoğan yaşam biçimlerine karışıyordu aynı kefeye koyamayız. Kılıçdaroğlu ise burada lümpenliği işaret etti” dedi.

'Solda Yeni Bir Partiye İhtiyaç Yok'

Solda yeni bir parti bekliyor musunuz sorusuna cevap veren İl Başkanı, “Zaten solda bu arkadaşlar gibi düşünen bir çok parti var. Örneğin İşçi Partisi. 30-40 yıldır var ama yüzde biri bile bulamadı. Bu düşünce yapısına sahip partiler zaten var yenisine gerek yok” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Ermeni kökenli olduğu ve CHP Alevi partisi oluyor söylentileri üzerine açıklama yapan Engin,  “Bu sadece yaftalama. Küçümseme. Siyasette etnik kimlik bölücülüktür ilkeldir. Bu tartışmalar Tayyip Erdoğan kafası. Türkiye bundan çok ekti. CHP herkesin partisidir” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun devleti yeniden dizayn edeceğiz açıklaması üzerine Engin, “Devlet zaten 12 yıldır dizayn edilmekte. Biz paralel yapıya da karşıyız ama hak ve hukuk sınırları içerisinde karşıyız. İnsanların yargılanmadan görevlerinden alınmalarına karşıyız” dedi.

'Eksiklikleri Gidereceğiz'

İzmir’de yaşanan aktarma krizine yorum yapan Engin, “Bu işler düzenlenirken sadece toplu taşıma araçlarını kullananlar düşünülmez. Trafik düşünülür, bütçe düşünülür. Zaten Sayın Kocaoğlu eksiklikleri gördü ve bunların giderileceğini ifade etti” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm üzerine de kısa bir açıklama yapan Engin, “Ben İzmir’,n betonlaşmasını istemiyorum. İzmir yeşil alanları tarihi alanları dikkate alarak dönüşmeli. İzmir çevre yatırımlarında Türkiye birincisi. Başkanımız geçen yıl dünyada en iyi belediye başkanı seçildi. İzmir’i betonlaştırmamalıyız. Yeterince avm ve gökdelen var zaten. Söz verdikleri havaalanını yapsınlar madem. Sayın Bülent Delican ile görüşeceğim kendisine dosya sunacağım. İzmir’de yapılması gerekenler konusunda bir dosya olacak bu” diye konuştu.

 



Yorumlar

  • İl başkanı daha İZMİR'den kaç kişinin aday olduğunu bilmiyor 20.ye yakın demiş 27 arkadaş adaydı İZMİR'den,ayrıca İZMİR'liyi tanımayıp 7 eksik söyleyen il başkanı İSTANBUL'lu hanımıda bize İZMİR'li diye yutturmaya çalışıyor..ayıp ayıp
    partili
    20 Ekim 2016 04:51
  • SU IZMIRDE BIR TANE IZMIRLI IL BASKANI YOKMU YAA CHP HEP TUNCELILI DERSIMLI PARTI OLMUSS UYANN IZMIRRLI NE OLCAKKK BOYLEEEIZMIRDE ISSIZLIKTE BOYLLEEE UYANNN IZMIRRRR UYANNNNNN
    IYI YOL
    20 Ekim 2016 04:51
  • İL BAŞKANI NE KONUŞTUĞUNUN FARKINDA DEĞİL.SİYASET YAPTIĞINI SANIYOR AMA SİYASETE YAPAMIYOR GÜNÜ BİRLİK SAĞDAN SOLDAN DUYULAN SÖZLERLE SİYASET YAPILMAZ BİLİM SİYASETİ BİLMEYİNCE BÖYLE HATALARDA OLUR AÇIKLAMALARDA YAPILIR SİYASETİ BİLMİYEN SİYASETÇİLER HODRİMEYADAN OKUMAKLA SİYASET YAPILMAZ.BİRGÜN OLUR SENDE MUHALEFET YAPMA GEREĞİ DUYACAKSIN HA ŞUDA VAR MV ADAYDA YAPMIYACAKLAR SENİ İLBAŞKANI BUNUDA BİL
    DERİN SU
    20 Ekim 2016 04:51
  • kılçtaroğlu ve bahçeli sizin göreviniz bitmedimi,ya yeter gidin artık erdoğanı Cumhurbaşkanı yaptınız bilmediğimiz ne görevleri üstlendinizZZZZZZZZZZZZZ...............................................................................?
    birten ay
    20 Ekim 2016 04:51
  • YERELDE 30 İLÇEDEN 8 FİRE VERDİN HALA AHKAM KESİYOR ATIP TUTUYORSUN 2015 SEÇİMLERİNE KADAR KALIRSAN SEN VE SENİN GİBİLER PARLEMENTOYA GİRME KORKUSU YAŞAMALISINIZ ATARIM TUTARIMLA OLMUYOR ARKADAŞLARIM HARİÇ AİLEMDE 21 KİŞİ OY VERMEYECEK BU PARTİ SİZİN ÇİFLİGİNİZMİ?
    HİKMET TEKCANH
    20 Ekim 2016 04:51

Yorum Ekle


Diğer Haberler

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Beyaz Altay Gündüz Bakımevi öğrencilerinden Kaan Bağçivan, Belediye Başkanı Mustafa Turan’ı ziyare...

Bayındır 25. Uluslararası Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da Yapılacak

Bayındır Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali'nin bu yıl 25'ncisi gerçekleştirilecek. Bayındır şehir merkezinde yapılacak olan festival ...


EGEHAYMER kalitesini bir kez daha tescilledi

Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEHAYMER), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yapılan denetimler sonucunda hâlihazırda sahip olduğu TSE-ISO-EN 9001 ...

“Öz’e Dönüş” konseptiyle en güzel yemekler ve otlar yarıştı

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 13. Alaçatı Ot Festivali’nde, Doğa Rutkay’ın sunduğu yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarıştı. 107 çeşit ot toplanan y...


Helikopterleri ağaçta asılı kalan çocukların imdadına belediye koştu

Engelsiz bir kent için çalışmalarını ilçe genelinde hızla sürdüren Torbalı Belediyesi, bugün down sendromlu Eren ile Williams sendromlu Eymen kardeşler için seferber oldu. Babaları Ersen ...

CHP'de kapalı toplantı: Özel, Erdoğan görüşmesi için başkanlarını dinledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin gündemi için büyükşehir belediye başkanları ve il başkanlarının görüşlerini aldı. 


Tarım Fuarı katılımcılarını da ziyaretçilerini de mutlu etti

Tarım ve hayvancılık sektörüne yön veren Ödemiş’te ilklere imza atıldı. Çiftçini ayanğına götürülen fuar, katılımcılarını da ziyaretçilerini de mutlu etti. Ödemiş Ticaret Borsası’nın öncü...

Bornova Uçurtma Şenliği’ne hazır

Bornova Geleneksel Uçurtma Şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda buluşturacak.23 Nisan coşkusunu kukla ve sihirbaz gösterisind...


Efes Tarlası Yaşam Köyü Dünyaya açılmaya devam ediyor

Efes Selçuk gibi tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bir kent olan Sancheong’dan gelen teknik heyet Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün yanı sıra, belediye tarafından yürütülen tarımsal projeler ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR