Yukarı
80047

TÜSİAD ABD Ticaret Bakanı ile görüştü

01 Ekim 2014 18:01

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu, ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ile beraberindeki Amerikan firmalarının CEO'larından oluşan Başkanı'ın İhracat Konseyi (PEC - President's Export Council) heyetinin katılımıyla İstanbul Grand Hyatt Oteli'nde bir toplantı düzenledi.

Doğrudan ABD Başkanı Barack Obama'ya bağlı olarak faaliyet gösteren PEC heyetinin Obama döneminde ABD dışında gerçekleşen ilk seyahatinin Türkiye olması, Türkiye'ye verilen önemin bir göstergesi olarak vurgulandı.

Toplantıda, Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik ve siyasi gelişmeleri, iş ve yatırım ortamı, Türkiye-ABD arasındaki ekonomik ilişkilerde öne çıkan konular ile olası işbirliği alanlarında bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, jeo-stratejik önemi ve bölgesel anlamda sunduğu fırsatlar ile G-20 üyesi olaran Türkiye'nin Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTYO)'nın bir parçası olması gerektiği konusunun altı çizilerek, Türkiye'de iş yapma ortamı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

"SON HALİNE BİR MADDE EKLENEBİLİR"

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, "Türkiye Avrupa ortak pazarına aittir ve transatlantik ekonominin bir parçası olmalıdır" diyerek şöyle konuştu:

"Bu hem Avrupalı hem de Amerikalı şirketler için büyük artı değer oluşturmaktadır. Türkiye'nin TTYO'da gözlemci olma statüsüne ilişkin önerisi söz konusudur. Öte yandan, Türkiye gibi Avrupa ortak pazarına ait ülkelerin de bu ortaklıkta yer alması konusunda anlaşmanın son haline bir madde eklenebilir. Eş zamanlı olarak, Türkiye ve ABD arasında imzalanacak bir Serbest Ticaret Anlaşması'nın da bu süreci hızlandırıcı bir etkisi olacaktır."

"EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİ DAHA GÜÇLÜ BİR HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve potansiyelin değerlendirilmesi için özel sektörün beraber ve doğrudan çalışmasının öneminin altı çizildi. ABD Ticaret Bakanı Pritzker ise şunları söyledi:

"TÜSİAD, Türkiye'nin ekonomik büyümesi ve gelişmesindeki rolü itibari ile Türk özel sektörünün kritik öneme sahip bir sesidir. Ticaret elçilerimiz olarak görev yapan ABD Başkanı İhracat Konseyi üyesi Amerikan iş dünyası liderleri ile beraber bu saygıdeğer grup ile görüşme yapmış olmaktan onur duydum. Türkiye'ye yaptığımız bu seyahat sırasında vermek istediğimiz mesaj çok basit; Ülkelerimiz arasındaki ekonomik işbirliğini daha güçlü bir hale getirmek istiyoruz."

DHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

S&P, İsrail'in kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), artan jeopolitik risk bölgesel çatışma endişesi nedeniyle nedeniyle İsrail'in "AA-" olan kredi notunu "A+"ya indirdi. S...

En ucuz Tesla, Türkiye'de satışa çıktı

Tesla, Türkiye'deki ürün gamını artırmaya devam ediyor. Marka, en ucuz Tesla olan Model Y'yi Türkiye pazarında satmak için ön siparişe açtı.


Kur Korumalı Mevduat hesaplarında sınırlı düşüş

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları, 9 Nisan'dan sonraki kısa iki günlük haftada 4 milyar 141 milyon dolarlık bir düşüş yaşadı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftal...

TCMB'nin rezervlerinde 11 hafta sonra bir ilk

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri üst üste 11 hafta süren düşüşünü tamamladı ve 3 milyar 745 milyon dolar artış gösterdi.


Yerlinin hisse varlığı 3,2 trilyon TL'yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından açıklanan 2024 yılı Mart ayı “Finansal Piyasa Özet Verileri”ne göre, yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları bu yılın ilk çeyreğinde yüzde...

Vergide ilk çeyrek yeniden değerleme oranı belli oldu

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamada, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına istinaden 2024 yılı birinci geçici vergi döneminde...


4 yıl önce kurban alınıyordu! Bugün bir kilo pirzola fiyatı oldu

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, et ve sütte yaşanan sorunların hayvancılık politikalarından kaynaklandığını söyledi. Gürer, Diyanet İ...

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 endeksi güne yüzde 0,3 yükselişle 9564 puan seviyesinden başladı. Dolar 32,517 TL, euro 34,875 TL seviyesinde. Gram altın ise 2488 TL'den alıcı buluyor.


Şubatta süt, yumurta ve tavuk eti üretimi düştü

TÜİK verilerine göre, içme sütü üretimi şubatta aylık bazda yüzde 13,2 oranında azaldı. Tavuk eti üretimi şubat ayında yüzde 0,7 oranında azalırken tavuk yumurtası üretimi de yüzde 5,7 or...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR