Yukarı
97157

Arena'da Sneijder'in gecesi

18 Ekim 2014 22:04

Türkiye Süper Ligi'nde Galatasaray, Fenerbahçe'yi Wesley Sneijder'in son beş dakikada attığı iki güzel golle 2-1 yendi. Fenerbahçe, son 35 dakikayı 10 kişi oynadı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 13'e çıkardı. Fenerbahçe ise 10 puanda kaldı. Fenerbahçe'de Bruno Alves 52'de kırmızı kartla oyundan atıldı.

Sarı Kırmızılıların iki golünü Wesley Sneijder kaydetti. Fenerbahçe'nin golü ise uzatmaların son dakikasında Alper Potuk attı.

52 bin kişilik statta maçı 42 bin 500 taraftar takip etti. Özellikle tribünün köşe bölümlerinde boşluklar dikkat çekti.

Maç hareketli başladı. Henüz beşinci dakikada Galatasaray'dan Olcan Adın'ın şutu defanstan döndü. Bir dakika sonra bu kez Fenerbahçe etkili geldi. Kuyt'ın ortasında arka direkteki Alper Potuk'un kafa vuruşu Chedjou'dan geri geldi.

15'te ise kornerden gelen topta Bruno Alves'in kafa vuruşu auta gitti.

35'inci dakikada ise Emre Belözoğlu zoraki şekilde oyundan çıktı. Sakatlığı nükseden Emre oyuna devam edemedi. Yerine Selçuk Şahin dahil oldu.

42'inci dakikada ise Emenike önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Meireles'in ara pasında Emenike'nin kötü vuruşu auta gitti.

Bu ilk yarının son etkili pozisyonu oldu.

İkinci yarı ise pozisyonla başladı. Santradan gelen topta Sneijder'in şutunu kaleci Volkan Demirel kurtardı. Dakikalar 52'yi gösterdiğinde ise Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Dzemaili'ye faul yapan Bruno Alves'e hakem Cüneyt Çakır kırmızı kart gösterdi.

57'nci dakikada Galatasaray Olcan Adın ile etkili geldi. Olcan'ın sağ çaprazdan vuruşu Volkan'ın bakışları arasında direkten döndü. İkinci yarıya çok hızlı başlayan Galatasaray, kırmızı kartın ardından baskısını artırdı. 60'ta Emenike'nin yerine Hasan Ali Kaldırım oyuna girdi.

63'te Fenerbahçe golü kaçırdı. Caner'in kestiği topta Melo'dan seken topu Kadlec kale dibinden kafayla auta attı. Prandelli 65'te Dzemaili'yi oyundan alıp forvet Umut Bulut'u oyuna dahil etti. 73'te ise Sneijder'ın şutu kendi takım arkadaşına çarpıp az farkla dışarıya çıktı.

Burak Yılmaz ilk 11'de

Galatasaray'da Burak Yılmaz ilk 11'de sahaya çıktı. Ligin 5. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında sakatlık yaşayan ve bu nedenle A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki Çek Cumhuriyeti ve Letonya karşılaşmalarında forma giyemeyen Burak Yılmaz, Fenerbahçe derbisine yetiştirildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisine takımını iki değişiklik yaparak çıkardı.

Ligde son oynanan Erciyesspor maçının ilk 11'inde bulunan Alex Telles ve Yasin Öztekin, Fenerbahçe karşısında İtalyan teknik adamın tercihleri arasında yer almadı. Prandelli, bu iki oyuncuyu ilk 18'e almazken, yerlerine ilk 11'de Veysel Sarı ile Blerim Dzemaili'ye görev verdi.

İtalyan teknik adam, ilk 11'de yabancı oyunculardan Muslera, Melo, Dzemaili, Sneijder ve Chedjou'yu tercih etti, yedekler arasında ise Pandev yer verdi. Telles'in yanı sıra Bruma'nın da maç kadrosuna alınmaması dikkati çekti.

Ünal Aysal, son derbisinde cezalı

Galatasaray'da olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı alan ve yeniden aday olmayan başkan Ünal Aysal, son derbi karşılaşması için Türk Telekom Arena'ya gelmedi. Hafta için yaptığı açıklamalar nedeniyle tedbirli olarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Aysal'ın bu maçı izleme hakkı bulunmazken, görevi bırakacak olmasından dolayı bu yasağı delebileceği iddiaları da boşa çıktı.

Tribünler önemli ölçüde doldu

Derbi karşılaşmanı izlemek için çok sayıda Galatasaray taraftarı Türk Telekom Arena'ya gelirken, tribünler önemli ölçüde doldu. Kulüpler arasındaki anlaşma nedeniyle Fenerbahçe taraftarlarının yer almadığı karşılaşmanın biletleri 900 ile 120 lira aralığında satılırken, 52 bin kişi kapasiteli statta küçük boşluklar kaldığı görüldü. Sezonun ilk lig derbisini 40 bin civarında sarı-kırmızılı taraftar izledi.

Koreografi hazırlandı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe derbisi için koreografi hazırladı.

Taraftar grubu ultrAslan'ın yer aldığı Odeabank Tribünü'nde gerçekleştirilen kareografide, önce kartonlarla bir saha ve üzerinde 3 yıldız resmedildi. Daha, 4. yıldız ile sarı-kırmızılı eski teknik adam Graeme Souness'ın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na Galatasaray bayrağını dikmesinin gösterildiği iki ayrı resim makaralı sistemle tribüne çekildi.

Koreografinin uygulandığı tribüne ayrıca, "Şampiyon Cim Bom yazdıracağız" yazısının yer aldığı dev bir pankart açıldı, bu sırada statta Mehter Marşı çalındı.

Kewell, Türk Telekom Arena'da

Galatasaray'ın 2008-2011 yılları arasında formasını giyen Avustralyalı eski futbolcu Harry Kewell, Fenerbahçe derbisini Türk Telekom Arena'da izledi.

Oynadığı dönemde sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği isimlerden biri olan Kewell, Türk Telekom Arena'da coşkuyla karşılandı.

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan tarafından plaket ve 19 numaralı forma takdim edilen Kewell, formayı sırtına geçirerek müsabaka öncesi tribünleri selamladı.

Emenike ve Meireles ilk 11'de

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise Meireles'e dört Emenike'ye de iki maç sonra ilk 11'de yer verdi. Kırmızı kart cezalısı Bekir İrtegün'ün yanı sıra, sakatlıktan yeni çıkan Mehmet Topuz ve tedavisi süren Egemen Korkmaz yer almadı. Sakatlığı geçen Sow da derbi maçın 18 kişilik kadrosunda yedek olarak bulundu.

Kartal, savunmanın göbeğinde ilk kez bu maçta Kadlec-Alves ikilisine 11 kişilik kadroda yer verdi.

Belindeki sorun nedeniyle Milli Takımın Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile yaptığı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının aday kadrosundan çıkarılan Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, tedavisinin ardından derbide görev yaptı.

Emre ve Volkan'a küfürlü tepki

Sarı Lacivertliler maç için ısındıkları sırada, Galatasaraylı taraftarlar özellikle eski futbolcuları Emre Belözoğlu ile kaleci Volkan Demirel'e tepki gösterdi. Taraftarlar, iki futbolcuya yönelik olarak küfürlü tezahüratlarla tempo tuttu.

Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya, üzerinde "Hedef 1 milyon üye" projesinin reklamı bulunan beyaz tişörtlerle çıktı. Sarı lacivertli takım sahaya çıktığında tribünlerdeki sarı-kırmızılı taraftarlardan tepkiler yükseldi.

Sekiz yönetici maçta

Galatasaray ile yaptıkları derbiyi Türk Telekom Arena'da 8 Fenerbahçeli yönetici izledi. İsfendiyar Zülfikari, Selim Kosif, Selim Sapan, Hakan Dinçay, Yalçın Haker, Serdar Erkan, Metin Doğan ve Ünal Uzun, sarı-lacivertli takımı temsil ettiler.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt da Galatasaray derbisinde, sarı-lacivertli formayla 100. resmi maçına çıktı.

Kaynak: Al Jazeera



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Fenerbahçe'nin tek hedefi kaldı: Süper Lig

Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan Fenerbahçe; şubatta Türkiye Kupası’na veda etti, nisan ayının ilk yarısında da önce Süper Kupa gitti, ardından Avrupa defteri kapandı. Fenerbahçe, 2023-24...

Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan: Tur için yeterli olmadı!

Yusuf Yazıcı'nın Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Lille formasıyla Aston Villa'ya karşı kaydettiği gol haftanın en iyisi seçildi.


İbrahim Nuray Ataman, son yolculuğuna uğurlandı

Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Ataman için Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı....

Türkiye Kupası'nda program açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının tüm programı, rövanş tarihlerinin de açıklanmasıyla belli oldu. Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının programı belirl...


Altay, futbol şubesini şirketleştirmek için çalışmalara başladı

Altay Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Süleyman Özkaral ile eski kulüp başkanları, divan başkanları ve yöneticilerin İzmir Ticaret Odasında bir araya geldiği belirtildi. "610...

''Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık''

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Fenerbahçe'yi penaltılarda eledikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Fenerbahçe...


Kadıköy'deki penaltı atışları sonrası İsmail Kartal'ın sözleri akıllara geldi!

Fenerbahçe, normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten maçta Olympiakos'a penaltılarda yenildi ve Avrupa'ya veda etti. Sarı-lacivertlilerde yalnızca 2 penaltı atışının ağları bulması, İsmail K...

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi...

Trendyol Süper Lig’de 34. Ve 35. Hafta müsabakalarının programı belli oldu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Trendyol Süper Lig'in 34 ve 35. haftasında oynan...


Sokol Cikalleshi, Konyaspor tarihinin en iyi yabancı golcüsü

Konyaspor'un Süper Lig'deki performansını yükselten yabancı santrfor Sokol Cikalleshi, yeşil-beyazlı takımda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını kazandı. Takımının ligdeki 15. sıradak...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR