Yukarı
142707

Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'ne Aydınlılardan Yoğun İlgi

19 Ekim 2014 23:00

Aydın Büyükşehir Belediyesi Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği Işın Karaca konseriyle renklendi. Işın Karaca, binlerce Aydınlının katıldığı Atatürk Kent Meydanı'ndaki konserde söylediği şarkılarla müzik ziyafeti verdi.

Aydınlıların büyük ilgi göstererek Atatürk Kent Meydanı'nı doldurduğu konseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu halkla birlikte izledi. Konsere hareketli şarkılarıyla başlayan Işın Karaca 7'den 70'e tüm Aydınlıları coşturdu. 

Türk Pop Müziği'nin önemli bayan vokallerinden biri olan Işın Karaca Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği programı çerçevesinde Aydınlılarla buluştu. Sahnede birbiri ardına söylediği şarkılarla özellikle genç hayranlarından büyük ilgi gören Işın Karaca, yaptığı davul şovuyla büyük beğeni kazandı. Gecenin sürprizini ise yeni evlenen Aydınlı çift yaptı. Düğün sonrası Işın Karaca konserine gelen gelin ve damat sahnede dans ederek farklı bir anının sahibi oldu.

 

Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'nde tüm gün yapılan konserler müzik ziyafetine dönüştü. Günün akşam finali yapan Karaca'ya Aydınlılar da eşlik etti. Konser sonunda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve meydandaki halk hep bir ağızdan 10.Yıl Marşı'nı okudu. 

CANAN KARATAY:"Zeytinyağı yiyin, zayıflayın"

Türkiye’nin en büyük zeytin kenti Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği”ne katılan ünlü Kardiyolog – Cerrah Prof. Dr. Canan Karatay, Aydınlılara doğru beslenmenin ipuçlarını verdi. Türkiye’yi zayıflatan kadın olarak bilinen Canan Efendigil Karatay “Doğru yoldasınız. Zeytinyağlı yemeye devam edin, ama ekmekten, börekten vazgeçin. Zeytinyağı yiyin, zayıflayın.” dedi. 

Türkiye zeytin sezonunun açılış etkinliği olan ve ülkemizin en büyük zeytin kenti Aydın’da gerçekleşen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği” ikinci gününde Prof. Dr. Canan Karatay’ı konuk etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun izlediği ve Aydınlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ünlü kardiyolog, “Karatay Diyeti” ve “Karatay Mutfağı” kitaplarını imzaladı ve bir söyleşi gerçekleştirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nevzat Biçer Salonu’nda organize ettiği söyleşide Canan Karatay “Önemli olan yedikleriniz değil, yememeniz gereken besin gruplarını bilmeniz ve bu beslenme şeklini yaşam biçimi haline getirmeniz” dedi.

 

Canan Karatay “Zeytinyağını, zeytinyağlı yemekleri, tuzsuz siyah ya da yeşil zeytini bol bol tüketin. Ama hayatınızdan karbonhidratı çıkarın. Vücudunuzda yağ olarak depoladığınız şey yediğiniz yağlar, yediğiniz tereyağı ya da zeytinyağı değil, yediğiniz karbonhidratlardır. Vücudunuz hareketsizlikten ve yediğiniz karbonhidratlardan yağlanır. Ekmek, hamur işi, şekerli gıda ve işlenmiş yiyeceklerden uzak olursanız zayıflarsınız ve sağlıklı yaşarsınız” dedi.  Önemli olanın zayıflama diyetleri değil, doğru beslenme biçimi olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, “Aydınlılar, elinizdeki zeytin ve zeytinyağının kıymetini bilin. Doğru yoldasınız. Zeytinyağlı yemeye devam edin, ama ekmekten, börekten vazgeçin. Zeytinyağı ve zeytinyağlı sebze yemekleri yerseniz, zayıflarsınız. Zeytinyağı yiyin, zayıflayın” dedi.

AYDIN'IN EN İYİ ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİ:"BAMYA"

Aydın Büyükşehir Belediyesi Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'nde zeytinyağlı yemekler yarıştı. Ekranların sevilen aşçısı Oktay Usta'nın sunumuyla gerçekleşen yarışmada,  Aynur Ari'nin yaptığı "Zeytinyağlı Koruk Ekşili Bamya" birinci oldu. 

Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda yapılan Zeytinyağlı Yemek Yarışması'nda iki günün sonunda finale kalan üç  isim yarıştı. Yağmur Özdoğan, Aynur Ari ve Türkan Kayaalp Zeytinyağlı Yemek Yarışması'nın finalinde yarışan isimler oldu.  Üç yarışmacının da zeytinyağlı bamya yaptığı yarışmada büyük ödülü Aynur Ari kazandı. Aynur Ari'nın yaptığı "Zeytinyağlı Bamya" kendisine yemek takımı kazandırdı. Zeytinyağlı Yemekler Yarışması'nın ikincisi Yağmur Özdoğan, üçüncüsüyse Türkan Kayaalp oldu. İkinci Yağmur Özdoğan tencere takımı, üçüncü Türkan Kayaalp de blender seti kazandı.

 

Aydınlı kadınların büyük ilgi gösterdiği Zeytinyağlı Yemek Yarışması öncesi Oktay Usta, zeytin ve zeytinyağının faydaların anlatarak herkesin zeytinyağı kullanmasını istedi. "Sağlık için zeytinyağı" sloganıyla başlayan yarışma Oktay Usta'nın şovlarıyla devam etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi Aşevleri Şube Müdürlüğü personeli, yarışma boyunca Oktay Usta'ya asistanlık yaptı. 

Oktay Usta, finalistlerin yemek pişirme sürecinde Aydınlı kadınları sahnede yarıştırdı. Sahnede,  börek sarma yarışması, yeşil elma soyma yarışması, zeytinyağlı gözleme yarışması, zeytinyağlı salata yarışması ile saç böreği yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda birincilik kazanan Aydınlı kadınlara çeşitli mutfak aletleri hediye edildi.

Ünlü aşçı Oktay Usta, zeytin ve zeytinyağına verdiği önemden dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu tebrik ederek kutladı. Oktay Usta, Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'nin büyüyerek devam etmesi dileğinde bulundu.

Zeytinyağlı Yemek Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vural Şahbenderoğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tahir Olçum'un elinden aldı. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vural Şahbenderoğlu, şenliğe katkılarından dolayı Oktay Usta'ya teşekkür çiçeği sunarak Aydın'ın yöresel ürünlerinden hediye etti.

 

HASAT ŞENLİĞİNE ZEYBEK DAMGASI

 

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun muhteşem konserine sahne oldu. Aydın Zeybeği oynayan efeler geceye damgasını vurdu.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği programı dahilinde Kent Meydanı'nda türkülerini Aydınlılar için seslendirdi. Aydınlıların büyük ilgi gösterdiği konser Anadolu ve Türk Dünyası motiflerini Aydın'a taşıdı.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun başarılı korosu bir Azeri türküsüyle konserine başladı.  “Atalarımızın ayak bastığı her yerden sizlere türküler getirdik” sözleriyle başlayan konser boyunca her yöreden ezgiler Kent Meydanı'na taşındı. Koro Afyon, Karadeniz ve Orta Anadolu yöresinden söylediği türkülerle izleyenleri hareketlendirdi. Kırgız Türkülerinden sonra topluluğunun söylediği Ege Türkülerine Aydınlılar hep bir ağızdan eşlik etti. Program, Rumeli ve Denizli Türküleriyle devam etti.

Konser gecesine  damga vuran olay Aydın Kadıoğlu Zeybeği oynayan Efeler oldu. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu saz sanatçılarının müzikleriyle sahnede devleşen efeler Aydınlılardan büyük alkış aldı. 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Mülakat skandalı: Belgeleri ortaya çıktı! Torpilin önünü açıyor

CHP'li vekil Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı'nda 19 Ağustos 2023'te yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda yaşanan skandalı belgeleriyle ortaya koydu. CHP Gaziantep Mi...

CHP lideri Özel, kurmaylarıyla yeni dönem politikaları için çalışmaya başladı: Akraba ataması uyarısı

Özgür Özel’in toplantı trafiği dün başladı. Özel’in, “Toplumu rahatsız edecek atamalar yapmayın” uyarısını iletmesi bekleniyor. CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimler sonrası yeni dönem po...


Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasına ilişkin Vali Gül'den açıklama

Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kayması ile ilgili İstanbul Valisi Davut Gül açıklamalarda bulundu. İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün akşam toprak kayması meydana geldi. Şans eseri ...

Bakan Yerlikaya duyurdu... 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman merkezli 8 ilde düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında 34 şüphelinin yakalanmasıyla 'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini ...


AKP’li Arınç, MHP’li adayın desteklenmesini eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Toplantısı’nda, MKYK üyelerinin yerel seçimlerdeki yenilgi ile ilgili “Küskün AKP’liler...

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazetede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Zül...


Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR