Yukarı
28742

Eski Başkanlar İlk Kez Konuştu: İhanet Suçlaması Şık Değil

25 Ekim 2014 18:58

Ege'nin Sesi/Neşe Yavuz- CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerde partiden ayrılanların bazı ilçeleri kaybettirdiğini ifade ederek, bu isimleri ihanetle suçlamıştı. Bunun üzerine Ege'nin Sesi'ne konuşan, partiden aday gösterilmediği halde partiden ayrılmayarak destek olan isimler bir açıklama yaptı. CHP'nin İzmir'deki genel durumunu da değerlendiren eski başkanlar, çarpıcı yorumlarda bulundu.

'CHP Hata Bulma Kulübü Değil!'

Açıklama yapan isimler arasında olan Buca Eski Belediye Başkanı Ercan Tatı, partiden ayrılmayarak destek vermeye devam ettiğini söyledi ve "CHP'liyim yapılması gerekeni yaptım ama bundan sonrasına bakıyorum, insanlar başka partiye çalıştılar ve bunun sonucunda biz kaybettik deniliyor. Peki biz çalıştık da ne oldu? Kapımızı çalan yok, teşekkür eden yok. Ayrıca bunları konuşken de bu arkadaşlara sorulmalıydı neden ayrılıyorsunuz diye? Burada herkesin hatası var. Ama CHP hata bulma kulübü değil. Bunlarla uğraşmak yerine CHP'yi iktidara taşımak için çalışmalar yapmalıyız" dedi.



Kocaoğlu'nun şimdiki icraatlarını değerlendiren Tatı, "Ben İyi bir partiliydim bunu halk diyor.  Aziz Bey ihanet ifadelerini nasıl bu arkadaşlara söylüyorsa, partisi için çalışanlara da bir çift sözü olmalıydı. Ben Aziz Beyi belediye başkanıyken de göremiyordum konuşma şansım olmuyordu. Kendisi bu polemiklerle gündeme gelmemeli. Bunun yerine İzmir için icraat yapılsın. Büyük büyüklüğünü, küçük küçüklüğünü yapsın. Bunlarla uğraşmasınlar, bakın yağmur yağıyor alt yapı yapsınlar böyle şeylerle uğraşsınlar. Biz İzmir'de 30da 30 olarak yola çıktık 30da 29 olarak bıraktık. Şimdiye bakınca bu CHP burada başarılı değildir.  Tekrar bu başarılı günlere dönmek için böyle polemiklere girilmemesi lazım. Bu polemikler ne CHP'ye ne de halka yarar" dedi.

'Polemiklerle Uğraşılmaması Lazım'

Konuşmasının devamında ilçe belediye başkanlarını ve İl Başkanı Ali Engin'i değerlendiren Tatı, "İlçelerde beklenenden uzak bir görüntü var. Sürekli işten çıkarmalar var ve bu maalesef bizde de oluyor. Arkadaşlara biraz zaman vermek lazım evet ama bu zamanı ekmek parası kazananlarla uğraşarak değil projelerle uğraşarak değerlendirmeliler. İstihdam yaratmalılar. Bakın ben başkanken olimpik yüzme havuzu açtım 60 kişiye istihdam sağladım. Kültür merkezi açtım 40 kişiye istihdam sağladım. İnsanları işten çıkarmak iş değil, iş imkanı sağlamak iş. Proje yapacaklar insanlara iş sağlayacaklar ki bu insanlar da evlerine ekmek götürecekler. Öncelikle emeğe saygısı olan bir partideyiz. Daha sonra da Cumhuriyete, halka ve çalışana sahip çıkmalıyız. Ben Ali Engin'i seçildiği zaman desteklememiştim. İcraatlara bakınca o da bir takım hesaplaşmalarda bunu görebiliyoruz. Ama bunlarla uğraşılmaması lazım. CHP'nin İzmir'deki tek temsilcisi o. Seçimler yaklaşıyor çok sayıda milletvekili çıkarmalı ve bu milletvekilleri ile İzmir için çalışmalar, projeler yapmalıyız" dedi. Son olarak önseçim hakkında konuşan Tatı, "Önseçim her partinin özellikle de CHP'nin yapması gereke bir şey. Ama bunu yaptıktan sonra uymaları da lazım. Eğer önseçim olursa milletvekilliğini düşünmeyen isimler bile aday olmak isteyecek çünkü örgüte güvenecek" dedi. 

'Tek İlçeyi Kaybetmek Bile İçimizi Acıtmıştı'

Açıklama yapan bir diğer isim Karabağlar Eski Başkanı Sıtkı Kürüm, seçilmemiş olmasına yarım kalan projelerini tamamlayamadığı için çok üzüldüğünü fakat partiye küsme gibi bir şansı olmadığını söyledi. Kürüm ayrıca CHP'nin geçtiğimiz seçimlerde başarısız olduğunu da vurgulayarak, "Başkan Aziz Kocaoğlu başarılı olmadı bence.  2009'da bir tek ilçeyi kaybetmiştik bu bile bizim içimizi acıtmıştı. Şimdi ise 8 ilçeyi kaybettik bu kabul edilemez. Bu bir başarı değildir" dedi. İlçe belediye başkanları ve il başkanı hakkında da konuşan Kürüm, "Daha yeni yeni başladılar. Görünürde ahım şahım bir şey yok  şu an ama alışacaklarını umuyoruz. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ali Engin de maalesef başarılı görünmüyor. Aziz Kocaoğlu ne derse onu yapıyor başka yaptığı bir şey de yok" dedi. Son olarak önseçime değinen Kürüm, " Partimiz çok iddialı bir tüzük hazırlandı genel başkan denetiminde. Mutlaka önseçim yapacağız dediler. Genel merkezin de kendine göre bir kontenjanı olmalı elbette ama isimlerin en azından üçte ikisi seçimle gelmelidir" dedi.



'Kucaklayıcı Olmamız Lazım'

Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cevat Durak ise partinin kucaklayıcı olması gerektiğini ifade etti ve, "Ben partiliyim son zamanlarda biraz geri durdum karışmadım bir şeye. Partiliyi sokağa dökmedim. Neticede ben de aynı şartlarda geldim. Oyları en yukarılara taşıyarak görevimi yaptım. Sonuçta aday gösterilmememiz onların tercihi ve buna karışmaya şansımız yok. Partide önseçim olmadığı için söylenecek pek bir şey yok. Bu parti mutlaka ayakta duracak bu yüzden küskünleri kazanmak lazım. Hata yapmış arkadaşlar olabilir. Bize emek vermiş arkadaşları dışlamamamız lazım. Ben partiliyim dün de öyleydim yarın da öyle olacağım. Aslında partide il ve ilçelerden kaynaklanan sıkıntılar var. Bunları görmemezlikten gelmek doğru değil. Parti bunlara da sahip çıkmalı. Bu konuda adım atılmalı. Parti kendini toparlamalı. Birbirimizi suçlamamalıyız birbirimizi nasıl kazanırız onun mücadelesini vermeliyiz. Kenarda duranlardan bile rahatsız olanlar var. İftiralarla isimleri suçlamamak lazım. Kucaklayıcı olmamız lazım, ihanetle kimseyi suçlamamamız lazım. Sonuçta hatası olana partili zaten ceza verir. Seçim öncesi insanları suçlayarak yanlış yapmamak lazım" dedi.




'İhanet Ettiler Demek Doğru Değil'

Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven de Kocaoğlu'nun ihanet söylemleri ile ilgili olarak kişiler sorumluluğu biraz da olsa kendilerinde aramalılar dedi ve ekledi,  "İhanet ettiler diyerek bu kişileri dışlamamak lazım. Aksine partiye kazandırmaya çalışmalılar. Bu şekilde bunlar bize ihanet ettiler demek doğru değildir. Onları  o duruma getirenlere karşı nasıl tavır alacağız bunu da düşünmek gerekir"  Ayrıca CHP'nin İzmir'deki durumunu da değerlendiren Özgüven, "İçinde bulunduğumuz konumda birlikte hareket etmemiz lazım. Birlikte olarak mücadeleyi daha kolay yürütürüz. Seçimlerde maalesef başarılı olamadık daha önce 29 belediye başkanımız vardı ve bu sayı azaldı. Bu yüzden başarılı olduk diyemeyiz. Biz üzerimize düşen görevleri yapıyoruz bizden destek bekleyen olursa destek vermeye de hazınız. İlçe belediye başkanları başarılı olmak durumunda, başarılı oldukları zaman bu genel seçimlere de yansır. Bu da İzmir çapında genel seçimlerde belli olacak. Herkesin sorumluluğu olmalı" ifadelerinde bulundu.



Son olarak önseçim tartışmalarını hakkında açıklamalarda bulunan Özgüven, "CHP kendi içinde demokrasiyi uygulamalı. Önseçim yapılmalı ki genel seçimlerde başarılı olalım. Önseçimsiz bir başarı hayal olur. Herkes bu seçimin gerekliliğini ifade ediyor" dedi.

'Başarılı Değil'

Çiğli Eski Belediye Başkanı Metin Solak da CHP'nin İzmir'de başarılı olmadığını vurguladı ve , "İzmir'de CHP başarılı olarak görünmüyor. 8 tane ilçe kaybettik, oy oranımız düştü. AK Parti ise yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen oylarını arttırdı ve biz düşürdük. Zaten bu da bilinen bir şey, halk da biliyor. Her ne kadar başkaları bunu başarılı olarak görse de bunu böyle değerlendirmek pek sağlıklı değil" dedi.

'İhanet Olarak Değerlendirmek Doğru Değil'

Kocaoğlu'nun ihanet söylemleri hakkında yorum yapan Solak, "Eleştirilen insanlar eğer başarısız oldukları için aday gösterilmedilerse haklı bir durum var ortada ama başarılı olmalarına rağmen gösterilmeyen ve göstertilmeyen insanlar da mevcut. Onlara karşı bir haksızlık durumu varsa bunu farklı bir şekilde, ihanet olarak değerlendirmek doğru değil. Tabi gitmeselerdi bu arkadaşlarımız daha iyi olurdu ama bunu daha makul karşılamamız gerekir" dedi.



 CHP'nin İzmir'deki durumunu yorumlayan Solak, "Çalışmalar yapılıyor, toplantılar yapılıyor günü geçiştiren bazı çalışmalar görüyoruz. Yapılan programlar için sıradan mesajlar atılıyor. Direkt siyaset yapan, başkanlık yapan 25-30 kişi var bunların da görüşleri alınması gerekir.  Bu kişileri yok saymamak lazım. Yok saydığın insanlara sonra da suçlama getirmemek gerekir" dedi.

'Önseçim Olursa İzmir'de Milletvekili Olsun, Olmasın Seçimi  Bir Kaç Kişinin Ağzına Kalmazdı"

Son olarak önseçimin önemine vurgu yapan Solak, "Önseçim olmasını her zaman tercih ederiz. CHP'de belediye başkanları ile ilgili önseçim olsaydı kimse kırılmaz ve küsmezdi. Birileri birilerine karşı cephe alıp o olsun bu olmasın diyemezdi. Herkes sandıktan çıkana razı olurdu. Bizim parti gelenlerimizde de demokrasiye bağlılık var. Önseçim yapılması her açıdan iyidir. Hiç değilse İzmir'de şu milletvekili olsun bu olmasın lafı, baskısı birkaç kişinin ağzına kalmasın" dedi.



Yorumlar

  • ben DSP den CHP ye gecmiş olan bir CHP üyesiyim geldiğim 2003 yılından beri parti teşkilatlarında bir türlü kabul görmedik ama DYP ve ANAP dan gelen ler hep el üstünde tutuldular bizden bazı arkadaşlar AKP ye gitiler bu arkadaşlar hep el üstünde tutuldu sayın DSP genel Başkanı Mahsun Türker CHP den DSP ye 6 başkan gecti oysa DSP den CHP ye 58 başkan gecti diyor biz bu konuda hic yorum yapmadık diyor oysa Sayın Aziz Kocaoglu bir acıklama yaparak gündem değiştiryor ve bu kişiler CHP ye gelemezler diyor şahsı adınamı konuşuyor yoksa genel merkez adınamı konuşuyor eğer genel merkez adına konuşuyorsa o koltukta genel başkan niye oturuyor gelsin kocaoğlu otursun belediye başkanları halka hizmet için vardır herkez görevini yapsın örgütün işine karışmasın işte CHP nin başarısızlığının altında bu yatmaktadır yerelden genele iktidar olunur sen bu partiye gelemessin arkadas sen DSP lisin deyip AKP ye yıllardır hizmet etmiş ve basında özelikle sayın Kocaoğluna hakaret seviyesinde konuşmuş olanlara CHP ye katarak rozet takarsan başarı kazanamassın ondan oy kulanmayan kişi sayısı %25 dir CHP hic kimsenin babasının malı değildir
    bir bilen
    20 Ekim 2016 04:56
  • Eski başkanlara sormak lazım güç sizdeyken siz bugünleri hiç düşünmediniz bir gün bizde eskilerin listesine ekleniriz diye düşünmediniz telefonlara çıkmıyor ve geri dönmüyor ve kimseye ihtiyacımız olmaz diye düşünüyordunuz işte şimdi sizde aranmıyacak olmuşsunuz iyi olmuş bilinki ogüç sizin değil koltuk gücüymüş şimdi siteme gerek yok her siyasetçi birgün eskiler listesine eklenir.
    partili
    20 Ekim 2016 04:56
  • Aziz paşa şimdi sen diyorsun ki gidenler ihanet etti peki soruyorum sana kendi ekibin aday gösterilmediğinide istifa ederim diyen bir çok belediye başkanını senin saçma sapan yok açılımdır yok bana itaat etmiyorlar diye kendi zevkin uğruna harcadığında ekibinin izmirli daltonlar grubu olarak genel başkanı nasıl korkuttuğun yada kandırdığın nasıl bir kıskaç içine aldığın ve sonunda kaybettirdiğin ilçeler o zaman buradan şu çıkıyor hadi bu başkanlar seçimi kaybettirdi yada zora soktu ee senin gösterttiğin adaylar ne oldu kaç ilçe gitti aziz efendi nasıl geldiğini tüm izmir biliyor o koltuğa ama nasıl gideceğini bizler çok daha iyi biliyoruz bu partinin haini de ihanet edeni de cumhuriyet halk partisini halktan koparıp ranta çevirende tam anlamıyla faşizm anlayışını izmire getirende sensin
    Hurşit mustafa
    20 Ekim 2016 04:56
  • SADECE TEK BİR ŞEYE DİKKAT EDİN YUKARIDA Kİ RESİMDE HARCAYAN VE MALESEF HARCANANLAR VAR GÖZLER YALAN SÖYLEMEZ SAĞ RESİMDE SONUÇ ORTADA
    NESRİN
    20 Ekim 2016 04:56
  • güven özveri tecrübe diyince ilk aklıma gelen aziz kocaoğludur
    KEL MUSTO
    20 Ekim 2016 04:56
  • Tatı doğru söylemiş evim bornovada işim çiğlide oy verdik chp ye ama hizmet yok hani yolllar nerde otobusler hani alt yapı
    Necmi altın
    20 Ekim 2016 04:56
  • ESki belediye baskanlari da koltuklarindan hic ayrilmayacaklarmis gibi hareket ettiler biz hanciyiz bile diyenler oldu bu koltuklar kimsenin babasinin mali degil
    ali inanc ulku
    20 Ekim 2016 04:56
  • İzmirde 8 ilçe Aziz Kocaoğlu sayesinde kaybedilmiştir.Diğer partilerden gelenlere ihanet ettin demek gafletinde bulunulmuş.CHP nin İstanbul ve Ankara adayları kimdi??? hangi partiden geldiler.Aziz bey kendi restleriyle adayları belirledi.Bucaya Sadece piriştinın oğlu diye Levent Piriştinayı aday göstertti.38 yıl sonra Bucaya CHP nin bayrağını diken Ercan başkana haksızlık ettiler.Yinede Ercan başkan sayesinde Buca CHP de kaldı.
    Ali Osman
    20 Ekim 2016 04:56
  • BRAVO ERCAN TATI SEN ADAM GİBİ ADAMSIN
    halk
    20 Ekim 2016 04:56
  • AZiZ KOCAOĞLU oturduğu koltuğun Hakk'ını vermiyor. Kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederek izmir de kaybettiriyor her geçen gün. Birbirinden değerli belediye başkanlarını kendıainden uzaklaştırdı birlik ve beraberliği Sağlamak yerine. Beyefendı istediği gibi at koşturuyor Adaylık Sürecinde de bu şekilde oldu işine geleni istediği yaptırımı uygulayacağı çocukları oturttu koltuğa neyse görünen köy Kılavuz istemez buca nın hali ortada.... Aziz Amca'sı gelsin gitsin işi öğretsin
    Hersey Buca için
    20 Ekim 2016 04:56
  • Hadi bi iki tanesiyle anlaşamadın hepsi mi kötüydü BAŞKANLARIMIZIN. İşine geleni değil gerçek belediyecilik zihniyetini bilen adamlar ı tercih etseydin o zaman. Özellikle Seneler sonra Buca da CHP partisini Kazandıran adam Ercan Tatı dediklerini yapmadı diye mi barcı başkanı oturttun :))
    BUCA
    20 Ekim 2016 04:56
  • Benim anlamadığım,bu partiden gidene ihanet etti deniyorda,başka partiden gelen ihanetçilere alkışlarla rozet takılıyor.Neden insan kıyımı yaptıklarını,değerli insanları harcayıp,partiyi yakınlarına peşkeş çekip,insanları partiden küstürüp uzaklaştırınca kendileri suçsuz oluyor,onuru kırılan çekip gidince suçlu oluyor.Şapkayı önünüze koyun Kocaoğlu.
    mutlu
    20 Ekim 2016 04:56
  • Bu saygıdeger başkanlar aziz kocaoğlu aleattin yüksel tarafından önleri kesildi ir kısmıda genel mekezde bazı abilerinin taleplerini yerine getirmediği için harcandı. Genel seçimdede ayı senaryo tekrar egdilecek ve izmir halkı akp korkusundan yine chp ye oy vericek ama önümüzdeki dönemerde bir parti kurulup izmrlyi tatmn ederse görürüm sizi çakma atatürkçüler
    Nermin alan
    20 Ekim 2016 04:56

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...


CHP'de çalıştay zamanı! İşte program...

CHP’de yerel seçimlerde seçilen  il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda bir araya gelecekler. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak olan toplantı 20-2...

Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR