Yukarı
28782

Engelsiz İzmir Değil Engelli İzmir Projesi!

28 Ekim 2014 11:18

Ege'nin Sesi/Neşe Yavuz- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projesi Engelsizmir, engelli vatandaşların işine yaramadığı gibi ayrıca bazı engelsiz yaşam dernekleri de Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendilerine birçok zorluk çıkardığını ifade ediyor.

İzmir'de kamu yararına hizmet veren sayılı dernekler arasında yer alan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi de geçtiğimiz gün dernek binasına astığı bir yazı ile Kocaoğlu ve bazı CHP'li isimlere tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıl, kira bedelini ödeyemeyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelen dernek, kendilerine yardım yapılmamasından ve zorluk çıkarılmasından şikayetçi.

'Burada engellilere verilen ücretsiz eğitimler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından durduruluyor. Eğitime engeli Aziz Kocaoğlu getiriyor'  yazılı bir duyuru ile tepkilerini gösteren dernek üyeleri ayrıca 'Eğitime Çözüm Üretemeyenler' başlığı altında listeledikleri bazı isimleri de halka duyuruyor.

Listede bulunan isimler ise şöyle, Kemal Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Sırrı Aydoğan, Ali Engin, Kamer Genç, Ferhan Şirvan, Sema Pekdaş, Şakir Başak, Adnan Keskin, Yakup Akkaya, Tacettin Bayır, Muhittin Selvitopu, Gürsel Tekin, Erdal Aksünger, S. Nazik Işık, Dilek Bilgin, Hüseyin Mutlu Akpınar.

Öte yandan, Engelsizmir projesi hala birçok ilçede  uygulanmamakta. Eşrefpaşa'da görme engelli vatandaşlarımızın yürüyebilmesi için yapılan yürüme yolları da gerekli bakım yapılmadığı için aşınmış ve kullanılamaz hale gelmiş durumda. Yol boyunca yerleştirilen kabartma takip ve uyarı izleri Eşrefpaşa'da kimi yerlerde tamamen sökülmüş durumdayken kimi yerlerde de aşınmaktan ötürü engelsiz vatandaşların kullanımı engellemiş halde.

Buna tepki gösteren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olan Engelsizmir'in sadece görünürde bir proje olduğunu İzmir'in birçok noktasında uygulanmadığı, uygulanan yerlerde ise problemleri beraberinde getirdiğini belirtti. Sadece şehrin görünen yüzünde bu projenin görece düzgün olarak uygulandığını belirten vatandaş, "Gelir düzeyi yüksek ve göz önünde bulunan semtlerde bu proje düzgün bir şekilde devam ediyor fakat gelir düzeyi düşük yerlerde engelleri yolları bozulmuş, bozulmamış kimsenin umurunda değil" ifadelerinde bulundu.

Ayrıca hala birçok otobüsün Engelli dostu olmadığını vurgulayan vatandaşlar, aktarmayla birlikte, engelsiz vatandaşların yolculuklarının çileye dönüştüğünü de ekledi.







Yorumlar

  • Arkadaşlar bize destek olmanızı beklerdik açıkögretim ögrencisiyim yıllar sonra egitime geri döndüm hala önümüze engeller cıkıyor maddi durumum olsaydıözel ders alırdım evimde ben 48 yaşında ögrenciyim bu şehrin benim okumammı ağır geldi öyleyse ben egitimi bırakıp evimde oturayım okumak engelliye hak degilmis derim sayın baskanım biz o pasajda egitimi bulduk
    seval
    20 Ekim 2016 04:56
  • TSD İzmir şubesi genel merkezi İstanbul da olan bir sivil toplum örgütünün İZMİR deki temsilcisidir.1963 Yılında Bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek statüsüne alınarak 22 Haziran 1963 Cumartesi 11435 Sayılı resmi gazete Baskısında Kamuyla paylaşılmıştır.İdeolojik ve ekonomik menfaat yada çıkar kaygılarıyla gerçek kimliğini gizleyerek sahte rumuzlarla birilerinin taktirini kazanmak ve ödül olarak sırtının sıvazlanmasını heyecanlı gözlerle bekleyen okumuş mektep medrese görmüş mürekkep yalamıs lakin hayatta kendi gölgesinden korkan medeni cesaretten yoksun olanlar benim nazarımda üzerine kitap yüklenmiş merkep den farksızdır. Geçmiş de Hanedanlık ve Hilafet zamanında Yöneticilerin etrafında, işi sadece mevcut yöneticiye iltifatlar yağdırmak olan meslekii ismini şu an hatırlayamadığım insanlar vardı.Onların dünya yansa umrunda değildi çünkü ekmeğin kölesi olarak kişilik ve karekterlerini kaybetmişlerdi o yüzden kaale alınır bir yanları da yoktu.ALLAH insanı okumamış yapsın ,cahil yapsın,Fakat AZİZ BAŞKANIN dediği gibi,bu millete bağırdıça yalakalık yaparlar,dediklerinden eylemesin.
    Önder BAYTAR
    20 Ekim 2016 04:56
  • Hala topluma faydalı tek bir işinizi sayamıyorsunuz! Derneğinizin adı taciz olayıyla anılıyor İzmir'de Erdem Bey. Sizin dışınızda belediye dükkanlarını bedava kullanan kaç dernek var sayın da bilelim. Yaratıcı gücü olmayan insanlardan oluşan ekibiniz ne yazıktır ki Erdem Çerçioğlu ismine gölge düşürüyorlar. Sizin olmadığınız saatlerde kadınlar hamamına dönen derneğinizin yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Genel Başkanınıza dil uzatan Tamer arkadaşta umarım sizi zor durumda bırakmaz. Borcunuzu ödemeniz gerekir diye düşünüyorum çünkü sizin kamu yararına yaptığınız hiçbir iş yok ne yazık ki!
    Sercan Mıknatıs
    20 Ekim 2016 04:56
  • Ben 2 yıldır bu dernekte Konak Halk Eğitimi Merkezi tarafından ücretli usta öğretici olarak bilgisayar kurslarında görev yapmıştım. Kimse ne benden ne kursiyerlerimizden para talep etmemiştir. İşkur projesinde Karşıyaka da bir dernekte de görev almıştım. Bazı dernekler veya dernek başkanlarının hakkı olmadan yardım adı altında bu şekilde bir talebi olabiliyor.Ama ben ve diğer öğretmenler dahil Tsd İzmir Şubesine 1 kuruş para bile vermedik ve asla dernekten hiç kimsenin bu şekilde bir talebi bile olmadı.İşkur projeleri dahil olmak üzere.En dürüst olarak çalıştığım tek dernek diyebilirim. Ben bu 2 yıl Sayın Erdem ÇERÇİOĞLU ve dernek yönetimindeki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. O derneğin her zaman açık kalmasını, bu zamana kadar insanlara nasıl faydalı olabildilerse bu saatten sonrada büyük bir azimle, dürüstlük çerçevesi içinde insanlara faydalı olabileceği kanısındayım. TSD Izmir Şubesi hakkında bence yorum yazanlar bir daha bir düşünsünler .Ben 1 yıldır dernekte kurs falan almıyorum ama inanın ki oradaki dostluk içten candan .Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz KOCAOĞLU bu eğitim yerlerinin kalması için hep birlikte belediye olarak şu kira sorunun çözülmesini sağlayın ki engelli arkadaşlarımız toplum faydalansın.Konak Halk Eğitim Merkezinde ne rampa nede sınıflara çıkabilecek bir asansör yok.Bu insanlarımız 1 tane bile olsa huzur dolu içinde bu derneğe eğitim için geliyorsa bence kısıtlanmamalı.Konak sadece 1 örnektir. Izmirin çoğu yerinde eğitim kurumlarında rampa ve asansör yoktur.
    YELDA EFE
    20 Ekim 2016 04:56
  • Arkadaşlar bu mucadele engelinin Mucadelesidir biz sadece Eşit yurtaşlık istiyoruz Bu ülkede dezavantajlı Bir kesim olarak âzda ols Pozitif ayrımcılık istiyoruz Sosyal hayata katılmak Amacımız sosyal bir alanımız Olan derneğimize sahip çıkmak
    bayram
    20 Ekim 2016 04:56
  • Sürekli kira ödememeyi bahane eden ama yönetici beceriksizliğinden sağlıklı bir finansman yapısı oluşturamamış derneklerin beceriksiz yöneticilerinin, insanları hedef tahtasına oturtmaya hakkı yok diye düşünüyorum. İzmir'de de onlarca engelli derneği var. Tek bunlar yok yani. Bu fotoğrafların âlâsını AKPli belediyelerin yönettiği sokaklarda çekerim.
    lombak
    20 Ekim 2016 04:56
  • sn. lombak sizin birsürü derneklebir tuttuğunuzbu dernekkamu yararına çalışan dernek statüsündedir nedemek olduğunu bilmiyorsanız araştırın ayrıca yönetici beceriksizliği değil bu tür derneklerin dernekler tüzüğünde birşey alıp satması yasak yani kısaca devlet dilenin diyor siz biz bağışyapmassak hiç bir gelirleri yok sokakta engelli gazetesi satan elinde sahte raporla dilenen kimselerle karıştırmayın lütfen birazdaha bilgi sahibi olmanızı öneririm
    noyan
    20 Ekim 2016 04:56
  • Yıllardır belediyenin yerini zapteden Sakatlar Derneği Yetkilileri toplumsal fayda sağlayan ne iş yapmışlar çıkıp söylesinler. İşkur projelerini saymasınlar çünkü oradan ceplere paralar giriyor. Borcu ödeyip boşaltsınlar o yerleri. Yok Boşaltmıyorlarsa İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün engelli derneklerine yer tahsis etsin. Öbür dernekler gibi kendi çabalarıyla, kendi özverileriyle ayakta dursunlar bizlerde onları takdir edelim. Tahsilleri yok, eğitimleri yok, çevreye faydaları yok bu insanların kendilerine faydaları yok engellilere ne hayrı olur?
    Sercan Mıknatıs
    20 Ekim 2016 04:56
  • Sn lombak ve Sercan bey buyrun gelin ziyaret edin egitimide faudayıda siz görün bizlere yazılarınızla üzüyordunuz diger dernekler demissiniz çoğunluğu kira ödemiyor lütfen bilmeden yazmayın sivil toplum örgütü demek ticatet yapmak şirket kurma amaclı değildir.TSD Hak temelli çalışan bir sivil toplum örgütüdür 1960 dan bu yana bu amaçla Kamuya destek vermektedir.
    suheyla
    20 Ekim 2016 04:56
  • Sevgili İzmirliler, bu iş bir akp - chp işi değildir. Bu toplumun her kesiminin önceliği olmalıdır.Önce bunu belirtmeliyim. TSD 60 yılık, Kamu yararına çalışan statüsü almış bir dernek olduğu kesindir, ama Genel merkezi tarafından hiç bir faaliyeti olmamasına rağmen, sadece şubeleri gezer başkanları, hatırlarını sorar bol, bol... Ancak şubeler kendi yağları ile kavrulmaya çalışırlar, çünkü her yaptıklarını genel merkez izniyle yapmak zorundadırlar ve eğer bir gelirleri varsa genel merkez istediği şekilde bu geliri yönlendirir. TSD İzmir şubesine gelince, başkanını yakından tanıdığım için ve yapmak istediği projelerini bildiğimden, bazı çevreler tarafından haksız eleştirilmekte olduğunu düşünüyorum. o iki dükkan ne kadar yeterlidir bilinmez ama, en azından birkaç engelliyi mutlu etmeye yeter, Büyükşehirin bu dükkanlardan aacağı kiraya hiç ihtiyacı yoktur. TSD için İzmirde bir proje yürütürkende dikkatimi çekmişti, 2-3 yıl geçmesine rağmen durum hiç değişmemiş. TSD'nin yöneticilerinin (gn.Merk.) tavrı bellidir, İzmir B.Şh yönetiminin tavrı bellidir. hiç birbirlerine uzak değillerdir. İzmir b.şh.belediyesinin bu yaklaşımını hiç anlamış değilim.Sayın Kocaoğlu şunu bilmelidir. O makamda kendi gücü ile oturmuyor, partisinin gücü ile oradadır. Geçen bir yorumda da yazmıştım, Eğer seçime bağımsız girmiş olsa, eşinin bile ona oy vereceği şüphelidir. Başkanın acilen bu tarz çalışmalara son vererek, kamunun isteklerini yerine getirmesi gerekir. diye düşünüyorum. ama sadece düşünebiliyorum. Yazık bu İzmir'e...
    Tamer Ulusel
    20 Ekim 2016 04:56
  • Ben Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanıyım bir arkadaş yorumunda eğitimleri yok diye paylaşmış bizde aynı şeyden bahsediyoruz senelerdir okulların fiziki koşullarından dolayı eğitim alamamış insanların eğitim alması için canla başla çalışıyoruz yok öyle engelliler için bir şeyler yaptığını söyleyerek ahkam kesmeye hepinizi derneğimize davet ediyorum bizim alnımız açık bütün kayıtlarımiz ortada kamuoyuna açıklamaya hazırız ayrıca iş kur projesi yaparak cebe para indirildiğinden bahsediliyor hodri meydan iş kur projesinde maaş alan öğretmenler ve öğrencilerden parasında 1 kuruşluk kesinti yapıldığını söyleyebilecek yada ispatlayabilecek varsa ben ve yönetimim istifa etmeye hazırız yok öyle eskisi gibi dilenci kültürünü sürdürmek onurlu insanlarla mücadelemizi sürdereceğiz izmir kimsenin babasının çiftliği değil ayrıca bizim yönetim kurulumuz 5 kişiden oluşur ben üniversite mezunuyum yardımcım üniversite mezunu bir arkadaşım psikolok diğer iki arkadaşımda az önce bahsettiğim gibi fiziki şartlar yüzünden eğitimlerini tamamlayamamışlar fakat büyük bir azimle eğitim almaya devam ediyorlar ayrıca eğitimlerini alamamış arkadaşlarım değil bizim utanmamız gerekir bu durumdan millet olarak
    Erdem Çerçioğlu
    20 Ekim 2016 04:56

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!  

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 10 yaşındaki Esma Yıldız’a bıraktı. Başkanlık görevini devralan Yıldız’ın ilk talebi o...


Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj

İzmir’de 23 Nisan coşkusuİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR