Yukarı
28814

Cumhuriyetimizin 91. Yılını Kutladık

29 Ekim 2014 18:56

BU BAYRAM BİZİM!

 

Cumhuriyet'in sembol kenti İzmir’de Cumhuriyet'in 91. yıldönümü kutlamaları erken saatlerde başladı.

İlk etkinlik Valilik makamında tebriklerin kabulü ile gerçekleştirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi bayram tebriklerini kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterisi ile resmi geçit töreni  gerçekleştirildi.

 

 

 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bu akşam gerçekleştirileceği duyurulan konserler ve havai fişek gösterilerini,  Ermenek’deki maden kazası nedeniyle iptal etti. Cumhuriyet’e Saygı Fener Alayı yürüyüşü ise planlandığı gibi saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında gerçekleştirilecek.

 

CUMHURİYET BAYRAMI FOÇA'DA COŞKU İLE KUTLANDI

 

Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 91. Yılı, Foça'da; coşku ve gurur dolu törenler ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, 28 Ekim 2013 Pazartesi günü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

 

28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen tören ve etkinliklere; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, Askeri Erkan, Belediye Meclisi Üyeleri, Daire Amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.29 Ekim Çarşamba günü programı, saat 10.00'da, Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen Tebrikat Töreni ile başladı. Tebrikat Töreni’nin tamamlanmasının ardından, Foça 11 Eylül Stadyumu'ndaki kutlama programına geçildi. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun ve Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ; törene katılanların bayramını kutladı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Cumhuriyet ilan edildikten sonra, eğitimde, bilimde, sanatta, ekonomide ve daha pek çok alanda yapılan atılımlarla genç Cumhuriyet, o bölgenin istikrarlı, güçlü ve lider ülkesi haline gelmiştir. Bu başarı, başta vefakar ve cefakar Anadolu insanı olmak üzere bütün milletimizindir” dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde konuşan Kaymakam Ulugölge, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak zorunda ve kararlılığındayız” diye konuştu.

Anadolu’nun, jeopolitik konumu ve doğal kaynakları itibariyle tarih boyunca her zaman stratejik bir cazibe merkezi olduğunu belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Ülkemiz her zaman iç ve dış düşmanlarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Savaş meydanlarında istediği sonucu alamayan bu düşmanlar, ülkemizin istikrar ortamını bozmak için her fırsatta kavga çıkartmaya cüret etmiş ancak aziz milletimizin sağ duyusu ve kararlılığı sayesinde hüsrana uğramıştır. Çünkü bu Cumhuriyet kolay kurulmamıştır. Bundan sonra da Milli Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasal çatışmaların üzerinde tutmaya ayni azim ve kararlılıkla devam etmeliyiz” dedi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okurken, halk oyunları gösterileri de sunuldu. Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 91. Yılı Kutlama Programı çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesinin ardından törenler Resmi Geçit töreni le son buldu.Öte yandan Foça Belediyesi’nin Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılı anısına düzenlediği Fener Alayı ve Şenliği, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edildi.

Buca’da Cumhuriyet Bayramı çoşkusu

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümünü ilçede düzenlediği etkinliklerle hemşehrileri ile birlikte çoşku ile kutladı.

Başkan Levent Piriştina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu’nu bayramını kutlayarak başladı. Başkan Piriştina, Ulaştırma Kıdemli Albay Metin Önal ve Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ile Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.Başkan Piriştina, daha sonra Şenol Bozacıoğlu ve Ulaştırma Kıdemli Albay Metin Önal ile birlikte, Buca Eski Stadı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine katıldı. Buca Eski Stadı’nda öğrencilerin bayramını kutlayan heyet, Cumhuriyet Bayramı kutlama gösterileri ile resmi geçit törenini izledi.   

Piriştina’dan nostaljik araçla Cumhuriyet Turu

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Eski Stadı’nda ki resmi törenin ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Volkswagen Beatle eğlencesine katıldı. Başkan Piriştina, üstü açık nostaljik araçla Buca’da ‘Cumhuriyet Turu’ attı.Buca Pazaryeri’nde düzenlenen etkinliğe Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ve Ulaştırma Kıdemli Albay ile birlikte katılan Başkan Piriştina, Volkswagen Sevenler Derneği üyelerin bayramını kutladı. Burada Volkswagen beatle marka aracın direksiyon koltuğunu oturan Başkan Piriştina, beraberindeki konvoy ile birlikte Buca’da Cumhuriyet turu attı.Başkan Piriştina’yı direksiyon koltuğunda gören ve şaşkınlığını gizlemeyen hemşehrilerinin bayramını korna çalarak kutlayan Pirşitna’ya, Bucalı vatandaşlarda alkışlarıyla destek verdi. Piriştina’nın Buca Pazaryeri’nden başlayan ‘Cumhuriyet Turu’ Çevik Bir Meydanı’nda son buldu.

Tuncay Özkan’a sevgi seli

Çevik Bir Meydanı’nda son bulan Cumhuriyet Turu’nun ardından Başkan Piriştina, CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ile birlikte CHP Buca İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katıldı. Çevik Bir Meydanı’nda ki Atatürk Anıtına çelenk sunan CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, “Sizlerden aldığımız güç ile Cumhuriyetimize canımız pahasına sahip çıkacağız” dedi.

Çelenk sunma töreninde konuşan Başkan Piriştina, “Bugün meydanlar bizim değil sizlerindir. Bugün meydanlar, Cumhuriyet aşığı, uğruna büyük bedeller ödemiş ve bizlere önderlik etmek için aramızda olan Tuncay Özkan’ındır. Bizler bugün 18 canımızın, geçmişte yitirdiğimiz 302 canımızın mücadelesini, hukuk mücadelesini, demokrasi ve laiklik mücadelesini ve en önemlisi Cumhuriyet mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için, bayrağımızın aydınlığı için bizlerde aynı büyüklerimiz gibi yılmadan mücadele edeceğiz. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bucalı vatandaşların sevgi seli ile karşıladığı CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Sizin sevdanız inancınız olmasa biz özgürlüğümüze kavuşamazdık. 91. doğum gününüzde sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cumhuriyet, Türk halkının aşkının adıdır. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, bu toprakların yoksul, inançlı, namuslu, dürüst ve erdemli insanlarının geleceğe uzattıkları aşk yolculuğunun adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet, bu aydınlık kadınlarımızın, kızlarımızın mutluluğunun adıdır. Cumhuriyet, bu sevdanın adıdır. Bu yüzden Cumhuriyet’e sahip çıkmak demek bu sevdaya sahip çıkmak demektir. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak demektir. Cumhuriyeti çok seviyorum doğum günümüz kutlu olsun.”

Çelenk sunma töreninin ardından Başkan Piriştina, Tuncay Özkan ile birlikte Forbes’de ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleşti. Yüzlerce Bucalı vatandaşın da eşlik ettiği yürüyüşte Piriştina ile Tuncay Özkan vatandaşların ve Forbes esnafının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Özkan, “Biz Cumhuriyet’i cami avlusuna bırakmadık”

Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, Şirinyer Düğün Salonu’nda Bucalılar ile bir araya gelecek ve ‘Cumhuriyet’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Levent Piriştina, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Belediye meclis üyeleri ile Bucalı muhtalar ve salonu tıklım tıklım dolduran Bucalılara seslenen Tuncay Özkan, “Biz Cumhuriyet’i cami avlusunda  bırakmadık” dedi.

EDREMİT’TE CUMHURİYET COŞKUSU..

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Edremit ilçesinde de düzenlenen etkinlikler ile coşku içerisinde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edremit’te ki kutlamalar, sabah saatlerinde Öğretmenevi’nde başladı. Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Belediye Başkanı Kamil Saka, tebrikleri kabul etti. Protokol mensupları ardından Şehit Hamdibey Meydanı’na gitti. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan,  ”Törene katılan herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. 1919’da Samsun’a çıkarak başlayan hareket, 1922 ‘de Lozan Antlaşması ile devam eden süreçte, saltanatın kaldırılması, başkentin Ankara’ya taşınması ve en sonunda bizi taçlandıran cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanmıştır. Cumhuriyet çok kolay kazanılmadı. Atatürk’ün dediği gibi kanla her yeri kırmızıya boyayarak bu cumhuriyeti kurduk” dedi. Ardından öğrenciler şiirler okudu. 29 Ekim konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Folklor gösterisinin ardından resmi geçit töreni ile program sona erdi. Akşam ise Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi’nde fener alayı düzenlendi. 

Edremit’in Zeytinli Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren, Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İda-Der) tarafından geleneksel olarak “3. Cumhuriyet Şöleni” düzenlendi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş’ünde katıldığı etkinlik yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edremit’in Zeytinli Mahallesi’nde Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İda-Der) tarafından 3. Cumhuriyet Şöleni düzenlendi. Zeytinli Mahallesi Cumhuriyet meydanında ki ewtkinlikte konuşan  Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İda-Der) Başkanı Zehra Aksay, “Cumhuriyetimizin 91. yılının kutlayabilmenin mutluluğu içindeyiz. Bizler cumhuriyeti korudukça nice yıl dönümleri kutlanacaktır. Bugünlere Türk insanı nasıl geldiğini unutmayacaktır. Şanlı geçmişine koruyarak aydınlık geleceğine sımsıcak sarılmaya devam edecektir” dedi. Etkinliğin ana sponsoru olan işadamı ve Edremit Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ertaş’a teşekkür etti.  Ardından kürsüye gelen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, her şeye rağmen ilelebet cumhuriyeti yaşatacaklarını belirterek, 'Bu güç bizim damarlarımızdaki asil kanada mevcuttur' diye konuştu. Katılımcılar tarafından Atatürk anıtına karafinller bırakıldı. Sanatçılar tayfun Hakan kağan ve Tuana’nın konserlerinden sonra halka fasulye, bulgur pilavı, tatlı ve turşudan olan yemek ikram edildi. Etkinliğe Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Edremit’li hayırsever işadamı Yılmaz Akpınar, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

İzmir’de FETÖ'ye operasyonda 12 gözaltı

İzmir merkez ve 3 ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gizli haberleşme uygulaması ‘ByLock’u kullandığı tespit edilen ve Bank Asya’da şüpheli işlem bilgileri bulunan 12 kişi göza...


Demir, A takımı ile bir ayaya geldi

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, geçtiğimiz gün belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliğe gitmişti. Yoğun tempo ile çalışmalarını sürdüren Başkan Demir, bugün öğle yemeğinde ba...

AK Partili Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi: Çok üzgünüm!

Monoca’da lüks yat kulübünde istakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AK Parti’de hedef tahtasına konan İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Meclis’e geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gör...


Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR