Yukarı
144037

'Çocukluk aşkımdı, yakalatamazdım'

17 Kasım 2014 12:26

Uyuşturucudan aldığı hapis cezasının kesinleşmesi sonrası 6 aylık firarın ardından yakalanan şarkıcı Deniz Seki ile birlikte gözaltına alınan nişanlısı Faruk Salman ifadesinde “Hep birlikteydik. Nişanlımı, çocukluk aşkımı yakalatamazdım” diye konuştu. Seki ise “Cezaevine girmek istemiyordum. Orası benim için ölüm” dedi.

DENİZ SEKİ: SUÇSUZUM, HAKSIZLIĞA UĞRADIM"

YARGITAY’ın uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasını onaması ile cezasının kalan 2.5 yılını tamamlaması gereken şarkıcı Deniz Seki’nin 6 aydır sürdürdüğü firari hayat dün Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne konulmasıyla sona erdi.

Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul Hadımköy’deki Alkent 2000 Sitesi’nde nişanlısı Faruk Salman’ın evinde yakalanan Seki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Seki bulunduğu adrese Sarıyer’den geçtiğini belirterek “Ben polisten kaçmadım. Cezaevine girmek istemiyordum. Orası benim için ölüm. O nedenle teslim olmadım” dedi.

2 AY ÖNCE GELDIK

Seki ile birlikte gözaltına alınan nişanlısı Faruk Salman da geceyi Seki gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, erkekler nezarethanesinde geçirdi. Seki’nin adliyeye sevk edilmesinin ardından savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakılan Salman polise verdiği ifadede “Tüm adreslerde birlikteydik. İki ay önce bu eve geldik” dedi. Seki için “Çocukluk aşkım” ifadesini kullanan Salman, “Bunu herkes biliyor. Nişanlım. O nedenle yanındaydım. Yakalatmak zorunda değildim. Onu çok seviyorum. Ben nişanlımı, çocukluk aşkımı yakalatamazdım. Deniz’in cezaevine girmesini kaldıramazdım” diye konuştu.

KELEPÇELERİ GÖSTERDİ

Nezarethanede gece boyu ağladığı belirtilen Seki ise dün sabah önce bir kez daha sağlık kontrolü için Bezmialem’e ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Elleri kelepçeli olan ve gazetecilere suçsuz olduğunu söyleyen Seki, Bakırköy Dr. Sadi Konuk’taki sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı. Seki adliye girişinde gazetecilere bir kez daha ağlayarak, “Arkadaşlar bu ülkede, benim ülkemde zerre kadar adalet varsa ki ben olduğuna inanıyorum. Benim suçsuzluğum er ya da geç anlaşılacak” açıklamasını yaptı. “İkinci kez cezaevine gideceksiniz, ne hissediyorsunuz?” sorusuna ise Seki ellerindeki kelepçeyi göstererek, “Böyle ne hissedebilirim. Ahh ahh! Anlatabiliyor muyum?” yanıtını verdi. Adliye karakoluna konulan Deniz Seki burada kardeşi Serkan Seki ile sarılarak vedalaştı. Kendisine ikram edilen tostu yemeyen Seki daha sonra infaz savcılığına çıkarıldı. İnfaz ve İlamat Savcısı İbrahim Babur tarafından hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunan Seki, cezaevine götürülmek için beklerken avukatı Naim Karakaya’ya ziyaret saatlerini sordu. Sürekli ağlayan Seki, yarım saat süren işlemlerinin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülerek teslim edildi.

DS 521’İN SIRRI

CEZAEVINE girmemek için 6 ay kaçtıktan sonra polis tarafından yakalanan Deniz Seki’nin “firari” olmadan önce kullandığı 34 DS 521 plakalı Audi marka otomobili yakalandığı gece Baltalimanı’nda görüntülendi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün tam altında Boğaz’a karşı park edilen aracın içerisinde Seki’nin nişanlısı Faruk Salman’a ait bir tapu senedi ile satış evrakları ve dosyalar dikkat çekti. Evraklar, yurtdışına kaçma ihtimalini akla getirdi. Seki’ye ait otomobilin bir vale tarafından getirilerek bulunduğu noktaya park edildiğini ve daha sonra alındığını anlatan otoparkçılar “Muhtemelen aracı kullanan kişi çevredeki mekânlardan birine girip aracı valeye teslim etti. Aracın bulunduğu nokta çevredeki sitelere ait ama boş olduğu zamanlarda park yapılabiliyor” bilgisini verdi.

SUÇLUYU KAYIRMA

İŞADAMI Faruk Salman hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 283. Maddesi kapsamında “Suçluyu kayırmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Salman hakkında “Suç işleyen bir kişiye hükmün infazından kurtulması için imkân sağladığı gerekçesiyle” 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek. Ceza Hukukçusu Avukat Cesim Parlak, “Bilerek saklaması suçtur. Tutuklanmamış olması normaldir. Ancak hakkında dava açılır” dedi.

7 AY CEZAEVİNDE KALMIŞTI

Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009’da tutuklanan ve 7 ay cezaevinde kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009’da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.

"ŞAHANE İFADELERLE KENDİLERİNİ AKLADILAR"

SEKI’nin kardeşi Serkan Seki, adliyede yaptığı açıklamada ablasının suçsuzluğunu ispatlamak için sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğini belirterek şunları söyledi: “Biz ne yaptığımızı ne yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Bu davanın gerçekten faili olması gerekenler geçmişteki tecrübelerine de dayanarak, şahane ifadelerle tereyağından kıl çeker gibi kendilerini akladılar. Hızlı hızlı hepsini deşifre etmek gerekiyor. Üzerime ne düşüyorsa yapacağım. İnanılmaz bir adaletsizlik var ama adalete her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi inanıyoruz.”

PERUK VE GÖZLÜK TAKARAK GİZLENDİ

SEKI’nin yakalandığı Alkent 2000 Sitesi’ndeki daire, 3 ay önce “Seçkin” isimli bir şahıs tarafından Faruk Salman adına kiralanmış. 5 katlı rezidansın üçüncü katındaki 4 oda bir salon dairenin aylık kirasının 3 bin lira olduğu öğrenildi. Bloktaki 20 daireden yalnızca 5’i dolu. Polisin bilgisine başvurduğu çevre sakinleri, Seki’nin sürekli gözlük, peruk ve şapka taktığını bu nedenle tanımadıklarını söyledi.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'den İYİ Parti seçmenine 'stratejik davranma' çağrısı

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, sandığa üç gün kala parti tabanı ile İYİ Parti ve AKP seçmenine seslendi. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ ...

HPV ve HIV iddialarıyla gündeme gelmişti... Gözaltına alınanlar var!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "ha...


Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

'Emekliler simit satsın' diyen MHP'li vekilin şirketi devletten milyonlarca liralık ihale almış

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelir emekliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" diyen MHP Aksaray Mi...


''Telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek''

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) savcılığa gönderilen yaz...

Beyoğlu Hükümet Konağı ihalesini Erdoğan'ın lise arkadaşının şirketi aldı

Cumhuriyet’in haberine göre, 23 milyon 998 bin TL’lik ihaleyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un "Gürsoy Grup" adlı restorasyon şirketi aldı.


Özel: 11 büyükşehire 4 ekleyebiliriz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim tahminlerini paylaştı. Özel, önceki seçimde CHP'nin kazanmış olduğu 11 büyükşehrin üstüne 5 büyükşehir daha eklenmesinin mümkün olduğunu söyledi.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Dilan Polat şikayetini geri çekti, dava düştü!

Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı gerekçesiyle dava açtığı Nez Demir hakkındaki şikayetini duruşmada geri aldı. Polat'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle dava düşerken...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR