Yukarı
146184

Hikmet Çetin Merkez Partiye katılıyor

24 Ocak 2015 12:16

Merkez Parti lideri Abdürrahim Karslı gözdağı verilmek istendiğini söyledi.

Geçen hafta TEM Şube’de ifadesi alınan Merkez Parti lideri Abdürrahim Karslı gözdağı verilmek istendiğini belirtti. “Hayatımıza kastedebilirler” dedi. Örtülü ödenek paralarının terör örgütüne gittiğini savunan Karslı, Nur talebelerinin kandırıldığını dile getirdi.

Bugün'den Bilal Şahin'in haberine göre, geçen hafta İstanbul TEM Şube’de dinlemelerden dolayı ifadesi alınan Merkez Parti Genel Başkanı Abdurahim Karslı çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisine göz dağı verilmek istendiğini iddia eden Karslı, 2012’de partiyi kurma arifesinde AKP’li üst düzey bir isimle yaptığı istişarenin kendisine sorulduğunu belirtti.

Karslı, “Orada konuşulanlar birilerini rahatsız etmiş. Söz konusu görüşmede Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu isimlerin gidişattan rahatsız olduğunu yeni bir partiye ihtiyaç olduğu şeklinde bir görüşme var” dedi.

YAZICIOĞLU GİBİ YAPACAKLAR

Karslı şöyle devam etti: “Merkez Parti bu kokuşmuşluğu dile getirdiği için bize kızıyorlar. O yüzden bizleri TEM Şubeye de çağırabilirler şunu da söyleyeyim, korktuğumuzdan falan değil gerekirse hayatımıza hatime de çekerler Muhsin Yazıcıoğlu gibi. Bunların hedefleri budur, hiç bundan gocunmazlar.

Çünkü bunlar bu niyetlerle insan öldürmeyi de cihat telakki ederler. En önemli iddiaları faili meçhul kalmayacak diyorlardı ne oldu Uludere, Yazıcıoğlu’nun dosyasını kapattılar, sekiz yıldır Hrant Dink’i siyasi meze haline getirdiler. Dink için, Yazıcıoğu için bunu aydınlatmak benim namus borcum demişti. Nerede namus borcu?”

ÖRTÜLÜ ÖDENEK PARALARI TERÖR ÖRGÜTLERİNE GİTTİ

Mevcut iktidarın kendilerinden ciddi rahatsızlık duyduğunu bildiklerini belirten Karslı yapılan üstü kapalı tehditlerin normal olduğunu belirtti. Karslı, “Açıklamalarımızdan rahatsız oluyorlar çünkü PKK ile beraber çalışıyorlar diyoruz. Türkiye’de mali kontrol yok, örtülü ödeneğin nasıl kullanıldığını bilen yok diyoruz.

Örtülü ödenek hayra kullanılmadı, uçaklara para doldurup yurtdışına terör örgütlerine götürdüler. Bunlar dindar diye ortaya çıktılar, dini tahrip ettiler ve memleketi böldüler. Bunları söylüyorum rahatsız oluyorlar” şeklinde konuştu.

MERKEZ PARTi SAHAYA iNiYOR

Haziran 2015’te yapılacak seçimlere güçlü bir kadroyla girmeyi planlayan Merkez Parti bu hafta içinde iki farklı ilde düzenleyeceği programda beş bine yakın yeni üyeyi bünyesine katacak. İstanbul’da bin beş yüz Hatay’da da üç bin yeni üyenin katılacağı Merkez Parti birçok ünlü ismi de saflarına katmış olacak. ANAP’ta 1983’te siyaset yapmak için bir araya gelen kadronun tamamı yeniden buluşacak.

AK Parti ile hiç çalışmamış ANAP ve DYP kökenli isimler ve mevcut milletvekillerinden de katılımların olacağı öğrenildi. ANAP’ın GİK üyesi Hasan Zehir, Mahmut Ekşi, Ahmet Keskin gibi isimlerin yanında Ali Müfit Gürtuna, Beyoğlu eski savcısı Ercan Cengiz, eski bakanlardan Hikmet Çetin gibi isimler de partiye yeni katılacak isimlerden.

NUR TALEBELERİ KANDIRILDI

Si­ya­si ik­ti­da­rın nur ta­le­be­le­ri­ni dev­şir­di­ği­ni id­di­a eden Kars­lı, “Tür­ki­ye­’de si­ya­sal İs­la­m’­ın en­ge­li Nur Ta­le­be­le­riy­di. Si­ya­sal İs­lam sol­la hiç uğ­raş­ma­dı bu zih­ni­ye­tin tek he­de­fi de­mok­rat­lar ve nur ta­le­be­le­ri­dir. MSP ge­le­ne­ğin­den ge­len­ler hep hür­ri­yet­çi­ler, de­mok­rat­lar ve nur ta­le­be­le­ri ile uğ­raş­tı. Nur ta­le­be­le­riy­le uğ­raş­ma­la­rı­nın ne­de­ni ise bu ta­le­be­ler si­ya­sal is­la­mın en­ge­liy­di. hiç ­bir za­man MSP ge­le­ne­ği ta­raf­ta­rı ol­ma­dı­lar Bun­lar hür­ri­yet­çi de­ğil­dir­ler, des­pot­tur­lar, ah­lak­sız­dır­lar” dedi.

Si­ya­sal is­la­mın en bü­yük he­de­fi­nin nur ta­le­be­le­ri­ni ya­nı­na al­mak ol­du­ğu­nu sa­vu­nan Kars­lı son sü­reç­te bu­nun ba­şa­rıl­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Kars­lı, “Nur ta­le­be­le­ri­ni kan­dır­dı­la­r” diye konuştu.

İH­LA­SI KAY­BET­TİK

Nur ta­le­be­le­ri­nin mad­di il­ti­fat­lar­la sus­tu­rul­du­ğu­nu sa­vu­nan Kars­lı, bu sü­reç­te ce­ma­at­le­rin yurt, bi­na ve ar­sa sa­yı­la­rı­nın art­tı­ğı­nı ama ih­las­la­rı­nı kay­bet­ti­ği­ni sa­vun­du. Kars­lı, “Yer ver­di­ler, pa­ra ver­di­ler, il­ti­fat et­ti­ler, özel uçak­la has­ta­ne­ye gö­tür­dü­ler. Bun­la­rı al­ma­ma­mız la­zım­dı bir Nur Ta­le­be­si ola­rak. Be­di­üz­za­man he­di­ye al­ma­mış. Ama bugün Nur ta­le­be­le­ri el­le­ri­ni aç­tı­lar.”

Samanyolu Haber



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR