Yukarı
146282

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye Diyarbakır cevabı

27 Ocak 2015 14:21

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuşuyor.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Tekirdağ’daki evladı fatihan ile Diyarbakır’daki evladı resul arasında ayrım gözetmeyiz. Tek yürekle konuşuruz.

Muğla’da ne söylersek Diyarbakır’da onu söyleriz. Gördüğümüz tablo şu: her yerde dua aynı. Her yerde Ak Parti kadrolarına duyulan güven aynı. Biz bu güveni boşa çıkartmayacağız.

Nasıl dualar ortaksa sloganlar semboller de ortaktı. Yorulmak mümkün mü? O coşkuyu gördükten sonra yorulmak durmak bize yakışır mı?

SABAH BAHÇELİ'Yİ DİNLEDİM

Sabah Bahçeli’yi dinledim. Bir sembol var ki o da al bayrak. Aydın’da Muğla da al bayrak AK parti kongre salonunu nasıl güzel süslediyse Diyarbakır’da Batman da da aynı güzellikle süslemişti.

Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. O dersi vermek isteyenler al bayrağı önce ülkenin her yerinde sonra da dünyanın her yerinde dalgalandıracak.

Ey Bahçeli Somali de de Brüksel de de o bayrağı biz dalgalandırıyoruz.
Rahatsız olmuşlar. 28 Şubat gazetelerini açın bakın. Türk Baasçıları, Türk demekten haya ediyorum ama, hilali bayraktan kaldırmak istediler. Hilal İslam’ın sembolü ya.

"OPERASYON YAPILDIĞINDA NEREDEYDİN"

Milliyetçilik, ülkücülük ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yüceltmekle mümkün olur. IMF temsilcisinin arkasındaki al bayrakla Somali’ye bir kalemde 300 milyon dolar verenin arkasında olan al bayrak ne anlama gelir onun bir düşünsünler. MİT Tırlarına operasyon yapıldığında neredeydin. O tırlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Neden sesini çıkarmadın. Neden bir kez dahi Suriye Türkmenlerine yardım konusunda bizim yanımızda durmadın. Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bizim Ortadoğu anlayışımız birlik beraberliğe vahdete dayalı yeni bir kardeşlik coğrafyası. Biz Ortadoğu’daki kardeşlerimizin davasına acısına sahip çıkmaya onlarla birlikte bu tarihi yürüyüşü devam ettirmeye kararlıyız. Onlar bölmeye tahrik etmeye devam edecek biz birleştirmeye devam edecek. İnşallah seçime kadar 81 vilayetimizin hepsine gideceğiz.

"KARA PROPAGANDA FAALİYETİ YAPILIYOR"

12 yıl önce Türkiye’yi AB’ye almayanla çok zayıf diye almıyorlardı şimdi ise çok güçlü diyen almıyorlar. Onların kapısında özel bir muamele istemeyeceğiz. Eğer AB bir gün küresel bir güç olacaksa bunun yolu Türkiye’den geçer. Biz kendi yolumuzda tarihi yürüyüşümüzde yolumuza devam edeceğiz. Hem Londra’da hem Davos’ta finans kuruluşlarıyla çok sayıda toplantı yaptık. Gezi provokasyonlarından soran ülkemize yönelik tam bir kara propaganda faaliyeti yapılıyor. Bunlar üzerinden Türkiye’nin başarısı gölgelenmek isteniyor.

"SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ"

Biz de dünyada seferberlik ilan ediyoruz. Birileri ihanet şebekeleri bunu yapıyorsa biz de gerçekleri anlatmak için elimizden geleni yapacağız. Bir karşı hamle başlatıyoruz. İslam dünyasının barışı selamını dünyaya iletmek için her alkanda çalışmaya devam edeceğiz. Bütün bu tezviratlara rağmen Türkiye’ye büyük bir ilgi var. Üç yıl içinde İstanbul borsası 30 kademe yol aldı.

Onlar tezviratlarına devam etsin biz yolumuza devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanımızın başkanlığında bakanlar kurulunu topladık. Bunu hemen istismar etmek istediler. Cumhurbaşkanımız ile tam bir uyum içindeyiz ve bu uyumun bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz.

AYNI KONUDA İSTİSMAR YAPACAKLAR

Bizim siyasetimiz vefa siyasetidir.

Bu sabah Bahçeli, muhtemelen de de Kılıçdaroğlu aynı konuda istismar yapacaklar.
Cumhurbaşkanımızın bakanlar kuruluna ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal bir yetkidir ve bu daha önce de kullanılmıştır.

Biz bu kürsüden hitap eden bir. Olarak cumhurbaşkanımızın bu kadar yakın çalışmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Biz hem dava ahlakını hem de devlet geleneğini sürdürürüz.

Hiçbir şekilde cumhurbaşkanımız ilzam edilemez. Hesap verecek olan biziz.

GEÇEN BİR ARKADAŞ BİR MESAJ GETİRDİ ...

Geçen bir arkadaş bir mesaj getirdi “yakınınızmış” diye. Artık benim 77 milyon yakınım var. Soruşturma komisyonu oylaması hakkında istismarlar yapıldı.

Rapor TBMM’de teyit edildi. Bu ne anlama geliyor. 17-25 aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunun birincil mahkemeler tarafından verilen takipsizlik kararının genel kurulumuzca tescil edildiği anlamına geliyor. AK Parti olarak hiçbirimiz ihsası reyde bulunmadı. Ama muhalefet partiler bunu yapmadılar suç işlediler.

Hani şu Hazreti peygambere hakaret eden karikatürleri basan gazete var ya. Birkaç gündür o dönemin savcısıyla röportaj yapıyorlar. Ergenekon, Balyoz, ihanet şebekesi yan yana. Ve arkalarında CHP. Bu röportajın bir ibret vesikası olarak saklanmasını tavsiye ediyorum.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ ONURLARIYLA OY KULLANDILAR

Böyle bir koalisyonlar mücadele ediyoruz. Bütün şer odakları yan yana. Yan yana olsunlar biz hayır yolundan ayrılmayacağız.

Ak Parti grubu doğru olanı yapmıştır. Eğer AK parti grubu blok olarak hareket etmiş olsaydı bu sefer de “talimatla oy kullandılar” diyeceklerdi.

AK Partili milletvekilleri onurlarıyla oy kullandılar burada da hepsine teşekkürlerimi iletiyorum.
Nice on yıllar bu kervan yürüyecek ve hesap sorulması gerekenlerden hesap sorulacak.

Gerçek Gündem



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR