Yukarı
31200

Hüseyin Saygılı Seçim Çalışmalarına Başladı

18 Şubat 2015 18:40

Ege'nin Sesi/CHP Eski PM üyesi ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Saygılı seçim çalışmalarına başladı. İzmir CHP'de uzun yıllar siyaset yapan ve partililerin yakından tanıdığı Saygılı bağlı olduğu bölgede çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ülke gündemine ve genel seçimlere ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Hüseyin Saygılı TÜM YEREL- SEN’i  ziyaret ederek sendika yöneticileriyle ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Saygılı  Urla CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek ilçe başkanı Bahri Yalaz'a yeni görevinde başarılar diledi. Saygılı ilçe yöneticilerilye görüşerek önümüzdeki genel seçimlere ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karabağlar ADD’yi de ziyaret eden Saygılı burada da ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Saygılı: Kafalarının Arka Planında Başkanlık Sistemi Var

Ege'nin Sesi-Ulaş Üsündağ/CHP Eski PM üyesi ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Saygılı Ege’nin Sesi’ne ülke gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. İzmir CHP'de uzun yıllar siyaset yapan ve partililerin yakından tanıdığı Saygılı seçilecek olan milletvekillerinin mücadeleci ve militan ruhlu olması gerektiğini söyledi.

CHP ÇATISI ALTINDA BÜTÜN EZİLENLER ÖRGÜTLENMELİ

Türkiye’nin önümüzdeki seçimlere karanlık bir tabloyla girdiğini belirten Saygılı:‘2015 seçimleri Türkiye için var olma ve yok olma seçimidir. AKP’nin anayasal sınırları zorladığını düşünüyorum. Kafalarının arka planında  başkanlık sistemi var. Ve artık fiili olarak başkanlık sistemine geçiş yaptıklarını ve yoğun bir kadrolaşma içinde olduklarını düşünüyorum. Devleti bütün kademeleriyle birlikte bir AKP devletine dönüştürdüler. Toplumu bölen, parçalayan ve aynı zamanda yandaş olan bir devlet yarattılar. Böyle bir ortamda seçime giderken CHP çatısı altında ezilen bütün kesimlerin, emekçilerin, sendikaların ve bütün sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi lazım. Böyle bir mücadeleyle AKP’nin alaşağı olacağına inanıyorum. CHP kadrolarının adayları belirlerken iyi düşünmesi gerekmektedir.

Ön seçimin seçilecek olan vekilleri tabanın sesi yapacağını belirten Saygılı: ‘CHP tabanın görüşleri ve istekleri dikkate alınmalıdır. Ön seçim olması halinde daha geniş bir mutabakatla vekillerin seçileceğini ve seçilecek olan vekillerin tabanın sesi olacağına inanıyorum. Seçilecek olan adayların militan ruhlu ve mücadeleci olması şarttır’ ifadelerini kullandı.

'TOPLUMUN DİRENME HAKKI MEŞRUDUR'

Toplumun direnme hakkının meşru olduğunu belirten Hüseyin Saygılı ‘AKP hükümetinin uygulamaları bugün malumdur. Bu yüzden sadece parlamentoda ki mücadelenin yeterli geleceğini düşünmüyorum. Uluslar arası evrensel bir hak olan ve CHP’nin de anayasa çalışmaları sırasında anayasaya koydurmaya çalıştığı direnme hakkının çok önemli olduğuna inanıyorum. Parlemento mücadelesinin yanında toplumun direnme hakkının kullanması çok önemlidir. Mücadele önümüzdeki süreçlerde alanlarda olacaktır. Seçilecek olan vekillerimizde mücadelenin en önünde olmalıdır. Bu nedenle bütün parti tabanımızın ve seçmenlerimiz buna dikkat ederek bir seçicilik ortaya koyması gerekmektedir. Kariyer planlaması içinde olan arkadaşlarımız olabilir fakat milletvekilliği bir mücadele alanıdır’ dedi

'HER KADEMEDE MÜCADELE ETTİM'

Partinin her kademesinde emek verdiğini belirten Saygılı ‘ Yaklaşık 30 yıldır siyasal mücadelemde partimizin her kademesinde yer aldım. Mahalle delegeliğinden parti meclisine kadar her kademede yer aldım. Aday adaylığım söz konusu olduğunda ve seçilemediğimde hiçbir zaman küsmedim. Aday olmamam halinde ülkeye ilişkin mücadelem parti çatısı altında devam edecektir. Herkesten göstermiş olduğum bu çabaya destek bekliyorum. Uzun yıllardır verdiğim mücadele içerisinde ne kendimi ne ailemi ne de partimi üzecek bir hareket içerisinde olmadım. Genellikle uzlaşmacı bir kişiliğine sahibim. Bu nedenle partinin birliği ve bütünlüğü için mücadele ettim. Milletvekilliği için aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hiçbir zaman kimseyi kötülemedim bundan sonraki dönemde de bu şekilde devam edeceğim’ dedi

 Eski CHP PM üyesi Hüseyin Saygılı katıldığı Ahmet Özsoy ile "Yenigün'de Gündem" programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Özgecan'ın ailesine ve tüm vatandaşlara baş sağlığı diyerek başlayan Saygılı, AKP'nin politikalarından CHP'ye birçok konuda açıklama yaptı.

'Türkiye'nin ihtiyacı olan kardeşlik ve dayanışma'

Eski PM üyesi olan ve Parti Meclisi görevinden önce önce Adnan Menderes Üniversitesi'nde sigortacılık dersleri veren Hüseyin Saygılı programa Mersin'de katledilen Özgecan'ın ailesi ve tüm vatandaşlara baş sağlığı dileyerek başladı. Partinin kendisine verdiği doğu ve güney doğudaki görevleri yerine getirdiğini söyleyen Saygılı partide birçok görevde bulunmuş bir isim. İşte CHP İzmir 1. Bölge Aday Adayı Hüseyin Saygılı'nın konuşmasının satırbaşları;

"Narlıdere'de 550 gecekonduluk alanla ilgili yaptığımız çalışmalar ve ortaya koyduğumuz projelerle ilgili Federal Alman Meclis Nişanı'yla ödüllendirildim. Adnan Menderes Üniversitesinde Parti Meclisi'ne seçilmeden önce Sigortacılık derslerine girdim. 2012'de PM'ye seçildim. Başta doğu ve güney doğu illerimiz olmak üzere genel başkanımızın verdiği tüm görevleri yerine getirdim. Partide Genel Başkanlık, Genel Başkan Yardımcılığı, İl Başkanlığı dışında bütün görevleri yapmış bulunuyorum. Şu anda İzmir Ticaret Odası'nda 2 dönemdir meclis üyeliğim devam etmektedir."

"Geçen 2011 seçimlerinde genel merkez tüm adayları genel merkez belirlemişti. Dolayısıyla İzmir birinci bölgeden 6 ikinci bölgeden 7 milletvekili çıkardık, tamamı atanmıştı. Şimdi yarıdan daha fazla diyebiliriz. CHP iddialı bir parti biz İzmir'de 7yi 8i alabileceğimizi düşünüyoruz. Geçen yılla kıyasladığımız zaman olumlu ama günümüzde 3 kontenjanın kullanılmasını çok olumlu karşılamıyorum."

Bir haksızlık olduğunu düşünüyor musunuz? Sorusu üzerine;
"İzmir'e özel olarak partimiz haksızlık yapmak düşüncesinde değil. Ama örgüt taban ve yıllarını vermiş arkadaşlarımızın bu mücadeleyi sergileyip, en azından daha fazla arkadaşımızın buradan milletvekili olmuş olmasını daha doğru olacağını düşündüğümden. Yoksa gönderilen arkadaşlarımız İzmir'e karşı adaylar değil."

"Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara yürümek isteyen bir parti. İktidar olurken de belli kadroların da dışarıda siyaset yapamamış örgütlerden gelememiş, çok kıymetli, bürokrasiden gelen arkadaşlarımız var, pekala onlara yer vermek gibi bir ihtiyaç var bunu da kabul etmemiz gerekir. Ancak 2 2 olsaydı daha iyi olurdu tabi. Biraz aday adayları arkadaşlarımız bakımından bir haksızlık olarak değerlendirebilir. Umut ediyorum ki bu sayıyı yine de en fazla 2 de tutarlar. Yine ön seçimden gelen arkadaşlarımızın değerlendirilmesi gibi bir şey söz konusu olabilir."

"Genel başkanımız kadınlarla ilgili açıklamasını yaptı ama bunun detayları ortaya çıkmadı ama tahminimi söyleyeyim PM'de bulundum ve genel başkanı tanıyorum eğer önseçimde kadın aday adayı arkadaşlarımız çıkmaz ise o 1,3,5 merkez atama yetkisini kadınlardan yana kullanacağı yönünde düşünüyorum. Genç arkadaşlarımız çıkmaz ise yine o 1,3,5 kontenjanı genç arkadaşlardan yana kullanacağı yönünde değerlendirmem var. Ön seçim tablolarına göre atama yapılacağını düşünmekteyim."
AKP iktidarının 12 yıllık sürecinde bazı gelişmeler ve değişimler olmuştur. Ancak beklenen gelişmeler istenilen düzeyde midir? Ben buna katılmıyorum. İstenen şey şuydu demokrasiyi geliştireceğiz diye gelmişlerdi. Günümüzde demokratik hakların, kazanılmış hakların kısıtlandığı yönünde bazı çabaların olduğunu biliyoruz. İç güvenlik yasası en büyük örneklerinden bir tanesi."

13 Şubat Boykotu'ndan önce gözaltına alınanlara da değinen Saygılı şu şekilde devam etti;  "Antidemokratik bir uygulama Faşizan bir uygulama AKP hükümetinin nereden nereye geldiğinin en önemli göstergelerinden bir tanedir. İktidar eğer demokrasinin imkanlarından yararlanarak iktidara gelip daha sonra demokrasiden geriye dönüş söz konusuysa, eğer halkına zulüm eder hale gelmişse, eğer toplum parçalanmak, ayrıştırılmak ve ötekileştirilmek istenirse, eğer toplum üzerine baskı uygulamak isterlerse o zaman, o toplumun en meşru hakkı olan direnme hakkını kullanma zamanı gelmiştir diyorum. Bu anti demokratik uygulamalara dur demenin zamanı geldiğini düşünmekteyim. O zaman sadece mücadele parlamenter sistemde yeterli gelmeyebilir. Toplum sokaklara alanlara kırmadan, dökmeden en meşru en temel demokratik hakkını kullanma zamanı geldiğini düşünmekteyim."

Genel başkan Bize bir kez iktidarı verin neler olacağını göreceksiniz dedi. Bir dönem iktidarla Cumhuriyet Halk Partisi bunları başarabilir mi? sorusuna cevap olarak aday adayı şunları söyledi;

"Elbette başarabiliriz. Türkiye'nin ihtiyacı olan büyük kardeşliği, dayanışmayı yeniden sağlamak. Kimsenin ötekileştirilmediği bir sistemi önce tesis etmemiz gerekir. Bu çok kolay mı? Değil. 3 ana konu var Ekonomik, yoksulluk ve işsizliğin giderilmesi ve Kürt sorununun çözümü. Ülkemizde Alevi, Sunni, öteki, beriki diye giderek ayrıştık ve bu ayrışma üzerinden kendi seçmenlerini Konsolde eden bir AKP ile karşı karşıyayız. İktidara geldiklerinde sadece kendi seçmenlerinin başbakanı ve bakanlar kurulu gibi davrandıklarını biliyoruz. Hatta cumhurbaşkanı şu anda siyasal parti lideri gibi davranmaktadır. Anayasal suç işlemektedir."

Videonun tamamı;



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...


CHP'de çalıştay zamanı! İşte program...

CHP’de yerel seçimlerde seçilen  il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda bir araya gelecekler. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak olan toplantı 20-2...

Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR