Yukarı
43062

AK Parti İzmir'den 15 Temmuz analizi!

25 Temmuz 2016 18:18

Ege'nin Sesi-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesini ve o geceden bu yana geçen süreci değerlendirmek adına partisinin İzmir Başkanlığında bir toplantı düzenledi. Toplantıda Hotar'a, İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Süreki, Atilla Kaya ve İbrahim Turhan eşlik etti. İl Başkanı Delican, CHP İL Başkanı Alaattin Yüksel ile görüştükleri haberini bildirerek, olası bir miting sinyali verdi.

Toplantı Genel Başkan Yardımcısı Hotar'ın 'Darbe Girişimi Gecesi'ni anlattığı sunumla başladı. Hotar, genel olarak yaşanılan talihsiz gecenin bilançosunu anlattı ve "Buraya nasıl geldik?" sorusunu sordu.Hiç kimsenin bu noktaya gelmek istemeyeceğini belirten Hotar, "Ulusal ve uluslararası dostluklarımızı arttırdığımız, yeniden turizmin canlandığı güzel günler yaşamaktaydık. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafi durum Türkiye’nin üstüne olumsuz emellerin olmasına sebep olacaktır. Bize düşen görev vatanımızı milletimizi birlik ve beraberlik içinde korumaktır” dedi.

HOTAR: OHAL SİVİLLERİN İNİSİYATİFİNDE

Yaşanan gecenin ardından tüm yurtta Olağanüstü Hal (OHAL)'in ilan edilmesi hakkında konuşan Hotar, “OHAL ilanı konusunda yine bizim milletimizin çok derin bir ferasete sahip olduğunu gördük. Geçmiş dönemlerde darbeler yapılmaktaydı. Ama biz mutluyduk çünkü onların hafızasında darbe yer alamayacak derken bu gözü dönmüşler çocuklarımızın aklına darbeleri soktular.  Önceki dönemlerdeki OHAL durumları herkesi tedirgin eden, insanların hayatlarını kısıtlayan olağanüstü ortamın adıydı. Fakat bugünkü OHAL sivil halkı, geleceğini koruyan bir amaçla hazırlanmıştır. Aynen bu şekilde karşılığını buldu. Vatandaşlarımızda herhangi bir tedirginliğe yol açmadan yerini aldı. OHAL hangi durumlarda ilan edilir? Bunun anayasa yer almakta. Sıkıyönetimle aynı anlama gelmiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan TSK’nın valilerin emrinde olacağını açıkladı. Temel hak ve özgürlüklerde herhangi bir kısıtlamanın olmayacağını belirtti. Sivil inisiyatifin elinde olacak bir OHAL dönemi yaşamaktayız” diye belirtti.

Hotar sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 “Bu tabloyu 10 gün önce uyuyan birine göstersek ‘film senaryosu’ derler. Gerçek olduğuna zor inanır. Darbe kavramını vatandaşlarımızın, özellikle çocuklarımızın hafızasından çıkardığımızı düşünen ve bununla gurur duyduğumuz bir süreci 15 Temmuz’a kadar yaşadık. Bundan sonra alınan tedbirler sonucunda ülkemizin birlik beraberlik sürecini hazırlayacaktır. Cumhurbaşkanımız ‘evlerinize dönebilirsiniz’ diyene kadar da alanlarda olmaya devam edeceğiz”

PANZEHİR TARİFİ

Genel Başkan Yardımcısı'ndan sonra sözü alan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, konuşmasına öncelikle birlik ve beraberlik içeren mesajlarla başladı. 15 Temmuz gecesinde tüm ülkenin hain bir girişim ile yüz yüze bırakıldığını belirten İl Başkanı Delican, “TSK içinden yargıya, eğitim kurumlarımızdan bürokrasinin en can alıcı damarlarına kadar çöreklenmiş bir karanlık gücün eliyle ve başta milletin iradesini, kararını hedef alan bir girişimdi.  Süreci paylaşmak istedik. İzmir ölçeğinde bizler tabi ki vekillerimizle birlikte 10 günden beri sahadayız. Demokrasi vatan nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. Sinsice ve hiddetle örülmüş bir örümcek ağı misali her yerimizi sarmış, devlet içinde devlet, ordu içinde ordu yaratmış bu ihanet layığını bulmuş, püskürtülmüştür. Tarihi bir dönem noktasındayız. Ya sonuna kadar demokrasi diyecek ve bu darbecileri vatan millet tanımayan bu suç örgütünden zerre iz bırakmadan büyük yolumuza devam edeceğiz ya da sen ben kavgasına tutuşup siyasi rant peşine düşüp bastırdığımız darbeden kalanların altında kalacağız. Milletimiz ilkini seçti. Bu tarihi dönüm noktasında kahramanlık mührümü milletimiz vurdu. Bizi ölüm döşeğine düşürmeyi planlamış bu virüsün artık vücudumuzda yaşama imkanı yok. Elbirliği ile bu operasyonu da tamamlayacak hücrelerimizin tamamından bu ölümcül virüsü söküp atacağız. Panzehri belli… Birlik, beraberlik ve demokrasiye olan inancımızdır” dedi.

İZMİR'E TEŞEKKÜR ETTİLER
İl Başkanı Bülent Delican, Konak Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetleri için 'ateş yanıyor' benzetmesi yaptı. İzmir'in artan bir heyecanla sen-ben demeden sokaklara dökülüp, direniş sergilediğini belirterek, "İzmir yine tarihine, duruşuna, bilincine, sağduyusuna yaraşır bir şekilde ülkesine, bayrağına, devletine sahip çıkıyor. Biz bir birlik duvarı örüyoruz. Tüm İzmir halkına minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Ayrıca Delican Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile görüştüklerini belirterek, "Yüksel’le Gündoğdu Meydanı’nda birlikte miting yapacağımızın planlamasında bulunduk. Konak’taki nöbete onları da bekliyoruz. Gündoğdu’da tüm partilerimizin katıldığı bir demokrasi mitingi yapabiliriz” diye belirtti.

Toplantının sonunda ise ilk olarak yaşanan süreçte partilerinin özeleştiri yapıp yapmayacakları soruldu. Bunun üzerine cevap veren Hotar, “Özellikler Gezi Olayları’ndan sonra STK’lar ve siyasi partilerden destek görmedik. AK Parti ‘FETÖ örgütlenmesi’ diye adeta bas bas bağırırken siz neredeydiniz? Biz bu yapının izlerini gördükçe amacını fark ettikçe söyledik. Dershaneler ve Gezi Olayları sonrasında üstüne gittikçe çok yalnız kaldık. Yine de elimizden geleni yaptık. Duyarsız kalmadık. Eğer destek olunsaydı bu yapıyı çökertirdik. Şimdi ise, ‘Kurunun yanında yaş da yanar’ yaklaşımları var. İstisnalar olabilir ama temkinli gidiliyor. Temizlik olacaktır” dedi. 

Bülent Delican ise, “Bu süreci AK Parti’ye yüklemek biraz vicdansızlık olur” dedi.

TURHAN: SAPIK GÜLEN
AK Parti İzmir Milletvekili Turhan da, “Sapık Fethullah Gülen’i mehdi olarak görüyorlar. AK Parti’ye 17-25 Aralık’ta savaş ilan ettikleri için o tarihten itibaren tüm yollarını ayırdılar. Kandırdıkları insanlara her türlü kötülüğü yaptırabilecek bir yapıyla karşı karşıyayız. Adeta şeytana tapan gizli tarikatlar vardır. Onun gibi bir yapıyla karşı karşıyasınız. Bu örgütle mücadele devam etti. O zaman da biz uyarmaya çalıştık. Bunlar her türlü yalanı söyler dedik. Binlerce insanı yasadışı izledikleri, montajla sahtekarlık yaparak bir kumpas olduğunu anlatmaya çalıştık. Bu son hareketlerinden sonra tüm millet bu alçakların yüzlerini gördü. Tüm dünyaya göstermemiz lazım. Aynı aymazlığı yurt dışında yaşıyoruz” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli ise, “Bu yapılanmanın kökü 30 yıl öncesine kadar dayanıyor. Biz sivil bürokraside son 3 yıldır müthiş bir çalışma yaptık. HSYK’nın çoğulcu yapısını oluşturmada emek döktük ve başarılı olduk. Ama yeterli desteği göremedik” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR