Yukarı
43766

CHP lideri: Kardeşçe yaşamaya mahkumuz

27 Ağustos 2016 18:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merzifon Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Hep beraber tam demokrasi demeliyiz. Ne darbe ne dikta. Demokrasiyi savunmalıyız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Hepiniz geldiniz onur verdiniz. En içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Merzifon Belediye başkanımızı yaptıklarını dinledik. Bu başarı tek başıma benim değil dedi. Hepimizi tuzu var dedi. Birlikte çalıştığımız zaman aşamayacağımız hiç bir şey yoktur demektir.

Kurtuluşu Savaşının ilk yıllarını düşünün. Tüfek yok, mermi yok. Hepsinin yüreğinde güçlü bi inanış var. hiç kimse unutmasın. Gazi'nin kurduğu Cumhuriyet altın tabak içinde sunulmadı. Şehitlerin kanı, gazilerimiz alınteri var.

Cetvelle çizilen sınırımız yoktur. Cumhuriyetimizin değerini bilmek zorıundayız. Bazı bu değerin farkında değil. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Erdemdir, fazilettir, eşit yurttaşlıktır. Aklın kiraya verildiği düzen değildir. Düşüncellerini özgürce dile getirdiği rejimdir. Çocuklarımız Cumhuriyetin kurucu değerleriyle yetiştirmeliyiz.

Anadolunun mütevazi ilçesindeyiz. Çalışınca her şey oluyor.

Bir darbe girişimi yaşadık. Hep beraber mücadele ettik. TBMM bombalanırken görev yaptık. Ortak mücadele ettik. Vatandaşlarımız mücadele ettiler. 21. YY'da darbeler olmamalı. Bu dönemlerini kapatmalıyız. Darbeciler yönettiği ülkeyi her zaman geri götürmüşlerdir. En ağır faturayı ödeyen partinin genel başkanıyım.

NE DARBE NE DİKTA

Hep beraber tam demokrasi demeliyiz. Ne darbe ne dikta. Demokrasiyi savunmalıyız. Demokrasi her şeyden çok düşünmektir. Sorgulamaktır. Geçmişi iyi bilirsek aynı hataları tekrar etmeyiz. Düşünmenin yolu okumaktan okullardan, öğretmenlerden, sorumlu siyasetten geçer. Sorumlu siyaset özeleştiri yapmaktır. Sorumlu iseniz gereğini de yerine getireceksiniz. Yanlış yaptıysanız hesabını vereceksiniz.

Sizden bir isteğim var. Nerede biz siyasetçi görürseniz vergi veriyoruz bize hesap verin diye sorun.

ŞEHİDİMİZİN BABASIYLA KONUŞTUM

Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Cizre'de 11 şehidimiz var. Anadolu'ya ateş düştü. Sözün bittiği yerdeyiz. Erzincan'da şehidimizim babası konuştum. "Biz bu acıyı çektik başka anneler babalar bu acıları yaşamasın Bu sorunu çözün" dediler. Eğer terör konusunda birlik olursak beraber mücadele ederske, ortka aklı egemen kılarsak emin olun bu sorunu çözeriz. Bunun mücadelesini vermek zorundayız.

NEDEN ŞİMDİ TERÖR BATAĞINDAYIZ

Neden şimdi Türkiye terör batağında. Dış politikamızı barış endeksli yapmazsak başımız beladan kurtulmaz. Örnek mi? IŞİD. Bunların müslümanlık anlayışıyla bizim anlayışımızla çok fark vardır. 13. YY'dan bu toprakların mayasında insanlık vardır.

BİR ÜLKEDE KADINLAR GÜLÜYORSA...

Eğer bir ülkeden kadınların yüzü gülüyorsa o ülkede huzur vardır. Kadının huzur içinde olduğu ülkede her yerde huzur vardır. Bu kültür dedelerimizde var. Bu kültürü kaybetmeyelim. Bu yüzden söyledim. camide, kışlada, adliyede siyaset olmasın.

YENİKAPI'DA TARİHE NOT DÜŞTÜK

Adliyede bu hakim bizimdir dendiği an adalet biter.
Çok sayıda partimiz var. Ayrı görüşlerimiz var. YEnikapı mitingine katıldığımda öyle mesajlar vermeliyiz ki tarihe not düşelim dedim. O yüzden dedim. Devlette liyakat olsun. Liyakat, iş iehline vermek demektir. İşi cemaaten mezhepten olan verin demek değildir. Yüce Yaradan da böyle diyor.

MAZLUMUN YANINDA OLACAĞIZ

TC başbakan olmak için ilkokul diploması yeterli. Devlette daire başkanı olmak için en az üniversite ve 12 yıl hizmet etmiş olmak gerekiyor. Medya özgürlüğü önemlidir. Gazetecilerin tutuklanmasını kabul etmeyiz. Adaleti her yerde ve her ortamda savunacağız. Mağdurun ve mazlumun yanında olacağız.

"ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE SAYGI DUYUN"

Sözlerimi bitirirken gencecik oğullarını toğrağa veren anne babalara, gfazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onlara her yerde saygı duymak zorundayız. İngiltere, şehit yakını mağazaya gititği zaman anons yapılır. Şehitlerimize, onların yakınlarına saygı duymak zorundayız. Onlara çok şey borçluyuz. Belediyelerimizin olduğu yerlerde şehit yakınlarına yer veriliyor. Sayın başkan, onların heykelleri de olursa çok güzel olur.

BU HASRETİN PEŞİNDE OLMALIYIZ

Bir ozanmız var. Nazım Hikmet. Milli Kıtuluş SAvaşı'nı en iyi anlatan şairdir. Yurtdışında öldü.
Nazım Hikmet'in bir şiiri var. "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim..."

Bu hasretin peşinde olmalıyız. Hepiniz bir ağaç tek ve hür ama ormak gibi kardeşçe olmalıyız.
Düşüncelerimiz, partilerimiz, görüşlerimiz farklı olabilir ama kardeşçe yaşamaya mahkumuz. Ayrılık, ayrım yapmamalıyız. Hepinize en sıcak muhabbetlerimi sunuyorum. Geleceği birtlikte inşa edelim. Yaşasın kardeşliğimiz, birlikteliğimiz. Bu dileklerle tekrar saygılarımı sunuyorum.

GERÇEK GÜNDEM 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Beyaz Altay Gündüz Bakımevi öğrencilerinden Kaan Bağçivan, Belediye Başkanı Mustafa Turan’ı ziyare...

Bayındır 25. Uluslararası Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da Yapılacak

Bayındır Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali'nin bu yıl 25'ncisi gerçekleştirilecek. Bayındır şehir merkezinde yapılacak olan festival ...


EGEHAYMER kalitesini bir kez daha tescilledi

Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEHAYMER), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yapılan denetimler sonucunda hâlihazırda sahip olduğu TSE-ISO-EN 9001 ...

“Öz’e Dönüş” konseptiyle en güzel yemekler ve otlar yarıştı

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 13. Alaçatı Ot Festivali’nde, Doğa Rutkay’ın sunduğu yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarıştı. 107 çeşit ot toplanan y...


Helikopterleri ağaçta asılı kalan çocukların imdadına belediye koştu

Engelsiz bir kent için çalışmalarını ilçe genelinde hızla sürdüren Torbalı Belediyesi, bugün down sendromlu Eren ile Williams sendromlu Eymen kardeşler için seferber oldu. Babaları Ersen ...

CHP'de kapalı toplantı: Özel, Erdoğan görüşmesi için başkanlarını dinledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin gündemi için büyükşehir belediye başkanları ve il başkanlarının görüşlerini aldı. 


Karşıyaka’nın gururu Atatürk’ün çocukları!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı coşku ile kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün ve 500’e yakın çocuğun fotoğrafının birleştiği özel bir tasarıma da...

Türkiye’nin en hızlı maratonunda kazananlar belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Türkiye’nin En Hızlı Maratonu” Maraton İzmir Avek, dünyadan ve ülkemizin dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla ko...


Tarım Fuarı katılımcılarını da ziyaretçilerini de mutlu etti

Tarım ve hayvancılık sektörüne yön veren Ödemiş’te ilklere imza atıldı. Çiftçini ayanğına götürülen fuar, katılımcılarını da ziyaretçilerini de mutlu etti. Ödemiş Ticaret Borsası’nın öncü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR