Yukarı
159685

Daha fazla su içmenizi sağlayacak tavsiyeler!

30 Ağustos 2016 14:48

Temel yaşam kaynağımız olan suyun önemini hepimiz artık çok iyi biliyoruz. Biliyoruz da bir türlü yeteri kadar su içemiyoruz! E nasıl olacak bu iş? Hazırsak nasıl olacağını anlatmaya başlıyoruz. İşte daha fazla su içmenizi sağlayacak ufak tavsiyeler!

1) Sabah aç karnına ve öğünlerden 30 dk önce su içmeyi alışkanlık aaline getirin

Sabahları aç karnına içeceğiniz bir bardak su sizi sadece uyandırıp tazelemiyor. İçtiğiniz bir bardak su ile metabolizma hızınızı ateşleyecek ve kilo vermeye bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Alışkanlık kısmında zorlanacağınızı biliyoruz. Fakat yapılan bir araştırmaya göre herhangi bir eylemin alışkanlık haline gelebilmesi için sadece 21 gün boyunca uygulanması yeterli.

2) Suya aroma katın

Su içmiyor oluşunuzun sebebi belki de suyun tadından hoşlanmamanız. Merak etmeyin, bunun çok basit bir çözümü var. Bir sürahi içine dilimleyeceğiniz taze meyvelerle suyunuzu tatlandırabilirsiniz. Ya da limon ve salatalık dilimleyip nane yaprakları da ekleyerek ferahlayabilirsiniz.

3) Tuvaletten sonra 1 bardak su

İçtiğiniz her bardakta su; vücudunuzu toksinlerden arındırmak için harekete geçiyor dolayısıyla siz de tuvaletin yolunu tutuyorsunuz. Tuvaletten çıktıktan sonra 1 bardak su içmeyi hatırlamak günlük almanız gereken su miktarını yakalamanıza yardımcı olacaktır.

4) İdrar renginizi takip edin

Yeteri kadar su içip içmediğinizi anlamanın en kolay yolu, idrar renginizi kontrol etmekten geçiyor. Eğer idrarınız koyu ve sarı renkli görünüyorsa daha çok su içmeniz gerektiğini anlamalısınız. Peki berrak ve şeffaf renkliyse? İşte o zaman doğru yoldasınız demektir.

5) Su şişesi edinin

Su şişeleri hem sürekli mutfağa gitme derdinden kurtardıkları hem de içtiğiniz miktarı takip etmeyi kolaylaştırdıkları için çok kullanışlılar. Siz de beğendiğiniz renk ve desenlerde bir su şişesi edinin. Daha sağlıklı olması açısından cam olmasına özen göstermeyi de unutmayın. Bu özellikle çalışan kadınların çok işine yarayacak bir yöntem. Masanızın üzerinde şişe görmek size su içmeyi hatırlatacaktır.

6) Kendinizle yarışın

Günün belirli saatleri için kendinize su içme hedefleri koyarak işleri biraz daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Örneğin, “Saat 11:00’e kadar 500 ml su içmiş olacağım” gibi bir hedef koyun ve başarılı olursanız kendinize ufak ödüller verin. Lezzetli bir parça çikolata gibi! Hemen su içmeye gittiniz değil mi?

7) Post-it yapıştırın veya alarm kurun

Teknoloji günlük yaşamı bizim için kolaylaştırmaya devam ediyor. Eğer kendi kendinize su içmeyi hatırlayamıyorsanız telefonunuza indireceğiniz bir “su içme” uygulaması size yardımcı olabilir.

Uygulamayı indirin, hatırlatma aralıklarını ayarlayın ve tamam, işte hepsi bu kadar! Yine de uğraşmak istemezseniz telefonunuzun hatırlatma veya alarm özelliğini de bu amaçla kullanabilirsiniz.

Ben uygulamadan falan anlamam, bana kolay şeylerle gel derseniz de post-it kullanmayı deneyebilirsiniz. Evinizin veya ofisinizin uygun yerlerine yapıştıracağınız birkaç renkli not kağıdı sizi su içmeye teşvik edecektir.

8) Susamayı beklemeyin

Evet, su içmek için susamayı beklemeniz gerekmiyor. Çünkü siz susadığınızı hissetmiyor olsanız da vücudunuzun rutin olarak her gün belirli bir miktar suya ihtiyacı var. Lütfen ona karşı duyarlı olun ve ihtiyaçlarını göz ardı etmeyin hanımlar! Kilonuz ve yaşınıza göre su ihtiyacınızı hesaplayabilirsiniz.

9) Suyunuzu göz önünde tutun

Evde veya ofiste görebileceğiniz ve kolayca uzanabileceğiniz bir mesafede su bulundurun. Göz önünde olan her şey daha kolay hatırlanır. Böylece su içmeyi de unutmamış olacaksınız! Ayrıca hatırladığınızda elinizin altında su olacağından mutfağın yolunu da tutmanıza gerek kalmayacak.

İrem Peçel / Mahmure -



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR