Yukarı
44621

‘Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’ndan' rekor balık

10 Ekim 2016 11:25

Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Turkcell Platinum ana sponsorluğunda, Port Alaçatı Marina'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nda Turgut Konukoğlu ve Burak Parlak’tan oluşan Dorado teknesi ekibi yakaladıkları 65 kilo 640 gram Bluefin orkinos ile hem turnuvanın şampiyonu hem de ‘En Büyük Balık’ kategorisinin galibi oldu. Ödüllerini 15 Temmuz Yardımlaşma Derneği ile sokak hayvanlarına bağışladı..

TURNUVANIN 10. YILINDA EN BÜYÜK BALIK REKORU KIRILDI

Avrupa'nın en büyük açık deniz balık avı turnuvası olan, 50 bin lira ödüllü ‘Alaçatı International Fishing Tournament 2016 / Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’ onuncu yılında en büyük balık kategorisinde rekor kırdı. Yarışmada ilk üç dereceye giren balıklar turnuva tarihinde yakalanan en büyük balıklar oldu. Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Turkcell Platinum ana sponsorluğunda, Port Alaçatı Marina'nın ev sahipliğinde 6-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen turnuvaya ilgi yine oldukça yoğundu. Türkiye harici Yunanistan, Güney Afrika, İtalya, Almanya ve İsveç’ten de yarışmacıların katıldığı turnuvada 73 tekne ekibi rastgele dedi.

İKİ GÜNDE TOPLAM 446 KİLO 870 GRAM BALIK YAKALANDI

Turnuvaya katılan tekneler avlandıkları iki gün boyunca toplam 446 kilo 870 gram balık yakaladı. Turnuvanın son gün yarışlarında Turgut Konukoğlu ve Burak Parlak’tan oluşan Dorado teknesi ekibi 65 kilo 640 gram Bluefin orkinos, Feridun Bigalı, Yavuz Ölken, Muammer Gargun, Cemal Mert Bigalı’dan oluşan Mist teknesi ekibi 55 kilo 740 gram Bluefin orkinos, Vidal İtkin, Caner İzbul, Emirhan Parnaz, Martin Karasek’ten oluşan BadTrip teknesi ekibi 51 kilo 180 gram Bluefin Orkinos, Semih Dinler, İbrahim Özden, Murat Uğurlu, İbrahim Tekkumru’dan oluşan Mayko teknesi ekibi 47 kilo 780 gram Bluefin orkinos yakaladı. Yalçın Özmen, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Vacip Ertem, Can Mühürdaroğlu, Can Tunçsav, Charnelle Engelbrecht, Mustafa Turgut, Ecvet Soyer’den oluşan Güney Yıldızı teknesi ekibi 46 kilo 720 gram Bluefin orkinos yakaladı.

Amaze II teknesi ekibi (İsmet Aslan, Ece Şule Aslan, Mehmet Berberoğlu. Cemre Atik) 59 kilo 440 gr. bluefin, Dorado teknesi ekibi 51 kilo 350 gr. 41 kilo 820 gr. toplam iki adet bluefin, El Quizo teknesi ekibi (Ömer Atay, Ali Atay, Osman Üçer, Ömer Üçer, Yıldırım Özdemir, Mehmet Özsaruhan) 11 kilo 250 gr ve 10 kilo 400 gr. iki adet Albacore ve M80 teknesi ekibi (Levent Akgerman, Bülent Akgerman, Ufuk Atakan Demir, Mehmet Sart, Kemal Karaca) de 3 adet 6 kilo 100 gr. gelen lampuga yakaladı.

10. YIL ŞEREFİNE ÖZEL ÖDÜLLER VERİLDİ

Turnuvaya 6-7 yıldır katılan Dorodo teknesi ekibi, yakaladıkları 65 kilo 640 gram Bluefin orkinos ile ‘En Büyük Balık’ kategorisinde ve turnuvanın şampiyonu olarak iki ödül birden kazandı. Amaze 2 teknesi ekibi yakaladığı 59 kilo 440 gram gelen bluefin ile turnuvanın ikincisi olurken, Mist teknesi ekibi de yakaladıkları 55 kilo 740 gram Bluefin orkinos ile üçüncü oldu.

Turnuvanın 10 yılının değerlendirmesi olarak yapılan puanlama sonucunda ise birinci olan El Quizo teknesi ekibi kaptanı Ali Ömer Atay ve tüm takım üyelerine altın madalya, ikinci olan Dorado teknesi ekibi kaptanı Turgut Konukoğlu ile üçüncü olan Espadon teknesi ekibi kaptanı Berent Akdemir’e gümüş madalya takdim edildi. Ayrıca turnuvaya başladığı ilk yıldan itibaren katılan Gökhan Çarmıklı, Berent Akdemir, Burhan Çavuşoğlu, Osman Üçer, Suat Evren ve Sayan Sokullu’ya 10 yıldır turnuvaya katıldıkları için altın madalya takdim edildi. Turnuvaya 9 yıldır katılan Can Kestelli, Tolga Aydınol, Enis Güngör, Şükrü Akkan, Umut Kızıltan, Ömer H. Karaosman, Ege Kestelli, Erhan Yağımlı ve Kağan Özbenli de gümüş madalya ile ödüllendirildi. Turnuva Özel Altın Madalyası ise turnuvaya altı yıldır katılan küçük yarışmacı Ömer Üçer’e verildi. Son olarak turnuvaya 10 yıldır destek veren sponsorlara altın madalya hediye edildi.

BÜYÜK PATRONLAR YİNE RASGELE DEDİ

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Gökhan Çarmıklı, Turgut Konukoğlu, Suat Evren, Mahmut Özgener, Can Kestelli, Erkut Soyak, Murat Aslan ve Necmettin Tüfekçi, Eski bakanlardan Kürşat Tüzmen ile sanatçı Engin Altan Düzyatan’ın da aralarında bulunduğu tekneler sabahın erken saatlerinde derin sulara açılarak en büyük balığı yakalamak için oltalarını suya bıraktı. Yunanistan ve Türkiye karasularının altışar mil açığında, uluslararası sularda 400 milkarelik alanda avlanan teknelere canlı takip sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde teknelerin konumları canlı olarak takip edildi.

DORODO TEKNESİ EKİBİ TURNUVANIN EN BÜYÜK İKİ ÖDÜLÜNÜ BİRDEN KAZANDI

Turnuvanın iki gününde yapılan yarışlardan sonra hakem heyetinin değerlendirmesi sonucunda, uzun yıllardır turnuvaya katılan işadamları Turgut Konukoğlu ve Burak Parlak’tan oluşan Dorado teknesi ekibi yakaladıkları 65 kilo 640 gram gelen bluefin / mavikanat orkinos ile iki büyük ödülün sahibi oldu. Ekip, hem en yüksek puanı alarak turnuvanın şampiyonu hem de yakaladıkları balıkla ‘En büyük balık’ kategorisinin kazananı oldu. 7 bin 500 liralık iki adet çek ve dört adet Turkcell T170 model cep telefonu ile ödüllendirilen ekibe şampiyonluk ödülü Turkcell Yönetim Kurulu üyesi Jan Erik Rudberg tarafından, ‘En Büyük Balık’ ödülü ise Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu tarafından verildi.

KONUKOĞLU: ÖDÜLLERİMİZİ 15 TEMMUZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ İLE SOKAK HAYVANLARINA BAĞIŞLIYORUZ

Dorado teknesi Kaptanı Turgut Konukoğlu şampiyonluk ödülünü havaya kaldırdıktan sonra yaptığı konuşmasında turnuvaya katıldığı 6-7 yıldan bu yana ödül pistine / podyuma çıkmak için mücadele verdiğini dile getirerek, “Daha önceki yıllarda hiç kısmet olmadı bugüneymiş kısmet. Bu bence çok büyük bir şans meselesi. Bugün şans bana güldü. Eminim turnuvaya katılan herkes birinci olabilmek için çok uğraştı. Burada olduğum için çok mutluyum. Ekibime çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki bu bir kişinin yaptığı bir şey değil. Teknenin gerek dümeninde gerekse diğer kısımlarında olan tüm arkadaşların emeği var bu şampiyonluğumuzda. Başta Murat İyriboz ve Elvio Pennetti olmak üzere bu süreçte bana çok şeyler öğreten arkadaşlar var aramızda, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu bilgi birikimimi buraya getirmemde çok büyük yardımları oldu. Sizlerle birlikte burada bu ödülü paylaşmak benim için çok büyük bir gurur kaynağı. Çok teşekkür ederim. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçti. Kazandığımız ödülleri 15 Temmuz Yardımlaşma Derneği’ne ve burada sokaktaki kimsesiz hayvanlara yardım edenlere destek olmak için bağışlıyorum” diye konuştu.

YARIŞMANIN İKİNCİSİ AMAZE II TEKNESİ 59 KİLO 440 GRAM BLUEFİN YAKALADI

İsmet Aslan, Ece Şule Aslan, Ata Aslan, Mehmet Berberoğlu ve Cemre Atik’ten oluşan Amaze 2 teknesi ekibi yakaladığı 59 kilo 440 gram Bluefin orkinos ile turnuvanın ikincisi olarak 4 bin lira para ödülü ve sponsor hediyeleri olarak da Raymarine Dragonfly Sonar cihazı ile Depar A.Ş'den Seadoo Seascooter Ares-1 kazandı. Ekibe ödülleri Evinrude sponsoru Vidal İtkin tarafından verildi.
Amaze II teknesinin kaptanı İsmet Aslan ödül töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Organizasyonu yapan arkadaşlar bizi ilk turnuvadan itibaren davet ediyorlardı. Biz üç yıldır Amaza II ekibi olarak bu sularda avlanma fırsatı buluyoruz sayelerinde. Burada uluslararası kurallar dahilinde bir balık yarışmasını organize etmeleri gerçekten Türkiye için onur verici. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bunu her turnuvada daha bu kuralar içerisinde ve daha dinamik bir hale getireceklerine olan inancımız çok yüksek.” 

MİST TEKNESİ 55 KİLO 740 GRAM BLUEFİN İLE YARIŞMANIN ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Feridun Bigalı, Yavuz Ölken, Muammer Gargun, Cemal Mert Bigalı’dan oluşan Mist teknesi ekibi de yakaladıkları 55 kilo 740 gram Bluefin orkinos ile turnuvanın üçüncüsü olarak 2 bin 500 lira para ödülü ve sponsor ödülleri olarak da GoPro Silver Adventure Aksiyon Kamerası kazandı. Ekibe ödülleri Volvo Cars Türkiye Ürün Müdürü Kubilay Polat tarafından verildi.

İYRİBOZ: BU SENE REKORLAR ALT-ÜST OLDU

Turnuvanın düzenleyicilerinden Murat İyriboz yaptığı özel açıklamada turnuvanın 10. yılı nedeniyle coşkulu ve gurulu olduklarını belirterek, “Çok da keyifli bir turnuva geçti. 10. yılı taçlandırdı. Biz bu işi tarihte arkaya bir şeyler bırakmak için yapıyoruz, başka da bir şey yok. Bu yıl bir seneyi daha atlattık. Bu sene rekorlar alt-üst oldu. Üçüncü balık bile bundan önceki 9 senede yakaladığımız balıklardan büyüktü. Turgut Konukoğlu bu yıl hem en çok puanı toplayarak toplam kategoride birinci oldu hem de en büyük balığı yakalayarak birinci oldu. Bize de bu kadar büyük ve heybetli kazanımlar tabi ki keyif veriyor. Ana sponsorumuz Turcell’le çok mutlu olduk bu sene. Bize inanılmaz büyük destek verdiler. Seneye daha da iyi olacağını umuyoruz. Yarışmacıların katılımlarından da çok mutluyuz. Alaçatı’da iki gün boyunca havanın 30 derece civarında ve denizin de dalgasız dümdüz olması nedeniyle çok keyifli avlanma yaşandı. Bu yıl her yıl olduğu gibi Yunanlı dostlarımız bizi yalnız bırakmadı. Ayrıca Güney Afrika, İtalya, Almanya ve İsveç’ten katılımlar vardı.” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK ÖMER: ÇOK MUTLUYUM

Turnuva Özel Altın Madalyası ise turnuvaya altı yıldır katılan küçük yarışmacı Ömer Üçer ise yaptığı özel açıklamada şunları söyledi:
“Yarışmaya El Quizo teknesinde altı yıldır katılıyorum. Bugün turnuvanın 10. yılı nedeniyle bana da Özel Altın Madalya verdiler. Ayrıca El Quizo sekiz puanla 10 yılın birincisi oldu. Onun için de bir altın madalya aldık. Çok mutluyum. Murat İyriboz, Elvio Penetti, Ömer Atay, Osman Üçer’e ve organizasyonun tüm sponsorlarına teşekkür ederim.”

Turnuva iki günde yakalanan balıkların ızgarada pişirilmesi ve hazırlanan mezelerin açık büfe sunulduğu kutlama yemeği ve Emir Ersoy Projecto Cubano konseri ile sona erdi.

Fulya OMAÇ / Çeşme Aktüel Dergisi

Foto 1: Turnuvanın ‘En Büyük Balık’ kategorisi birincisi Doradao teknesi ekibi yakaladıkları 65 kilo 640 gr gelen bulefin ile

Foto 2: Doradao teknesi ekibinin kaptanı Turgut Konukoğlu yakaladıkları 65 kilo 640 gr gelen bulefin ile

Foto 3: ‘Alaçatı Uluslararası Balık Avı Turnuvası’nda ‘En Büyük Balık’ kategorisinde birinci olan Dorado teknesi ekibi 7 bin 500 liralık çek ile ödüllendirildi.

Foto 4: Dorado teknesi ekibi aynı zamanda yakaladıkları balıkla turnuvanın şampiyonu oldu

Foto 5: Turnuvanın ikincisi Amaze II teknesi ekibi 4 bin liralık çek ile ödüllendirildi

Foto 6: Turnuvanın üçüncüsü Mist teknesi ekibi 4 bin liralık çek ile ödüllendirildi

Foto 7: Turnuvanın organizatörlerinden Murat İyriboz

Foto 8: Turnuvada iki büyük ödülü alan Doradao teknesi ekibinin kaptanı Turgut Konukoğlu

Foto 9: Amaze II teknesinin kaptanı İsmet Aslan

Foto 10: Turnuvanın en küçük yarışmacısı Ömer Üçer

Çeşme Aktüel Dergisi

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...

AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...


Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, “4. faz” ile gücüne güç katacak

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesi...

Akdeniz’den sandık mesajları

Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; hemşehrilerini sandığa çağırarak; bir tek oyun bile çok değerli olduğunu vurguladı. İlçelerinin 5 yılda kaybettiği zamana dikkat çeken Akdeni...


Tunç’tan emeklilere bayram müjdesi

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’tan emeklilere müjde. Tunç, bayramda ilçede yaşayan emeklilere ayrım gözetmeksizin 10.000 TL’lik ikramiyesi ödeneceğinin taahhü...

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...


1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...

CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...


“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Pelin Karahan: Kadınlar eşime çıplak fotoğraflarını attı

Oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda "Bir ara kadınlar sosyal medyadan eşime çıplak fotoğraflarını gönderiyordu. Ama ben takılmam öyle şeylere, hiç kıskanç değilimdir" ifadeler...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR