İzmir:
İstanbul:
Ankara:
Aydın:
Muğla:
Denizli:
       USD: 1.8236 EUR: 2.3158 GBP: 2.8814
Kılıçdaroğlu CHP'li milletvekillerini topladı

Kılıçdaroğlu CHP'li milletvekillerini topladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliğini konuşmak üzere CHP milletvekilleriyle bir araya geldi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, toplantıya girişinde gazetecilere ''CHP'liler ikiye ayrılır, 'CHP'lilerle kavga eden CHP'liler', 'AKP'lilerle kavga eden CHP'liler', Ben AKP'lilerle kavga eden CHP'lilerdenim. Parti içi konuları asla basınla paylaşmam'' dedi.

Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, milletvekillerine tüzük değişikliği konusunda bilgi verileceği, katkı ve görüşlerinin alınacağı belirtildi.

İNCE: HÜKÜMETİN ACELESİNİ ANLIYORUM DA CUMHURBAŞKANI'NIN ACELESİNİ ANLAYAMADIM

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, toplantıya girişinde, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onaylamasına" ilişkin sorusunu yanıtladı.

"Hükümetin acelesini anlıyordum da sayın Cumhurbaşkanı'nın acelesini anlayamadım" diyen İnce, Genel Kurul'dan sabah 6'da geçen kanunu, Cumhurbaşkanı Gül'ün 7 saat sonra onaylandığını söyledi. İnce, şöyle konuştu:

"Meclis'e gelişi de bir ilginç biliyorsunuz, sayın Meclis Başkanı da hiç incelemeden alel acele, görülmekte olan bir davaya bakmadan, bizim gensorularımızda aklına geliyor da Hükümet'in gönderdiği bir kanun teklifi veya tasarı da aklına gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne yazık ki toplumun tüm kesimlerinin cumhurbaşkanı olamadığını bir kez daha göstermiştir. Damarlarında hala sıcak bir şekilde AKP kanı dolaşıyor. Kendini sıcak siyasetin içinde hissediyor hala. Yazık bu ülkenin geldiği noktaya, Meclis Başkanı'nın tutumu, Hükümet'in tutumu ve Cumhurbaşkanı'nın tutumu hepsi bir birini tamamlıyor. Tarafsızlığını yitirmiş bir Meclis Başkanı ve Türkiye'de tüm kesimlerin Cumhurbaşkanı olamamış bir Cumhurbaşkanı."

"Meclis'teki oylamalar sırasında 63 muhalif milletvekili bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" yönündeki soru üzerine de İnce, "O da ilginç tabii. Muhalefet milletvekilleri de kusura bakmasın, Türkiye'yi bu kadar yakından ilgilendiren bir yasada sabaha kadar orada olmaları gerekirdi. Gerçi 20 muhalefet milletvekili olsa yeter, ama hepsinin orada olması çok daha hoş olurdu" dedi.

'ANAYASA MAHKEMESİ'NE 100'DE 100 GİDERİZ'

Kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de İnce, henüz MYK'da ve Grup yönetiminde yaptıkları bir toplantı olmadığını belirterek, "Ama benim kişisel tahminim yüzde 100 gideriz tabii" yanıtını verdi.

'CHP'LİLER İKİYE AYRILIR'

İnce, 27 Şubat'taki kurultayın delegeler dışındakilere kapalı olacağı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine ise "CHP'liler ikiye ayrılır, 'CHP'lilerle kavga eden CHP'liler', 'AKP'lilerle kavga eden CHP'liler', Ben AKP'lilerle kavga eden CHP'lilerdenim. Parti içi konuları asla basınla paylaşmam" şeklinde konuştu.

Denizli milletvekili Adnan Keskin de kurultayda divan başkanı olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, 15 gün önce Genel Başkan'ın bu konuda istekte bulunduğunu anımsattı.

Hala bu durumun geçerli olup olmadığının sorunu Keskin, "Tebliğ edilen görevle ilgili herhangi bir değişiklik yapıldığına dair bilginin kendisine ulaşmadığını" söyledi.

Keskin, bir soru üzerine, "Karmaşa yaşanması için tırnak kaşıyanları mahçup edecek bir kurultay gerçekleştireceklerini" söyledi.

Toplantıya giren diğer bazı CHP'li milletvekilleri de Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a yönelik eleştirilerini dile getirdiler.

MATKAP: CUMHURBAŞKANI MAKAMININ BOŞLUĞU BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ

Toplantı devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da makamında basın mensuplarıyla sohbet etti.
Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u eleştiren Matkap, "kişiye özgü yasal düzenlemenin olmayacağını" söyledi.
Cumhurbaşkanı'nın "yasayı jet hızıyla onayladığını" savunan Matkap, "Cumhurbaşkanı makamının boşluğu bir kez daha görüldü. Noter konusundaki eleştiriler bir kez daha haklılık kazandı. Anayasa Mahkemesi'nden bu düzenlemenin döneceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

'KURULTAYDA BÜYÜK HEYECAN YAŞANACAK'

Matkap, bir gazetecinin "27 Şubat'taki kurultayın delegeler haricindekilere kapatılmasına yönelik bir düşence olduğu ifade ediliyor, ne diyorsunuz" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"CHP'lilerin bir kısmı 26 Şubat'ta yapılacak birinci kurultaya katılmayacak, böyle bir kampanya var, böyle bir telkin var. Bu konuda düşüncem şöyle; hiçbir CHP'li CHP'yi arkadan hançerlemez. Her zaman partisine sahip çıkar 26'sında da 27'sinde de bütün delege arkadaşlarımın aynı heyecanla iki kurultayda yer almasını bekliyorum, umut ediyorum. Şu an CHP içinde bünyesinde kimi kırılganlıklar, kimi öfkeler var, ama CHP'de bu tür sorunlar konusunda 'kol kırılır yen içerisinde kalır' özdeyişini en çok söyleyen Önder Bey'dir. Onun için CHP'lilerin 26'sında da 27'sindeki kurultayda da büyük heyecan yaşanacaktır."

27 Şubat'taki kurultayı basın mensuplarının izleyip izlemeyeceği yönündeki soruya da Matkap, "Biz bunu konuşmadık. Kapanır kapanmaz konusunu kendi aramızda konuşmuş değiliz ama seyircisiz olması şart, orası seyirci kaldırmaz" dedi.

"Önder Sav ile görüşecek misiniz" sorusu üzerine de Matkap, "Görüşmekte engel yok, görüşürüm 4 yıl birlikte çalıştık" yanıtını verirken, "Randevu var mı" sorusuna da "Hayır yok, böyle bir ihtiyaç varsa görüşürüm. CHP'de kimsenin kimseden fazlası yok" karşılığını verdi.

18/02/2012 13:43
Yazarlar
Magazin Haberleri

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşi Mete İnan, evliliğine en büyük desteği veren amcası Serdar İnan'ın kendisine cephe aldığı ve borçlarından dolayı haciz işlemleri başlattığı iddialarına cevap verdi.Bir kez daha altını çizerek belirtmek isteriz ki Mete Okay İnan ve Ebru Destan’ın evlilikleri ile ilgili olarak ailemiz içerisinde hiçbir zaman hiçbir sorun yaşanmamıştır, yaşanmamaktadır.Aksi yöndeki iddia ve haberlerin tamamı asılsızdır.

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ ,'Çocuğunu reklam için kullanıyor' iddialarına çok kızdı.Ne yalancılığım, ne sönük yıldızlığım kaldı.Ben bu sene sanatçılar arasında vergi sıralamasında 7.olmuşum, reklam peşinde mi koşacağım? Seda, Acun, Cem Yılmaz, Beyaz, Mehmet Ali, Hülya ‘dan sonra 7.olmuşum daha ne yapayım?

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, eski futbolcu Metin Tekin’le evliliğinden olan ve öğrenimine Amerika’da devam eden oğlu Tarık Emir’e kavuştu.Önceki gün annesi Leman Sam ve oğlu ile dolaşmaya çıkan şarkıcı, “Oğlum Amerika’dan yeni geldi.Biz de bunu kutlamak için hep birlikte dışarı çıktık” diye konuştu.

Aile şirketi kuracaklar

Aile şirketi kuracaklar

Kızı Kayla’yı büyüten Irmak Ünal, iş hayatına dönmeye hazırlanıyor.Oyunculuk tekliflerini yeniden değerlendirmeye başlayan Ünal, aynı zamanda kız kardeşi Yağmur ile şirket kuracaklarını açıkladı: “Kardeşimle şirket kuruyoruz. şimdilik detayları açıklayamam ama yapımcılık gibi bir şey olacak.

Demet Akbağ'ın muhteşem evi

Demet Akbağ'ın muhteşem evi

Elle Decor, yeni sayısı için Demet Akbağ’ın evine konuk oldu. Akbağ, dergiye verdiği röportajda sade, rafine ve şık deko-stilini anlattı.Yaşadığım yer, benim için her şey demektir. Belli bir yaşa gelip aile kurduktan ve çocuk sahibi olduktan sonra evinizi daha farklı yaşamaya başlıyorsunuz.