İzmir:
İstanbul:
Ankara:
Aydın:
Muğla:
Denizli:
       USD: 1.8236 EUR: 2.3158 GBP: 2.8814
İzmir'in Verdiğini Alıp Almadığı Tartışılıyor

İzmir'in Verdiğini Alıp Almadığı Tartışılıyor

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, "İzmir ödediği verginin karşılığını alıyor" diyerek kentteki bazı sanayicilerden tepki alan Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar'a destek verdi. Akgerman, "Türkiye'nin bütünlüğüne önem veriyorsak İstanbul, İzmir gibi büyük illerin verdiğinden daha az alması kadar kaçınılmaz bir sonuç yok. Doğal olarak verdiğimizi almayacağız ki doğuda yatırım yapılmayan illerde kişi başına milli geliri düşük illere de yatırımlar gidebilsin ve devlet oralara da hizmet götürebilsin" dedi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar'ın "İzmir ödediği verginin karşılığını alıyor. Kent vergi gelirlerinde olduğu kadar, gider harcamalarında da 3'üncü sırada yer alıyor" yorumu ses getirdi. Konuyla ilgili DHA'ya değerlendirme yapan Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Acar'a hak verdi. Akgerman, "Kendisi çok haklı. Türkiye'nin bütünlüğüne önem veriyorsak İstanbul, İzmir gibi büyük illerin verdiğinden daha az alması kadar kaçınılmaz bir sonuç yok. Doğal olarak verdiğimizi almayacağız ki doğuda yatırım yapılmayan illerde kişi başına milli geliri düşük illere de yatırımlar gidebilsin ve devlet oralara da hizmet götürebilsin" diye konuştu.

HİÇ ŞİKAYET ETMEDİM

Kendi adına bu durumdan hiçbir zaman şikayet etmediğini vurgulayan Akgerman, "Son yıllarda yatırım oranının biraz daha yükseldiği ortada. Öte yandan bizim eşitsizlik gibi gördüğümüz bu durum Türkiye sathında fırsat eşitliği yaratıyor. Ne mutlu bize ki İstanbul gibi bazı büyük iller gibi yarattığımızın daha azını alarak verdiğimizi gelişmesi daha yavaş diğer illere gönderiyoruz. Bu gurur duyulacak bir durum" dedi.

Porsuk: YÜZDE 60 BİLE ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZERDİ

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Hüseyin Porsuk ise İzmir iş dünyasının ortak serzenişini hala savunduğunu dile getirdi.

"İzmir gerçekten verdiğini alabiliyorsa hala bu kadar altyapı eksiği olur muydu?" diye soran Porsuk, temel eksikliklerin tamamlanması halinde İzmir'in de diğer illere katkı yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti. Porsuk, "İzmir'in ödediği vergilerin karşılığını alamadığını düşünüyorum. Verdiğini alabilseydi, hiç olmazsa yüzde 60'lık bölümünü alabilseydi altyapı sorunu kalmazdı. Biz sadece vergisini verdiğimiz ilin kalkınmasını istiyoruz" diye konuştu. - İzmir

19/02/2012 14:27
Yazarlar
Magazin Haberleri

Hoş geldin Cihangir Can Karel oğlum

Hoş geldin Cihangir Can Karel oğlum

TolgaKarel, baba oldu. Ünlü oyuncunun manken eşi Günay Musayeva, dün sabah saat 10.20’de, Koşuyolu Medipol Hastanesi’nde sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi.Çift, 3 kilogram ağırlığında, 50 santim boyunda dünyaya gelen bebeklerine ‘Cihangir Can’ ismini verdi.

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşi Mete İnan, evliliğine en büyük desteği veren amcası Serdar İnan'ın kendisine cephe aldığı ve borçlarından dolayı haciz işlemleri başlattığı iddialarına cevap verdi.Bir kez daha altını çizerek belirtmek isteriz ki Mete Okay İnan ve Ebru Destan’ın evlilikleri ile ilgili olarak ailemiz içerisinde hiçbir zaman hiçbir sorun yaşanmamıştır, yaşanmamaktadır.Aksi yöndeki iddia ve haberlerin tamamı asılsızdır.

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ ,'Çocuğunu reklam için kullanıyor' iddialarına çok kızdı.Ne yalancılığım, ne sönük yıldızlığım kaldı.Ben bu sene sanatçılar arasında vergi sıralamasında 7.olmuşum, reklam peşinde mi koşacağım? Seda, Acun, Cem Yılmaz, Beyaz, Mehmet Ali, Hülya ‘dan sonra 7.olmuşum daha ne yapayım?

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, eski futbolcu Metin Tekin’le evliliğinden olan ve öğrenimine Amerika’da devam eden oğlu Tarık Emir’e kavuştu.Önceki gün annesi Leman Sam ve oğlu ile dolaşmaya çıkan şarkıcı, “Oğlum Amerika’dan yeni geldi.Biz de bunu kutlamak için hep birlikte dışarı çıktık” diye konuştu.

Aile şirketi kuracaklar

Aile şirketi kuracaklar

Kızı Kayla’yı büyüten Irmak Ünal, iş hayatına dönmeye hazırlanıyor.Oyunculuk tekliflerini yeniden değerlendirmeye başlayan Ünal, aynı zamanda kız kardeşi Yağmur ile şirket kuracaklarını açıkladı: “Kardeşimle şirket kuruyoruz. şimdilik detayları açıklayamam ama yapımcılık gibi bir şey olacak.