Yukarı
14502

Stat Düğümü

08 Haziran 2012 09:24

İzmir'in yeni stadyum ihtiyacını giderme yolunda yapılan çalışmalar, yılan hikayesine döndü. Kentin güney ve kuzey cephesine yapılması planlanan iki stadyumla ilgili ortaya atılan projeler, sürekli ortaya çıkan engeller yüzünden hayata geçemedi. Özellikle arazinin hazır olduğu kuzey cephesine düşünülen Örnekköy Stadı için çalışmalar ihale aşamasına doğru ilerlerken, "Alsancak Stadı'nın TOKİ'ye devredilip, bunun karşılığında Örnekköy'e 20 bin kişilik stat inşası" formülüne gelen tepkiler, işi çıkmaza soktu. Bu arada güney cephesinde 30-35 bin kişilik stadyum için yer belirleme çalışmalarında da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında anlaşma sağlanamadı.

BAKAN KILIÇ SİTEM ETTİ

Bu durum, İzmir'in önemli bir ihtiyacı olan stat sorununu çözme yolundaki somut adımları engellerken, önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Alsancak Stadı'nı kesinlikle yıktırmayacaklarını, bu stadın kent belleğinde önemli yeri olduğunu, ayrıca Alsancak Stadı'nın bulunduğu yere AVM yapma düşüncesinin, kenti yaşanmaz hale getireceğini söyledi. Kocaoğlu'nun, bu açıklamaları dün Ankara'da da yankı buldu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konuyla ilgili kendisini arayan İzmir Milletvekillerine, "Biz bakanlık olarak İzmir'e iki stat yapmaya kararlıyız. Bu konudaki samimiyetimizi ve ciddiyetimizi ortaya koyduk. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi sürekli karşımıza sorun çıkarıp, işi yokuşa sürüyor. Bu durum siyaset üstü tutulup, İzmir'in önemli bir ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışma olarak değerlendirilmeli" diye sitem ettiği öğrenildi.

Ya-pa-ca-ğız

Ak Parti İzmir Milletvekillleri, "Stadı yıktırmam" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ağır dille eleştirip bu mesajı gönderdi

AK Parti İzmir Milletvekilleri, TOKİ'nin Alsancak Stadına karşılık Örnekköy projesini hayata geçirmesine karşı çıkan ve "Stadı yıktırmam" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Ankara'dan "O stat yapılacak" mesajı yolladı. TBMM'nde ortak açıklama yapan 7 AK Partili vekil, Kocaoğlu'nun "Alsancak yıkılacak, yerine AVM yapılacak" açıklamasına tepki gösterdi. Alsancak Stadı arazisi üzerine AVM yapılmasına kendilerinin de karşı olduğunu vurgulayan vekiller, "Alsancak Stadı güçlendirilmezse zaten kendiliğinden yıkılacak. Kocaoğlu hamaset yaparak işi yokuşa sürüyor. Alsancak yıkılsa da, yıkılmasa da İzmir'i hak ettiği modern stadyumlara kavuşturacağız" açıklamasında bulundu. Vekillerin açıklamaları özetle şöyle:

Aydın Şengül:

Hükümet ne zaman İzmir'de bir projeye el atsa, Kocaoğlu'nun o projeyle ilgili fikirleri ortaya çıkıyor. İzmir'in bir stat problemi olduğu yıllardır biliniyor, kenti 10 yıldan fazla bir zamandır yöneten bu zihniyet, bugüne kadar neden bir stat yapmadı? Ne zaman hükümet İzmir'e iki stat yapma kararı aldı, Kocaoğlu'nun da stat yapası geldi. Polemik yaparak, gündemi değiştirmek istiyor. " Stadı yıktırmam" diyor, yıktırma kardeşim. Sonra Alsancak arazisine AVM yapılacağını nereden çıkardı? Böyle bir proje mi var?. Biz de karşıyız AVM'ye. Alsancak'a bir kruvaziyer limanı yapılması planlanıyor. Alsancak Stadı arazisine bu limana hizmet verecek modern bir otelb ya da rezidans yapılabilir. Bütün bunlar değerlendirilir. Belki de yeşil alan olarak kalır o arazi.

Kocaoğlu ne derse desin, İzmir'e hak ettiği stadyumları kazandıracağız. Bu stat yıkılsa da yapacağız, yıkılmasa da. Bu arada Alsancak kendi kendine yıkılacak durumda. İlla yıktırmam diyorsa önce stadı güçlendirsin.

Rıfat Sait:

Hükümetimizin İzmir'e yapılacak stadyumlarla ilgili olumlu görüşlerini kamuoyu zaten biliyor. Bir tarafa biz bir şeyler yapma gayretindeyiz, diğer tarafta ' yaptırmam' diyen bir zihniyet var. Bizim bugün hep birlikte bu iki stadı en kısa sürede kentimize nasıl kazandıracağımızı konuşmamız lazım. Maalesef CHP zihniyeti buna imkan vermiyor. O stat şehrin göbeğinde olduğu için izaten Alsacak ve Kordon'da trafik sıkışıyor. Eski ve yıpranmış olduğu için her an yıkılma tehlikesi altında olan bir stadyumdan bahsediyoruz. Kocaoğlu ' Ben stat yaparım" diyor. İnsan yaptığı ile kendini gösterir. Yıllardır metroyu bitiremeyen bir başkanın stat yapacağına inanmıyorum.

Ali Aşlık:

CHP'li belediye bugüne kadar ne yaptı ki bundan sonra ne yapacak? İzmirli soğuk savaş döneminden kalma CHP zihniyetine mahkum edilemez. Bu zihniyet 70'lerde köprüye de karşı çıkmıştı. Şimdi de Beşiktaş'ın Çarşı grubu gibi her şeye karşı çıkıyorlar. Bunları ciddiye almanın kentimize zarar verdiğini düşünüyorum. Ak Parti olarak biz her şeyi planladığımız çerçevede yapmaya devam edeceğiz. Alsancak Stadının TOKİ'ye devredilmesi gerekirse devrederiz. Yeni stadı yapan eskisini yıkabilir. Bunun takdiri büyükşehre ait değildir. Biz yapmasını da yıkmasını da biliyoruz. Herkes işine baksın. Başkan İzmir'e bir stat kazandıracaksa kentte bir sürü arsa var. Gitsin yapsın.

Nesrin Ulema:

İzmir'i ülkemizle beraber 2023'e taşımak istiyoruz. İzmir'de yaşayan insanların yeni stadyumlar istiyor. Hükümetimiz gerekli adımları attı ve çalışmalara başladı. Bu aşamada belediye başkanını yaptığı açıklama " yeni olan ne olursa olsun, biz karşıyız ' anlamına geliyor. İyi niyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz, Alsancak arazisine AVM yapılmasına biz de karşıyız. Zaten böyle bir proje de yok.

Hamza Dağ:

Başkan'ın açıklamaları aramızdaki ufuk farkını gösteriyor. Biz İzmir'e hizmet için canla başla çalışırken, yerel yönetimler ve bazı STK'lar sürekli engel çıkarıyor. Konak Tüneli'ne, İzmir-İstanbul otoyoluna dahi karşı çıkan bir zihniyete karşı mücadele ediyoruz. Stat olayının kendisi her şeyi anlatıyor.

Erdal Kalkan:

Stat arazisine AVM yapılmasına ben de karşı çıkarım. Belki de park olacak o arazi nerden biliyorlar da AVM olacak diyorlar? Esasen kentin göbeğinde stat olmaz. Orası İzmir'in göbeği. Hep beraber İzmir'e hak ettiği stadyumları kazandırmak için çalışmalıyız. Biz bu meseleyi çözeriz. ZAFER ŞAHİN

Bornova çok uygun

Belediye Başkanı Okyay Sındır "Stat arazisinin hazır olduğunu söyledi

İzmir'de yeni stat tartışmaları sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Stat için Bornova'da yer bulduk. Bu arazi için çalışıyoruz" açıklamasına, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'dan da destek geldi. Sındır, Bornova Belediye Meclisi'nin geçen yıl yaptığı plan değişikliği ile Doğanlar'da "stadyum yeri" olarak belirlediği 26 dönümlük arazinin, bu iş için en uygun yer olduğunu söyledi. Sındır, "Söz konusu stada en çok Bornova'nın ihtiyacı var. Doğanlar'daki alan otoyola yakın. Ulaşım kolaylığı, imar planı ve mülkiyet açısından sorunsuz. Hemen inşaata başlanabilir" dedi.

BİZ YAPACAKTIK

Kendisinin bir süredir, öneriyi Bakan Kılıç'la paylaşmak istediğini söyleyen Sındır, "Başkan Kocaoğlu'nun önerisi bizi mutlu etti. Aklın yolu bir. En doğru tercihin Bornova olacağını söylüyorduk. Amatör spor kulüplerimiz ve spor camiamızla birlikte uzun süredir bunun için çabalıyorduk. Biz Bornova Belediyesi olarak 2013 yılında bu stadyumu gerçekleştirmeyi hedefliyorduk. Ama her kim ki bu stadyumun yapımını üstlenir ve belediyemize devrederse bundan son derece mutlu oluruz. Hem Bornova hem İzmir hem de ülkemiz için son derece yararlı olur" diye konuştu. Bornova Belediyesi'nin stat için ön çalışmaları yaptığını vurgulayan Sındır, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın projesini istettiklerini ve o projenin burası için uygun olduğunu ifade etti.

Yemişçi: Kocaoğlu kabul etmişti

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, Alsancak Stadı'nda yapılaşma olayının bir siyasi manevraya dönüştürülmek istediğini, bunu yapmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Yemişçi, Kocaoğlu'nun, TOKİ'nin Alsancak'ı yapılaşmaya açması olayını yeni öğrendiği gibi bir tavır göstermesini anlayamadığını ifade ederek, oysa ki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın İzmir ziyaretinde konunun kendisine iletildiğini ve sıcak yaklaşım gördüğünü söyledi. Yemişçi, "Bakan Kılıç, Alsancak Stadı'nı incelerken Kocaoğlu'na stadın bir bölümünün belediyeye ait olduğu ve TOKİ'ye izin verip veremeyeceğini sordu. Kocaoğlu buna devlete yardımcı olacağını belirterek yanıt verdi. Hatta TOKİ'nin de kendilerine yardımcı olmasını istedi" dedi. Kocaoğlu'nun Bornova'da 20 bin kişilik stat yapacağı yolundaki açıklamasını sevinçle karşıladığını da belirten Yemişçi, "Ne güzel. İzmir 3 stat birden kazanır. Devlet iki stat yapacak, bir de başkan. Hemen başlasınlar. Belediyenin gücü var, biz de diğerleri için çaba gösterelim" diye konuştu.

Alsancak için yürüyüş

Alsancak Stadı'nın TOKİ'ye devredilip alışveriş merkezi yapılmasına karşı çıkan taraftarlar yarın büyük bir yürüyüş organize ediyor. Yürüyüş, Gündoğdu Meydanı'ndan saat 19.00'da başlayıp Alsancak Stadı'da son bulacak. Alsancak Stadı için yapılacak yürüyüşe başta Göztepe, Bucaspor, Altay, Altınordu ve İzmirspor taraftarları olmak üzere tüm İzmirliler'in davet edildiği açıklandı.

GÜRKAN ERTAÇ

Ben göremem sizi bilemem
72 yaşındayım, 54 yıldır, gazeteci ve spor aleminin bir ferdi olarak İzmir'in tesis yönünden ne kadar büyük fukaralık çektiğini içim ezilerek izliyorum. Ve kanaatim odur ki, bu gidişle İzmir'e yeni bir stat yapılışına benim ömrüm vefa etmez, benden sonrakiler de ne zaman görürler bilemem. Çünkü iş adeta bir kayıkçı kavgasına dönmüştür. Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin, "Yaptırmıyor, vermiyor" çekişmesi, sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kadar taşınmıştır ki, artık bundan sonuç bekleyen beri gelsin. Burnumuzun dibinde Manisa, oradan Bursa, Kayseri, Konya, hatta Şanlıurfa, hatta Karadeniz'in en ucunda Rize muhteşem statlara kavuştular, yakın bir süreçte Akhisar da 20 bin kişilik stadını yapar, biz hala siyasi manevralarla uğraşıp, bir girdap içinde döner, kayboluruz.
1971'den beri (Akdeniz Oyunları için bir Atatürk Stadı yapıldı) 41 yıldır yerimizde sayıyoruz. Alsancak Stadı'nın açık tribünün üzerini 90 yıldır kapatamadık. Benim İzmirlim, bardaktan boşanırcasına yağan yağmurda sırılsıklam, maç izlemeye çalışıyor. Tuvalete giremiyor, çünkü af buyurun eşek girmez derecede berbat... 2005'te Universiad yaptık. Mübarekler; devletin parası elinizde. Hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağı bildirildi. Şu Alsancak'ı, Atatürk'ü tam manasıyla bir elden geçirin, yenileyin değil mi? Nerdeee... Ameliyat yerine, biraz makyaj, biraz göstermelik pansuman. Kadersiz İzmirli...Paranla rezil ol, sürünmeye devam. Ya futbolcular... Çamur taramak, suyla dolu sahada "Kuğu Gölü Balesi" yapmak kaderleri. Kusura bakmasınlar, yarım asırdır sayın Valilerimizden biri de çıkıp, "Bu İzmirlinin çilesi ne böyle? Şuraya bir el atayım da sorunu çözelim" demedi. Hep Mevzuat Hazretleri'nin (!) kurbanıyız.

Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım... İzmirliye hizmet göreviniz değil mi, Alsancak'ı Altay'a rağmen sağlıklı şekilde maç oynanacak şekilde onarsanız bu insanlar sizi omuzlarında taşımaz mı? Ve Atatürk Stadı... Bana göre yıkılıp yerine seyircinin dürbünle değil çıplak gözle maç izleyeceği bir yeni stat yapılması için en güzel yer. Zaten siz yıkmazsanız yakında kendisi yıkılacak.

METİN GÖKALP

MESELE BAŞKA!

Bir köyün kenarında, neden hep iki odalı bir ev hayal ettiğimi, yakınlarım çok iyi bilir. Söyleyeyim; sebep insanoğlu, insanlar(!) Yaşadığım bu şehirde yalan-dolan, ikiyüzlülük ve kandırmacalardan yoruldum ve bıktım çünkü! Bıktım, gözüme gözüme bakarak yalan söyleyenlerden!

İşte, alın size saçımızı başımızı yolduracak, yine bir gündem... Konu; stad veya stadlar nereye yapılsın? Biri; 'Ben yıkar, yenisini yaparım!' Bir diğeri; 'Yıktırmaaam!' Hadise, yapma-yapmama meselesi kesinlikle değil, si-ya-si(!)
'Yıktırmam!' diyen Büyükşehir Belediye Başkan'ımızdan başlayayım. Yaşım ellibeş... Düşünün, ben babamı izliyordum o Alsancak'ta... Benim de gönlüm razı değil ama, yaşlandı ve çürümeye yüz tuttu artık... Zamanında, 'Profesyonel futbola destek vermem!' diyen belediye başkanımız, 'yıkalım ama, yenisini yapalım!' diyeceğine, sadece 'Yıktırmam!' diyor inatla... Çünkü iktidar, karşı görüşte de, ondan!

Mesela, Örnekköy projesinde de, tam mutabakat yapılmışken, çark etti aniden! 'Burası şehrin göbeği, yıktırmam!' 'Orası havza, yaptırmam!' Şimdiye kadar duymamıştık, Bornova Stad projesi, B planıymış! Yemezler, yemem ben!
İktidara gelince; Bir türlü bitirilemeyen metro inşaatı, iptal edilen uçan yol projesi gibi beceriksizliklerin ardına, bu stadları da eklediler şimdi... 'Yerleri teslim etsin, biz yenilerini yapalım' derken, büyükşehir belediye başkanımızın, daha aciz durumlara düşmesini bekliyorlar, kendi akıllarınca... Yerlerinde ben de olsam, parayı verip, kimseye düdüğü çaldırtmam arkadaş...

Evet... Tanık olduğumuz bu durum, ne futbolun gelişmesi, ne takımların rahat etmesi, ne de şehre hizmet! Bu, bizi aptal olarak görenlerin yaptığı, sadece siyaset!

Yıkan, yıksın... Yıktırmayan, turşusunu kursun!

Yalandan, dolandan, kandırılmaktan aptallaşmaktan, artık yoruldum ben...

Yoruldum...(Yeniasır)

 



Yorumlar

  • bunlar var ya bunlar arkadaşım çok güzel bir soru sormuşsun bravo sana özellikle birisi varya bunların için de zaten ihtisas alanı o kişinin bunların sayesinde izmiri akparti almakmı ? zannetmiyorum !!! bizler tabanda ne kadar uğraşsakta hep birileri sayesinde herşey geri tepiyo
    NEYSEN O
    20 Ekim 2016 02:27
  • AKP.MİLLETVEKİLLERİNE BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM SAYIN MİLLETVEKİLLERİ ELHAMDÜRÜLLAH MÜSLÜMAN İNSANLAR HAKTAN ADALETTEN BAHSEDERLER KİMSENİN HAKKINI YEMEDİKLERİNDE FALAN BEN NET BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM AKP NİN İZMİR MİLLETVEKİLLERİNE ; 1- AKP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN 2B ARAZİLERİ VARMI, 2- HANGİ VEKİLİN KAÇ DÖNÜM VE NEREDE, 3- BU 2B ARAZİLERİ İZMİR DEMİ İZMİR DE İSE NEREDE, 4- BU ARSALARI HALKA UCUZA VERECEKMİ YADA BEDAVAYA, SAYIN YAZAR BUNU SİZİN GAZETENİZDEN SORUYORUM Kİ GAZETENİZİ OKUDUKLARINI BİLİYORUZ.
    PARTİLİ KAF SİN KAF.
    20 Ekim 2016 02:27

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR