Yukarı
18089

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kim Olmalı?

10 Ocak 2013 17:32

Geçtiğimiz günlerde başlattığımız, 2014 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 14 ay gibi bir süre kala siz okuyucularımızın nabzını yoklamak adına hazırladığımız anketi sonlandırmış bulunuyoruz. 

Biz Ege’nin Sesi ekibi olarak kafa karışıklığına meydan vermeden, yerinden/yerelden kısa ve net olarak anket şirketleri tarafından ortaya atılan 9 isim üzerinden bir anket düzenlemeyi; sizin kime sıcak baktığınızı ortaya çıkarmak istedik. 

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait'i oylamalarınıza sunmuştuk. 

Yıldırım Birinci, Kocaoğlu İkinci, Tartan ise Üçüncü 

10 Ocak itibariyle yaptığımız anketi sonuçlandırmış bulunuyoruz. 

2289 oyun kullanıldığı ankette, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 748 oy ve yüzde 32.68’lik oranla birinci oldu. 

Yıldırım’ın arkasından mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 553 oy ve yüzde 24.16’lık oranla ikinci sırada yer aldı. 

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise Yıldırım ve Kocaoğlu'nun adından 350 oy ve 15.29'luk oy oranıyla üçüncü oldu. 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer 294 oy ve yüzde 12.84’lük oranla ilk üçü takip ederek dördüncü sırada yer aldı.

Onu takip eden AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise 214 oy ve 9.35’lik oranla beşinci oldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Arslan 39 oy ve 1.70’lik oranla aynı sırayı paylaşırken AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve eski MHP İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu 17 oy ve 0.74’lük oranla anketi eşit sırada bitirdi. 

16 kişi ankette bulunan isimlerden hiçbirine oy kullanmazken 2 kişi de çekimser oy kullandı.

İşte Anket Sonuçları



Yorumlar

  • biz chp liler kendimizi kandırmayalım.atı alan konaktan karşıyakaya GEÇTİ. akp NİN SEÇİM İÇİN ÇALIŞMASINA GEREK YOK. SAĞOLSUN AZİZ ABŞKAN HEM PARTİLİLERİ KÜSTÜRDÜ HEMDE BELEDİYE ÇALIŞANLARINI .BENCE AKP YE VERİLECEK OYLARDAN ÇOK CHP DEN KAÇIRILAN OYLAR SEÇİMİN SONUCUNU ETKİLER.
    REALİST
    20 Ekim 2016 02:45
  • En başta şu bilinmeli İzmir Aziz dir Aziz kalacak. Ayrıca Rıfat Sait bey günlerce Facebook hesabından çağrı yaparak Binali Yıldırım a destek istemiş akp örgütünü göreve çağırmış buna rağmen aldıkları oy bu mu? İzmir'e önce bir aday bulsunlar bence Bakanlarımız aday olmamak için yarış içindeler.
    Bucalı
    20 Ekim 2016 02:45
  • anketlerde şike var çünkü belediye personelleri cebren ve hile ile başkanlarına oy kullanılsın diye kendi personelini zorluyor hatta facebok hesabındanda onay verin yoksa işinize son tehditleri savuruyorlar.İzmir Aziz beyle yoluna devam etsin
    anket taraflı
    20 Ekim 2016 02:45
  • Anketinize katılım sayısı çok az. Bu rakamlar üzerinden hiçbir fikir yürütülemez. Herhangi bir seçmen eğilimi göstermiyor bu.
    Burak Tan
    20 Ekim 2016 02:45
  • IZMIRDE HALKIN ARASINA HIC INMEYEN AZIZ KOCAOGLU ADAY OLURSA IZMIRLI OY VERMEZ RAHMETLI AHMET PRISTINA SAYESINDE BASKAN OLAN AZIZ KOCAOGLU MIRASYEDI OLARAK IZMIRI BITIRMISTIR.ATATURKCU VE CAGDAS IZMIRLIYI BILE BEZDIRMISTIR.O YUZDEN ADAY COK ONEMLI.
    HAYATI YILMAZ
    20 Ekim 2016 02:45
  • YANLI ANKET AYRICA ŞUNADN EMİNİMKİ BENCE HÜEYİN BEYE GÖNDERLEN OYLAR GİRİLMEMİŞ ŞEFFALIK İSTİYORUZ...
    HALK ADAMI
    20 Ekim 2016 02:45
  • Belli ki akp'liler ankete saldırmış...
    kamile
    20 Ekim 2016 02:45
  • Pardon ama 300-500 oy ile hiçbir anket reel olamaz! Tunç Soyer veya Aziz Kocaoğlu en mantıklı adaylardır. Saygılar...
    Ali Sadi
    20 Ekim 2016 02:45
  • CHP AZIZ KOCAOGLUNU ADAY GOSTERIRSE AKP IZMIRI ALIR .
    Burhan Kuru
    20 Ekim 2016 02:45
  • Anket ne kadar sağlıklıdır bilemem ancak bu ankette gördüğüm chp toplam %52, akp toplam %42...hakan tartan veya tunç soyerin başkanlığını isteyen "gavur" kitlenin % kaçının binalı yıldırıma oy vereceği tartışılır. o yüzden "chp aziz kocaoğlunu aday gösterirse akp izmiri alır" ın doğru bir öngörü olduğunu düşünmüyorum.
    ada
    20 Ekim 2016 02:45
  • Parilerin ayrı ayrı adaylarla yarışacağı bir seçime karma liste ile anket yapmanın ne kadar yanlış olduğunu sanırım bu anketi yapanlar biliyorlardır. Burada yaratılmak istenen bak görüyormusun Binali Yıldırım, Aziz kocaoğlunu solladı gibi kamuoyu yaratmak. Benim bildiğim anket partililer yerel seçimlerde kimi aday görmek istioyr diye yapılır. Daha sonra ankete katılanlar tarafından en çok oy alan aday kendi partisi adına tekrar ankete tabi tutulur. On yıldır İzmire ve İzmirliye gavur diyenler ve on yıldır hizmet yapmayanlar şimdi İzmir Anakent Belediye Başkanlığını alacaklarınımı sanıyorlar?İşte o biraz zor. Çook para dağıtmaları gerekir ki,İzmirli paraya oy vermez. bunuda bilsinler.
    İbrahim ÜN
    20 Ekim 2016 02:45
  • ayrıca madem ortaya atılan isimlerin anketi yapılıyordu binalı yıldırımın dahi önerdiği ertuğrul günay neden listede yok, sanırım amaç binalı yıldırımın önde gittiği algısı yaratmak...
    ada
    20 Ekim 2016 02:45

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

Demir, A takımı ile bir ayaya geldi

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, geçtiğimiz gün belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliğe gitmişti. Yoğun tempo ile çalışmalarını sürdüren Başkan Demir, bugün öğle yemeğinde ba...


AK Partili Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi: Çok üzgünüm!

Monoca’da lüks yat kulübünde istakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AK Parti’de hedef tahtasına konan İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Meclis’e geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gör...

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.


Başkan Tugay Mine Piriştina’nın cenaze törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane belediye başkanı olarak bilinen merhum Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina’nın cenaze törenine...

Tugay: “Bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz”

Türkiye’nin en büyüğü Marble İzmir 29’uncu kez açıldıSektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri, Türkiye'nin ise en büyük fuarı Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fua...


İzmir’in tramvay hatları için araç alım ihalesi yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay hattının yanı sıra Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarında da kullanılmak üzere elektrikli tramvay aracı alımı için ihale düzenledi. 26 araçlık ih...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Zeynep Bastık Dream Extra’da!

Dream Türk’te Onur Kırış’ın sunumuyla ekrana gelecek olan Dream Extra’nın ilk konuğu Zeynep Bastık oldu. “Lan” şarkısı ile Türkiye ve dünya müzik listelerinin zirvesine oturan ünlü şarkıc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR