Yukarı
10373

6 Yılda 5.5 Kilometrelik Metro Hattı Bitirilemedi

23 Aralık 2011 03:37

Bornova Hattında iki, Üçyol- Üçkuyular hattında iki istasyonun 29 Ekim 'e yetişmesi için çalışmalar hızlandırılmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''29 Ekim şu an için mümkün gibi görünüyor ancak tarih vermeyeceğim. Problem çıkarsa açılışlarımız gecikebilir.'' Üçyol-Üçkuyular hattında İzmirspor ve Hatay, Bornova hattında İzmirspor ve Hatay, Bornova hattında Kampüs ve Evka-3 istasyonlarının inşaatları bitmiş, elektrifikasyon çalışmalarının 29 Ekim'e kadar tamamlanacağı öngörülmüştü. Belediye yetkilileri, gecikme sebebi hakkında henüz bir açıklama yapılmazken sinyal ve elektrik kablolarının çalındığı iddia ediliyor.

Başkan Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular hattındaki diğer istasyonlarda ilerleme olduğunu,tünelin kalan son bölümündeki kaya çürütme işleminin hızla sürdüğünü, Poligon ve Göztepe'de çalışmaların büyük ölçüde toparlandığını söyledi.Şimdi gözler, 11 Ağustos 2011'de süresi dolan üç istasyonun yer aldığı ikinci etap çalışmaları için 2012 Mayıs sonuna kadar istenen ek süreye çevrildi.

\"\"

Bilindiği gibi firmanın bu isteği, belediye tarafından uygun bulundu. 27 Ocak 2011'de ''Kötü bir mani olmazsa dört istasyonu haziran sonu veya temmuz içinde, geri kalan üç istasyonu da ekim ayında açmayı planlıyoruz'' diyen Kocaoğlu, 30 Mart 2011'de de ''Gün vermiyorum ama bir sabah bakmışsınız ki bu dört istasyon açılmış.'' demişti.
Ek sürenin, Poligon İstasyonu'ndaki eksik işlerinin tamamlanması için verildiğini belirten Kocaoğlu, ''İzmirspor ve Hatay istasyonlarının yapımını öngören birinci etapta ince işler bitti, elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapılıyor.Bu iki istasyon, Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka-3 hattıyla birlikte kısa sürede hizmete sokulacak.Onları Göztepe İstasyonu izleyecek.Poligon İstasyonu'nu aşmadan Fahrettin Altay'a ulaşamıyoruz. O nedenle Poligon ve Fahrettin Altay'ın bitmesini beklemeden Göztepe İstasyonu'nu da süreç içinde devreye alabileceğiz.'' şeklinde konuştu.

\"\"

Yerin 25 metre altında, rayların üzerinde 24 Mayıs 2011 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Kocaoğlu, ''Hedefimiz, önümüzdeki en geç iki ay içinde açmak. Tabii bu işlerde hata yahut aksilikler, öngörülemeyen aksaklıklar oluyor, 15-20 gün gecikiyor.Bazen müteahhit  bırakıp gidiyor, iki sene aksıyor. Bunların hepsini beraber yaşadık. Bunun bize faturası, altı senede 5,5 kilometre metro hattını bitirememek oldu.'' demişti.Bu açıklamayla istasyonların tamamlanma sürecinin uzama ihtimaline açık kapı bırakmıştı. Metronun 11 kilometrelik Bornova-Üçyol birinci etabını ise dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, 2,5  yıl içinde tamamlayarak hizmete açmıştı.

Başkan Kocaoğlu'nun Metro İçin Verdiği Sözler:

3 Mart 2009: Üç İstasyonu (İzmirspor, Hatay, Göztepe) en kısa zamanda açmak mümkün. İki istasyon bittikten sonra raylar döşenecek. Firmanın sahibi burada; ya 2009' un sonuna kadar burayı bitirecek ya da kendisi bitecek. Ben söz veriyorum, 31 Aralık akşamı metro çalışmaya başlamazsa kendisi bilir. Ben de ne yapacağımı bilirim.

25 Nisan 2009: 2010 Ocak ayında metronun devreye girmesi için inşaat çalışmalarını her gün, her saat izliyoruz. 24 saat takip ettiğimiz bir iş. Uykuda bile metroyu hesaplıyoruz.

7 Temmuz 2009: Üçyol-Üçkuyular hattı, 2010'da bitirilecek.

31 Aralık 2010: 2010 yılı içinde İzmir' de metro sorunu çözülecek. 2010' da Üçyol-Üçkuyular bitecek.

25 Şubat 2010: 2010 yılı sonu veya 2011 yılında metronun ışığını görebileceğiz.

8 Nisan 2010: Kamu İhale Kurumu, canı sıkıldıkça bizim ihaleleri iptal ediyor. Mayıs ayında yeniden ihaleye çıkacağız. 2011 yılı içinde Bornova Evka-3' ten binip Üçkuyular' da inilecek.

26 Ağustos 2010: İzmirspor ve Hatay istasyonlarının 2011 Nisan ayında tamamlanarak deneme seferlerine başlaması planlanıyor. Diğer üç istasyonun ise 2011 Ağusto sonunda hizmete alınması planlanıyor.

14 Haziran 2011: İzmirspor ve Hatay istasyonlarında Nisan 2011' den, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarından da Ağustos ayından itibaren yolcu taşımaya başlamayı planladık.

19 Kasım 2011: Kötü bir mani olmazsa dört istasyonu hairan sonu veya temmuz içinde, geri kalan üç istasyonu da Ekim ayında açmayı planlıyoruz.

30 Mart 2011: Gün vermiyorum ama bir sabah bakmışsınız ki bu dört istasyon açılmış. 



Yorumlar

  • 30 şubat 2012 de kesin biter:-)
    egeli
    20 Ekim 2016 01:46
  • Metro yılan hikayesine döndü bu konudaki güvenilirliğinizi kaybettiniz bence artık tarih ve söz vermeyin. Sizin metroyu bitiremediğiniz halkın hafızasına kazındı.Bunun geri dönüşününde sizin için çok da iyi olmayacağını düşünüyorum. Sayın Başkan.
    Hüseyin ÖZŞAHİN
    20 Ekim 2016 01:46
  • İYİKİ ÖZFATURA METRO YAPMIŞTA MİLLET METROYA BİNİYOR.YOKSA METROYA İLK BAŞLAYAN KOCAOĞLU OLSAYDI NR ZAMAN BİTERDİ SİZ DÜŞÜNÜN ARTIK.
    İZMİRLİ
    20 Ekim 2016 01:46
  • seçim zamanı bitirip havalarını atarlar oda bitirebilirlerse tabi
    sencer
    20 Ekim 2016 01:46
  • 11 yıl evel bize bu teknolojiyi getirenlere tsk.ler geçen 11 yılda bunu bitiremeyenlere de susuyor sandık da cevap verecem
    alper
    20 Ekim 2016 01:46
  • yalancı insanları saf sanıyor konuşuyor secimlerde konuşucaz saklanmayın ATAMIN arkasına yeter artık beceriksiz zihniyet gidin artık
    beceriksiz
    20 Ekim 2016 01:46

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...

İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...


Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...


Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...

Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 


Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR