Yukarı
10413

İzmir\'in 2. Paris Çıkarması Başladı

23 Aralık 2011 03:38

Dünyanın en büyük organizasyonlarından olan EXPO'ya ikinci defa aday olan İzmir, Paris'te ilk sunumunu yapmak için yola çıktı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın başkanlığında 60 kişilik Paris heyeti, 4 günlük program kapsamında İzmir'i dünya vitrinine çıkartacak. Ziyaretin tepe noktası ise 23 Kasım'daki Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) 150. Genel Kurulu olacak. İzmir, 4 sunumundan ilkini 157 ülkeden gelen BIE delegelerine yönelik gerçekleştirecek. Burada EXPO 2020'de İzmir'in rakipleri Tayland'ın Ayutthaya, Brezilya'nın Sao Paulo, Rusya'nın Ekaterinburg ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehirleriyle beraber İzmir de genel kurul delegelerinin önüne çıkacak. Bugün Paris For Seasons Hotel'de İzmir'in tanıtım resepsiyonu gerçekleştirilecek. 23 Kasım'da ise dünyaca ünlü strateji firması Roland Berger ile ünlü yönetmen Emrah Yücel'in hazırladığı 16 dakikalık İzmir filmiyle beraber Bakan Binali Yıldırım da delegelere 4 dakika süre içinde seslenecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım:

"Mutlu sona ulaşacağız"


Paris seyahati öncesi Yeni Asır'a açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Biz 2015 için Milano ile yarıştık ve kıl payı kaçırdık. Bu sefer hükümet olarak işi çok daha sıkı tuttuk. EXPO'yu İzmir'e kazandıracağız" dedi. Yıldırım, "EXPO bütün ülkeler için önemli bir organizasyon. EXPO'nun bugüne kadar yapıldığı şehirlere baktığımızda önemli ekonomik katkılar sağladığını görüyoruz. Çin'in Şanghay kentinde yapılan EXPO 2010'u yaklaşık 73 milyon kişi ziyaret etmiş. Bu çok önemli rakam. Çok büyük bir ekonomik değeri ifade eder. Ayrıca bu fuarlar sayesinde kentler kalıcı eserlere kavuşuyor.
Biz 2015 için Milano ile yarıştık ve kıl payı kaçırdık. Bu sefer hükümet olarak işi çok daha sıkı tuttuk ve çalışmalara çok daha erkenden başladık. Yönlendirme Kurulu'nun nasıl oluşacağı, 26 Ekim 2011 günkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Yönlendirme Kurulu'nda 32 kamu ve sivil toplum kurumu yer alıyor. Bunların arasında neredeyse icracı bakanlıkların tamamı var. Biz İzmir'in EXPO 2020 adaylığına çok önem veriyoruz. EXPO'yu İzmir'e kazandıracağımıza inanıyoruz. İzmir için hatta Türkiye için şu anda en önemli proje EXPO 2020'dir" diye konuştu.

DEV YATIRIMLAR

EXPO 2020'nin nerede yapılacağına 2013 yılında karar verileceğini dile getiren Bakan Yıldırım, "İzmir'in adaylık sürecini doğru ve başarıyla sürdürülebilmek amacıyla yasal altyapıları oluşturuldu. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın başkanlığında süreç işlemeye başladı. Paris'te BIE Genel Kurulu'nda ilk sunum yapılacak. Böylece 2013 yılına kadar koordineli bir şekilde bir çalışma sürdürerek, doğru adımlar atarak mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Hiçbir siyasi parti ayrımı düşünmeden herkes İzmir ve Türkiye için elinden gelen katkıyı sağlayacaktır.
İzmir'in EXPO adaylığı kente önemli katkılar sağlayacak. EXPO ile kentte pek çok proje gerçekleştirilecek. Geçmişten aldığımız dersler EXPO 2020'yi kazanma yolunda bize büyük avantajlar sağlayacak. İzmir'in ulaşımından, sağlığa, turizme kadar birçok altyapı yatırımı tamamlanacak. Bu organizasyonu yapmakla birlikte İzmir'in turizmi önemli ölçüde gelişecek, tanıtımı yapılmış olacak ve kentin yıllardan beri özlediği altyapı eksiklikleri ve uzun soluklu yatırımlar bakımından da hedeflerine ulaşmış olacaktır. Herkes bir düşünsün bakalım, İzmir'e 75 milyon turist geldiğinde, marketler, manavlar, berberler, büfeler, lokantalar, alışveriş mağazaları ve oteller nasıl olur? İzmir'in ekonomisi nasıl olur? Hiç şüphesiz ki çok güzel olacak" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç:

"İdeal bir evsahibiyiz"

"EXPO 2020 İzmir'de düzenlendiği takdirde Doğu Akdeniz Bölgesi'nde düzenlenecek olan ilk EXPO olacak. İzmir doğunun en batısı, batının en doğusudur. Bu özelliğimizle ülkeler ve kültürlerarası eşsiz bir köprüyüz. İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi, olağanüstü güzel doğası, senede ortalama üç yüz güneşli gün yaşatan iklimi, mükemmel plajları, güleryüzlü ve sıcakkanlı insanlarıyla ideal bir ev sahibi olacak.

EXPO'ların düzenlendiği her şehir bir cazibe merkezi haline gelmektedir. Kazandığı takdirde şehre EXPO organizasyonunun gerçekleştirilebilmesi için 20 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılması beklenmektedir.

İzmir'in teması "Daha iyi bir dünya için yeni yollar/ Herkes için sağlık". İzmir bir sağlık kentidir. İzmir'in sağlık turizmini canladırmak için Balçova'daki Agamemnon kaplıcaları ve dünya üzerindeki 3 önemli antik kaynak olan Bergama'daki Asklepion'u tanıtarak dünyanın dikkati İzmir'e çekilecektir. İzmir'de düzenlenecek EXPO etkinlilerine fuar süresince 39 milyon-69 milyon arası ziyaret yapılması öngörülmektedir. En az 20 milyon ziyaretçinin gelmesiyle altyapı için harcanan 20 milyar dolar geri dönmüş olması beklenmektedir. Bu durum İzmir, Ege Bölgesi ve Kuzey Akdeniz için ekonomik fırsatlar yaratacak.

İzmir EXPO'yu kazandığında hızlı tren, otoyol, tüp geçit, hava alanı, liman ve otel projeleriyle şehir adeta yeniden inşa edilmiş olacaktır. Milyonlarca insan İzmir'i gezecek. Dolayısıyla EXPO sayesinde İzmir'in dünyadaki tanınılırlığında bir sıçrama yaşanacak, kentin markalaşma serüveninde önemli bir ivme kazanılmış olacaktır."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu:

"En şanslı kent biziz"

"EXPO 2020 için başvuruda bulunan adaylar arasında en şanslısı İzmir. Çünkü İzmir, EXPO ruhunu yansıtan pek çok kriter açısından en uygun kent. Çok kültürlü tarihi, hoşgörülü ve uzlaşmacı kimliği, coğrafi avantajları, uluslararası organizasyonlardaki deneyimi ve fuarcılık geleneğini İzmir'in artıları arasında sayabiliriz. EXPO 2020 oylamasına kadar önümüzde uzun ve zorlu bir süreç var. Kendimizi doğru bir şekilde anlatmamız gerekiyor. O güne dek tanıtım çalışmalarımızı, lobi faaliyetlerimizi belli bir takvim içerisinde gerçekleştireceğiz. İzmir olarak 2015 EXPO adaylık sürecinde çok önemli deneyimler kazandık. Uluslararası alanda önemli ilişkiler kurduk, dostluklar edindik ve geliştirdik. Bu kez geçmişten de ders alarak, daha bilinçli ve daha profesyonel bir çalışma yürüteceğiz. Sağlıklı yaşam konseptini de içeren temamız, uluslararası dikkati ve yoğun katılımı kolaylıkla çekebilecek.
EXPO, yalnızca İzmir'in değil, ülkemizin projesidir. Hem devletimiz hem biz yerel yöneticiler ve İzmirli hemşerilerimizle birlikte, 2020 EXPO'sunun kentimizde yapılması için var gücümüzle çalışacağız. Deneyimliyiz ve inançlıyız. Yapmamız gereken tek şey, koordineli olarak, birlik ve beraberlik içinde çalışmaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz, önümüze koyduğumuz yol haritası, çizdiğimiz hedef ve projelerle İzmir'i şimdiden 2020'ye hazırlıyoruz. Yatırımlar ile kentimizin standartlarını oldukça yukarı çektik. Bu çalışmalar EXPO hedefine ulaşmada çok önemli bir itici güç olacak. İzmir, 2020 EXPO'suna çok yakışacak. İnanıyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu:

"Kalıcı etki bırakacağız"

"İzmir, EXPO 2020 seçimlerinde 4 şehir ile yarışacak. Türkiye, 2008 yılında gerçekleştirilen ve İzmir'in de aday olduğu EXPO 2015 seçimleri vesilesiyle büyük bir deneyim kazanmış bulunmaktadır. Bu deneyim EXPO 2020 için yapılacak seçimlerde bize yol gösterecektir. Seçim sürecinde ilgili bütün kurumlarımız arasında kurulacak ahenkli bir işbirliği ve etkili bir tanıtım kampanyası yarışı kazanma şansımızı artıracak. Hükümetimiz başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımız adaylık sürecine büyük önem vermektedir. İzmir'in tanıtımı ülkemizin tanıtımına ve görünürlüğüne de katkıda bulunacak. Zengin insani, tarihi, kültürel, ekonomik değerlere sahip ülkemizin özelliklerini, EXPO 2020 seçimlerinde oy kullanacak olan BIE delegelerine çarpıcı ve etkileyici şekilde tanıtabilmek, 'Neden İzmir EXPO 2020'ye ev sahibi olmayı diğer şehirlerden daha fazla hak ediyor?' sorusuna kolaylıkla yanıt bulabilmelerini sağlayabilmek başlıca hedeflerimizden olacaktır. BIE Genel Kurulları, İzmir'in adaylık kampanyasını, seçimlerde oy kullanacak BIE delegelerine tanıtması bakımından önemli fırsat teşkil etmektedir. 150. BIE Genel Kurulu dahil olmak üzere, EXPO 2020 seçimlerinin yapılacağı 2013 yılı sonbaharındaki BIE Genel Kurulu'na kadar önümüzde dört genel kurul bulunmaktadır. Her bir genel kuruldaki tanıtım faaliyetlerimizi artırarak, BIE delegelerinin zihinlerinde kalıcı bir etki yaratmamız önem taşımaktadır. İzmir'in adaylığına başta İzmirliler olmak üzere, bütün halkımızın sahip çıkacağına ve giderek güçlenecek bu sahiplenmenin adaylığımızı başarıya ulaştıracağına inanıyoruz."

Türkiye'nin BIE delegesi Nazif Murat Ersavcı:

"Akıcı bir gösterim olacak"
"EXPO 2020 adaylığı sürecinde başarılı olacağımız kesin. Vali Kıraç başarılı ve genç bir valimiz. Geçmişten edindiğimiz tecrübeler var. Zaten İzmir EXPO sürecinde hemen hemen kazanmış gibi görünüyordu. Ben 17 ülke getirmiştim Pasifik'ten. O zaman Avustralya'da Büyükelçi olarak görev yapıyordum. Son dakikada şansızlık oldu. Bu sefer kazanacağız.
23 Kasım'da İzmir'in birinci sunumunu yapacağız. Sunum akıcı bir gösterim. Arka arkaya 3 sunum daha olacak. Görev sürem boyunca İzmir'in adaylığı için lobi yapacağım. Daha çok Ankara merkezli bir görev olacak. Paris'e gidip geleceğim. Daha çok lobi faaliyetleri, tanıtma faaliyetleri yapacağız."

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan:

"Hedefe kilitlenme zamanı"

"EXPO 2015'e aday olan İzmir, 2020 adaylığı için yeni kozlara sahip. Daha büyük bir deneyim, hedefinin rastlantısal olmadığı gösteren bir kararlılık ve daha yüksek bir inandırıcılık. İzmir-Ankara bütünlüğü çok daha iyi. EXPO için yer seçimi şimdiden belirginleşmiş durumda. Oy veren ülkelerin sayısının sonradan katılacaklarla 170'leri bulacağı dikkate alınırsa, ikna sürecinin çok dinamik bir yapıda olması gereği görülür. Brezilya'nın adaylığı, Latin ülkelerini ve Karayipleri onun etrafında kümelenmeye itebilir. Dubai de Ortadoğu'daki oylarımızı bölebilir. Rusya'nın adaylığı ve ikna yöntemleri de hafife alınmamalı. Ama İzmir her kıtadan oy alabilecek potansiyele sahip. Şimdi hedefe kilitlenme ve sonuca inanma zamanıdır. Yolun açık olsun İzmir."

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli:

"Yol haritası çıkarmalıyız"


"İzmir EXPO 2015 adaylığı sürecinde edindiği tecrübelerle EXPO 2020 için yola çıktı. Bu sefer ciddi bir hazırlık yaptık. Geçmiş tecrübemizi de yanımızda taşıyoruz. Henüz yolun başlangıcındayız. BIE 150. Genel Kurulu'nda yapacağımız sunum, ilk sunumumuz olacak. Genel kurulda edineceğimiz bilgiler de bize yol gösterecek. Diğer rakiplerimizin bakış açılarını iyi analiz ederek, ortaya iyi bir yol haritası çıkararak hareket etmek zorundayız."

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu:

"Acemilikleri üzerimizden attık"


"İzmir'in EXPO 2020'nin sunumuna tek yürek halinde gidiyoruz. Hükümet, siyasi partiler, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları olarak bu sefer hep birlikteyiz. Bu açıdan geçen sefere göre daha iyi durumdayız. Heyetteki kişilerin çalışmaları ve sunum daha profesyonel şekilde hazırlandı. Bu açıdan umutluyum. Oradaki tanıtım daha güzel olacağa benziyor. Acemilikleri üzerimizden attık. EXPO'da birçok rakibimiz var. Ama biz daha iyi hazırlanmış şekilde gidiyoruz. EXPO 2020 organizasyonu Türkiye ve İzmir için çok önemli. Kazandığımız takdirde önümüzde yeterince zaman var gibi görünüyor. Ama çalışmalara şimdiden başlamalıyız. İzmir için enerji ve sinerji ile dolu anlamlı bir dönem yaşayacağız."

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş:

"Gül ve Erdoğan'ın desteği gerekiyor"


"EXPO 2020 yarışında dört rakibimiz var. Her coğrafyadan aday çıktığına dikkat çekmek istiyorum. Aday ülkelerin yer aldığı Avrupa'da, Amerika'da, Uzakdoğu'da ekonomik birliktelikler, komşuluk ilişkileri var. Her seçimde ilk kural, aday olunca banko oylarınızı belirlemektir. Banko oy bakımından sadece Dubai'yi geçtiğimizi görüyoruz. Bu da 2015'e göre çok daha zorlu bir yarışta olduğumuzu gösteriyor. Banko oylar iyi hesaplanmalı ve buna göre strateji geliştirmeliyiz. İlk başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bizzat diğer ülkelerin devlet başkanları, başbakanları ile görüşmelerinde İzmir için oy istemeleri bize büyük avantaj sağlayacak. Buna çok ihtiyacımız olacak. Genel kurulda İzmir olarak ilk sunumumuzu gerçekleştireceğiz ve BIE delegelerine İzmir'imizin güçlü yönlerini sunacağız. Aynı zamanda bu genel kuruldaki sunumda rakiplerimizin hazırlıklarını da ilk kez yakından görme fırsatı elde edeceğiz. Genel kurulda rakiplerimizin güçlü ve zayıf yönlerini gördükten sonra, çalışmalarımıza yön vereceğiz."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar

"Güzel haberlerle dönmek ümindeyiz"


"İzmir EXPO 2020 ile ilgili sıkı bir çalışma süreci yürütüyoruz. 2015 EXPO adaylık sürecinde yaşanan aksaklıklar ve eksikliklerimizi gidererek, doğru aktörleri de çalışmanın içerisine katarak başarıya ulaşacağımız inancındayım. Gerek EXPO 2015, gerekse EXPO 2020 adaylık sürecinde, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, devlet erkanı ve hükümetin desteğini, İzmir her zaman yanında hissetmiştir. Şehirlerin ve ülkelerin tanıtımı ve işbirliklerinin geliştirilmesi açısından EXPO'nun değeri ve önemi büyük. Bu nedenle de EXPO, tüm kesimler tarafından bir Türkiye projesi olarak sahiplenildi. Her geçen sene önemini ve etkinliğini artıran sağlık turizmimiz ve tıp alanında atılan adımlar ile ülkemiz dünya çapında bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Paris'te yapılacak ilk sunum büyük önem taşımaktadır. Bu hafta İzmirlinin kalbi Paris'te atarken, bizler de o heyecanı yerinde yaşayacak, tepkileri bire bir alma şansını bulacağız. Güzel haberlerle dönmeyi ümit ediyoruz."

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği YİK Başkanı KemalÇolakoğlu:

"Aday sayısının fazlalığı avantaj"

"EXPO 2020 sürecinde her kapıyı çalmalıyız. Net olarak bize oy vermeyeceği belli olan ülkelerle vakit kaybetmemeliyiz. Verilen oyların tercih sebebinin çok önemli bir kısmı devlet bazlı olsa da, projemizi çok iyi yapmalıyız. Aday sayısının fazlalığı, bizim için avantaj. Sağlık teması çok doğru zamanda çok doğru yerde alınmış karardır. Konak'taki Doğum Hastanesi, oylama sürecine yetişecek hızda İzmir Sağlık Müzesi haline getirilmelidir. Sağlıkla ilgili her türlü eser buraya nakledilmelidir. EXPO'nun İzmir'e kazandırılması ülkemiz için büyük kazanç olacaktır. Burada herkese çok önemli görevler düşmektedir. İzmir 8 bin yıllık tarihiyle, İyonlardan, Agamemnon'a, Lidyalılardan, Büyük İskender'e, Romalılardan, Selçuklara ve nihayet Osmanlı'ya kadar geçmişiyle, bir liman kenti kültürüyle, dinler arası hoşgörüsüyle, Anadolu'nun batıya açılan penceresi. Bu işe hazırız."

ETİK Başkanı Mehmet İşler


"Rakiplerimizin önüne geçeceğiz"

"İzmir turizmin beşiği ve merkezi olarak var oldu. Ancak daha sonra bu tacını ve başarısını kaybetti. EXPO 2015 çabası İzmir'e yeniden ruh verdi. Belki kazanamadık ama ümit ve şevkimizi kaybetmedik. Buradan ders alarak EXPO 2020 çalışmalarına başladık. Her ne kadar rakipler fazla da olsa bizim yapacağımız sunum ile farklılıklarımızı ön plana çıkaracağız. Antik dönemden gelen kültürümüzle, deniz, kum güneş ve kültür turizmimizle rakiplerimizin önüne geçeceğimize inanıyorum. İyi bir takım oluşturduk. EXPO'yu kazanıp, kaybettiğimiz yılları yeniden kazanacağız."

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci:

"Ege Bölgesi için çok önemli"


"İzmir 2015 EXPO'sunu Milano'ya kaptırdıktan sonra geçmiş tecrübelerinin ışığında 2020 EXPO'sunu kazanmak için hazırlanıyor. İzmir'in talip olduğu 2020 EXPO'su bir dünya EXPO'su ve İzmir için, Ege Bölgesi için çok önem taşıyor. Biz alanı İnciraltı olarak belirledik ama hala imar sorunu var ve Bakanlar Kurulu kararıyla planlama yapılması gerekiyor. Organizasyon modeli olarak Loscartales, Başbakanlıkta bir birim oluşturarak merkez ve yerel birimlerin koordinasyonun sağlanmasını önermişti. EXPO Yönlendirme Kurulu'nun başında İzmir Valisi Sayın Kıraç'ın olması bir şans. Hem geçen dönemden tecrübesi var hem de İzmir'i iyi tanıyor. Bu avantajla İzmir'in tüm yerel güçlerini harekete geçirerek EXPO'ya destek olmasını sağlıyor."

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Porsuk:

"Kentin çıtası daha yükselecek"


"İzmir 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca her zaman bir ticaret merkezi oldu. 150 yıllık geçmişi olan EXPO organizasyonunun İzmir'in ruhu ve konsepti ile bire bir uygun olması da İzmir'in EXPO organizasyonu için ne kadar mükemmel bir aday olduğunu bize gösteriyor. EXPO 2020'nin İzmir'de gerçekleşmesi komşu illerini de kalkındıracak. EXPO 2015'i İzmir olarak alamadıysak da tecrübe edinme ve eksikliklerimizi tespit etme açısından son derece faydalı bir dönem olduğunu düşünüyorum. Temamızı ve İzmir'i yeterince iyi ortaya koyabilirsek zannediyorum bu sefer yüzümüz gülecek ve belki de EXPO 2020 uluslararası düzeyde İzmir'in çıtasını çok ama çok daha fazla yükseltecek bir döneme girmesinin yolunu açacak. Ege Bölgesi ve İzmirliler olarak EXPO'ya tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu konuda Ege Bölgesi ve İzmir tek yürek, tek yumruk."

İzmir Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse:

"Türkiye'nin de tanıtımı yapılacak"


"EXPO 2015 sürecinde deneyime vakıf olmuştuk. Şu an için 2020 için tekrar adaylık başvurusu yaptık. Başvuru ile birlikte ilk sunumu 23 Kasım'da Paris'te yapacağız. Burada İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin de tanıtımını yapacağız. Bu tanıtımın BIE delegelerine karşı mutlak surette iyi bir izlenim bırakacağı inancındayız. EXPO 2020'ye gerçekten hazırız. Marka şehir olan İzmir'in çıtasını daha da yükselteceğiz. Ana temamız olan sağlığı, sağlıklı ve organik tarım ürünleri ile birleştireceğiz."

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can:

"Başarılı bir süreç yürüteceğiz"


"EXPO 2020 için 4 şehir ile yarışacağız. İzmir'le birlikte toplam 5 adayın olması olumsuz algılanmamalı. Çok iyi çalışmamız ve koordine olmamız halinde başarılı olabiliriz. İzmir, EXPO 2020'yi hak ediyor ve almak için de hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Geçmiş tecrübelerimizi de ekleyerek birlik ve beraberlik içinde başarılı bir süreç yürüteceğimize inanıyorum."

Heyette kimler var?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başkanlığındaki Paris heyetinde Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur Fertekligil, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Kültür ve Turizmi Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, İzmir Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Gülerman, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler, Vali Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, BIE Türkiye Delegesi Murat Ersavcı'nın eşi Zeynep Ersavcı, Oğuz Oyan'ın eşi Işınsu Oyan heyette yer alacak.

Bu gece İzmir resepsiyonu var

Bugün 07.45 uçağı ile Paris'e gidecek heyet, saat 10.20'da Atatürk Havalimanı'ndan Paris Charles De Gaulle havalimanına hareket edecek. Heyet, Hilton Arc de Triomphe Oteli'ne yerleşecek. Aynı gün akşam EXPO 2020 İzmir resepsiyonu gerçekleşecek. Ertesi gün Paris Büyükelçiliği, EXPO 2020 İzmir Paris Ofisi ziyaret edilecek. 23 Kasım'da ise BIE 150. Genel Kurulu'nda EXPO 2020 adayları Sao Paulo, Ekaterinburg, Ayutthaya ve Dubai ile birlikte İzmir de sunumunu yapacak.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...


CHP'de çalıştay zamanı! İşte program...

CHP’de yerel seçimlerde seçilen  il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda bir araya gelecekler. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak olan toplantı 20-2...

Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR