Yukarı
109260

Alsancak Savaş Alanı!

01 Haziran 2013 16:23

Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK/ Taksim’de polisin direnişçilere gazlı müdahalesi İzmir’e de sıçradı.

Bugün akşam saatlerinde Alsancak Vapur İskelesi önünde toplanarak Taksim’de yaşananlara tepki gösteren 10 bin kişilik kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Kafeye Saldırdılar

Bir grup ise İstanbul’da kepenk kapatarak tepki çeken kafenin Alsancak şubesine saldırdı. Saldırı sırasın kafenin masa ve sandalyeleri kırıldı.

Biber Gazı Furyasına İzmir de Eklendi

Öte yandan AK parti Konak İlçe Binası’na yürümek isteyen grup polisle karşı karşıya geldi. Basmane Çukuru’nun önünde grubun yolu kesen polis kalabalığa gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Kalabalık grup ile polis arasında çatışma çıkarken dakikalar süren olayda polis biber gazının ve suyun şiddetini arıttırdı. Polisin tepkisine grup da çöp kutularını atarak cevap verdi. Çok sayıda polis ekibinin hareket geçtiği iddia edilirken yaralıların olmasından korkuluyor.

Alsancak Savaş Alanı! 

Basmane’de polisle çatışan grup ardından Montrö Meydanı’nı geçerek Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne geldi. Talatpaşa Bulvarı’nı yaklaşık 3 saat trafiğe kapatan kalabalık, yol üzerinde ateşler yakarak ‘’Tayyip İstifa’’, ‘’Her yer Taksim, Her Yer Direniş’’, ‘’Hükümet istifa’’ sloganları attı. 02:00’ye kadar yolu kapatarak Taksim’deki direnişçilere destek olan gruba polise hiçbir müdahalede bulunmadı. Grubu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam, direnişçilerle birlikte sloganlar attı. 

Yüzlerce Genç Gözaltında 

Kordon’da bulunan Askeriye’de bekleyen TOMA’lar ve çevik kuvvet, grubun üzerlerine gelmesiyle birlikte harekete geçti. Deyim yerindeyse ‘Alsancak Savaşı’ saat 02:00 sularında başladı. TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleri kalabalığa tazyikli su, biber gazı ve gaz bombalarıyla saldırdı. Yüzlerce genç gözaltına alınırken geri çekilen grup polisle çatışmaya devam etti. 

Polis Direnemedi, Geri Çekildi! 

Direnişçilerin bir bölümü Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni kapatırken diğer bir grup ise tazyikli suyun etkisiyle Kordon’a gitmek zorunda kaldı. Direnişçiler sık sık 10. Yıl ve İstiklal Marşı’nı okurken, hükümet ve AKP’yi sloganlarla istifaya davet etti. Grup yaklaşık 2 saat polisle çatıştı. 2 saatin sonunda sonuca ulaşamayan çevik kuvvet ekipleri ile TOMA ve panzerler geri çekildi. Kalabalık grup buradan Gündoğdu Meydanı’na geçti ve T.C. kısaltması bulunmayan bir Ziraat Bankası’na sprey boya ile T.C. yazdı. Gündoğdu Meydanı’nda buluşan grup dağılmayarak desteğe devam edeceğinin sinyalini verdi. 

Büyük Hasar Oluştu 

Öte yandan olayın gerçekleştiği caddeler üzerinde bulunan dükkan ve mağazalar büyük hasar gördü. Camları patlayan mağazaların bazıları yağmalanırken, Türkiye İş Bankası’nın camları kırıldı ve ATM’si kullanılamaz hale geldi. 

90 Gözaltı

Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto amacıyla sabah saatlerinde Basmane’de toplanarak taş atan gruba polis müdahale etti.

 

Gündoğdu Meydanı’nda ateş yakarak gece boyunca eylemlerini sürdüren göstericiler, sabah saatlerinde Basmane’deki Dokuz Eylül Meydanı’na slogan atarak yürüdü.Olaylarda 90 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


İzmir de Halk Kazandı Polis Çekildi-1.Bölüm


İzmir de Halk Kazandı Polis Çekildi-2.Bölüm



Yorumlar

  • sayın kara gece yarısına kadar narlıderede halkı sokakta idi ama sosyal demokratlar yoktu nerede abtül badur nerede chp yönetimi
    NARLIDERELİ
    20 Ekim 2016 02:57

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Denizlispor, Kubilay Aktaş'ı kadrosuna kattı

Daha önce Kasımpaşa, Boluspor ve İstanbulspor'da da oynayan, Süper Lig'de 18 maçta görev yapan Kubilay Aktaş, bu sezon 5 lig karşılaşmasında formasını giydiği Gaziantep FK ile sözleşmesin...

İzmir'de Dün Gece Bunlar Yaşandı!

Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldırmalarıyla gerildi.


İzmir Yine Toz Duman

Ege'nin Sesi-Ali Arda PERK/ Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldı...

Kılıçdaroğlu Esnafın Sorunlarını Masaya Yatıracak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve esnaf teşkilatının onursal başkanı Mehmet Ali Susam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 Haziran’daki İzmir programını anlattı, Türkiy...


Gündoğdu'da Karnaval Havası

Taksim’de başlayan Gezi Parkı olaylarına İzmir’de direniş tam gaz devam ediyor.

İzmir’deki olaylar: AKP ilçe binası ateşe verildi

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için İzmir'de üç gündür devam eden gösteriler sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı eylemciler tarafından ateşe verildi.


Taksim'in Ateşi İzmir’e Sıçradı

Taksim Gezi Parkı’nda 4 gün önce başlayan direniş ateşi, bugün tüm Türkiye’ye birlikte İzmir’e de sıçradı.

Gezi Parkı eylemcilerine sınır ötesi destek

New York’taki Bryant Park’tan Taksim Gezi Parkı eylemcilerine öyle bir destek geldi ki… Bryant Park’ta çekilen videoda bakın neler söylüyorlar…


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR