Yukarı
110572

DP’de Davullu Zurnalı Kongre

23 Aralık 2011 00:47

Demokrat Parti İzmir’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. DP Karşıyaka İlçe ve DP Kemalpaşa İlçe kongreleri ilçe binalarında bugün gerçekleşti.  Kongrelere DP Genel B aşkan ve Ege Bölge Başdanışmanı Hakkı Celal Keleşoğlu, GİK üyesi Kamill Öztürk, İl yöneticilerii ilçe başkanları ve partililer katıldı.

DP Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevine devam edemeyeceğini beyan eden Süleyman Özsakallı kongrede aday olmayacağını ifade etti. Kongrede tek aday  12 Haziran seçimlerinde 2. Bölge Milletvekili adayı olarak görevini yapan genç aday Doğan Bayık DP Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevini teslim aldı.

Genç nesillerin siyasete girmesi gerektiğine dikkat çeken Bayık; “Görevimizi ekip arkadaşlarımla birlikte onurla gerçekleştireceğiz” dedi. Kemalpaşa İlçe kongresinde tek aday olan DP Kemalpaşa İlçe Başkanı Metin Dökmecilerde tekrar ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu. Görevine devam ettiği için mutlu olduğunu dile getiren Dökmeciler; “Ben ailemden aldığım mirası devam ettiriyorum. Ölene kadarda Demokrat Parti bayrağını en yükseklere taşımak için elimden geleni yapacağım” dedi.

DP Karşıyaka ve Kemalpaşa İlçe Kongreleri’nde partililere hitap eden DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi; “Kongrelerimizn yapıldığı salonlarda alacağımız güçle başta izmrde olmak üzere tr de demorkatların bayragını dalgalandıracağımızı düşünüyorum” dedi.

Partililere çalışmalarında ötürü teşekkür eden Birgüvi; “İnşşallah bu yolda başımız dik tekrar iktidar bayrağını dalgalandırma şerefine nail olalım. Genel seçimlerde bizim aldığımız oyu bir iktidar partisi alsaydı. Şimdi bu salonları böyle dolduramazlardı.  Yolumuz zorlu, engebeli ama yolumuz kutludur. 

65 yıllık siyasi tarihimizde en büyük bir iktidar hız vermiş siyasi hareketin mensubu olarak bizden ayrı iktidar olanlara saygı göstererek, bizlerin yaptıgı hızmetler milletin ağzında tat bırakmıştır. Çünkü Türkiye’nin  tüten bacalarında çalışan fabrikalarında, su veren elektirik üreten barajlarında, okullarında, hastanelerinde, yolunda her yerde hizmeti olan bir partiyiz. Çalmadık çırpmadık.

Hep yaptık hep inşa ettik. Hep bir taşın üstüne bir taş koyduk. Cumhuriyet için üzerimize düşeni yaptık. Demokrasiyi yeşerttik. Üniter yapının dahi varlığı bizlerin sayesinde gerçekleşmiştir. Bunları unutmayalım” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti’nin aldığı oy ne olursa olsun toplum içinde bir itibar sahibi olduğunun altını çizen Birgüvi; “ Bizi kimse  geçmişimizle sorgulayamıyor. Yeri geldimi takdiri teslim ediyor. İktidar  bugün meydanlara demokrasi  şehidimiz Adnan Menderes’in resmini asıyor. Bizim olmadığımız yerde bizim boşluğumuzu doldurmaya çalışıyorlar.

Bu boşluğu dolduranlara bu ses milletin bu ses demokratların demeliyiz.  Ancak Türkiye’de siyaset bağımsız değildir. Bugün hazineden para almayan siyasi bir partiyiz. Ne kadar gezersek gezelim gazetede televizyonda  yoksak seçmenin en az yüzde 60’ına ulaşamışızdır” dedi.Türkiye üzerinde küresel oyunlar oynandığını ıfade eden Birrgüvi, “Akşam televizyonlarda gördüğümüz gerçeklerden başka gerçekler var.

Türkiye’de siyaset küresel orginasyonun bır parçasıdır. Dünyada milletler bütünleşmesini engellemek isteyen üniter yapıları dağıtmak isteyen küresel güçlerin ayağıdır Ak Parti. Ak Parti arkasını bu güçlere dayamıştır. Yazılı basında Ak Parti’nin güncel yandaşıdır. Bugün yarın hep yanında olmayacaktır. Bölgede menfaatler değiştiğinde bunlarda değişecektir. Türkiye en az 50’li yıllardan bu yana küresel güçlerin yönlendirmeye çalıştığı siyasetle içiçedir.

Siyasi cinayetlerin kaosların krizlerin arkasında küresel güçler vardır. Herşeyin arkasında bu güçler vardır diyerek sözlerine devam eden Birgüvi; “Ben kongreden aldığım enerji ile İzmir’de ses vereceğiz ve bu hareketi ayağa kaldıracagız. Türkiye’nin üzerindee bir kara bulut var. Bu bulutun kalkması milletin hür iradesi ile gerçekleşecektir.

Milletin iradesi ile defalarca iktidar olduk. Milletimize mahçup olmamak için hizmet yaptık. Tekrar hizmet için tekrar iktidar olmak için geliyoruz.  Umudunu kesmiş kalbi kırılmış siyasetten vazgeçmiş herkesi kucaklamak için el ele verelim. Bu bütünlüğü kendimizde sağlayabiliriz.  Genel seçim konjektürel bir neticeydi. Gerek bir onu değildi. Yolumuza devvam edeceğiz.

Herkesi kucaklayalım. Herşeyin bir çıkışı olduğu gibi inişide olacaktır. Akp çıktığı gibi elbet inecektir. Amerika’nın nefes verdiği batının nefes verdiği güçler bir yerden bir yere kadar. Her zaman bunlarla kol kola olamazlar. Mısır, Ortadoğu ve Kafkaslarda yaşananlar  Amerika’nın bir dönem güç verip sonra pimini çekip canını aldığı yerler bunlar. Yok Arap Baharıymış. Başbakan bugün şu ülkede miting yapmış falan.

Bunlar maksatlı haberler. Bu haberlerın o ülkelerde yayınlanması küresel güçlerin elini rahatlatıyor. Fransa gitti Libya’ya hareket yaptı. Sonra petrol vanalarından en fazlasını aldı. Biz Başbakan’ı tanıdığımız günden beri bir kez Laik’im deditemedik. Küresel  güç müslüman kardeşler grubu önünde Laik’im dedirtti. Yazılı ve görsel basında olmadığı sürece bu muhalete köy meydanlarına kitleler arasında yapıyoruz. 

Vatandaş bu konuştuklarımızı göremiyor.  Başbakan biz zamanlar Beşar Esad’ı merasimle karşılarken şimdi ne oldu. Yıllardır babadan evlada hep katliam vardı. Neden susuyordu. Sen müslümanları düşünüyorsun da Irak’ta bir milyon müslüman katledildi. Kadınların ırzına geçildi sen nerdeydin başbakan. Çünkü orada operasyonu Amerika yapıyordu. Bu hükümet küresel güçlerin iradesi ile geldi.

Onların imkanları ile ayakta duruyor. Küresel güçlerin işi bitti mi onlarda gidecek. Biz onlar gittiğinde neler yapacağımızı düşüneceğiz. DP  kendisini siyasi iktidara alternaf olarak hazır duruma getiriyor. Bu kongreler iktidar oyunda büyük adımlardır.Teşkilatlarımız tek tek elden geçiriliyor. Projelerimizi çantamıza koyup milletimizin karşısına çıkacağız.

Biz yaptıklarımızı hatırlatıp yapacaklarımızın teminatı olarak göstereceğiz. Dirilme projemizde gelin yol arkadaşımız olun. Bu ylda sadece kervanda yer almayın bize yol gösterin. Bizim İzmir’de yaptığımız uyanış hareketimiz Türkiye’ye yansıyacaktır. Bu demokrat hareket nasıl  eskiden Ege’den yeşerdiyse tekrar Ege’den yeşerecektir. İzmir demokrat partinin kalesidir. Kemalpaşa Ödemiş tüm köylerimiz Demokrat Parti’nin kalesidir. Kongrelerimiz hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR