Yukarı
11076

İzmir\' de 5 Bin Kişilik Protesto

23 Aralık 2011 03:58

Türkiye çapında kamu emekçilerinin gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eşlemine İzmir Konak Meydanı'nda, yaklaşık beş bin kişilik protesto eylemiyle destek verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı eylemde, hükümete çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Çoğunluğunu KESK üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 5 bin kişi, öğlen saatlerinde, kentin belirli noktalarında toplanıp Konak Meydanı'ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. 'Sözleşmeli köle olmayacağız', 'Toplu sözleşme, grev hakkımız, kazanacağız' sloganları atan gruptakiler, zaman zaman düdüklerini çalarak protestolarını gerçekleştirdi. Kalabalık arasında, üzerinde, 'Öğret-mele' yazan maske takan gençler de dikkat çekerken, KESK adına açıklamayı yapan Ali Kılıç, "Emek düşmanı politikalardan vazgeçin. Uluslar arası sözleşme ve anlaşmalarla sahip olduğumuz grevli toplu sözleşme hakkımızı tanımak zorundasınız. Eğer taleplerimize olumlu bir yanıt alamazsak, birçok daha kitlesel ve çok daha kararlı olarak karşınızda bulacaksınız. Geleceğimiz için mücadele etmekte o kadar kararlıyız. Yaratmak istediğiniz korku imparatorluğuna teslim olmayacak, emeğin, eşitliğin, adaletin ve barışın safında olmaya devam edeceğiz. Sizin tek teminatınız, şiddet, baskı ve daha fazla yoksulluksa, bizim teminatımız fiili meşru mücadele geleneğimizdir. Bugün karanlık her zamankinden daha erken çökecek. Buradan hep birlikte söz veriyoruz. Karanlığın, baskıların, yoksulluğun, sefaletin dünyasına karşı, emeğin dünyası için mücadelemizi yükselteceğiz" diye konuştu. Protesto eylemi, müzik dinletisinin ardından sona erdi.



İZMİR'DE "LOKMALI" GREV
Sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemi, İzmir’de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, temsili olarak cenaze kaldırıp, kente özgü lezzetlerden olan lokma döktürdü.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde toplanan yaklaşık 200 sağlık çalışanı, sloganlarıyla, pankartlarıyla ülke çapındaki iş bırakma eylemine destek verip, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkındaki 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yi ve sağlıkta dönüşüm politikalarını protesto etti. Ellerinde beyaz balonlar da taşıyan sağlık çalışanları, temsili olarak alana getirdikleri bir tabutu omuzlarda taşıyıp alkışladı, ardında da lokma döktürüldü.

Sağlık çalışanları adına konuşan Anıl Tamburoğlu, "Bugün sizlere şifa sunmayacağız. Sebebi çok acı; bugün cenazemiz var. Hepimizin insan gibi, paramız olsun olmasın, tedavi olma hakkımız var. Parasız tedavi olma, hastanede yatma, ilaçları alma. Hepimiz vergiler veriyoruz. Bunların geri dönüşü sadece elektrik, yol, su değil. Parasız tedavi olmalıyız hepimiz. İşte bizim cenazemiz bu. Parasız tedavi olma hakkımız, parasız ilaç alma hakkımız gitti, öldü. Nerede kaldı doktor seçme hakkı. Bir tek Başbakan’ın hakkı devam ediyor. Biliyorsunuz değil mi, Başbakan’ı ameliyat edenin, sizi aynı hastanede ameliyat etmesi yasak. Kim yaptı bunu biliyor musunuz? Söyleyelim sana, Sağlık Bakanı yaptı. Bu ölüm bize çok acı geldi. Ciğerlerimizi söktüler. Nefes alamıyoruz. Ama katili biliyoruz. Hadi gelin bunun hesabını soralım, bu cenazeyi birlikte kaldıralım. Cenazeyi gömelim, birlikte parasız sağlık şansımızı yeniden diriltelim" dedi.

Sağlık çalışanları ayrıca, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yazdıkları mektubu da alanda okudu. Mektupta, "Bu düzenlemelerle bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu sağlık sisteminin cenazesini en kısa zamanda kaldırmazsak yarın cenazesini kaldıracağımız kendi annelerimiz ve evlatlarımız olacak" denildi.

Protestocu sağlık çalışanları daha sonra sloganlar atarak Ek Derslik Binası’na kadar yürüdü.

İzmir’deki diğer hastanelerde de sağlık çalışanları basın açıklamaları ve eylemler düzenledi.

\"\"

İSTANBUL’DA KENDİ KURUMLARI ÖNÜNDE GREVE KATILDILAR
İstanbul'daki sendika üyeleri Millet Caddesi'nden Beyazıt'a doğru yürüyüşe geçti. Ankara'da ise 3 binden fazla kamu görevlisi Hacettepe'de toplandı. Hastanelerde çalışan doktorlar da kendi kurumları önünde greve katıldılar.

Şişli Etfal ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri bahçelerinde toplanan sendikalara bağlı doktor, hemşire ve sağlık çalışanları eylem yaptılar. “Bu işyerinde grev var" yazılı dövizler taşıyan sağlıkçılar kendilerini izlemeye gelen hasta ve hasta yakınlarına grevin amacını anlattılar. Bir süre slogan atarak eylem yapan çalışanlar daha sonra otobüslerle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne doğru yola çıktılar. Cerrahpaşa'daki diğer sendikalarla birleşen sağlıkçılar buradan hep birlikte Beyazıt meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.

Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi polikliniği önünde toplanan Türk Tabipleri Birliği, DEV-SAĞLIK İŞ, SES'e bağlı sağlık çalışanları "Bu iş yerinde grev var", "Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için" yazılı pankartlar açtı.

HAYDARPAŞA DA İŞ BIRAKTI
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları iş bırakarak eylem yaptı.

“Emeğimize, mesleğimize, geleceğimize, sağlık hakkına sahip çıkmak için Grevdeyiz" yazılı pankartı açan yaklaşık 100 kişi, “Sağlık haktır satılamaz" , “Direne direne kazanacağız" ve “Herkese eşit ücretsiz sağlık" sloganları attı.

DÜDÜKLÜ PROTESTO
“Hasta olduğunda müşteri olmayı kabul etme" , “Sözleşmeli güvencesiz çalışmaya karşı grevdeyiz" , “Nitelikli tıp eğitimi için grevdeyiz" ve “Yabancı hekim, yabancı hemşire ithalatına karşı grevdeyiz" yazılı dövizler taşıyan sağlık çalışanları zaman zaman düdük çalarak kararnameyi protesto etti. Türk Tabipler Birliği adına basın açıklamasını Prof.Dr. Özdemir Aktan yaptı. Açıklamada, sağlık sisteminin yaşadığı sorunlara değinildi. Prof. Dr. Özdemir Aktan açıklamanın ardından sağlıktaki düzenlemelere kırmızı kart gösterdi.

-Eğitim-Sen, kamu hizmetlerinin ticarileşmesine karşı çıkmak, tüm yurttaşların eşit, parasız ve nitelikli kamu hizmetinden yararlanmasını savunmak ve özgür toplu pazarlık hakkı için bugün greve gitti.

EĞİTİMCİLER DE GREVDE
Eğitim-Sen, kamu hizmetlerinin ticarileşmesine karşı çıkmak, tüm yurttaşların eşit, parasız ve nitelikli kamu hizmetinden yararlanmasını savunmak ve özgür toplu pazarlık hakkı için bugün greve gitti.

Kızılay YKM önünde toplanan grup, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Dengiz Sönmez, dayatılan sefalete, sömürüye, soyguna boyun eğmedikleri, güvencesiz çalışmaya karşı çıktıkları, kadrolu istihdam istedikleri için grevde olduklarını söyledi. Ülkenin açık hava hapishanesine çevrilmesine karşı çıktıklarını ifade eden Sönmez, insanca yaşayacak ücret ve tüm yan ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istediklerini belirtti. AKP iktidarının uyguladığı neo-liberal politikaların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sönmez, eğitime bütçeden ayrılan payın her geçen gün azaldığını, eğitim emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarında hiçbir iyileşmenin yapılmadığını kaydetti.

ACİL DIŞINDA HİZMET YOK
TÜRK Tabipler Birliği’nden (TTB) alınan bilgiye göre, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak, acil servisler, eylem süresince polikliniklerde görevli hekimler tarafından takviye edilecek. Çocukların, hamilelerin, diyaliz hastalarının, yoğun bakım hastalarının ve kanser hastalarının acil olmasa bile her türlü tıbbi tedavisi aksatılmadan sürdürülecek. Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak sayıda sağlık personeli servislerde hazır bulunacak.

EĞİTİM-SEN DE GREVDE
Eğitim-Sen, kamu hizmetlerinin ticarileşmesine karşı çıkmak, tüm yurttaşların eşit, parasız ve nitelikli kamu hizmetinden yararlanmasını savunmak ve özgür toplu pazarlık hakkı için bugün greve gitti.

Kızılay YKM önünde toplanan grup, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Dengiz Sönmez, dayatılan sefalete, sömürüye, soyguna boyun eğmedikleri, güvencesiz çalışmaya karşı çıktıkları, kadrolu istihdam istedikleri için grevde olduklarını söyledi. Ülkenin açık hava hapishanesine çevrilmesine karşı çıktıklarını ifade eden Sönmez, insanca yaşayacak ücret ve tüm yan ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istediklerini belirtti. AKP iktidarının uyguladığı neo-liberal politikaların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sönmez, eğitime bütçeden ayrılan payın her geçen gün azaldığını, eğitim emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarında hiçbir iyileşmenin yapılmadığını kaydetti.

HASTALAR POLİKLİNİK KAPISINDAN GERİ DÖNDÜ
KESK’e bağlı sendikaların tüm yurtta bugün iş bırakma eylemi nedeniyle Kocaeli’deki hastanelere gidenler, acil servis dışında hizmet verilmediğini öğrenince kapıdan geri döndü.

Kentin en büyük hastanesi olan Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde herhangi bir sorun yaşanmazken, polikliniklerden tedavi olmak için randevu alan vatandaşlar ise geri döndü. Kızının ayağındaki alçının son günü olduğunu söyleyen Bilal Anaç, adlı vatandaş da işyerinden izin alıp kızını hastaneye getirdiğini belirterek, "Kızımın alçısının alınması için bugün son gündü. Hem kendim işyerinden, hem de kızıma okulundan izin alıp geldim. Radvevuda hastaneden bugün için verilmişti. Randevu vermelerine rağmen bugün grev olduğu için alçıyı çıkartamayacaklarını söylediler. Ne yapacağımızı şaşırdık" diyerek bir başka gün geleceklerini söyledi.

ARDAHAN'DA İŞİ BIRAKTILAR, BASIN TOPLANTISINA KATILMADILAR
Ardahan Devlet Hastanesi’nde çalışan bazı doktorlar Tam Gün Yasası’nı protesto etmek için iş bıraktı, ancak sendikanın toplu basın açıklaması davetine katılmadı.

Türk Tabipler Birliği’nin çağrısına uyan Ardahan Devlet Hastanesi’ndeki doktorların büyük çoğunluğu, hastanede bulunmalarına karşın hasta muayene etmedi. Bazı doktorlar ise sağlık hizmeti vermeye devam etti. Tam Gün Yasası’nı protesto eden doktorlar,

Sağlık Emekçileri Sendikası’nın davetine de katılmadı. Toplu basın açıklaması yapma eylemine doktorlar katılmayınca Sağlık Emekçileri Sendikası Ardahan temsilcisi Yavuz Düz de basın toplantısını iptal etti.

ADANA'DA POLİKLİNİKLERDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR
Sağlıkçıların bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle Adana'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerinde yoğunluk yaşandı.

Sabah erken saatlerde tedavi olmak amacıyla hastaneye gelen vatandaşlar, sağlıkçıların “21 Aralık'ta bir günlük iş bırakma eylemi” nedeniyle muayene olamadı.

Eylem nedeniyle hastane poliklinikleri önünde yoğunluk yaşanırken, bazı hastalar sağlıkçıların eylemine tepki gösterdi.

Hastaneye göz muayenesi için gelen Sefa Demirci, muayene olmak için doktora gittiğini ancak “eylem” nedeniyle tedavi olamadığını belirterek, “Eylem olduğu için geri dönüyoruz. Halkı kimsenin rezil etmeye hakkı yok bu hoş bir şey değil. Nasıl doktorun hakkı varsa halkın da hakkı var” dedi.

Ganime Uzun ise Kozan ilçesinden göz muayenesi için Adana'ya geldiğini, ancak doktorların “grevde” olduğunu öğrendiğini söyledi.  



Yorumlar

  • Birilerinin maşaları!!!! Ne iştiyor lar ? Sağlık merkezlerin de hastanelerde eylem olurmu?? Beyinleri Microwawe len miş zavallılar ..Parti politikası yapmak için her öğnüne geleni kullanmak la halkı kandıracağını zanneden Zavallı lar ...Bu ülkede yaşayan milleti (Mali Hülya) ile kandıramazsınız!!!! Halk nerden nereye geldiğini çok iyi biliyor...
    Adalı
    20 Ekim 2016 01:47

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!  

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 10 yaşındaki Esma Yıldız’a bıraktı. Başkanlık görevini devralan Yıldız’ın ilk talebi o...


Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj

İzmir’de 23 Nisan coşkusuİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR