Yukarı
111739

4x4x4 barajı!

12 Mart 2012 10:08

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arasında tekme-tokat kavga çıktı. Arbede arasında kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi bölünmüş olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifi kabul edildi.

AK Partili 100’e yakın milletvekili dün ilk olarak saat 15.00’teki Milli Eğitim Komisyonu toplantısının öncesinde kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının başlamasından bir süre önce de toplu halde salonuna gelerek ‘yer kaptılar’. Bazı AK Parti’li vekillerin Komisyon Başkanı Nabi Avcı’nın ve kürsünün önünde barikat oluşturdukları görüldü.

Görevliler de kavga çıkacağını tahmin ederek gazetecileri cep telefonları ile görüntü çekmemeleri yönünde uyardı. Toplantı salonuna toplu halde gelen CHP’lilerle AK Partililer arasında ilk tartışma bu sırada çıktı. CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi zorlukla içeri girerek oturdu. Komisyon üyeleri ise dışarıda kaldı.

CHP’li milletvekilleri “İşgal yaşanıyor” diye bağırdı. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal da, “İşgal yok. Bunu işgal olarak değerlendirmeyin. Dün (cumartesi) CHP’liler geldi. Bugün de bizim arkadaşlarımız geldi” dedi.

Salona giremeye çalışan CHP’lilerle AK Partililer arasında karşılıklı laf atma ve bağrışmalar yaşanırken, 10’a yakın komisyon üyesi olmayan AK Parti’li milletvekili oturdukları yerden kalkarak komisyon üyesi CHP’lilere yer verdi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise “Önce işgali kaldırın” diye bağırarak öneriyi reddetti.

Kameraman tekme yedi
CHP’lilerin salona girememesi zaten yüksek olan tansiyonu iyice yükseltti. Bu sırada karşılıklı atışmalar yerini fiziki müdahaleye bıraktı. İçeri girmek için CHP’lilerin AK Partilileri, AK Partililerin de CHP’lileri salondan atmak için ittikleri görüldü.

Komisyon Başkanı Avcı, kameraların salondan çıkmasını istedi. Kameramanlar bazı AK Parti’li milletvekillerinin yardımıyla ite kaka salondan atılırken CHP’liler de kameramanların dışarı çıkmalarına engel olmak istediler. Bu sırada yaşanan arbedede tv8 kameramanı Ufuk Karagül yere düştü. Bazı milletvekillerinin başına ve ensesine tekme atması sonucu Karagül’ün başı kanadı.

Fenalaşan ve kusan kameraman hastaneye kaldırıldı ve beyin kanaması ihtimaline karşı tomografi çekildi. Ufuk Karagül hastaneye kaldırılırken iteklemeler, yerini yumruklaşmaya bıraktı. Arbedede bir sandalye kırılırken, gözlüğü yere düşen, gömleği pantolonundan çıkan, ceketi sıyrılan milletvekilleri oldu. Kapıdaki bu gerilimden kadın milletvekilleri de nasibini aldı.

Arada kalan CHP’li Nur Serter’in acı içinde bağırdığı duyuldu. Çok sayıda milletvekilinin cep telefonları ve tablet bilgisayarlarla boks ringine dönen toplantı salonunu görüntüledikleri dikkat çekti.Milletvekilleri ayakta birbiriyle tartışıp itişmeler yaşanırken komisyon başkanı toplantıyı başlattı. Ancak bağrışmalar arasında okunan maddenin ne olduğunu duymak bile çoğu zaman mümkün olmadı.

Maddeler oylatılırken CHP’li milletvekilleri sık sık söz istedi. Yumruklaşma sırasında, CHP’li Engin Altay, dengesini kaybederek yere düştü. Altay’ın yerde, AK Partili milletvekilleri tarafından tekmelendiği iddia edildi. Bazı AK Partili milletvekillerinin kavga sırasında, “12 saat kitap okursanız böyle olur” dediği duyuldu.

Ancak komisyon başkanı Avcı’nın “Söz yok” diyerek hemen oylamaya geçtiği görüldü. Komisyona üye olmayan AKP’li milletvekilleri CHP’lilerle çarpışırken, AKP’li komisyon üyelerinin oyları ile maddeler dakikalar içinde kabul edildi.

MHP: Bu faşizmdir
Maddelerin konuşulmadan oylanması üzerine salondaki tansiyon iyice yükseldi. CHP’li milletvekilleri “Kahrolsun faşizm”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atmaya başladı. CHP’nin itirazlarının dikkate alınmadan oylamanın devam etmesi üzerine CHP’li milletvekilleri “AKP’yi diktatörlüğü ile baş başa bırakıyoruz” diyerek salonu terk etmeye başladı.

MHP’li Özcan Yeniçeri de AK Parti’ye tepki göstererek “Bu faşizm” diye bağırdı. AK Parti’li Ülker Can, Yeniçeri’nin itirazına “Kim faşist? Kaç gündür verdiğimiz demokrasi sana çok bile” diye seslendi. Toplantının bitiminde Komisyon Başkanı AK Partili Avcı’nın elindeki metal selo bant makinesi dikkat çekti. Avcı, arbede sırasında kendisine bu makinenin atıldığını, omzuna çarptığını, atanı görmediğini ama tespit ederse suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Çiçek programını iptal etti
Komisyonda çıkan kavga üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek bugün Polonya’ya yapacağı resmi ziyareti iptal etti. Çiçek, “Çok sayıda görüşme yapılmış olmasına rağmen bir orta yol bulunmadı” dedi.

‘Parlamenter demokrasi fiilen sona erdi’
Komisyon toplantısının ardından CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi ve milletvekilleri birlikte basın toplantısı düzenledi. “Yere düşmüş arkadaşımıza tekme atan bir ş....siz vardı” dedi. İnce, “AKP’liler, ‘Bizim çoğunluğumuz var, sizi konuşturmayız, gerekirse döveriz’ diyorlar anlayacağınız.

Fiilen sona ermiştir. Bu iş bitti”diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaşananlardan komisyon Başkanı Nabi Avcı’yı sorumlu tuttu. Kılıçdaroğlu, “Oda işgal edildiği ve CHP grup başkanvekillerine söz vermediği için sorumludur” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

MSB'den 'Irak' açıklaması...

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak'la sınır güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı... Bakanlık, Irak'a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak destek ver...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili...

Mansur Yavaş'tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Türkiye artık sadece göçmenler için bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp, bir kalış ülkesi haline gelmiştir. Bunun yarattığı toplumsal huzursu...


İmamoğlu ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı ilçeye yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden sonra ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı Beyoğlu Belediyesi’ne yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’i makamında ziyaret eden İmamoğlu...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Çorlu tren katliamında karar çıktı

2018'de 7'si çocuk 25 kişinin can verdiği Çorlu'daki tren kazasına ilişkin davada karar duruşması bugün gerçekleşti. Dava sonucu Mümin Karasu 17 yıl 6 ay, Nihat Aslan 15 yıl, Levent Muamm...

Çöl tozu hava kalitesini bozdu

Meteoroloji'nin Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısının ardından birçok şehirde görüş mesafesi düştü, hava kalitesi azaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ...


Ali Erbaş’a Kuran’ın Türkçe mealini gönderdiler

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı Irak ziyareti sırasında muhabirin sorduğu Arapça soruyu anlamayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini gönderdi. AKP’li...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR