Yukarı
11720

“41 yıllık özlem sona erdi”

27 Ocak 2012 15:57

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak amatör takımlar için bir suni çim saha daha açtı. İki takımın faydalanacağı içinde soyunma odaları, tuvalet, duş yerleri bulunan sosyal tesisler törenle hizmete girdi. Futbol sahasını amatör liglerde mücadele eden Şemiklerspor ile Dedebaşıspor Kulübü birlikte kullanacak. Dedebaşı Spor Kulübünün 41 yıllık bir takım olduğunu belirten Kulüp 2. Başkanı Vedat Mutlu “ 41 yıldır kulübümüz kiralık yerlerde faaliyet gösteriyordu. Belediye Başkanımız Cevat Durak bizlere hem modern saha hem de kulüp binası hediye etti. Tüm sporcularımız adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından amatör kulüpler için yaptırılan 5. suni çim futbol sahasının açılışına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Milletvekili Mustafa Moroğlu, KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan, Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Kemal Lale , CHP il ve ilçe yöneticileri, meclis ve il genel meclis üyeleri, Karşıyaka’daki amatör takımların yöneticileri ve sporcuları ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Şemikler Mahalle Muhtarı Bahar Zengin, Şemikler Spor Kulübü Başkanı Ali Ayvataş ve Dedebaşı Spor Kulübü 2. Başkanı Vedat Mutlu amatör sporculara verdiği destek nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ederek “ Başkanımızın gençlere ve sporculara ne kadar değer verdiğini görüyoruz. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Kemal Lale’de Başkan Durak’ın gençler söz konusu olduğunda hiçbir öneriye hayır demediğini belirterek “ Karşıyaka’da oturuyorum ve spor yapıyorum. Bu kentte spor yapmak isteyenler her yerde diledikleri güzellikte alanlar bulabiliyor. Tüm sporcular ve spora meraklı olanlar adına teşekkür ediyorum.” dedi.

SPOR SAHALARI ÇOK AMAÇLI

Karşıyaka’ya kazandırdıkları spor sahalarının gençlerin sağlıklı yetişmesine de katkısı olacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Bu sahaları ve çevresini aynı zamanda afette toplanma alanları olarak hazırlıyoruz.” Dedi.  Göreve geldiği dönemde vatandaşların en çok park istediklerini belirten Başkan Durak “ Daha sonra spor aletleri istenmeye başlandı. Şimdilerde ise yürüyüş yolları talep ediliyor. Bu parkta hepsi bir arada bulunuyor. Spor tesisleri ile birlikte tartan pisti olan spor aletleri, çocuk oyun alanı, basketbol sahası olan parklar yapıyoruz.  Önümüzdeki günlerde küçük bir çay evi de hizmete açacağız. Sporcularımız ile birlikte bu bölgede yaşayanlar da buradan faydalanacak.” Dedi.

Şemikler’e bir adet yeni kapalı pazaryeri de kazandırmak üzere olduklarını belirten Başkan Durak, Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmaları ile Ordu Caddesi’nin de ana caddeye bağlanmak üzere olduğunu söyledi.
Göreve geldiği günden bu yana pek çok hizmeti gerçekleştirdiklerini anlatan  Başkan Cevat Durak “ Yüzlerce park tamamladık. Bu parklarda kentimize emek vermiş değerli kişilerin isimlerini ölümsüzleştirdik. Yeni kapalı pazaryerleri yaptık. İsmail Cem, Bülent Ecevit, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi gibi pek çok kültür merkezini hayata geçirdik. Yeni sağlık evleri, semt merkezleri yaptık. Kadın danışma merkezleri kazandırdık. Yamanlar Dağı’nda gençlik merkezimizi çok yakında hizmete açacağız. Biz hizmet için varız, hizmet etmeyi sürdüreceğiz.” Dedi.  Kendisini “Hizmet etmedi” diye eleştirenlere cevap da veren Belediye Başkanı Cevat Durak “  Biz sağ olduğumuz sürece hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bize laf üretenler değil hizmet üretenler lazım. Karşıyaka’ya katkı koyanlarla birlik olacağız. “ şeklinde konuştu.

Karşıyaka’da stat yerini bulduklarını ve planlarını hazırladıklarını da belirten Başkan Durak “ Stadımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Laf değil hizmetin gelmesini bekliyoruz. Marinalarımızı, tramvayımızı istiyoruz. Tramvay için izinlerimizi versinler, Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Bize hizmet üretenlerin arkasında olacağız.” Dedi.
Okulların ihtiyaçlarının büyük ölçüde belediyelerce karşılandığının altını çizen  Başkan Durak “Okulları bize versinler tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılarız. Az önce bitişiğimizdeki okula girdim, okul müdürü elinde fırça duvarları boyuyor. Bütçesi yok, ihtiyaçları çok. Yerel yönetimler okullara sahip çıkabilir” dedi.

Başkan Durak, her hizmetin insana yönelik olduğunu belirterek “Sizler olmasanız bu yatırımların bir anlamı olmaz. Sizlerle birlikte güçlenecek ve güzelleşecektir. Bizlere verdiğiniz destek nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.
Milletvekili Mustafa Moroğlu da konuşmasında “Laf üreten değil, iş üreten bir belediyeye geldim. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak sürekli hizmet üretiyor. İstanbul’da afetlerde toplanma alanı olarak imar planlarına işlenen yerler AVM’lere satılırken, Karşıyaka’da yeni yerler kazandırılıyor. Onlar rantiyecilere çalışıyor, İzmir’de belediyelerimiz halka çalışıyor. İzmir’e karşı bir baskı rejimi uygulanıyor. İzmir’e 9 yıldır yapılmayanlarını yapacaklarını söylüyorlar. 9 yıldır yapmadıklarını da itiraf ediyorlar. Konak’a tünel yapmak için tören yaptılar. Aylardır bir çalışma yok, projesi hazır değil, fizibilitesi yapılmadı. Karşıyaka sosyal demokratların kentidir. Onlara en büyük cevabı burası verdi. “ dedi.

Konuşmalardan sonra futbol sahanın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra saha içinde antreman yapan sporcular ziyaret edildi.    


 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir'de 'Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı' yapıldı

İZMİR'de Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD ve Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAK-TİM) iş birliğinde Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, iguana, kuzu, keçi, kedi,...

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...


İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...


Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....


Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...

Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...


Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Paris Hilton ikinci çocuğunun yüzünü ilk kez gösterdi

Hilton otellerinin varisi Paris Hilton 5 aylık kızının ilk resmi fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. 43 yaşındaki sosyetik isim Paris Hilton, anne olmanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR