Yukarı
12921

CHP İzmir Milletvekilleri'nin İBB'de 3 Nisan Provası

28 Mart 2012 15:16

Yerel Gündem yazarı Nivent Kurtuluş, yeni köşe yazısı ile yine gündeme katkı oluşturuyor. Kurtuluş'un son yazısında konu; İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu...

CHP İzmir Milletvekilleri'nin İBB'de 3 Nisan Provası

Bir yandan Aziz Kocaoğlu meydanlarda adalet ararken (!) diğer yandan gündem başka boyutlara çekilmeye, YEMEK YENDİ YENMEDİ kavgasıyla gündem değiştirilmeye çalışılıyor...

Mahkemeye sayılı günler kala, İzmirli yemek yendi mi, yenmedi mi ile hiç ilgilenmiyor...

Bilindiği gibi, Aziz Kocaoğlu ve Ersu Hızır ile ilgili bana gelen birçok iddiayı kaleme almıştım. Bu yazılar sonucunda, Devletin Müfettişleri, Denetmenleri ve Özel Yetkili Savcıları tarafından yapılan incelemeler sonucu konu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne intikal ettirildi.

3 Nisan 2012'de ilk duruşma yapılacak...

Yargılama sonucunda kimileri aklanacak, kimileri mahkûm olacak, yargı sürecine girildiği için mahkemeye yönelik yazı yazmıyorum. Çünkü bundan sonrası bağımsız yargının işi.

Şimdi konu ( Yemek Olayına getirilerek) magazinleştirilerek, Büyükşehir Belediyesi'ndeki olayları unutturma çabası inandırıcı değil. Çok sırıtıyor...

Yemek konusunda savcılığın araştırılması için konuyu mahkemeye sevki, sanki kesin mahkeme sonucuymuş gibi yerel basında yer aldı. Bu doğru değil.

Aziz Kocaoğlu kendisi için örgüt ve usulsüzlük konularından açılan davayı kesin sonuç gibi mi görmektedir?

Bütün bunlar ne kadar ilginç değil mi? Benim için önemli, olan yemek yenmiş yenmemiş, yâ da kimler yemiş konusu değil. Yemek yazısıyla başlayan süreç ile, bugün gelinen noktada açılan dava ve dava sonucunun ne olacağıdır.

İzmirlileri sokağa dökemediği için zor günler yaşayan Aziz Kocaoğlu, acaba yeni bir senaryo içinde mi bulunmaktadır? Yâ da yakın çevresi bilgisi dışında işler mi yapmaktadır? Bakalım zaman neler gösterecek, çok da merak etmekteyim.

Aziz Kocaoğlu savcılıkta verdiği ifadelerde BİLMİYORUM demekle yol arkadaşlarını zora sokmamış mıdır?


Bu sefer de yol arkadaşları BİLMİYORUM derse ne olur?

Bütün bu gündem değiştirmenin amacı, Ersu Hızır’ın mahkemede vereceği ifadenin yönünü değiştirmek yâ da zayıflatmak mı, acaba?

Biliyorsunuz ki iddianame açıklanınca herkes gördü ki olayın örgüte girişi 2010 Kasım ile 2011 Mart ayı arasında yapılan faaliyetlerden kaynaklanmaktadır. Çünkü usulsüzlüğe göz yummayan, benim gözümde kahraman olan gencimizin Özel Yetkili Savcı'ya ne zaman gittiğini biliyorum.

Aziz Kocaoğlu hafta sonu meydanlarda attığı nutuklarda:

“ Bu bir karalama politikasıdır. Ben bu politikaya alet olanları en büyüğünden en küçüğüne kadar kimse neyse şiddetle lanetliyorum."

Şimdi nasıl olur da yapılan operasyonun, karalama politikasından başka bir şey olmadığını, herkesin bilmesi gerektiğini söylersiniz, bu operasyonun karalama politikası olup olmadığını mahkeme sonucu gösterecek. Tutanaklara geçen bilirkişi raporlarını ve müfettiş soruşturmalarını tekrar tekrar okudum, dinlemeler, raporlar sizi doğrulamıyor ne yazık ki.

“ALET OLANLARI LANETLİYORUM “ diyorsunuz da kim alet oluyor YARGI MI?

“Ezber bozduk, böyle oldu” diyorsunuz...

Hangi Ezberleri bozdunuz? Merak içerisindeyim, mafyaya ihale vermemekle mi ezber bozdunuz? Peki, mafya dediğiniz kişilere belediyenin mülklerini nasıl kiraladınız diye sormazlar mı?

Adalet bu kadar yanlı olabilir mi? Sizler meydanlarda ADALET İSTEDİKÇE benim adalete olan güvencimi nasıl sarsabilirsiniz? Bunun cevabını istiyorum.

“Bizim bir tek gücümüz var. O da İzmirli hemşerilerimizin desteğidir. Bize inanan İzmirlilerin desteği sürdükçe İzmir ilerleyecektir. İzmir’de kılımıza dokunulmayacaktır”.

Adaletin önünde herkes eşittir, yargılanırsınız aklanırsınız kimse zaten sizin kılınıza dokunmaz bu nasıl bir çağrıdır? Aklanamazsanız, adliyeye mi yürüyeceğiz bu ne çağrısıdır?


Hata yapıyorsunuz, halkı infiale çağırmak suçtur, bunu avukatlarınız size söylemiyor mu?

“Siz Büyükşehir Belediyesi’ni, belediye başkanını yok saymak için belirli yol ve yöntemlere tevessül edebilirsiniz ama asla ve asla 4 milyon İzmirliye hiçbir şey yapamazsınız. Böyle bir güç dünyada kimsede yoktur.”

Kimse sizi yok saymıyor başkanım! Kimse de İzmirliye bir şey yapmak için ADALETİ birşeylere alet etmiyor!

Başkan Kocaoğlu, “8 yıldır yaptıkları işlerin İzmir’in son 40 yılına bedel olduğunu” söylediniz de ben kendi adıma yapılan pek bir şey göremiyorum.


TÜM BEL- SEN Büyükşehir Belediyesinde el ilanı ile Memur Kartları'nı görüşmek üzere, belediyenin 7. katında 26.03.2012 saat 14.00 de toplantıya davet etmiş.

Bu çağrıya icabet eden belediye çalışanları, kart haklarını alabilmek için tam kadro toplantıya iştirak etmişler. Karşılarında CHP İzmir Milletvekilleri'ni görmüşler...

Vekilimiz Alaattin Yüksel 3 Nisan günü mahkemede, destek istediklerini anlatırken, bir memur kardeşimiz, iptal edilen kart haklarını sormuş. Sayın Yüksel “ Şimdi sırası mı kartların biz buraya kart hakları için gelmedik” diyerek memur kardeşimizin sözünü kesmiş.

TÜM BEL-SEN keşke memur arkadaşlarımızı, “Memur Kartları” toplantısı diye çağırmasaydı da CHP İzmir Milletvekilleri'ni zan altında bırakmasaydı...

Şimdi Sayın Yüksel'in morali bozulacak ama bana gelen iddialar böyle... Farklı bir toplantı ise böyle bir toplantı olmadı derler, bende seve seve buradan yayınlarım.

Şimdi sormak lazım sayın vekillerimize belediye memurları iş günü, iş zamanı nasıl adliye önüne gelecekler, bu iş bırakma eylemi değil midir?

Memurları çağırarak disiplin suçu işlemelerine ön ayak nasıl olursunuz? Benden söylemesi tekrar bu konuda İBB ye müfettiş gelmesin sakın.

Şimdi hatırlatmakta fayda görüyorum sayın vekilimiz dikkate almamış olabilir, lakin adliye önüne gelen belediye çalışanları disiplin suçu işlemiş olacaklar.

Devlet Memuru'na Yasak olan Fiili Hareketler Genelgesinde;
Toplu Eylem ve hareketlerde bulunma yasağı; Devlet memurlarının Kamu Hizmetlerini aksatacak şekilde memurluktan kasıtlı olarak birlikte çekilmeleri veya görevlerine gelmemeleri veya görevlerine gelip devlet hizmetlerinin yavaşlatılması veya aksatılması sonucu doğuracak eylem ve hareketlerde bulunmaları YASAKTIR. (DMK 26)



Yorumlar

  • Çürük elmacı gerimi dönüyor, çok şükür özledik
    Sedat İlker
    20 Ekim 2016 02:23
  • Nivent hanım hoş geldiniz,sizden umut kesmiştik artık bu konuları kaleme almaz diye düşünüyorduk. Bizi yanılttınız.Dönüşünüz ve gündeme aldıgınız konu önemli,siz ve bizler ne söylersek söyleyelim onlar bildiklerini yapacaklar.İşçi ve memuru mecbur adliye önüne veya belediyeninin önünde eyleme çagıracaklardır.İşci şefleri Otopark,parkbahçe vede gece vardiyesinden çıkan tüm işcileri orada olmaları konusunda uyarda bulunuyorlar.Gelmeyenler hakkında çetere tutuyorlar.O gün adliyenin önünde adalet isteyenlerin kimler olduguna bir bakın lütfen.Gönül isterki tüm İZMİR orda olsun ama orda olmak yargı üzerinde baskı oluşturmaz,orda bulunmak,karabalık oluşturmak sucsuzluklarına işaret oluşturmaz. "SUCU OLAN CEZASINI ÇEKSİN"
    Selahaddin Yuluğ
    20 Ekim 2016 02:23

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Başkan Cemil Tugay'dan Aykut Erdoğdu açıklaması: Genel sekreterlik görevine gelmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Aykut Erdoğdu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Özgür Özel ve Genel Merkez’in isteği ile Genel Sekreter yapılmak istendiği iddialarına açıkl...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR