Yukarı
17868

Operasyonda son durum

29 Aralık 2012 13:43

İzmir merkezli üç kentte organize suç örgütü kurarak ihaleye fesat karıştırma, tehdit, yaralama, adli yargılamayı etkileme, rüşvet gibi olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu 4'ü avukat 5 kişi, adliyeye sevk edildi. CHP İlçe Başkan Alabay, adliyeye sevki sırasında emniyet çıkışında, "Adalete güveniyorum" dedi.

Geçtiğimiz çarşamba gecesi saat 03.00 sıralarında İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlurla Şube Müdürlüğü'ne gelip teslim olan ve savcıdan ek gözaltı süresi alınan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ile 4 avukat, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah saat 08.30 sıralarında İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Yeğeni avukat D.A. ile birlikte organize suç örgütünün lideri olmakla suçlanan CHP İlçe Başkan Alabay, emniyet binası çıkışında gazetecilere, "Adalete güveniyorum" diye seslendi.

13 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İzmir genelinde, özellikle de Karşıyaka ilçesinde, organize suç örgütü kurarak faaliyet gösterdikleri ve 25 ayrı suça karıştıkları öne sürülen bir grup olduğuna yönelik ihbarlar üzerine harekete geçen İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1.5 yıl süren takibin ardından eş zamanlı yaptığı baskınlarda 29 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılardan 6'sı polisteki ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, aralarında D.A.'nın da bulunduğu 23 kişi dün adliyeye gönderilmiş, 1'i yaşı küçük olmak üzere 8 kişi savcıya verdikleri ifade sonrasında serbest kalmıştı. Mahkemeye sevk edilen 15 kişinden T.K. ve H.A. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, avukat D.A.'nın da aralarında bulunduğu 13 zanlı tutuklanmıştı.



Mahkemeye sevk edilen 15 kişiden aralarında çete liderliğiyle suçlanan İzmir'in ve Karşıyaka'nın tanınmış avukatı ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın yeğeni Devrim Alabay, Barış Akyol, Hışman Alabay, Ali Alabay, İzzet Mercan'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ve gözaltına alınan 3'ü avukat 4 yeni ismin Emniyet’teki ifadeleri ise sürüyor. Suç örgütü yöneticisi olduğu ileri sürülen ve hakkında arama kararı çıkarılan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, önceki gece 03.00 sıralarında teslim olmuştu.

İzmir merkezli 3 ilde organize suç örgütü kurarak tehdit, yaralama, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme ve dolandırıcılık gibi birçok suça karıştıkları iddia edilen 23 şüpheli adliyeye sevk edildi.

30 Kişi Gözaltına Alınmıştı

Pazartesi günü yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan şüphelilerden CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın polise teslim olduğu ve susma hakkını kullandığı öğrenildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 yıllık takibin ardından 36 kişinin şikayetçi olduğu suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti. İşyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, dolandırıcılık, tehdit gibi suçlamalarla haklarında yakalama kararı çıkarılan 31 kişiden 30'u gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 8'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Alabay Susma Hakkını Kullanıyor

3 gündür aranan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın ise önceki gece 03.00 sıralarında avukatı ile Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne teslim olduğu belirtilmişti. Gözaltına alınan Adnan Alabay'ın emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullandığı ve savcıya konuşacağını söylediği öğrenildi.



Avukatlardan İtiraz

Öte yandan 23 kişiden 8’nin serbest bırakılması sonrası halen gözaltında olan 15 kişinin avukatlarından itiraz geldi. 4 günlük gözaltı süresinin dolduğunu belirten avukatlar, müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep etti.

Dolandırıcılık Görüntüleri de Ortaya Çıktı

Bu arada çete elemanlarının, kuyumculuk yapan A.C. ve A.C. kardeşleri, sahte kimlikle gayrimenkul satışı yaparak dolandırmalarının ardından aldıkları 1 milyon 830 bin lirayı taşıdıkları sırada çekilen görüntüler de ortaya çıktı. Çete elemanlarından birisinin iki çanta içerisindeki parayı avukatlık bürosundan aldıktan sonra yöneticilerine götürdüğü belirlendi. Bu sırada çekilen güvenlik kamerası kayıtları da, polisce tek tek elde edildiği belirlendi.

Subaylardan Kadın Rüşveti

Servis sektöründe de faaliyet gösteren çete elemanlarının, askeri personelin taşınması ihalelerinde kendilerine yardım etmesi için muvazzaf subaylardan da yardım aldıkları saptandı. Çetenin askeri personelin taşınması için girdikleri ihalelerde karar veren bir yarbay ile bir albayı otellerde ağırlayıp etkiledikleri, kadın gönderdikleri iddia edildi. İhalelerde çeteye yardım eden iki subayın önümüzdeki günlerde şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verecekleri bildirildi.

Mahkemeden 13 Tutuklama
 
Operasyonda bugün de hareketli saatler yaşandı. Adliyeye sevk edilen 23 kişiden 8’i savcı tarafından serbest bırakıldı. Savcı gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 15 kişinin sorgusunu akşam saatlerinde tamamladı. Mahkemeye sevk edilen 15 kişiden aralarında çete liderliğiyle suçlanan İzmir'in ve Karşıyaka'nın tanınmış avukatı ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ı yeğeni Devrim Alabay, Barış Akyol, Hışman Alabay, Ali Alabay, İzzet Mercan'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ve gözaltına alınan 3'ü avukat 4 yeni ismin Emniyet’teki ifadeleri ise sürüyor.

İşte Tutuklananların Listesi
 
Devrim Alabay, Arif Alabay, Ali Alabay, Hışman Alabay, Aslı Deniz Ceyhan Tokat, M.Hüseyin Tümgan, İzzet Mercan, H.Taha Kuşoğlu, Barış Akyol, Kaplan Alabay, K.Cevat Saatçi, Cevdet Seven, Ali Yavaş.

Sinan Kara Yazdı: Alabay İstifa etmeli ?



Yorumlar

  • Vay vay vay bu anlayış kadınlara verdikleri değer bumu kadınları her yerde kendi çıkarları için kulanıyorlar yazık böyle çirkinlik olurmu zaten kadınlara verdikleri değer karşıyaka ilçe seçimlerinde herkes gördü aslında kadınların sesiz kalması onları şak şaklamsı onlara bu fırsatı veriyor kadınlar burdan söylüyorum erkeklerin arkasında değil yanında ve mücadel etmeliki bunların gücüde kırılsın her önüne gelen siyasetçi arkamda güçlü kadın desteği var demesin kadınlar karkasında olduğunu kabul edenler hiç bir zaman kadına seçilme ve bağımsız olma hakını vermez elbete özgürlükler sınırlı olmalı ama hiç bir siyasetçide kadınları arkasında sanmasın yanında ve berabar mücadeleye devam denmeli
    karşıyakalı
    20 Ekim 2016 02:44
  • GÜZELBAHÇEDE DE BÖYLE SEYLER VARMIDIR DEVLET ARAŞTIRSIN PARTİNİN İÇİNE ETTİLER AYIP GÜZELBAHÇEDE ARAŞTIRILSIN
    AKIN ARSLANGİRAY
    20 Ekim 2016 02:44
  • Adnan alabay genel baskan olsun. Kilicdarpglundan memnun degiliz. Yazik bu adami baskan secen delegeler cikmayin be sokaga utanin.
    ankara
    20 Ekim 2016 02:44
  • O gün onun ilçe başkanlığına seçilsin diye destek verenler duymuyorum ,görmüyorum konuşmuyorum düşüncesindeydiler seçilsinde benim dediğim olsunda gerisi önemli değil herkes ogün kendi düşüncesinin ve birdaha başkan olurmuyum duygusunun esiri olmuştu aslında o salonda zaten dört dörtlük siyaseti siyaset için yapan ogörüntülere ve davranışlara destek olamazdı ilçe seçimlerinde ogün karşıçıkanlar bugün daha rahat siyasetçe içleri rahat destek verenler ve herşeyi duyupta dumamazlıkta gelen siyaseti sadece ben seçileyim yeter hedefime ulaştım duygusuna girenler duymuyorum görmüyorum konuşmuyorum .siyaseti yapanlar şimdi karşıyakada siyaset yapacaksın halk arasında konuşulanı duymadım demek yalandır sizin için güzel ve süslü laflar edince duyacaksınız ama olumsuzlıkları haberim yok diyemezsiniz çünkü siz ozaman kendinizi kandırıyorsunuz başkasını değil siyaset hatalara göz yumakta değil
    karşıyaka
    20 Ekim 2016 02:44

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kasapoğlu’ndan Karşıyaka stadı açıklaması

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu katıldığı canlı yayınlarda seçim süreci ve İzmir’i yakından ilgilendiren konularla ilgili soruları cevapladı.

Çiftçioğlu: Karşıyaka kültür ve sanat yatırımları ile öne çıkacak

Projeleri ve saha çalışmaları ile Karşıyakalıların kalbini kazanan Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin yeni dönemde daha fazla kültür-sanat yatırımları ve destekleri...


İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Ümit Özlale’den taahhüt

İzmir, Türkiye'nin en dinamik kentlerinden biri olarak, genç nüfusunun enerjisini ve potansiyelini şehrin gelişimi için kullanma yolunda önemli bir adım attı. İzmir Kent Konseyi Gençlik M...

Başkan Adayı Bakıcı: ‘’Sözde değil özde Atatürkçüyüz’’

Selçuk, tarihi günlerden birisini daha yaşadı. Kent merkezinde düzenlenen mitingde konuşan Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Biz, sözde değil özde Atat...


İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı

Türk Kızılay Kadın İzmir'in katkılarıyla, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu tarafı...

CHP'li Ednan Arslan: Hamza Dağ ile Bakan Bayraktar ayrı telden çalıyor

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’e termik santral konusunda AKP’li isimlerin birbirini yalanladığını dikkat çekerek, “Termik santral konusunda AKP’nin logosuz takiyeci adayı Ham...


Menemen'de Başkan Pehlivan'dan Gövde Gösterisi

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçime günler kala ilçe merkezinde dev bir kortej yürüyüşü ve ardından miting düzenledi. On bini aşkın vatandaşın katılımıyla ve büyük bir coşkuyl...

Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...


AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR