Yukarı
185677

Trabzon'dan kahreden haber!

12 Ağustos 2017 09:28

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

Çatışmanın çıktığı Maçka’nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı mevkii başta olmak üzere teröristlerin bulunabileceği bölgelere takviye birlikler sevk edildi. Maçka ve çevresinde tüm yollar kesilirken, bölgedeki sisten yararlanarak kaçmak isteyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon sürdürülüyor.

Çatışma bölgesine yakın yerde oturanlar silah seslerini duyduklarını söyledi. Silah seslerini duyunca Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı mevkiine gittiğini belirten Hüseyin Bülbül, “Bölgeye akrabalarımla geçtik. Bizi içeri sokmuyorlar. Biri sivil 3 yaralı olduğu bilgisini aldık. Şu anda olay yerinde ağabeyim ve kardeşim var. Kendilerine ulaşamıyorum.  Şiddetli bir çatışma sesi duyduk.  Evimiz burada yardıma ihtiyaç olabilir diye bölgeye doğru hareket ettik. Ambulans istedik. Buraya intikal eden güvenlik güçlerine yolu tarif ettik. Olay mahalline doğru yönlendirdik” dedi.

dg-vw8exsaado6f.jpg

1 BAŞÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

ERZAK ÇALAN TERÖRİSTLERİ GÖRMÜŞ

Hastanede yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün, PKK'lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada terörist kurşunlarına hedef oldu.

ÇATIŞMA SESLERİ KAMERADA

Çatışmanın çıktığı Maçka’nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı Mevkii'nde duyulan silah sesleri bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Silah seslerinin 15 dakika boyunca çevrede duyulduğu belirtildi. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislerin izinleri iptal edildi. Maçka İlçesi'ne çok sayıda takviye polis ekibi sevk edilirken ilçenin tüm giriş çıkışları tutuldu.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

Sosyal medyada ise Eren için #ErenİyikiVarsın hashtag'i açıldı. Hashtag'e Eren'in paylaştığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" ifadelerinin görseli damga vurdu.

dg-vw8gxuaaba2c.jpg

Çatışmada yaralanan diğer yaralı askerin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valiliği, Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan, 1 askerin şehit olduğu, 1 sivilin yaşamını yitirdiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Erzak çalınan evin çevresinde yapılan inceleme sırasında saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Maçka ilçesimiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde; evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz."

ŞEHİT ASTSUBAY, DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Maçka’da çıkan çatışmada şehit olan astsubay başçavuş 41 yaşındaki Ferhat Gedik’in Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Ferhat Gedik'in yarın, doğum gününde toprağa verileceği belirtildi.

Astsubay başçavuş Ferhat Gedik’in şehit olduğu haberini İskenderun İlçesi Bekbele Mahallesi'ndeki ailesine Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ile görevli askerler verdi. Acı haberi alan baba Ahmet Gedik ile annesi Hatice Gedik fenalık geçirdi. Rahatsızlanan baba Ahmet Gedik, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ferhat Gedik’in şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları da Türk bayraklarının asıldığı şehit evine akın etti.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Ailenin 5 çocuğundan biri olan şehit astsubay başçavuş Ferhat Gedik’in Cemile Gedik ile evli olduğu, çiftin, 16 yaşında Alp Koray ve 9 yaşında Perizat Kayra isminde 2 çocuklarının bulunduğu ifade edildi.

YARIN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Bu arada, Şehit Ferhat Gedik'in yarın doğum günü olduğu belirtildi. Astsubay başçavuş Gedik’in doğum gününde, ilçede düzenlenecek törenle toprağa verileceği kaydedildi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...

Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...


CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...

Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...


İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları: 32 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Zeynep Bastık Dream Extra’da!

Dream Türk’te Onur Kırış’ın sunumuyla ekrana gelecek olan Dream Extra’nın ilk konuğu Zeynep Bastık oldu. “Lan” şarkısı ile Türkiye ve dünya müzik listelerinin zirvesine oturan ünlü şarkıc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR