Yukarı
185919

Erdoğan’ın o sözlerine CHP İzmir’den sert tepki

15 Ağustos 2017 14:08

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ, MUSTAFA GEZĞİN- CHP İzmir, İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini sert bir dille eleştirdi. Toplantıda söz alan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “AKP artık metal yorgunu değil, metal yığınıdır” dedi.

Saat 12.00’da yapılan basın toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP’li ilçe başkanlarından; Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Bayraklı İlçe Bakanı Cemalettin Alper, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse katıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren CHP’liler, ortak bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamayı yapan İl Başkanı Güven, 81 ilin ortak basın metni olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“ÜLKEDE ANAYASAYI HİÇE SAYDILAR”

“Tüm Türkiye gibi bizlerde, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşkınlıkla ve hayretle takip ediyoruz. Sayın Erdoğan'ın, 20 Temmuz Sivil Darbesiyle ülkeyi içine sürüklediği kaos ortamında kendi dengesinin de iyice bozulduğunu görüyoruz.

Kendisinin yarattığı hayaller dünyası ile, savcılara, hakimlere aba altından sopa göstererek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef göstermesini, yaşadığı akıl tutulmasını hayretle takip ediyoruz. 

Ülke'de Anayasayı hiçe saydılar, demokrasiyi rafa kaldırdılar, adaleti yok ettiler, Hukuku kendilerine oyuncak yaptılar, kendilerine muhalif olan kim varsa yok etmeye çabaladılar. Şimdi'de önlerindeki tek ve en güçlü engel olarak gördükleri, CHP'yi ve Genel Başkanımızı hedef aldılar.

“AKP'NİN GENEL BAŞKANINI BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ”

AKP'nin Genel Başkanını bir kez daha uyarıyoruz, ülke elden gidiyor.   Gittiğin yol, yol değil.

Eğer CHP olmasaydı,  bir zamanlar kol kola yürüdüğün, devletin tüm istihbaratını, tüm yetkilerini ellerinle verdiğin FETÖ, bugün emellerine ulaşmış olacaktı. İyi ki, gerçekleri gören, cumhuriyetine sıkı sıkıya bağlı, demokrasiden ve adaletten vazgeçmeyen, halkı için çalışan ve halkına inanan bir CHP var. İyi ki, CHP'nin başında tehditlere boyun eğmeyen, doğru bildiğini söylemekten korkmayan, diktaya ve faşizme boyun eğmeyen bir Genel Başkanımız var.

Tüm bu bilgiler ışığında bir kez daha ilan ediyoruz ki,

“ERDOĞAN’IN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Erdoğan rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir.

“TÜRKİYE’YE GİYDİRMEK İSTEDİĞİNİZ DELİ GÖMLEĞİNİ YIRTIP ATACAĞIZ”

Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP Genel Başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır.

Erdoğan’ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Adalet özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.”

“ADALET AÇLIĞINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ”

İzmirli vekil Mustafa Balbay ise, “AKP’nin dünkü kuruluş yıl dönümü aslında bir anlamda yıkılış yıl dönümüydü. Çok sık kullandıkları bir deyim var: ‘Metal yorgunluk.’ Bu kelimenin karşılığı ise, artık kullanılmaz hale gelmiş, hurdalaşmış yığın demek. Aslında kendileri kendilerini tarif ediyorlar. AKP artık metal yorgunu değil, metal yığınıdır. Bugün artık Türkiye’de gelinen noktada yürüyüş ile birlikte Türkiye’yi kucaklayan biz, insanları iteleyen AKP. Her kim olursan ol, ‘Hak, Hukuk, Adalet’ diyorsan gel beraber yürüyelim diyen biz, bizden olmayan herkes teröristtir diyen AKP. Gelinen noktanın özeti budur. Her şeye rağmen biz sağduyulu davranmaya çalışıyoruz. Türkiye’yi bir birine sokmak, Türkiye’deki toplumun birazcık CHP’nin kucaklayıcı ruhuna karşılık ortamı germek için her şeyi yapıyorlar. Ama bu oyunun altında kalmayacağız. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran günü ‘tek başıma yürüyeceğim’ dedi. Ama milyonlar onun arkasındaydı. Hiç kimseye çağrı yapmadı. Elinde bir adalet pankartı ‘ben adalet istiyorum’ dedi. Bu Türkiye’deki bu alandaki açlığı ortaya koymuştur. Bu adalet açlığını biz karşılayacağız. Zaman zaman sesimiz yükselmiyormuş gibi görünüyor olabilir ama düşüncemiz, fikrimiz her yükselmekte. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz, bu oyunun altında kalmayacağız. Türkiye’nin geleceğinde artık AKP yok bunun çılgınlığı içindeler” dedi. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR