Yukarı
186158

Hükümetin 3+3 zam teklifine BİRLEŞİK KAMU-İŞ'ten sert tepki

18 Ağustos 2017 11:07

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ, MUSTAFA GEZĞİN- Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Hükümetin memura 2018 ve 2019 yılı için yüzde 3+3 zam teklifine ilişkin basın açıklaması yaptı. İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, “Biz bu ortaoyunun figüranı asla olmayacağız “ dedi

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, saat 10.30’da İzmir il temsilciliğinde yaptığı basın açıklamasında Hükümetin memura 2018 ve 2019 yılı için yüzde 3+3 zam teklifine sert çıktı. Basın açıklamasını yapan İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, Hükümete Mavi Kart yerine kırmızı kart gösterdi.

Basın açıklamasına, Tüm Yerel Sen Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner, Eğitim İş 1 Nolu Şube başkanı Adem Yıldırım, Büro iş Şube başkanı Soner Sönmez, , 3 Nolu Şube başkanı Hüseyin Çalışkan, Eğitim İş 4 Nolu Şube yöneticileri  Genel Sağlık İş Yöneticileri ve  Sendikaların şube başkanları, yöneticileri, temsilcileri katıldı.                                                

Tamer Yiğit Güler, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“ BU TEKLİFE KAPALIYIZ “

 

“Bilindiği üzere yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu emekçisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisinin ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sergilenen Orta Oyun ne yazık ki bu yılda sergilenmeye devam etmektedir.

Oyunun ilk perdesinde yetkili fakat etkisiz yandaş sendika kurgulanan oyun gereği zam oranlarını çift haneli olarak istediklerini belirtiyor.

Sonrasında ikinci perdede hükümet teklifini açıklıyor, Ne tesadüf ki hükümet, teklifini açıkladığı anda bu yandaş sendikadan bir hamle geliyor ve “ Bu teklife kapalıyız “ yazılı mavi kartlarını çıkarıyorlar ve kamuoyuna poz veriyorlar. 

Daha da ilginci; hükümetin teklifine önceden hazırlanıp yanlarında getirdikleri mavi kartları çıkartarak teklifi kabul etmediklerini belirten bir ifade kullanıyorlar. Bu tamamen her sözleşme döneminde olduğu gibi, hükümet ile yandaş sendikası tarafından kurgulanıp oynanan bir orta oyunundan başka bir şey değildir.

“İNSANLARLA DALGA GEÇMEYİ BIRAKIN”

Enflasyon rakamları yalan! Verdiğiniz zam yalan! Kaşıkla verdiğinizi, bırakın kepçeyle almayı, kazanla tekrar alıyorsunuz. 

O makamlarda oturanlara sesleniyoruz! Sizleri eğiten öğretmenlerin kaç lira maaş aldığından haberiniz var mı? Siz beleş yaşamaya alışmışsınız,

Size her şey bedava; İlacınız, seyahatiniz, yatmanız, kalkmanız, telefonunuz. Hayat sizin. Pahalılığı biz emekçilerin, yoksulların. 

Sizi enflasyon etkilemez tabi.                       

O masada oturan konfederasyonları uyarıyoruz! Gerçekten samimi iseniz, gerçekten emek örgütü iseniz, gelin el ele verelim gücümüzü gösterelim. 

İnsanlarla dalga geçmeyi bırakın. Seçim dönemlerinde ne söz verdiyseniz yerine getirmediniz! 

Kapalıyız - Açığız diyerek, sanki kumar oynar gibi emekçinin geleceği ile oynamayın!        

“HÜKÜMET   DARBOĞAZIN FATURASINI KAMU EMEKÇİLERİNİN SIRTINA YÜKLEMEK İSTİYOR”

 “Ekonomi düzgün” diyorsunuz… Nasıl düzgün peki? Bankalara kredi ile borçlanmalardan bahsedin biraz o zaman.

Hatırlarsanız bu ülkenin Cumhurbaşkanı KHK ile emekçileri sindirip eylem yapmalarını engelleyip işçi patronlarına  “Ohal sayesinde grev yapan var mı ?“ demişti.

Tüm kamu emekçileri ile onların emeklilerini doğrudan, ülkedeki diğer çalışanları ve emeklilerini ise dolaylı olarak ilgilendiren 2018-2019 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hükümet 2018 ve 2019 yılları için ücret ve maaşlara yüzde 3+3 oranında zam yapma teklifinde bulunmuştur.  

Altışar aylık dönemler halinde yapılması önerilen bu yüzde 3’lük zamların yıllık ortalaması yüzde 4,5 gibi çok komik bir orana denk gelmektedir. 

Biz Birleşik Kamu İş olarak; bu yüzdelik dilimler yerine taban aylıklara ve maaşlara seyyanen zam yapılmasını istiyoruz

 Hükümetin hiçbir zaman gerçekleşmeyen enflasyon hedefinin bile altında kalan bu önerinin tartışılacak bir yanı bulunmamaktadır. Yoksul memurun sırtından kamburu atması için taban aylığa zam, tüm yan ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ek gösterge sorununun ortadan kaldırılması ve insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz!

Eş dost, akraba ve yandaşlara ihalesiz verilen işlerle milyarlarca lira aktaran AKP iktidarı, kamu emekçilerinin haklı taleplerini dikkate almayarak görmezden gelmeye devam ederse; kamu emekçilerinin de üretimden gelen gücünü kullanarak, demokratik ve barışçıl eyleme geçmesi gerektiğine inanıyoruz.

Anlaşılıyor ki hükümet, ağırlaşan ekonomik koşulların ve yaklaşmakta olan darboğazın faturasını kamu emekçilerinin sırtına yüklemek istiyor.

“TÜM KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARINA SEYYANEN 750 LİRA ZAM YAPILMALIDIR”

Sözde toplu sözleşme masasındaki yandaş konfederasyon temsilcilerinin kamu çalışanlarının haklarını korumak gibi bir dertleri olmadığını biliyoruz. Bu nedenle de hükümetin her önerisini boyun eğerek kabul etmeye hazır olduklarını gözlemliyoruz. 

Tüm emekçilere sesleniyoruz! Artık uyanın. Partizanlık yapmanın zamanı değil. Zaman ekmeğinize sahip çıkmanın zamanı. Siz sessiz kaldıkça daha çok acı çekmeye devam edeceksiniz.                      

Kamu emekçilerinin önümüzdeki gelecek iki yılı yandaş konfederasyonun teslimiyetçi tutumuna emanet edilemez. Bu nedenle tüm kamu emekçilerini gelecekleri açısından yaşamsal önem taşıyan haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerinin sorunlarının yüzdelik zamlarla çözümlenmesinin mümkün olmadığını daha önce kamuoyuna duyurmuştuk.

Kamu çalışanlarının ücretleri, açlık sınırını karşılasa da yoksulluk sınırının oldukça altında kalmaktadır.  Emekli aylıkları ise çoğunlukla açlık sınırını güçlükle karşılamaktadır.

2002’den sonra kamu emekçilerinin ücretleri enflasyonun üzerinde artırılmış olsa da milli gelir artışının gerisinde kalmış, bu yolla da kamu çalışanlarının milli gelirden aldığı pay azalmıştır.

En düşük memur aylığının 2002 yılında milli gelirden aldığı pay kadar bir pay alabilmesini sağlamayı esas alan bir ücret zammı talep ediyoruz.  Çalışanların 2002 yılından bu yana karşı kaşıya kaldığı kayıplar yüzdelik zamlarla telafi edilemeyecek bir noktaya ulaşmıştır.

Bu nedenle, emekli memurlara da yansıtılabilecek şekilde kamu çalışanlarına seyyanen bir zam yapılması kaçınılmazdır. 

En düşük memur maaşı dikkate alınarak öncelikle tüm kamu çalışanlarının maaşlarına seyyanen 750 lira zam yapılmalıdır.

Son olarak diyoruz ki! Biz bu orta oyunun bir parçası olmayacağız, figüranı ise asla! O yüzden  biz  mavi kart  yerine tüm  bu orta oyunun  oyuncularına  direk kırmızı kart çıkarıyoruz!”



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR