Yukarı
186430

Adalet Kurultayı'nda 700 kişi konuşacak

22 Ağustos 2017 09:34
CHP öncülüğünde Çanakkle’de yapılacak Adalet Kurultayı siyaset yelpazesinin farklı renklerini bir araya getirecek.

 Kurultay’da CHP’nin yanı sıra AK Parti ile yolları ayrılmış eski bakanlar, MHP’de siyaset yapmış isimler, HDP ve Emek Partili siyasetçiler ile çok sayıda bağımsız isim yer alacak.

CHP öncülüğünde 26-29 Ağustos’ta Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayı çalışmalarında sona gelindi. 8 ana başlıkta büyük panellerin düzenleneceği Kurultay siyaset yelpazesindeki farklı birçok ismi bir araya getirecek.

‘Mahkemede, devlette, seçimde, geçimde, inançta, eğitimde, yaşamda ve medyada adalet’ ana başlıklarında oturumların düzenleneceği Adalet Kurultayı’nda bu 8 başlığın altında yaklaşık 60 ayrı alt başlıkta toplantılar yapılacak. Ana panel ve çalıştaylarda yaklaşık 700 kişi konuşacak.

PARTİLERE DAVET YOK

Adalet Kurultayı için siyasi partilere davet gitmedi. Ancak Kurultay kapsamında ele alınacak tüm konularda farklı siyasi parti, oluşum ve derneklerden isimlere çağrılar yapıldı. Hazırlanan konuk listesinde sol-sosyalistlerden muhafazakarlara, ülkücülerden liberallere dikkat çeken isimler yer aldı.

DEVLETTE ADALET KOALİSYONU

Bu davetli çeşitliliğinin dikkat çektiği konulardan biri “Devlette Adalet” oldu. CHP Milletvekili İlhan Kesici’nin yöneteceği bu panelde, kurucusu olduğu AK Parti ile yolları ayrılan eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Refahyol döneminin Devlet Bakanı ve 2005 -2014 arasında MHP MYK üyesi Gürcan Dağdaş, eski müftü ve ANAP Milletvekili Abdulbaki Erdoğmuş ve eski HDP Milletvekili EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ve TBMM Başkanvekili, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi konuşmacı olarak yer alacak.

HDP’Lİ DOĞAN ‘BİR ARADA YAŞAM’ İÇİN KONUŞACAK

Adalet Kurultayı’nın “Yaşamda adalet” konusu “Bir arada yaşama” başlığı ile yapılacak. Bu bölüme eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, HDP Milletvekili Celal Doğan, muhafazakar kimliği ile öne çıkan gazeteci yazar Levent Gültekin, AKUT kurucusu Nasuh Mahruki, Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca ve Prof. Dr. Sencer İmer katılarak konuşma yapacak.

HOCALARIN HOCASI KURULTAY’DA

Kurultay’ın en ayrıntılı ele alınacak konularından biri ekonomi başlığı olacak. “Geçimde Adalet” başlığıyla yapılacak paneli CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel yönetecek. Bu başlıkta “hocaların hocası” olarak nitelendirilen Prof. Dr. Korkut Boratav, AK Parti ile yolları ayrılan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, bir dönem Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erdoğan’ın danışmanlığını yapmış Prof. Dr. Mete Gündoğan, yine Saadet Partisi’de bir dönem siyaset yapmış Doç. Dr. İbrahim Halil Sugözü ile CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşma yapacak.

 EKONOMİDE 6 AYRI ÇALIŞTAY

“Geçimde adalet” ana başlığının altında “vergide, bütçede, ihale, teşvik ve izinlerde, bilgi ve iletişimde, sanayi ve ticarette, imar ve kentsel dönüşümde adalet” başlıklı alt oturumlar yapılacak. Bu toplantılara da TMMOB’a bağlı oda başkanları, Prof. Dr. Aykut Namık Çoban, Prof. Dr. Halim Perçin, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, iktisatçı yazar Mustafa Sönmez, sur Platformu’ndan Nuri Özdemir, Prof. Dr. Osman Ulagay, Prof. Dr. İzettin Önder, Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Sinan Sönmez, Prof. Dr. Halil Sarıarslan, Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, Başbakanlık eski Müsteşarı Özgün Ökmen, Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Kemal Çoşkun’un aralarında bulunduğu alanında uzman kişiler katılacak.

MUSA KART DA KURULTAY’DA OLACAK

“Medyada adalet” başlıklı oturumun katılımcıları ise gazeteciler Oktay Ekşi, Doğan Tılıç, Ahmet Takan, Milli Gazete’den Mustafa Kurdaş ve kısa süre önce cezaevinde çıkan Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart olacak.

HUKUK VE SEÇİMDE ADALET

“Hukukta adalet” başlığında avukatlar Turgut Kazan, Celal Ülgen, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ ile MAK Danışmanlık’tan Mehmet Ali Kulat konuşacak. “Seçimde adalet” başlıklı oturumda Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, eski Bakan Erol Tuncer, Prof. Dr. Fethi Açıkel ile Oy ve Ötesi’nden katılımcılar konuşacak.

HİKMET SAMİ TÜRK KATILMAYACAK

Kurultay’ın “Hukukta adalet” başlıklı bölümü için eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de davet edilmişti. Türk’ün bakanlığı döneminde cezaevlerine yapılan operasyon sırasında bir kolunu kaybeden Veli Saçılık buna tepki göstermişti. Mazeret bildiren Türk’ün Kurultay’a katılmayacağı öğrenildi.

DURMUŞ YILMAZ’A DAVET

Ekonomi başlığında yapılacak programa eski Merkez Bankası Başkanı, MHP milletvekili Durmuş Yılmaz da davet edildi. Ancak Yılmaz, Kurultay davetini mazeret bildirerek geri çevirdi.

Nergis Demirkaya / DUVAR -



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İmamoğlu dünya çocuklarını ağırladı, barış çağrısı yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için 15 farklı ülkeden İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’de ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ek...

İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...


Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...

CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...


Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR