Yukarı
188860

İşte 3.haftanın ilk gün sonuçları

23 Eylül 2017 09:46

EGE'NİN SESİ / KERİM UĞUR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirdiği mahalle delege seçimlerine devam ediyor.

İki haftadır suların durulmadığı İzmir’de üçüncü hafta da yaşanacak olanlar şimdiden merak konusu olurken gözler Karşıyaka’dan çıkacak sonuca çevrildi. 23-24 Eylül tarihinde, Bornova, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Çeşme, Karşıyaka, Aliağa, Dikili, Karaburun, Kemalpaşa, Kiraz, Ödemiş ve Tire'de sandık kurulacak.

İşte sandıklardan ilk sonuçlar;

KARŞIYAKA'DA TÜM MAHALLELER TEK LİSTE

Karşıyaka'da bugün beş mahalle de tek listeli delege seçimi yapıldı. Buna göre;  10 delege seçilen Alaybey'de; Gamze Coşkuner, Sezer Üçgül, Kaplan Alabay, Mehmet Arısoy, Ece Saba Alphan, Umut Elmas, Kalender Kaya, Cemre Beliz Karaçam, Kerem Yılmaz ve Mehmet Kalender isimleri listede yer aldı. Tersane'de ise; Adnan Alabay, Bülent Doğan, Gamze Uğurlu, Celal Abbas Algün, Aynur Zorer, Ahmet Uğurlu, Sibel Güç, Muhammed Emincan Alabay ve Fulya Sivrioğlu seçilen 9 delege arasında yer aldı. 

Tuna Mahallesinde ise Hülya Ortaç Öncül Kökten, Saliha Palalı, Abdullah Aydemir, Lütfi Fuar Demirağ, Sakine Yıldırım Öğütcen , Mert Pekön, Gülcan Peker delege seçildi.

Goncalar Mahallesinde muhaliflerle ortak olarak hazırlanan uzlaşma listesinde adı bulunan Yüksel Bakış, Nesrin İnetaş, Ali Can, Yıldız Akkel, Şevki Savaş Akyürek, Hatice Çınar, Mustafa Alptekin, Neşe Işıldak, Metin Durak, Sibel Sarı, Ertuğrul Özgür delege seçildi.

Bahariye Mahallesinde de Hasan Taşkın, Arif Ertürk, Nurten Kahraman, Ateş Karaer, Ezgi Alkılıç, Dilhan Senem Genç, Özenç Kalkan, Beril Çisem Akbal, Cemile Bozan, Mustafa İnan, Gezgin Yeleser, Çağlar Çam, Aycan Füsun Özen, Umut Karataş, Fikri Işık, Hüseyin Odabaş. Türkan Kaplan delege seçildi.

Seçimleri Ege'nin Sesi'ne değerlendiren CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “ Karşıyaka’daki seçimlerin İzmir’e örnek seçimler olacağına inanıyorum. Çünkü Karşıyaka demokrasinin , hoşgörünün, kardeşliğin parti içi yoldaşlığın önemli olduğu bir ilçe. Burada her şey sükunet içerisinde gerçekleştirilecek ve sonunda kazan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.Benim örgütten her zaman istediğim kadın ve gençlere kota gözetmeksizin listelerde yer verilmesi ve Cumhuriyet Halk Partisinin Karşıyaka’daki oy oranını daha ileriye taşıyacak emek vermiş insanlara listede yer vermesi ve ayrıca geçmiş ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı yapmış partinin değerinin mutlaka listelerde yer alması gerektiğini örgüte söyledim ama kimi yazarlar mahalle örgütleri Karşıyaka’da çok güçlüdür tercih yine onlarındır” dedi.

BUCA’DA 5 MAHALLE'DE SEÇİM VARDI

Seçim heyecanın yaşandığı bir diğer ilçe de Buca. Buca’da partililer Çaldıran, Hürriyet, Akıncılar, Fırat ve Çamlık mahallelerinde çift liste heyecanı yaşanıyor. 

Buca Fırat Mahallesi’nde  yapılan tek listeli seçim sonuçlandı. Buna göre delege olan isimler şöyle sıralandı; Mualla Erdaş, Emine Uysal, Hadi Özdemir, Jale Özdemir, Buse Temel, Meryem Pullukçu, Fehimdar Demir, Turgut Yalçın, Erhan Özcan, Feramuz Eroğlu,  Salih Tosun, Mevlüt Cihangir, Murat Sarmış, Nedim Gül.

Buca Akıncılar Mahallesi'nde tek listeli yapılan seçimlerde delege olan isimler şöyle : Ali Arıkan, Hacer Meşekoparan,Hakkı Geyik, İsmail Dallı, Gündüz Koçak, Fadime Arslan, Bayram Bakırtaş, Cihangir Özdemir,Veli Horoz,Sıddık Azap Şehmuz Kartı

Buca'da çift listenin yarıştığı Hürriyet Mahallesinde ise gülen taraf 133 oy alan sarı liste oldu. Liste; İsmail Hakkı Bekiroğlu, Nadir Naliç, Gürkan Terzi, Ahmet Yavuz Korkmaz, İsmail Sarıtaş, Ramazan Yurtçu, Mehmet Gündoğdu, Orhan Karaoğlu, Zeki Kaya, Şadıman Büyükbayraktar, Meriç Gezer, İrem Cinov, Zekiye Şendemirci ve Miray Aşkın isimlerinden oluştu.

Çamlık Mahallesi'nde de çift liste rekabeti yaşandı. 8 delege çıkan mahallede mavi listede Volkan Yıldırım, Deniz Gökdoğan, Mesut Demiroğlu, Dilek Halıcı, Özdemir Parimli, Burhanettin Çiçek, Celal Fişır ve Hatice Üzer yer alırken beyaz liste ise Başak Güzel, Hasan Kara, Ülkün Basut, Ejder Acu, İpek Yıldız, Müslüm Kaban, Mehmet Savran ve Hüseyin Demiroğlu isimlerinden oluştu. İlçe ve belediyenin beyaz listeyi desteklediği ifade edildi. Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe'nin de desteklediği beyaz liste 139 oy aldı. Karşı liste ise 109'da kaldı. 

Buca'da seçimlerin barış ve dostluk havasında geçtiğini söyleyen CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, " Herhangi bir sorunumuz yok. Partililerimiz 2019'da nasıl iktidar oluruz onun çabasındalar artık ayrışma yok bütünlük var bucada. Biz burada barış ve sevgi havasını oluşturduk" diye konuştu.

KONAK’TA TEK LİSTE HAKİM

Konak’ta ise Altıntaş,Atilla, Çınarlı, Güneşli, Kocakapı, Kocatepe, Mersinli, Yeşildere Konak'ta bu hafta da tek listeli seçimler yapıldı.

Hafta içinde Akciğer Kanseri nedeniyle aniden yaşamını yitiren İl Eski Sekreteri Zikri Dursun'un mahallesi Atalar Mahallesinde uzlaşının sağlanabilmesi yapılacak listelerin çift olacağı öğrenilirken  son anda listelerin birleşerek tek liste ile Zikri Dursun anısına birlik mesajı verileceği iddia edilirken Dursun'un mahallesi olan Atamer Mahallesinde seçimler Dursun'un vefatı nedeniyle 15 Ekim tarihine ertelendi.

ÇEŞME’DE SEÇİM HEYECANI 

Çeşme'de gerçekleştirilen delege seçimlerinde bugün Ildırı, Germiyan ve Reisdere mahallelerinde de seçim heyecanı yaşan Şu ana kadar 8 mahalle de seçimlerin tamamlandığını söyleyen CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Mahallelerimizde mutabakat sağlanıp her mahallede tek liste ile seçimlere gidildi.

KARABAĞLAR'DA 2 MAHALLEDE SEÇİM VAR

Karabağlar'da iki mahallede yapılacak delege seçimlerinde Poligon Mahallesi'nde tek liste oylandı. Listede yer alan isimler; Ayla Aktepe, Nazan Dinger, Mahinur Yener, Tarık Gavas, Sebahattin Yeşilova, Ufuk Birtürk, Ahmet Ece oldu.

Kazım Karabekir Mahallesi’nde ise çift listeli yarıştı. Seçimin ardından ilçe yönetimi'nin desteklediği beyaz liste sandıktan 65 - 53 sandıktan çıkmayı başardı. Beyaz liste de Berna Kuşçu, Saidin Demirkol, Zülküf Barçın,  Hüseyin Özaskan, Nurettin Özkan, Enver Bayık, Yılmaz Kaya, Belgin Yaşin, Tugay Yıldırım, Asliye Geçimli yer aldı.

DİKİLİ'DE TEK SEÇİM

Dikili’de cumartesi mesaisinde tek mahallede seçim vardı. İlçenin en büyük mahallesi olan İsmet Paşa Mahallesi’nde beyaz ve mavi liste yarıştı.  33 delegenin seçildiği sandıktaki yarışı, ismi 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adaylığı için geçen meclis üyesi Adil Kırgöz’ün ağırlığının hissedildiği beyaz liste kazandı. Beyaz liste 204 oy alırken, mavi liste 176 oy da kaldı.

Seçimlerin bugün sandık kurulan diğer ilçelerdeki mahalleler ise şunlar:

Aliağa: Atatürk, Kazımdirik, Kurtuluş, Kültür, Siteler, Yalı ve Yeni mahalleleri

Beydağ: Atatürk ve Cumhuriyet mahalleleri

Karaburun: Sarpıncık, Haseki, Tepeköy ve Bozköy mahalleleri

Kemalpaşa: Soğukpınar, Mehmet Akif Ersoy, Sekiz Eylül ve Atatürk mahalleleri

Kiraz: Karabura,Solaklar İstiklal ve Kırköy mahalleleri

Ödemiş: Süleyman Demirel, Şirinköy, Sekiköy, Yusufdere, Işıkköy, Bülbüller, Veliler, Süleymanlar, Kerpiçlik ve Bucak mahalleleri

Tire: Ayaklıkırı, Işıklar, Hasançavuşlar, Yeni Çiftlik ve Kurşak mahalleleri



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...


CHP'de çalıştay zamanı! İşte program...

CHP’de yerel seçimlerde seçilen  il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda bir araya gelecekler. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak olan toplantı 20-2...

Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR