Yukarı
189603

Sağlığınızı korumanın 4 yolu

02 Ekim 2017 16:51

Sonbaharda havaların sıcaklığını kaybetmesi yetmezmiş gibi gayet dengesiz bir hava durumuyla da karşı karşıya kalıyoruz. Bir günde dört mevsimi aynı anda yaşamak bile mümkün. Durum böyle olunca da soğuk algınlıklarının ve hastalıkların kapıyı çalması an meselesi.

Bu nedenle sonbaharda hava değişimine ayak uydurmak ve kendine dikkat etmek yapılabilecek en doğru hareket oluyor. İşte bu insanı şapşala çeviren mevsim geçişlerinde sağlığınızı koruyabilmeniz için birkaç yöntem.

Sağlıklı beslenmeye önem verin

Vücudunuzun direncini koruyacak en önemli şey sağlıklı beslenmektir. Bu nedenle hastalanıp, ilaca başvurmadan bunun önlemini almak iyi bir beslenmeden geçer. Özellikle mevsim geçişlerinde bol bol sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin. Gece gündüz döngüsü de değiştiğinden vücudunuzu bu düzene göre de ayarlayıp, iyi uyku uyumaya özen gösterin. Spor yapmayı ihmal etmeyin. Çünkü spor yapmak bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve sizi hastalıklardan korur.

Mevsim geçişlerinde sağlığınızı korumanın 4 yolu

Havaya uygun giyinin

Sabah kalktığınızda güneş vardı, dolayısıyla siz de tek bir tişörtle dışarıya attınız kendinizi biliyoruz. Ancak 1 saat sonra bulutlar toplanabilir, birden yağmur bastırabilir. Ardından tekrar güneş açıp, her yer cıvıldayabilir. Olan arada sizin vücudunuza olur. Hangi havaya nasıl adapte olacağını bilemeyen vücut bir terler bir üşür dolayısıyla soğuk algınlığı kaçınılmaz olur. Bu nedenle evden çıkmadan bu ihtimalleri düşünüp ona göre giyinmek en doğru seçimdir.

Mevsim geçişlerinde sağlığınızı korumanın 4 yolu

Vitamin desteği alın

Eğer çok kötü beslenen biri değilseniz vücudunuz zaten yiyeceklerinizden gerekli vitamin ve minerali alıp hayatını devam ettirebilir. Ancak mevsim geçişlerinde vücut bakterilere ve havada gezen virüslere karşı çok daha savunmasız oluyor. Aniden çıkan rüzgârda vücut ısısını dengelemeye çalışırken ya da birden açan güneşe karşı terle tepki verirken doğal olarak adaptasyon sürecinde zayıflıyor. Bu nedenle bu dönemde vücudu dışarıdan aldığınız vitamin ve minerallerle desteklemek doğru olacaktır.

Mevsim geçişlerinde sağlığınızı korumanın 4 yolu

Stresten ve kötü alışkanlıklardan uzak durun

Stresin bağışıklık sistemimiz üzerindeki yıkıcı etkisini artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle özellikle mevsim geçişlerinde stresli durumlara karşı kendimizi çok daha iyi korumamız gerekiyor. Ayrıca alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklar da bağışıklığı zayıflattığından, bu mevsimde hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu dönemi en iyi şekilde atlatmak için kendinize dikkat edin ve her zamankinden çok daha ilgili davranın.

Kaynak: Doğan Burda



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Üretkenliğinizi artıracak öneriler

Potansiyelinizi en yüksek seviyeye çıkarmak için doğru yönlendirmeye odaklanmak önemlidir. Üretkenliğinizi artırmak için aşağıda belirtilen 6 adımı deneyebilirsiniz...

Ülkelerin IQ seviyeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Bir bireyin zeka düzeyi genellikle 100 puan olarak kabul edilir. Bu değerin üzerinde olanlar genellikle ortalamanın üstünde, altında olanlar ise ortalamanın altında kabul edilir. Zeka Quo...


Araştırma: İstanbulluların ömrünün 3,5 yılı trafikte geçiyor

rta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Yeditepe Üniversitesinden akademisyenler, İstanbul trafiğini 9 yıl boyunca analiz ede...

Deprem bölgelerinde oturanlara uyarı: 'Suyun kokusu ve tadı böyleyse tüketmeyin'

Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celalettin Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yer altı sularına ve olası tehlikelere dikkat çekti.


Kedilerin insanları 'dinlediği' bilimsel olarak kanıtlandı

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını tespit etmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladık...

Yılın ikinci Güneş tutulması bugün

Bu yıl ikinci kez parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma bugün Avrupa, kuzeydoğu Afrika ve Orta Asya'dan görüntülenebilecek. 2022’nin ikinci Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. G...


Buzullar için korkutan rapor: Artık çok geç

Bilim insanları, hangi iklim eyleminin yapıldığına bakılmaksızın, Grönland buzulundaki kaybın, deniz seviyesinde minimum 27 santimetrelik bir artışa katkıda bulunacağını keşfetti.

Caretta caretta yuvasını kürekle açtı, yavrular öldü: 'Yavruların çıkmasına yardım ettim' savunması

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir plaj işletmesinde çalışan görevli, sahilde şezlonglar arasında bulunan caretta caretta yuvasını kürekle açarak yavru carettaların ölmesine neden oldu.


Araştırma: Evli ve üniversite mezunu erkekler daha uzun yaşıyor

1751-2020 yılları arasındaki veriler incelendi. Yapılan bir araştırmada, özellikle evli ve üniversite mezunu erkeklerin, uzun yaşama ihtimalinin yüksek olabileceği sonucuna varıldı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR