Yukarı
190072

Delege seçimlerinde 5. hafta mesaisi

08 Ekim 2017 10:34

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ- CHP İzmir mahalle delege seçimlerinin 5. Haftasında Çiğli’nin Ataşehir Mahallesinde seçim tekrarı yapılırken, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Bayraklı ve Kemalpaşa’da ise, takvime uygun seçimlere devam ediliyor.

CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Bayraklı ve Kemalpaşa’da rutin seçimlere devam edilirken, tartışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı Çiğli’de ise, Ataşehir Mahallesinde seçim tekrarı, Harmandalı Mahallesinde, oy kullanma alanlarının düzenlenememesi, oy kullanılacak yerin sahibinin "Alan uygun değil" demesi nedeniyle seçim iptal edildi. 

Pazar mesaisinde oy kullanılacak ilçe ve  mahalleler ise şöyle:

BUCA:

Kuruçeşme, Menderes, Dumlupınar ve İZKENT mahallelerinde delege seçimi heyecanı yaşanıyor.

Kuruçeşme’de 09.00’da başlayan seçim, 17.00’ye kadar sürdü. Burada Beyaz, Kırmızı ve Mavi listeler yarışacak. 

Dumlupınar Mahallesi’nde Beyaz ve Mavi listeler yarışacak. Oy kullanma işlemi 12.00’de başlayacak, 15.00'de bitti. 

İzkent Mahallesi’nde 12.00’de başlayacak olan seçim 15.00’te sonlandı. Seçime tek liste ile gidiliyor. 

Menderes Mahallesi’nde 12.00’de başlayacak olan seçim 17.00’de sonlandı. 

DUMLUPINAR'DA SEÇİM SONUÇLARI

Dumlupınar Mahallesinde çift liste yarışı yaşandı. Seçimi Listelerde Gözde Yiğit, Muharrem Coşan, Turgut Şen, Seher Balta, Mustafa Gaçka ve Zeynep Çuluk’un yer aldığı liste 66 oyla kazandı. Rakip listeye ise 24 oy çıktı.​

Menderes Mahallesinde Beyaz liste 167 oy alırken, diğer listeye 48 oy çıktı.

BAYRAKLI:

Postacılar ve Yamanlar mahallelerinde tek liste ile uzlaşı sağlandı.

BORNOVA:

 EVKA 3 Mahallesinde üyeler sansık başına geçiyor.

Saat 10.00'da başlayan seçim akşam 17.00'da sona erecek.

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, tek liste haline getirmek istediklerini fakat olmadığını söyledi. Mavi ve Beyaz listenin yarışacağı Evka 3 Mahallesinde yoğun bir katılım olduğunu da söyleyen Başkan Kavalar, sorunsuz bir şekilde seçimin sürdüğünü belirtti.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

 Çift liste heyecanının yaşandığı Evka 3 Mahallesinde sonuçlar açıklandı Mavi liste 190 oy alarak Beyaz listeyi mağlup etti. Beyaz listenin oyu ise, 161

ÇİĞLİ:

Ataşehir, Atatürk, Ahmet Efendi, Gazi Mustafa Kemal, Kaklıç, Sasalı, İZKENT, Çağdaş, EVKA 5, Güzeltepe ve Maltepe mahallelerinde seçim mesaisi başladı.

Çiğli İzkent Mahallesi'nde yapılacak delege seçimleri çift liste yarışına sahne olacak. İlçe Eski Başkanı ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün listesi Beyaz 'da Hatice Seda Kaya, Ali Özbalık, Selim Utku Gümrükçü isimleri dikkat çekiyor. 

Güzeltepe Mahallesinde de çift liste rekabeti yaşanacak. Mavi ve Beyaz listenin yarışacağı mahallede heyecan dorukta.

Sasalı Mahallesinde ise, tek liste ile seçime gidiliyor. 

3 listenin yarıştığı Çiğli Evka 5 mahallesinde, İlçe destekli mavi liste ile birlikte yine ilçeye yakın isimlerin oluşturduğu Kırmızı liste ve Beyaz liste sandığa gitti.

ÇİĞLİ'DE SONUÇLAR AÇIKLANMAYA BAŞLADI

Kalkıç Mahallesi: Beyaz liste 16, Mavi liste 7 oy aldı. 

Ahmet Efendi Mahallesi: Mavi liste 35 oy alarak yarışı galip tamamlarken, Beyaz liste 28'de kaldı.

Maltepe Mahallesi: Beyaz liste 44 oyla seçimi tamamlarken, Mavi liste 39 oy alabildi. 

Atatürk Mahallesi: 96 oya karşılık 150 oy alarak Beyaz liste kazandı.

Çağdaş Mahallesi: Beyaz liste 98 oy alarak yarışı galip tamamlarken, Mavi liste 92 oyda kaldı.

KARABAĞLAR:

Doğanay, Refet Bele, Gülyaka ve Çalıkuşu mahalleleri delege seçimi yapılacak.

Saat 11.00'da Doğanay Mahallesinde seçimler başladı. Karabağlar'da bugün seçimlerin yapıldığı dört mahallede de çift liste yarışı yaşanıyor.

KARABAĞLAR'DA REKABETİN SONUCU BELLİ OLDU

Beyaz ve Mavi listenin yarıştığı Doğanay Mahallesinde, Beyaz liste 73 oy ile mağlup olurken, Mavi liste 75 oy alarak yarışı galip tamamladı.

Refet Bele'de Mahallesinde çift listeli yarışı Beyaz Listenin galibiyetiyle sonuçlandı. Yine çift liste olan Gülyaka Mahallesinde de galibiyet Mavi Liste'nin oldu.

KONAK:

Anadolu, Boğaziçi, Cengiztopel, Çapabey, Emirsultan, Ferahlı, İsmetpşa, MehmetAkif, Murat, Ulubatlı, Yeşiltepe ve Zeytinlik mahallelerinde üyeler sandık başına gidiyor.

KONAK'TA SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Anadolu Mahallesinde galibiyet 34 oy alan Mavi listenin oldu. Muhsin Kurt'un desteklediği, Erol Öztürk'ün de bulunduğu Beyaz liste ise 18 oyla kaybetti. 

İsmetpaşa Mahallesi'nde ise yine Muhsin Kurt'un desteklediği Beyaz liste 125 oy alırken, Mavi Liste 129 oyla seçimin kazananı oldu. 

Boğaziçi, Cengiztopel, Çapabey, Emirsultan, Ferahlı, İsmetpşa, Mehmet Akif, Murat, Ulubatlı, Yeşiltepe, Zeytinlik mahallelerinde seçimler tek listeyle seçim yapıldı. 

KARŞIYAKA:

Dedebaşı, Zübeyde Hanım, Latife Hanım ve Şemikler mahallelerinde üyeler sandık başına gidiyor. Dedebaşı Mahallesinde mavi ve beyaz liste yarışı var.

Şemikler'de ise sandık 14.00'te kurulacak. 

Zübeyde Hanım mahallesi turuncu ve beyaz listelerin yarışına sahne oluyor.

Şemikler Mahallesinde, Beyaz Liste 200 oy alırken, Kırmızı liste 140 oyda kaldı.

DEDEBAŞI'NDA BEYAZ LİSTE KAZANDI

Dedebaşı Mahallesi'nde beyaz ve mavi listeler yarıştı. Seçimi beyaz liste 236 oyla kazanırken, mavi liste 193 oyda aldı.

Zübeyde Hanım Mahallesinde turuncu ve beyaz liste yarıştı. Beyaz liste 125 oya karşılık 254 oy alarak turuncu listeyi mağlup etti. 

Latife Hanım Mahallesi'nde tek listeli yarış sona erdi.

KEMALPAŞA:

Kamberler, Yenikurudere ve Yiğitler mahallelerinde delege seçimi yapılıyor.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

İzmir’de FETÖ'ye operasyonda 12 gözaltı

İzmir merkez ve 3 ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gizli haberleşme uygulaması ‘ByLock’u kullandığı tespit edilen ve Bank Asya’da şüpheli işlem bilgileri bulunan 12 kişi göza...


Demir, A takımı ile bir ayaya geldi

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, geçtiğimiz gün belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliğe gitmişti. Yoğun tempo ile çalışmalarını sürdüren Başkan Demir, bugün öğle yemeğinde ba...

AK Partili Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi: Çok üzgünüm!

Monoca’da lüks yat kulübünde istakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AK Parti’de hedef tahtasına konan İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Meclis’e geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gör...


Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR