Yukarı
193513

Güven Ak Parti'nin eleştirilerine sert çıktı

15 Kasım 2017 11:30

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ-  Bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AKP İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Bülent Delican’ın CHP’li belediyelere yönelik yaptığı açıklamalarına cevap verdi. Başkan Güven, “AKP'nin İzmir politikası her zaman "Yavuz Hırsız, Ev sahibini bastırır politikası olmuştur. Ne zaman vatandaşı canından bezdirseler, zamlarla vergilerle, işsizlikle, yalanlarla halkımızı ezmeye kalksalar, gündem değişsin, yarattıkları krizler konuşulmasın diye İzmir ve İzmirliler üzerinden iftiralara, hakaretlere başvuruyorlar” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven bugün saat 10.00’da İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AKP’li İzmir Milletvekillerini ve il başkanını topa tuttu. Güven, CHP’li belediyelere ve partiye yöneltilen suçlamalara karşılık, “Belediyelerimiz ile ilgili de bazı söylemleri olmuş Sayın İl Başkanının ve AKP'li vekillerin. İnsan İzmir halkının, arka arkaya defalarca, açık ara oylarıyla seçilmiş belediyelerine yöneltilen suçlamaları duyunca hayretler içinde kalıyor. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere, ilçe belediyelerimizin ürettiği hizmetleri görmemek için insanın ya kör, ya da kötü niyetli olması lazım” ifadelerini kullandı.

İşte Güven’in, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile AK Parti İzmir Milletvekillerinden CHP ve yerel yönetimlere yönelik yapılan eleştirilere yanıtı:

“İZMİRLİLER OLARAK BU DURUMA ALIŞTIK”

“İzmirliler olarak bu duruma alıştık. AKP'nin İzmir politikası her zaman "Yavuz Hırsız, Ev sahibini bastırır politikası olmuştur. Ne zaman vatandaşı canından bezdirseler, zamlarla vergilerle, işsizlikle, yalanlarla halkımızı ezmeye kalksalar, gündem değişsin, yarattıkları krizler konuşulmasın diye İzmir ve İzmirliler üzerinden iftiralara, hakaretlere başvuruyorlar.

“HER ŞEYDEN ÖNCE ŞUNU AKILLARINA BİR SOKSUNLAR…”

Hamasetten şikayet eden AKP'li Hamaset babalarının iddiasına göre, biz İzmirlileri "AKP ülkeyi bölecek, ekonomik kriz çıkacak, terörle pazarlık ediyorlar" gibi yalanlarla korkutuyormuşuz.

Her şeyden önce şunu akıllarına bir soksunlar ve artık İzmirliyi bir tanısınlar İzmirliyi korkutamazsınız, İzmirli sırf biz diyoruz diye körü körüne bir şeye inanacak kadar cahil değildir. Siz her ne kadar İzmirlileri, makarna kolileriyle kandırmaya, AKP gelmezse hizmet yok tehditleriyle korkutmaya çalıştıysanız da, bunun işe yaramadığını herhalde İzmir'den arkaya arakaya yediğiniz tokatlarla almışsınızdır.

Yıllardan beridir emekliye, esnafa, asgari ücretliye ve işsiz bıraktığınız milyonlarca gencimiz çektirdiğiniz sefaleti, ekmek'ten benzine kadar yaptığınız fahiş zamları,

 Bir zamanlar Sevgili dediğiniz, Dahi dediğiniz, Hoca efendi dediğiniz, Büyük Düşünür dediğiniz, İcazet almadan vekil, il başkanı, bakan, başbakan olamadığınız FETÖ lideri Fettullah Gülen'e olan aşkınızı ve onunla iş birliğinizi;

Bizim, İzmirliye anlatmamıza, İzmirlinin ihtiyacı yok. Siz, bu FETÖ bataklığında çırpınanlar, İzmirliye zaten her şeyi anlatıyorsunuz. İzmir ve tüm Türkiye, ağzınızdan çıkan her sözde, her icraatınızda, her hareketinizde, buralara gelirken kimlerle yürüdüğünüzü,  o yürüdüğünüz terör örgütlerine "Ne istedilerse verdiğinizi", masumların, yoksulların, halkın rızkını, vergisini, malını alarak parsel parsel sattığınızı, İhaleleri, memleketin en değerli kurumlarını ve arazilerini FETÖ' ye ve onun istediği kişilere verdiğinizi İzmirliye siz yaşatıyorsunuz zaten, bizim anlatmamıza gerek kalmıyor.

AKP iftiralarını o kadar saçma, trajikomik ve inanılmaz boyutlara geldi ki, artık bizleri FETÖ' cü, kendilerini Atatürkçü ilan etme noktasına geldiler. Adeta İzmirlilerin aklıyla alay ediyorlar. İl Başkanı daha da ileri gidip "Cumhuriyet nimetlerini vatan için, millet için kullanıyoruz" demiş ve buna inanmamızı beklemiştir.

“ATATÜRK SEVGİLERİNİN İZMİRLİLERE VE TÜRKİYE'YE SAMİMİ GELMEMESİ DE BU YÜZDENDİR”

Öncelikle artık Atatürkçü olmaya karar vermişlerse ve bu kararlarında samimiyseler bundan ancak mutluluk duyarız. Umarız bu kararları kendilerini FETÖ kıskacından kurtarmak veya yaptırdıkları anket sonuçlarından kaynaklanmamaktadır. Atatürk'ü ve cumhuriyeti sevmek, anlamak, korumak kimsenin tekelinde olmamıştır, olamazda. Bu ülkenin doğusundan, batısına kadar yaşayan vatandaşlarımız Atatürk'ü sevmek için kimseden icazet almamıştır, almazda.

Bugün aldığımız her özgür nefesin, dalgalandıkça gözlerimizi dolduran al yıldızımızın, AKP'nin yandaşa ve cemaatlere satıp tükettiği, ekonomimizin dev kuruluşlarının varlığını, Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte bu yolda, ölümüne çarpışan şehitlerimize borçlu olduğumuzu bilen her vatandaşımız, babasını, anasını, yavrusunu, kardeşini, toprağını sever gibi sever Atatürk'ü. Bunun için kimseden icazet almaz, kimseye hesap vermez.

Aslında AKP'nin telaşını anlıyoruz. Her seçim yaklaştıkça İzmir'de yaşadıkları korku, bu sefer tüm Türkiye için onları sarmıştır. Bu durumda yaptıkları şey her seferinde aynıdır. CHP'ye saldırmak ve karalamak onların artık alışageldiğimiz stratejilerdir. Göreceksiniz, önümüzdeki günlerde bunun dozunu arttırarak, bizim üzerimizden, Ulu önderimiz üzerinden, hep konuşup yarım yamalak projelerle gündemi meşgul ettikleri projeler üzerinden konuşmaya, İzmirliyi yanıltmaya ve gündemi değiştirmeye çalışacaklardır. Kendilerine bir tavsiye, Artık anlayın, artın tanıyın… İzmirlileri bu türden hamaset nutuklarıyla Kandıramazsınız. Şimdi bugüne kadar göstermediğiniz samimiyeti gösterirseniz, Atatürk sevginizin gazete arasına sıkıştırılmış, parti logolu bir posterden ibaret olmadığını gösterirseniz, belki İzmirliyi inandırabilirsiniz.

“KENDİ ÜZERİNDEKİ ÇAMURU ETRAFA SIÇRATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Belediyelerimiz ile ilgili de bazı söylemleri olmuş Sayın İl Başkanının ve AKP'li vekillerin. İnsan İzmir halkının, arka arkaya defalarca, açık ara oylarıyla seçilmiş belediyelerine yöneltilen suçlamaları duyunca hayretler içinde kalıyor. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere, ilçe belediyelerimizin ürettiği hizmetleri görmemek için insanın ya kör, ya da kötü niyetli olması lazım. Bizim belediye başkanlarımızı, kendilerinin görevden zorla istifa ettirdikleri ile karıştırmasınlar. CHP'li yerel yönetimler, halka hizmet eder. Hem' de hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürür. AKP iktidarında ise belediyelerin hali içler acısıdır. Bugün Türkiye'de belediyelerin yüzde 43'ünde, ya belediye başkanları istifa ettirilmiş, ya da belediyelere kayyum atanmış şekilde yönetilmektedir

Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz her hafta yeni açılışlar, yeni hizmetler ve yatırımlarla İzmir'i hak ettiği şekilde geliştiriyor. Üstelik bunu yaparken de, AKP iktidarının tüm engellemelerine rağmen yapıyor. Son olarak Avrupa Birliğinin örnek gösterdiği, Rusya'nın ödül verdiği "Kırsalda Kalkınma Modeli" ne engel çıkarmaya çalışıyorlar. Kendi iktidarlarının yok ettiği çitçiyi, hayvancılığı ve köylüyü kalkındıran bu projeyi Sayıştay kanalıyla durdurmaya çalışıyorlar. Yani şunu söylüyorlar, "AKP olarak biz köylüyü, çiftçiyi, tarımı yok edecektik, bu CHP'li belediye onları kalkındırıyor, kurtarıyor. Önlerini keselim, bu hizmeti halka götürmelerini engelleyelim".

Hem CHP'li belediyelerin hizmet yapamaması için her engeli çıkaracaksın, hem de bu CHP'li belediyeler çalışmıyor diyeceksin. Ama bizlerde, İzmirlilerde bu söylemlere ve engellemelere gülüp geçiyoruz artık. Tüm belediyelerimizle hizmete devam ediyor, halkımıza daha fazla hizmet etmek için çalışıyoruz.

Bizim Belediye Başkanlarımız FETÖ'yü mutlu etmek için değil, halkı mutlu etmek için hizmet üretiyor. Bizler vatan hainleriyle hiçbir dönem işbirliği içinde olmadık. Ancak biliyoruz ki birileri, vatan hainleriyle, darbecilerle kol kola yürüdü, yardım ve yataklıkta sınır tanımadı, Üstelikte bu hainlerle işbirliklerini yıllarca övüne övüne anlattılar. AKP, kendi belediye başkanlarını neden görevden aldığını açıklayamazken, vatandaş kimin ihanet içinde olduğunu çok iyi biliyor. Bu ihanet bataklığı içinde artık nefes alamaz duruma gelenler, kendi üzerindeki çamuru etrafa sıçratmaya çalışıyorlar.”

“KOCAOĞLU GÖREVİNE DEVAM EDECEK”

Güven, basın mensuplarının son Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında  yaptığı ‘adaylık’  çıkışının sorulması üzerine Güven şunları söyledi:

“Biz Kocoağlu’nun görevine devam edeceğini düşünüyoruz. Türkiye’nin İzmir’in Aziz Bey gibi değerli bir belediye başkanına ihtiyacı vardır. Bu konuda en küçük tereddüt yok. Kendisi bize göre görevine devam edecek...”



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Beyaz Altay Gündüz Bakımevi öğrencilerinden Kaan Bağçivan, Belediye Başkanı Mustafa Turan’ı ziyare...

Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, haftanın ilk mesaisine saat 06.00’da Fen İşleri, Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğü ziyaretleriyle başladı. Her zaman birlik ve dayanışma içinde ola...


Bayındır 25. Uluslararası Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da Yapılacak

Bayındır Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali'nin bu yıl 25'ncisi gerçekleştirilecek. Bayındır şehir merkezinde yapılacak olan festival ...

Bucalı çocuklara bayram hediyesi

Buca Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunu tüm kente yayacak.  Bu kapsamda 23 Nisan tarihinde düzenlenecek Çocuk Şenliği’ne tüm çocukları davet eden Belediye Başka...


Efes Selçuk’ta çalışmalar Büyükşehir iş birliği ile hız kazandı

Havaların ısınmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak olan Efes Selçuk’ta kent merkezinde İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği i...

EGEHAYMER kalitesini bir kez daha tescilledi

Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEHAYMER), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yapılan denetimler sonucunda hâlihazırda sahip olduğu TSE-ISO-EN 9001 ...


Yeşilçam’ın çehresi değişecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilçam Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahallede ihtiyaç duyulan hizmet ve yatırımları en kısa sürede yapacaklarını söyleyen Başkan Eşki, fiziki yatırımla...

“Öz’e Dönüş” konseptiyle en güzel yemekler ve otlar yarıştı

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 13. Alaçatı Ot Festivali’nde, Doğa Rutkay’ın sunduğu yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarıştı. 107 çeşit ot toplanan y...


Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Maraton İzmir Avek'te 42 kilometrede yarışan ve dereceye giren sporculara ödülleri verildi.  

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR