Yukarı
195174

CHP Bornova’da kongre heyecanı

03 Aralık 2017 11:08

EGE’NİN SESİ / MUKADDES AYTEMİZ – MUSTAFA GEZGİN - Cumhuriyet Halk Partisi Bornova’da İlçe Kongresi bugün  Evka-4 Spor Kompleksi’nde yapılıyor. Mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile birlikte, Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanalı yarışacağı kongre başladı. Kongrenin divan başkanlığını PM Üyesi Hakkı Süha Okay yapıyor. Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Osman Koçanalı'nı, konuşmasının ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

CHP Olağan Kurultay takvimi kapsamında geçtiğimiz hafta start alan ilçe kongrelerinde gözler bugün Bornova’da. Evka-4 Spor Kompleksi’nde gerçekleşen kongrede, Mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanalı seçim heyecanı yaşıyor. Kongrenin divan başkanlığını PM Üyesi Hakkı Süha Okay yapıyor.

OSMAN KOÇANALI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Koçanalı ise, açıklamasında; "Gönül isterdi ki bu salon dolsun. Arkadaşlar ne oluyor bize, bir yerde sıkıntı yok mu?

Partim adına üzülüyorum. Benim partim bu değil. Üzülüyorum neden böyle oluyor. Hangimiz suçluyuz. Biz bir şeyleri eksik yapıyoruz veya yapamıyoruz. Belki de partimde bu konuşmadan sonra düşüneceğini sanıyorum. Trübinde 100 kişi yok. Biz bu kadar az mıyız? Mahalle toplantıların diğer arkadaşlarla bir arada olduk, bazen ayrı ayrı toplantı yaptık. Üyelerin gerçekten çok fazla şikayetleri vardı. Rutin işlerin dışında da ilçede başka şeyler yapılmalıydı. Bunu düzeltmenin yolu sevgiden geçiyor. Biz artık birbirimizi sevmiyor gibiyiz. Gelin Bornova’dan başlayalım birbirimizi sevmeye. Birbirimizi sevmeyi öğrenelim.

Az, öz son derece çarpıcı durumu “Bizi içten içe çürüttüler” diyerek özetliyorum. Bizim en acil şekilde el ele verip, kafa yorup bir şeyler yapmalıyız. Kendi yakınların için değil, kendi ilçen için çalış çabala diyor Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğü. İlçe başkanlığını ilk fırsatta milletvekilliği, belediye başkanlığı için görürüm demiyor. Benim tüzüğüm de gruplaşma, ayrışma, ötekileştirme yok. Tek çatımız, tek bayramız var. Söz uçar yazı kalır. Ben yine de buradan söz veriyorum; kimseye hesap verip kapalı kapılar ardından iş yapmayacağım. İlçe binasını zemin kata indireceğim engelli arkadaşlarımız için ve diğer aday arkadaşlara da söylüyorum başkan olursanız sizde zemin kata indirin. Ayrıca Kadın kolları ve Gençlik Kolları seçimlerine müdahale etmeyelim" ifadelerini kullandı.. "Söz uçar yazı kalır. Söz veriyorum kimseye hesap verip kapalı kapılar ardında tek bir kişinin emrine olmayacağım.” diyen Koçanalı, konuşmasını bitirirken "20 günde, 20 yılda yaşamadıklarımı yaşadım. Bunu size anlatamam. Adaylıktan çekiliyorum" ifadelerini kullandı.

Koçanalı'nın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından kongre salonunda bulunan kendisini destekleyen partililerin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

 

28’inci Bornova Olağan Kongresi, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan heyetinin seçilmesiyle devam eden kongrede, Divan Heyeti Başkanı Hakkı Süha Okay yaptığı açıklamada; 2019 seçimlerine dikkat çekerek “Bu sefer sorumluluk çok daha fazla” dedi.

Ardından seçimin Blog liste mi, yoksa Çarşaf liste mi yapılmasına karar vermek için oylama yapıldı. Oylama sonucunda 120'yi aşkın oyla kongrenin Blog liste yapılmasına karar verildi.

Öte yandan çalışma raporu sunumu sonrası söz alan İlçe Başkan Adayı Osman Koçanalı'nın sözleri dikkat çekti. Koçanalı, "Sadece 2 yılda ortalama 4 bin lira ile ilçe yönetildi. Türkiyede açlık sınırı 5 bin lira" dedi.

BU UĞURDA BÜTÜN YOLDAŞLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM

Söz alan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Kılıçdaroğlu'nun selamını iletti. Ardından konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekerek başlayan Sındır, kongrede kürsü isteğinin ve heyecanının olmadığını ifade etti. 

Sındır, "3-4 Şubat’ta yapılacak olan kurultayımıza giden süreç devam ediyor. İzmir’de ilçe kongre sürecini işliyoruz. 8 ilimizde kongrelerimizi tamamladık. Burada yapılan ilçe kongremizde daha öncede ifade ettiğim gibi, bu kürsünün istekli ve heyecanlı olması gerekirdi. Biz aynı duyguyu, inancı, değerleri savunan yoldaşlarız.

Birbirimizi eleştirebiliriz. Bizim yüzümüzü değil, sırtımızı birbirimize dönmemiz gerekiyor. Mücadelemizi birlikte yapmalıyız. Destek çıkarak yapmalıyız bunu da köstek olarak değil.

2019'da seçim var. Bu seçim sıradan bir seçim değil. 16 Nisan'da alınan şaibeli seçimle, bir rejim değiştirildi. Yasaların çıkarıldığı, muhalefetin olmadığı, tek adam rejimine dönüştürülmüştür. Kabine diye bir şey yok. Bakanlar talimatla Cumhurbaşkanı'nın Şube Müdürü gibi atadığı, kurum olmadığı için de tek adamın kafasında ne varsa onlara yönelik yürütülen bir hükümet var. 2019’da önümüzde iki seçim var. Ya tek adam anlayışıyla bir kişinin hırs ve ihtiraslarıyla yönetilen bir devlet ya da parlamenter sistemle Türkiye’yi demokratik yönetime geri döndürmek. Ya aydınlık hukuk devleti ya da ülkeyi karanlığa götürecek bir tek adam rejimi. Bu kongre bugün bitecek, bir arkadaşımız başkan olacak, ilçe yöneticilerimiz olacak. ‘Hadi bakalım sen yönet’ demekle iş bitmiyor. İş yeni başlıyor. Onların yanında olmak gerekiyor. Öncülük yapmak çok daha önemli bir meseledir” ifadelerini kullandı.

“SİZLER BİRER IŞIKSINIZ”

Bornova belediye Başkanı Olgun Atila ise konuşmasında, “5 tane seçim geçirdik. Sizler sayenizde çok olumlu sonuçlar aldık. Sizler birer umutsunuz, sizler birer ışıksınız. İzmir’den insanlar Bornova’dan bu ışığı bekliyor. 3 tane birbirinden değerli adayımız var. Ben görev sürem oyunca Fatma Hanım ve Nevzat Başkan’la uyumlu çalıştım. Onlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİZ SADECE HALKIMIZIN, ÜYELERİMİZİN ÖNÜNDE EĞİLİRİZ"

İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, “Kongreler bizim için şenliktir, buluşmadır. 2 yılda bir yapılır. Sıkıştırılmadan her şeyin konulduğu yerlerdir. Fakat burada pek çok arkadaşımız dışarda ve kuliste. Burada 3 arkadaşımız yarışıyor. Bornova, siyasetin en verimli olduğu topraklardır. Eğer sizin oylarınız ve desteğiniz olmasaydı bizim vekil olma şansımız da yoktu. Yani bizim Ankara’da üst düzeyde bu işleri kurtaracak gücümüz yok. Ancak bizim çok kıymetli, değerli ve mücadeleyi her şeyi önüne koyup savaşan örgütümüz var. Biz üyelerimizle gurur duyuyoruz. Biz yalnızca üyemizin ve halkımızın önünde eğiliriz. Bizi hiçbir güç ne eğebilir ne de yıkabilir. Bunun bilinci içinde hareket ediyoruz" dedi.

Ayrıca üç adayla da samimi ilişkilerinin olduğunu söyleyen Sertel, “Kim seçilirse seçilsin arkasındayız” dedi.

"HAYDİ GELİN HEP BİRLİKTE İNSANLARA UMUT IŞIĞI OLALIM"

İlk konuşmacı olan Adnan Hocaoğlu, “Tam iki sene önce yine bu salonda benzer bir delegasyon ile ilçe başkanlığı seçimleri için buradaydık.  Bende delegeydim ve Nevzat Kavalar’ın İlçe Başkanlığını toparlayacağını düşünmüştüm. İki yıl önce örgüte verilen sözlerin hiçbiri tutulamamıştır. Ben bugün örgüte söz veriyorum; ben bu görevden başka hiçbir göreve aday olmayacağım. Ben milletvekilliğinin, Belediye Başkanlığının peşinde değilim sadece örgüte hizmet vermek istiyorum. Sadece bir kereliğine adayım. Siyaset için siyaset yapmak isteyen ve özgür iradesiyle hareket eden insanlara ihtiyacımız var. Ben hayatım boyunca CHP’li oldum. Dünyaya bu gözle baktım. Ben partimin başarılı olmasını istiyorum. Bir ilçe örgütünün iki vazifesi var; genel merkez politikalarını yerel de örgütleme, diğeri ise, iktidarı almaktır.  Fakat bu örgüt yönetiminin halkla ilişkisi kalmamıştır.

Bugün aday özgür iradededir, bugün aday sizsiniz. Yetki de sizin, mühür de.  Ben Adanan Hocaoğlu tüm Bornova’nın ihtiyaç duyduğu ilçe örgütünü hayata geçirmek için buradayım.

Şimdi hiçbir iradeye ve koltuğa boyun eğmeyen, memleket çıkarlarını kişisel çıkarlarından üstün tutan Cumhuriyet Halk Partisi neferlerine sesleniyorum; bir el atın çoban ateşini Bornova’dan yakalım. İzmir’de yanacak olan bu ateş tüm Türkiye’ye yayılacak. Hadi gelin hep beraber insanlara umut ışığı olalım” dedi.

Hocaoğlu sözlerini, “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” diyerek sonlandırdı.

Salondan Hocaoğlu’na “Örgüt seninle gurur duyuyor” sloganları yükseldi.

"BORNOVA'DA ÇALINMADIK KAPI, SIKILMADIK EL BIRAKMADIK"

Son olarak adaylar arasında söz alan İlçe Başkanı Nevzat Kavalar Şu ifadeleri kullandı:

Benim makamım yok, benim kapım herkese açık. Ben iki senedir abilik yaptım. Benden abilik yapmam istendi ve yaptım. Ama bunun sonucunda bu kadar haksızlık yapılmamalıydı. Birazdan bunlara cevap vereceğim. Bizim ilçe kongrelerimizde memleket sorunları konuşulur ve o İl Yönetimine, oradan Kurultaya gider. Biz ne yapıyoruz; birbirimizi çekiştiriyoruz.

Her gün bir mahalle, bazen iki mahalle gezdik. Mahalle temsilcisi olmak isteyenlere sayısı kaç olursa olsun belirledik ve seçtik. Daha sonra alan çalışması yaptık. Biz bunu yaparken diğer arkadaşlar neredeydi. Biz alan çalışmalarına oylarımızın en düşük olan yerlerden başladık. Sabah 11’den akşam 5’de kadar devam ettik. Her önemli günde eylemlerimizi, kutlamalarımızı yaptık. 2 yıl boyunca Bornova’da çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık.  

Referandumda Bornova’da yüzde 68.4 oy aldık. Bu oyu biz önderlik ederek, bilinçlendirerek aldık. Kadınlarımızla, gençlerimizle, örgütümüzle gece gündüz demeden çalıştık. Bu referandumdan sonra 16 Nisan’da 68.4, Türkiye genelinde de yüzde 50’nin üstünde oy aldık bundan adım kadar eminim.

Bizim delege seçimlerimiz oldu. 45 mahallemizden bir tek ses çıktı mı? Yönetim siz haksızlık yaptınız dedi mi? Biz asla ve asla hiçbir partilimizin hakkını yemedik. Aday arkadaşlarımızla yönetimde birlikte çalıştık. Şimdi de öyle yapacağız.

Eğer siz bana tekrar görev verirseniz, danışma kurullarında örgütümüzün tamamını bekliyoruz."

Kavalar, ayrıca memleket sorunları olarak Sağlık, Ekonomi, Eğitim, Tarım ve emeklilerin durumu hakkında açıklamada buldu.

Konuşma aralarında “İşte örgüt işte başkan” sloganları atıldı. 

LİSTELER BELLİ OLDU

İlçe Başkanı ve adayı Nevzat Kavaların listesi:

İlçe Başkan adayı Adnan Hocaoğlu'nun listesi:

KİMLER KATILDI?

Kongre salonuna ilk gelen isimler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bayraklı İlçe Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Kongrenin divan başkanlığını üstlenen PM Üyesi Hakkı Süha Okay, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Nurlen Balcı, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla eski İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Okan Karlıdağ, Kemal Karataş ve başkan adayları ve partililer yer aldı.

Öte yandan, CHP İzmir Heyeti'ni ekim ayının sonunda ağırlayan Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın kente iade-i ziyaret yaparak, CHP İl Başkanı Güven ile birlikte Bornova Kongresi'ne de katıldı. 

KONGRE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Saat 11.00'da başlayacak olan kongre henüz başlamadı. Ne zaman başlayacağı ise merak ediliyor.

Salonda bulunan delege sayısı 140. Kongrenin başlaması için 400 delegenin yarısı olan 200 delegenin salonda olması gerekiyor. 

Gerekli imza sayısına ulaşılan konrede partililr yerlerini almaya başladı.

Salonda bulunan partililer, başlamayan kongreye tepki gösterdi. Kamil Okyay Sındır ile konuşan bir delege, bekleyişin ne zaman sonlanacağını ve bu durumun Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na iletilmesi gerektiğini söyledi. gergin bekleyiş artarak devam ediyor. 

DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

Kongrenin gerçekleşeceği salondaki pankartlar dikkat çekti.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...

İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...


Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...


Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...

Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 


Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR