Yukarı
195369

CHP’de 2 ilçe sandık başında

05 Aralık 2017 12:53

EGE’NİN SESİ- CHP İzmir’de, ilçe kongrelerinin üçüncü hafta mesaisi Tire ve Dikili’de başladı. İki ilçe kongresinde de dikkat çeken detay, ilçe başkanlarının il delege listesine belediye başkanlarını yazmaması oldu. Tire'de sonlanan kongrede, Başkan Şenoyar tekrar ilçe başkanı olurken, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek il delegesi seçilemedi.

CHP İzmir’de olağan kongre takvimi tüm hızıyla işlemeye devam ediyor. Tüm dikkatlerin ilçe kongrelerinde olduğu kentte şimdiye kadar Konak, Urla, Karaburun, Bayındır, Seferihisar, Ödemiş, Çeşme, Kınık, Menderes, Bornova ve Güzelbahçe’de kongreler tamamlandı.

Diğer yandan bugün ise, Dikili ve Tire’de ilçe kongreleri tamamlandı.

Tire'de İlçe Başkanı Şenoyar, 309 delegenin 204 oyunu alarak güven tazelerken, rakibi Mustafa Güngör 105 oyda kaldı. Bu sonuçların ardından Belediye Başkanı Tayfur Çiçek il delegesi seçilemedi.

Günün bir diğer heyecanlı kongresi ise Dikili’de gerçekleşti. Grup Kafe'deki CHP Dikili Kongresi'nde iki dönemdir görev yapan İsmail Hakkı Şener, muhalefet kanadının adayı Selami Demirel ile yarıştı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır üstlendi.​

GÖZLER TİRE’DE

CHP İzmir’de gözler bugün Hangar Düğün Salonu’nda yapılacak olan Tire ilçe kongresinde. Mevcut İlçe Başkanı Hakan Şenoyar güven tazelemek adına örgütün karşısına çıkarken, Şenoyar’a rakip ise, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör oldu.

Divan Başkanlığı oylamayla belli olacak kongrede, Şenoyar İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ'ın Divan Başkanı olmasını isterken, Güngör ise eski bakan Halil Çulhaoğlu'nu Divan Başkanlığına önerdi.

Taraflar anlaşamayınca tartışma çıktı ve tansiyon yükseldi. Her iki önerilen isim yerine Divan Başkanı PM Üyesi Mustafa Moroğlu oldu. ​

LİSTELER BELLİ OLDU 

CHP Tire'deki rekabette Şenoyar beyaz, Güngör ise kırmızı listeyle sandığa gidiyor. 

Şenoyar’ın yönetim listesi Müberra Özge Cilasun Zerrey, Serpil Daşdöyen, İsmail Güleç, Hasan Güler, Emel Koç, Nejat Kulp, Onur Atar, Süheyla Ödek, İbrahim Öztürk, Selda Şeker, Ramazan Tekin, Şenol Uçar, Mahmut Yavaşer, Emre Yılmaz’dan oluştu.

İl delege listesinde ise Şenoyar’ın yanı sıra Mehmet Aydın, Arzu Başargan Kasap, Nejat Bozkurt, Nejla Kasapoğlu, Nihat Koç, Mehmet Soylu, Mestan Solukoğlu, Elvan Tetik, Bekir Tuzgu ve Aysun Yağcıoğlu yer aldı.

Güngör’ün yönetim listesinde Serhan Aydın, Umut Başkan, Burak Alp Ersen, Gülcan Esmek, Cengiz Kaşan, Necla Keser, Mustafa Özer, Ali Haydar Öztürk, Teoman Şensöz, Derya Uçak, Necmettin Uçmaz, Nevin Ulubey, Baki Üküşçevik ve Fehmi Yalçın var.
İl delege listesi ise Güngör’ün yanı sıra Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Görken Çolak, Halil Çulhaoğlu, Burak Alp Esen, İpek Kendirici, İlkay Köse, Süleyman Köseoğlu, Yücel Özen, Hidayet Petin ve Gürol Soyuer’den oluşuyor.

İSMAİL HAKKI ŞENER ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY

Kongrenin yapılacağı diğer ilçe ise Dikili’de. 2012’den bu yana koltukta oturan İsmail Hakkı Şener, üçüncü kez örgütün karşısına çıkacak. Şener’in rakibi ise, Selami Demirel. Kongre Grup Kafe’de gerçekleşecek.

BELEDİYE BAŞKANLARI MEVCUT BAŞKANLARIN LİSTESİNDE YOK

Dikili’de mevcut ilçe Başkanı Şener, kongreye gireceği beyaz listede 8 kişilik il delegasyonunda Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a yer vermedi. Tosun, adaylardan  Demirel’in mavi listesine yazıldı.

Tire’de de mevcut İlçe Başkanı Şenoyar, kongrede yer alacağı mavi listesinde 11 kişilik il delegasyonuna Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i yazmadı. Çiçek, adaylardan Güngör’ün kırmızı listesine yazıldı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR