Yukarı
195600

Kurtulmuş'tan, Turizm Fuarı'nda Kudüs tepkisi

07 Aralık 2017 15:10

TURİZM sektörünün nabzını tutan 11'inci Travel Turkey Turizm Fuar ve Kongresi, İzmir'de açıldı. Turizm Fuarı'nın partner ili Nevşehir, uluslararası destinasyon partneri de Ukrayna oldu. Fuarda ayrıca Erken Rezervasyon Kampanyası'nın 2018 tanıtımı da gerçekleştirildi. Fuarda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ABD'nin Kudüs kararına tepki göstererek, "Kudus'ü başkent yapmaya kimsenin gücü yetmez, hesapları tutmaz. Bu yanlıştan vazgeçilsin. Barıştan, huzurdan, insan haklarının yanında olan kimse bunu kabul etmez" dedi.

Dünya ve ülke turizminin İzmir'deki buluşması, 11'inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuarizmir'de başladı. 9 Aralık tarihine kadar açık olacak fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlendi. Fuarın partner ili Nevşehir, uluslararası destinasyon partneri de Ukrayna oldu. Fuarın açılış töreni C Holü'nde gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürü Taras Krykun, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü/İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

ÇİN VE TAYLAND DA FUAR'DA

İTO  Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin turizmde fiyat ve kalite sorunu olmadığını belirtirken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, "Tarih 4 Ocak 2007, TÜRSAB yönetim kurulu toplantısı. Gündem toplantısında şunu söyledim; Sene 1926 Karadeniz gemisi Akdeniz'de tanıtım işlerini yapmak için yola çıkmış. Ürün üzüm, incir, fındık, İş Bankası'nın bürosu. 1926 yılında İzmir Fuarı'nın temelinin atılması yine Atatürk sayesinde oldu. Bence toplantıya yer bakmaya gerek yok. 'Yerimiz İzmir' dedik. Biz İzmir'i seçtik, doğru seçimi yaptık. Bugünkü tablo bunu gösteriyor. Bu fuarın başarı öyküsünde bakanlarımız ve valilerimiz ama bizi hiçbiri zamana yalnız bırakmayan Aziz Kocaoğlu'na şükran sunuyorum" dedi. Fuarın ev sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu yıl Çin ve Tayland'ın da fuara katıldığını vurgulayarak, "Giderek gelişiyor. Bizler ev sahipliğini daha iyi yapıp, ülkemizde turizmin kalkınmasında katkıda bulunmak istiyoruz. Fuarın başarılı geçmesini diliyoruz. 12'nciye yarından itibaren hazırlık yapacağımızı daha iyisini güzelini doğrusunu yapmak için yola çıkacağımızı müjdeliyorum" dedi.

'2016 YILINDA DİP YAPTIK'

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da, Travel Turkey'in Türkiye'nin başarılı fuarlarından birinin olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Önemli bir başarı. 11 yıl önce küçük hedeflerle ortaya çıkmış dar kapsamda başlamış olan fuar, önemli bir noktaya gelmiş. Bundan sonra da ileriye gidecek. Alanında en önemli fuar olmayı sürdürecektir. Türkiye aslında turizm alanında güçlü, rahat olan bir ülke. Malı kendi kendini satıyor. Türkiye dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahip. Büyük zenginliğimizi sadece ülkemizin değil, insanlığın büyük zenginliği olarak ortaya koymak zorundayız. Sadece yurt dışına tanıtmaya değil, bize de yeniden güzelliklerimizi, zenginliklerimizi hatırlatması için bu tür fuarlar çok önemli. Turizmi stratejik olarak kabul ediyoruz. Sadece deniz, güneş, kum turizmini yanı sıra çeşitleştirmek ve 12 aya yaymak zorundayız. Turizmi çeşitlendirerek yolumuza devam etmek zorundayız. Bu güzelliği hem insanlığın hizmetine sunmak hem de ülkemizin zenginliğini artırmak zorundayız. Bu coğrafyanın en büyük gücü belki petrol yok, başka zenginliklerimiz yok ama Türkiye'nin tarihi kültürü, çeşitliliği, zenginliği turizm bakımından gücü Türkiye'nin en büyük gücüdür. Buradan baktığınız zaman dünyanın en önemli, büyük arşivi bizatihi Türkiye'nin kendisidir. Geçen yıllarda bir takım terör hadiseleri, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü, politik ekonomik istikrarsızlıklar. Bir takım siyasi sebeplerle Türkiye turizminin geri gittiğine şahit olduk. Şimdi o defter kapandı. 2016 yılında dip noktaya gelmiş olan turizm, bugün önemli bir noktaya geldi. İlk 11 ayda rakamlar sevindirici bir boyutta. 26 milyar dolar turizm gelirine sahip olacağız."

KUDÜS KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, ABD'nin 70 yıllık dış politikasından dönerek Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. Kurtulmuş şöyle konuştu:
"Türkiye'yi bir esenlik ve barış yurdu olarak daha ileriye götürmeye gayret edeceğiz. Savaşların bitmesi için gayret edeceğiz. Sözlerimizi turizm üzerinden kültürel zenginliğimizde söyleyeceğiz. Dünyada şu anda aslında iki anlayış mücadele ediyor. Bir tanesi elindeki gücü kullanarak politik askeri kuvvetlendirmeye çalışarak dünyada çatışmaya dayalı, ülkeler arasında bir takım gerginliklere dayalı savaş cephesidir. Bu cephe zaman zaman endüstriyel savaş tekniklerini de kullanarak her zaman savaşın tarafı oldu. Bunun karşısında barışı savunan gruplar da, ülkeler de vardır. Biz Türkiye olarak savaş lobilerine, tamtamlarına, silah lordlarına karşı barışı savunan ülkeyiz. Barışı savunuyoruz. ABD savaş tamtamlarının çağrısıyla Trump, Ortadoğu'yu yeniden ateşe atacak, tehlikeli bir karara imza attı. Hem de bu imzasını şov yaparak atmıştır.  O insanlığa Ortadoğu'da yeni savaşların kapısını açan imzadır. O imza yeryüzünü sömürgeleştirmeye çalışan siyonist zihniyete girdiğini gösteren imzadır. Filistin halkını ezmek için atılan imzadır. Başkenti Kudüs olan Filistin'i saygıyla, onurla selamlıyoruz. Osmanlı barış zamanında hiçbir tek çatışma olmadı. Oraları Selahattin Eyyübi Haçlılardan aldıktan beri bütün dinlere saygı duyduk, barışın yurdu haline getirdik. Bu atılan adımların gözden geçmesi lazım. Filistin'de bütün dinler, kıyamete kadar yaşayacaktır. Orayı sonradan işgal edenlerin Kudus'ü başkent yapmaya gücü yetmez. Hesapları tutmaz. Bu yanlıştan vazgeçilsin. Barıştan, huzurdan, insan haklarının yanında olan kimse bunu kabul etmez. 'Yaptım oldu'.  Olmaz, yapamazsın, bunun sonucunu alamazsın. Bu bambaşka durum yaratır. Sözümüzü savaştan, çığırtkanlıklarından yana değil, sözümüz de, kalbimiz de gerçekten, adil bir barışı isteyenlerden yana olacak. Zulme uğrayan bütün insanların yanında olacağız. Hep beraber Filistin halkının yanında olduğumuzu, Kudüs'ün Müslümanlar'ın en önemli şehirlerinden birisi olduğunu söylüyor, bu onuru hayatımız pahasına koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz."

36 ÜLKE, 1284 KATILIMCI YER ALDI

Fuarda seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat, kruvaziyer turizmi, marina, uluslararası turizm otoriteleri, borsalar, kafeterya ve restoranlar, aktif macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik, dernekleri, otel ekipmanları firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi, enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ile sağlık kuruluşları yer aldı. Geçen yıl 36 farklı ülkeden 1179 katılımcının bulunduğu fuara bu yıl 36 ülkeden ve 54 ilden toplam 1284 katılımcı dahil oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleşen, 'Erken Rezervasyon Kampanyası'nın 2018 tanıtımı yapıldı. Fuarda, Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Kırgızistan, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan yer alıyor.

ERKEN REZERVASYON BAŞLADI

İzmir'de kapılarını 11'inci kez açan 'Travel Turkey Turizm Fuar ve Kongresi'nde, büyük beklenti olan 2018 yılı için erken rezervasyon kampanyası başlatıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da katıldı. Birlikteliğin sergilendiği bir fuar düzenlendiğini belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Fuar, İzmir'in hakkıydı. Bir yıl sonra erken rezervasyonu başlattık. Bizim turizm yerlerimiz, kıyılarımız. Komşu ülkeler, ateşten bir çember. 15 Temmuz'a beddua ediyoruz. Dönüp dönüp, bize geliyor. En fazla zararı, bizim sektör gördü. Onlardan çektiğimizi kimseden görmedik. Erken rezervasyon aralıkta başlıyor, mayısta bitiyor. Sonra kışı satmaya başlıyor. Yüzde 15'lere, 45'lere varan indirim sağlıyor. Sigortalı hayat, başladı. Poliçede garantili bir seyahat başladı. Böylelikle irtibat geldi. Sonucunda da müşteri geldi. Şimdi 6,5-7 milyon hedefimiz var. Sektör, bunu çok iyi benimsedi. Bize 'can suyu' oldu" dedi.

Törende, Türk Hava Yolları (THY) Yurt İçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır da erken rezervasyon kampanyasına destek vererek, sektör için önemini anlattı.
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ise kampanyanın sektöre can suyu olmasını dileyerek, şunları söyledi:
"Turizm, büyük potansiyeli değerlendirmek zorunda. Ekonomik alanda atılımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Her yerin ayrı güzellikleri var. Kültür ve Turizm Bakanı olarak gezip, gördüğüm yerlere bakıyorum. Mardin, Çanakkale, Kapadokya, Kastamonu her yer tanınmak için bekliyor. 2018, Troya yılıdır. Çanakkale ve çevresinin tanıtılması için de önemlidir. Türkiye, değerleri olan, bunları tescil ettiren kültür hazinesi. Yabancı turiste, ev sahibi oluyoruz. Turizm, deyince sadece yabancı misafir olarak algılamamız lazım. Yerli turizminde ülke içinde dolaşacaklara imkanları artırmamız lazım. Türkiye, ekonomik göstergeler olarak ileriye gidiyor. Turizm hareketliliğine yatkın hale geliyor. Erken rezervasyon, son derece önemli. Millet olarak hazırlıklarımızı son ana bırakıyoruz; ancak erken rezervasyon ucuzluk getiriyor. Tanıtımının iyi yapılması lazım. Sektörün vazifesidir bu. Erken rezervasyon kampanyasını sektörün duyurması lazım. Takım oyunu yapmamız lazım. Turizm alanında herkesin yapacağı iş var. Üniversitelerin, yerel yönetimlerin, meslek kuruluşlarının, alandaki bütün ortakların aynı takımın oyuncusu gibi oynaması gerekir. Bizim hükümet olarak yapacağımız önünüzü açmaktır."

'PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ'

Bakan Kurtulmuş, toplantının soru cevap bölümünde, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına tepki gösterdi. ABD'nin 'Kudüs' kararının İsrail'in saldırgan tutumunu tevşik ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: 

"Türkiye, İslam dünyası olarak demokrasiye saygılı bir şekilde, hassas noktada duruyoruz. Bu, adım adım yıllardır süren saldırgan sürecin sonu. Ortadoğu, belli bir noktaya gelmişti. Kudüs'ün 30 yıl önceki nüfus yapısıyla bugünkü yapısı farklı. ABD'nin Kudus'ün başkent olduğu anlamına gelen kararı, İsrail'in saldırgan tutumunu tevşik ediyor. Yeni bir kapının açılacağı, maalesef görülüyordu. Bölgede ayrıca sürekli dağılan, parçalanan Ortadoğu coğrafyasından bahsediyoruz. Irak, paramparça oldu. Suriye, şehir şehir bölünmüş durumda. Müslüman ülkeleri, uyanışa davet ederken, şunu söyledik. Aklınızı başınıza alın, bölünmelerin hiçbirimize faydası yok. İsrail'e faydası var. İsrail'in yayılmacı politikası, daha hazır hale getirildi. ABD kararıyla yayılmacı politikalar, onaylandı. Devam edilmesi gerektiği bir şekilde ortaya kondu. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Adım adım bu süreç, geldi. ABD içinde bu kararı tasvip etmeyen siyasi grubun olduğu biliyoruz. Avrupa'da da herkesin sesini yükseltmesi, bu kararın kaoslar yaratacağını ifade etmesi lazım." 

GASTRONOMİ TURİZM KONGRESİ DE BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Gastronomi Turizm Kongresi'nin açılışını da yaptı ve kamu- özel tüm sektörlerin ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Kurtulmuş, "Milli kültürlerin küresel kültürün altında ezildiği günümüzde en fazla etkilenen, milli mutfak kültürleridir. Fast food restoran zincirleriyle yeme içme alışkanlıklarıyla herkes, bir şekilde etki altında kalıyor. Bizim gibi mutfak kültürünün zengin olduğu bir ülkenin, bu zenginliğinin farkına varması lazım. Bizim yemeklerimizi pişiren ateş, dostluk ateşidir. Yoldan geçen herkese Tanrı misafiri olarak ikramda bulunulur. Bakır kaseler içerisinde sunulan tahta kaşıklarla sunulan yemekler, Türkiye'nin gastronomi zenginliğidir. Bunları, yeniden ortaya koymak lazım" dedi.
Konuşmaların ardından TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Numan Kurtulmuş'a plaket verdi.

'TORİNO AKIMI' FUARDA

İtalya'nın en önemli lezzet duraklarından 'Slow Food' ve 'Slow City' akımının uluslararası merkezi olan Torino da kongrede misafir kent olarak yerini aldı. Torinolu katılımcılar, açılışa özel lezzetli bir sunum gerçekleştirdi. 'Torino Tanıtımı ve Torino'nun Gastronomi Tanıtım Stratejileri' konulu sunumla birlikte kongre sürecinde lezzet tadımları da yapılacak. Bunun yanı sıra 3'üncü Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, '5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik' teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturdu. Delice Network İzmir Temsilcisi Sırma Güven moderatörlüğünde hazırlanan ve uygulanan eğitim programında, 5 duyudan yola çıkılarak, yemek kültürü ile lezzet peşinde koşan uluslararası tadım etkinliği 'Tasting Story' düzenlenecek. Uzman şef ve araştırmacılar, ilham veren hikayelerini paylaşacak. 'Cooking Testing' bölümünde ise Türk ve yabancı şeflerin girişimcilik hikayeleri, demo çalışmaları ve eğitimler yer alacak.

KURTULMUŞ: TRUMP'IN İMZA ATIŞI DA TAM BİR HOLLYWOOD ŞOVU

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette partililere hitap eden Kurtulmuş, "Doğru bir istikamette yeniden güçlü büyük Türkiye istikametinde yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz. En son ABD'de bir dava üzerinden Türkiye'yi yine diz çökmeye mahkum etme ya da genel itibarını sıfırlamak için düğmeye basılmış siyasi bir mahkeme var. Bizim üzerimize düşen, şuur sahibi vatansever inşaların üzerine düşen, oynanan oyunların gerçeğini görmektir" dedi. ABD Başkanı Trump'ın attığı imzayla İsrail'de yeni bir Filistin ateşini yaktığını da söyleyen Kurtulmuş, bunun asla uygulanamayacak bir karar olduğunu söyledi.

"İZMİR NASIL HOŞGÖRÜ KENTİYSE KUDÜS DE ÖYLEDİR"

Ziyaret sırasında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Önemli bir tarihi süreçten geçiyoruz. Hepimizin omzundaki sorumluluklar artmış durumda. ABD Başkanı Trump'ın sorumsuzca davranışı ile devşirme İsrail'in bundan 100 yıl önce bizim olan topraklarda umarsız aldıkları karar ile Kudüs'ü başkent olarak tanıdılar biz bunu asla kabul etmeyiz. Bu işler ben yaptım oldu mantığıyla binlerce kilometre öteden olacak işler değil. Kimse bu bölgenin fitilini ateşleyemez. Kendi iç siyasi başarısızlıklarını Orta Doğu'da örtbas etmeye çalışmasınlar. Sonuna kadar direneceğiz, her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya hazırız. İzmir nasıl hoşgörü kentiyse Kudüs de öyle bir hoşgörü kentidir." dedi.

"2019 YILI TÜRKİYE VE AK PARTİ İÇİN ZORYU GEÇECEK"

Partililere seslenen Numan Kurtulmuş, 2019 sürecinde Türkiye ve AK Parti için zorlu geçeceğini belirterek, "En son ABD'de bir dava üzerinden Türkiye'yi yine diz çökmeye mahkum etme ya da genel itibarını sıfırlamak için düğmeye basılmış siyasi bir mahkeme var. Bizim üzerimize düşen şuur sahibi vatansever inşaların üzerine düşen oynanan oyunların gerçeğini görmektir. Bu ülkenin başının sıkıntılardan kurtulmamasının sebebi büyük resmi görüyor ve bunu bütün dünyaya ilan ediyor olmamızdır. Türkiye'nin imkanlarını çarçur etmeden büyük Türkiye idealine gidiyor olmamızdır. Bunların her söylediklerine tamam diyen AB'nin disiplin salonunda sus pus bekleyen bir Türkiye olsaydık hiçbir sıkıntı ile karşılaşmazdık. Ne zaman Türkiye kendi İHA'larını yapmaya başladı biz sizinle eşit müzakere ederiz demeye başladı, ne zaman dünya beşten büyüktür demeye başladı, Türkiye'nin başına çorap örülmeye başlandı" diye konuştu.

"BİR TEK TÜRKİYE SES ÇIKARIYOR"

Dünyada bir düzen kurulmaya çalışıldığını, Osmanlı toprakları üzerinden onlarca devlet çıkarıldığını ifade eden Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bu topraklardan makasla cetvelle kese kese birçok devlet çıkardılar. Dağların başlarından sınırları çizdiler. Çünkü elin oğulları biliyordu ki günün birinde gelecek o dağın başındakilere silah verecekler ve Türkiye'ye karşı ayaklandıracaklar. Bu coğrafyada yaşayan tüm etnik unsurları birlerine düşman kılmaya çalışıyorlar. Son 25 yılda olana bakın, Irak paramparça hale geldi, Suriye de öyle parçalandı ki Bornova başka örgütün elinde Karşıyaka başka örgütün elinde. Libya paramparça oldu, Lübnan tam düzeldi derken işleri karıştırmaya çalışıyorlar. Amaç Türk'ün de Kürt'ün de Arap'ın da hepsinin iradesini yok kılmak uluslararası zulüm düzeninin bir parçası haline getirmek. Birileri kenardan elini ovuşturarak olanı seyrediyor. Bir taraftan silah veriyor bir taraftan elini ovuşturuyor. Kazanan İsrail, hiç ilişkisi yok gözükse de nasıl kazandığını şimdi görüyorsunuz. Hepsinin dış politikadaki bir numaralı maddesi Filistin meselesiydi. Şimdi kimin sesi çıkıyor, bir tek Türkiye'nin çıkıyor. İnşallah önümüzdeki hafta İslam İşbirliği Teşkilatı bu karar karşısında İslam coğrafyasının tavrını ortaya koyar."

"TAM BİR HOLLYWOOD ŞOVU"

ABD Başkanı Trump'ın attığı imzayla İsrail'de yeni bir Filistin ateşini yaktığını söyleyen Kurtulmuş, "Trump'ın imza atışı da tam bir Hollywood şovu. Niye yapıyor bu işi? ABD'deki güç odaklarının bir kısmının desteğini alıp seçildi. Şimdi parlamentoda hesap verme durumunda. Kendisine destek verenler desteği çekti. Kendi iktidarını sağlamlaştırmak Siyonist lobinin desteğini almak için kararı açıkladı. Bu asla uygulanamayacak bir karardır. Şimdi bu adımla daha pervasızlaşacak ve dizginlenemez noktaya gelecek Siyonist lobi. Türkiye olarak bunu kabul etmediğimizi bu kararın uygulanabilir olmadığını bütün dünyaya ilan ediyoruz. Filistin sizi niye bu kadar ilgilendiriyor derlerse Hz. Ömer'in fethettiği şehirlerden biridir, orada Ömer Mescidi'nin inşa edildiği İslam'ın ilk kıblesidir. Orayı haçlıların elinden kurtaran Selahattin Eyyübidir, 4 asır orası Müslümanların, Hristiyanların, Yahudilerin bir arada yaşadığı bir şehirdir. Tarih ortada 4 asır boyunca hiçbir Müslüman bir Yahudilere yan gözle bakmamıştır. Camilerdeki Allah-u Ekber sesleri ile kilisedeki çan sesleri birbirine karışmıştır. 4 asır boyunca herkes kendi anadilinde kendi kültürünü istediği şekilde yayabilmiştir." diye konuştu.

"BU ÇETEDEN YENİ BİR GÜRUHU DİRİLTEREK TÜRKİYE'YE KARŞI YÖNELTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

“Hala yarım kalmış Sevr'i bize dayatmaya çalışıyorlar" diyen Kurtulmuş, “Onun için PYD'ye destek olup silah veriyorlar, lojistik siyasi destek veriyorlar, maddi destekler veriyorlar. Onun için FETÖ denen eşkıya çetesine her türlü imkanı sağlıyorlar. Darbeleri yarım kalınca onlara kucak açıp memleketlerinde bal kaymakla besliyorlar. Hala ellerinden gelse bu çeteden yeni bir güruhu dirilterek Türkiye'ye karşı yöneltmeye çalışıyorlar. Oyun başka oyun. Türkiye canlı, güçlü olduğu sürece bu coğrafyayı daha fazla bölmeyeceklerini biliyorlar. İşimizin zor, vahim ama şerefli olduğunu söylemek istiyorum bu istikamette yolumuza devam edeceğiz." dedi.

"AY YILDIZ SADECE BİZİM ŞEREFLİ BAYRAĞIMIZ DEĞİL"

Türkiye'nin zayıf bir ülke olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle dedi:
"AB'nin terbiye salonunda tek aya üstünde bekleyen bir ülke olsak bizden çekinmezlerdi. Bizim kimseyle kavga etme derdimiz yok. Ama kimsenin bizi örselemesine, zulüm göstermesine rıza göstermeyiz. Güçle kuvvetle insanları hizaya getirecek olanlara deriz ki biz insanları iyilikle iyi sözle insanlıkla bir arada tutarız. Anadolu topraklarının tarihsel özeti budur. Oynanan oyunları bozacağız. Birlikle, dirlikle, irade ile bozacağız. 2019 gelirken bu milletin arasına birtakım başka şeyler sokmaya çalışabilirler. 2019'da yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz."

BELEDİYE BAŞKANLARI FUARI DEĞERLENDİRDİ

Fuar İzmir'de, 11'inci Travel Turkey Turizm Fuar'ına katılan belediye başkanları, hem fuarı, hem de 2018 beklentilerini açıkladı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme olarak ilimizin en güzele fuarında olmaktan mutluyuz. Güzel stant hazırladık. Çeşme'nin her özelliğini getirdik, taşını, turşusunu getirerek stant hazırladık. Herkes bölgesine çok daha fazla turist gelmesi için burada. Biz de bunun için buradayız. Çeşme olarak memnunuz. Bundan sonra 2018 daha iyi olacağına inanıyorum. 2017 için de aynısını söyledim, rakamlar bizi teyit etti. Türk turizminde uzun yıllar bir sıkıntı var. Maalesef kimse el atmıyor. Turizm milyonlarca insanı etkiliyor. Domates üreteni de, süt sağan vatandaşı da etkiliyor. İstihdamı da etkiliyor. İnşallah bu konuya bakacaklardır. 2018 daha iyi olacaktır" dedi.

'BİZ TURİST KENTİYİZ'

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, "Atmosfer mutluluk verici. Geçen yıla göre dana enerjik. Mutluyuz Bodrum olarak" diye konuştu. 2017 yılını değerlendiren Mehmet Kocadon, "2017 gerçekten sıkıntılı geçti. Bodrum farklı bir tanıtıma gittik. 30 ile gittik, 30 yurt dışı fuarına gittik. Mücadeleyi bırakmadık. 2017 Türkiye'de turizm yapan tek yer bodrum oldu. Rakamsal olarak düşüş yaşadık. Ancak Türkiye'de geçek turizmi yapan tek yer Bodrum. Otelcilikle turizm karıştırılıyor. Yurt dışında gelen insanlarımız şehirle yaşıyor. Bu sene Ortadoğu ülkelerinden Bodrum'a dönüşü başladı. Air Arabiya haftada üç kez uçuyor. Bizim için prestij. Almanya, İngiliz pazarında artış var. İngiltere 100 bin koltuk artışı var. Alman tur operatörleri otel kiralayıp yatak sayılarını arttırması bizleri mutlu ediyor. Almanya'da tanıtımla atak yapmayı bekliyoruz" dedi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR