Yukarı
199435

2018 zamlarını protesto ettiler

15 Ocak 2018 16:48

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Kamu emekçilerine 2018 yılı için yapılan zamları protesto etmek için Bordro yakma eylemi yaparak basın açıklaması yaptı.

Basın Açıklamasına Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler yaptı.Güler  basın açıklamsında şöyle konuştu :

“Halka yüzde 11’lik ekonomik büyüme masalları anlatan AKP iktidarı,  kamu emekçilerinin ücretlerine ise sözde toplu sözleşmeyle ıkına sıkına yüzde 4, enflasyon farkıyla birlikte ise ancak yüzde 5,69 zam yapmıştır.

Bu zam, bırakın yüzde 11’lik büyümeden kamu çalışanlarının pay almasını, enflasyonun 2017 yılında kamu çalışanlarının ücretlerinde yol açtığı erimeyi karşılayacak düzeyde bile değildir.

Kamu çalışanları, AKP’nin kendi eliyle kurup, kolladığı emek düşmanı bir yandaş konfederasyon ile hükümet arasında yapılan sözde toplu sözleşme görüşmelerinde yıllardır yoksulluğa, açlığa ve ezilmeye mahkûm edilmişlerdir.

Kamu çalışanları 15 yıldır yüzde 3’lük 4’lük zamlarla Türkiye tarihinin en büyük emek sömürüsüyle karşı karşıya bulunmaktadır.

Yılbaşında enflasyon farkıyla birlikte yapılan yüzde 5,69’luk zam da 1 Ocak 2018’den itibaren enflasyon törpüsüyle, vergilere, harçlara, köprüye, otoyola,  elektriğe, suya, ekmeğe kısaca iğneden ipliğe yapılan zamlarla törpülemeye başlamıştır.  Türk parası hızla değer kaybetmekte, faiz oranları yükselmekte, enflasyon çift rakamlarda ilerlemekte ve Türkiye ekonomisi kötüye gitmektedir.  Ülkedeki milyonlarca emekçinin yaşam koşulları her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır.

Eski Türkiye’de Ohal vardı AKP döneminde Ohal Kalktı naraları atanlar bir buçuk yıldır ülkemizi ohal ile yönetmeye devam ediyor.  Bu da yetmezmiş gibi meclisin yerini KHK’lar almış ve toplumun tüm kesimleri susturulmak istenmiştir. AKP iktidarı OHAL’i her seferinde sopa gibi göstermekte istediğimi cezaevine atarım. İstediğimi Çıkarırım mantığıyla tek adam sistemiyle devleti yönetmektedir. KHK’ların emekçilere değil rantiyeye ve sermayeye yaradığı açıkça ortadadır.

Yap İşlet Devret modeli, altında milli kaynaklarımız sermayeye peşkeş çekilmeye devam etmektedir. AKP hükümeti bu anlamda yandaşlara verilen ihalelerle yapılan havaalanlarına yolcu garantisi, köprülere geçiş garantisi, şehir hastaneleri adı altında sanki sağlıkta devrim yapılırmışçasına hastanelere hasta garantisi vermektedir. Vatandaşın ne kadarının hasta olacağını, ne kadarının uçağa bineceğini, kaç kişinin köprüden geçeceğini kısacası her şeyin en iyisini bilen AKP iktidarı zengini daha da zengin iş adamlarını ve sermayeyi büyütmüş halkı açlığa ve sefalete mahkum etmeyi kendine görev kılmıştır.

Ortada bir pasta var. Pastanın malzemesini alan bizler, taşımasını yapan bizler, pastayı yapan bizler, pişiren bizler ama sürekli meydanlarda dinden imandan bahseden AKP iktidarı kul hakkı yemeye gelince dini imanı unutup ağzımıza pastadan bir parmak krema sürüp, kul hakkı yemeğe devam ediyor.

Biz emekçiler milli gelir pastasından payımıza düşeni istiyoruz

AKP iktidarı, bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi Açlık sınırında yaşayan emekçilerden BES adı altında zorla tasarruf yaptırmak istemektedir. Asgari ücretli evini nasıl geçindireceğini düşünürken AKP iktidarı zam üstüne zam yapmaktadır.  

Vekillerin, bakanların, Cumhurbaşkanının maaşları sürekli artarken asil olan millet fakir bırakılmıştır.

Hükümete artık yeter diyoruz;

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu çalışanlarına dayatılan sözde “toplu iş sözleşmesi masasını’ bir aldatmaca olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti, emekçilerin sorunlarını ve alın terlerini görmeye, sefalet ücretine mahkûm edilen; memur, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryadı duymaya, kaygı verici boyutlara ulaşan bu sorunu çözmek için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz

Birleşik Kamu İş Konfederasyonunun bordro yakma  basın açıklamasına Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube başkanı Bilal Altıner, Eğitim İş 1 Nolu Şube Ahmet Cangı, 3 Nolu Şube başkanı Adem Yıldırım, 2 Nolu Şube başkanı Hüseyin Çalışkan, Bir önceki dönem Konfederasyon Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal ile  Sendikaların yöneticileri ve temsilcileri katıldı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

Demir, A takımı ile bir ayaya geldi

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, geçtiğimiz gün belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliğe gitmişti. Yoğun tempo ile çalışmalarını sürdüren Başkan Demir, bugün öğle yemeğinde ba...


AK Partili Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi: Çok üzgünüm!

Monoca’da lüks yat kulübünde istakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AK Parti’de hedef tahtasına konan İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Meclis’e geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gör...

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.


Başkan Tugay Mine Piriştina’nın cenaze törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane belediye başkanı olarak bilinen merhum Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina’nın cenaze törenine...

Tugay: “Bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz”

Türkiye’nin en büyüğü Marble İzmir 29’uncu kez açıldıSektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri, Türkiye'nin ise en büyük fuarı Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fua...


İzmir’in tramvay hatları için araç alım ihalesi yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay hattının yanı sıra Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarında da kullanılmak üzere elektrikli tramvay aracı alımı için ihale düzenledi. 26 araçlık ih...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Zeynep Bastık Dream Extra’da!

Dream Türk’te Onur Kırış’ın sunumuyla ekrana gelecek olan Dream Extra’nın ilk konuğu Zeynep Bastık oldu. “Lan” şarkısı ile Türkiye ve dünya müzik listelerinin zirvesine oturan ünlü şarkıc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR