Yukarı
199754

İZSİAD'da Küçükkurt üçüncü kez başkan

18 Ocak 2018 12:30

İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) 10'uncu olağan genel kurulu, Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapıldı. 200'e yakın üyenin katılımıyla düzenlenen kurulda, tek listeyle seçime gidildi ve iki dönemdir İZSİAD başkanlığı görevini yürüten Hasan Küçükkurt, bir kez daha seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir eski milletvekilleri ve İZSİAD üyeleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Fadıl Sivri,  Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Aydın Buğra İlter ve İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Başkanı Selami Özpoyraz da genel kurulu takip etti.

Açılış konuşmasında, geçen iki yılın kısa bir özetini yapan Hasan Küçükkurt, kent ve ülke ekonomisine ilişkin görüşlerini de paylaştı. Yıllardır bitmeyen terör belasının, içte ve dışta yaşanan sorunların Türkiye'nin belini büktüğünü belirten Küçükkurt, "Her alanda çok büyük potansiyelimiz var. Ancak pek çok dertle uğraştığımız için bu potansiyeli açığa çıkaramıyoruz. Bu sorunlar; millet ve devlet olarak enerjimizi fazlasıyla düşürüyor, huzurumuzu, güvenimizi, refahımızı tehdit ediyor" dedi.

Teknoloji çağında olunduğunu, Endüstri 4.0 ve yapay zeka devrimlerinin hızla geldiğini ifade eden Küçükkurt, Türkiye olarak bu yeni çağa ayak uydurmak ve katma değerli üretim ekonomisine bir an önce geçmek gerektiğini söyledi. Küçükkurt sözlerine şöyle devam etti:

"Anadolu coğrafyası olarak, son 250 yılda gerçekleşen üç sanayi devrimini de geriden takip ettik. Bugün artık Endüstri 4.0'ı ıskalamak gibi bir lüksümüz yok. Bu ortamda, istikrarlı, akıllı ve uzlaşmacı yönetim biçimine her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Özellikle ekonomi yönetiminde, ülkenin önünü açacak politikalar üretilmeli. Endüstri 4.0'a, yapay zekaya geçiş süreci maksimum şekilde desteklenmeli. Türkiye 'alıcı' konumundan çıkıp 'satıcı' konumuna geçmeli."

"OHAL SÜRECİ ARTIK BİTMELİ"

OHAL sürecine de değinen Küçükkurt, "Devletimize sızarak hain darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütü ile mücadele için uygulamaya konulan OHAL uygulamasından istenilen amacın gerçekleştiğini düşünüyorum. Olağanüstü halin bir an önce son bulması gerekiyor. Böylece yabancı yatırımcıların ülkemize gelmesi kolaylaşacak, ekonomimizin güçlenmesi hızlanacaktır" dedi.

İZMİR, DÜNYA KENTİ OLUR

İzmir'e ilişkin görüşlerini de paylaşan Küçükkurt, "Köklü geçmişe sahip bu kent, Allah vergisi olanaklara sahip. Tarıma uygun, turizme uygun, sanayi ve ticaretin gelişimi için her koşul mevcut. Böylesine büyük potansiyeli hayata geçirecek yetişmiş insan gücü de var. Ortak akılla, uzlaşıyla hareket edilirse Türkiye'nin Batı'ya açılan penceresi İzmir çok kısa sürede dünya kenti olma özelliğini arttırarak devam ettirir" diye konuştu.

Yeniden seçilmesinin ardından bir kez daha kürsüye gelen Küçükkurt, kendilerini bir kez daha göreve layık gören İZSİAD üyelerine teşekkür etti, çok çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

İZSİAD'ın yeni yönetimi Hasan Küçükkurt (Başkan), Ahmet Baştuğ, Ali Ekber Durmaz, Ali Kara, Ali Talak, Atilla Sk, Başak Çk, Cengiz Yavaş, Hasan Ufuk Özışık, Hayati Ertuğrul, Hüseyin Cengiz, Kenan Mazıcı, Metin Sancak, Mukaddes Çelik, Semiha Güneş, Serpil Oltulu, Sevgi Karahan, Şenol Aslanoğlu, Yaşar Zengin'den oluştu.

AZİZ KOCAOĞLU KONUŞMA YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İZSİAD Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. İZSİAD üyelerini, 'Kendi tırnaklarıyla bir yerlere gelen insanlar' olarak tanımlayan Kocaoğlu, "Bu nedenle bendeki yerleri ve önemleri ayrıdır" dedi, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Sözlerine, ülke meselelerine ilişkin görüşleriyle devam eden Kocaoğlu, "Bu ülke, 90 yıl boyunca 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' parolasıyla yönetildi. Yani denildi ki, 'Bana bulaşma. Bana bulaşırsan cevabını alırsın.' Çünkü bu coğrafyada oyun kurmaya kalkışmak, racon kesmek çok tehlikelidir. Ne zaman ki biz oyun kurmaya kalkıştık, o gün bugündür başımız dertten kurtulmuyor. Aktif dış politika ve ülke menfaatlerini korumak ayrı şey, oyun kurmaya kalkışmak ayrı şey. Biz oyun kurmaya kalkıştık ve bu millet ateşten gömlek giydi. Şimdi bunun sıkıntısını yaşıyoruz" dedi.

GELİR ADALETSİZLİĞİ BÜYÜK

Ekonomide küresel bir belirsizlik olduğunu, hiç kimsenin, önünü göremediğini ifade eden Kocaoğlu, "Ekonomik kalkınma programımız yok. El yordamıyla gidiyoruz. Sürekli borçlanıyoruz. Borçlandıkça açmaza sürükleniyoruz. Gelir dağılımında çok ciddi adaletsizlik var. Bu, dünya genelinde de böyle ne yazık ki. Bu adaletsizlik nedeniyle dünya yönetilemez hale gelmiştir. Terör ve savaşlar artmıştır. Artık yeni bir yönetim zihniyetine ihtiyaç var. Bunu yapacak olanlar da genç beyinlerdir, yeni kuşaklardır" diye konuştu.

Son olarak, dış politikada düzelmenin şart olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Bu olursa ekonomi de düzelir, iç huzur da sağlanır" dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...


CHP'de çalıştay zamanı! İşte program...

CHP’de yerel seçimlerde seçilen  il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda bir araya gelecekler. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak olan toplantı 20-2...

Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR