Yukarı
210661

Muharrem İnce Erzincan'da

23 Mayıs 2018 15:08

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , miting programı çerçevesindeERzincan 'da yurttaşlarla bir araya geldi. 

İşte o açıklamalardan satır başları:

- Erzincan seninle gurur duyuyor sözleriyle karşılanan İnce: "Ne güzel türkü diyarı. Artık elleri koynunda bir gelin ağlamıyor 81 milyon Türkiye ağlıyor. Ekonomi batıyor. Duvara toslamak üzereyiz.

-Kamyon duvara toslamak üzere 16 senede başaramadıklarını yine başaramayacaklar. Ekonomi kurmaylarımla saatlarce toplantı yaptım. Durdurulamayan dövizi eğer ısrar ederlerse hepimiz batacağız. Erzincan 'dan tarihi bir çağrı yapacağım sayın Erdoğan'a. Sayın Cumhurbaşkanı döviz kurları artıyor. Kısa süre  içinde bu bize daha yüksek eflasyon olarak gelecek.

-Ekonomik tehlikeyi bertaraf etmek için size çağrımdır. Size yanlış bilgi veren ekonomi kurmaylarını gözden geçirin. Size yalan söyleyenleri etrafınızdan uzaklaştırın. Merkez Bankası'nın para politikasına müdahale etmeyin.

- Şu an piyasalarda bir söylenti bir dedikodu var. Tedirgin olmayın. 24 Haziran'dan sonra bu aksaklıkları düzelteceğiz.

- Yatırım güvenliğini hep birlikte sağlayacağız. Türkiye sabit kur sistemlerini tartışılacağı bir ülke olmayacaktır. Döviz ve faiz mutlaka kontrol altına alınacaktır. Rahat ol aziz milletim.

-: Size bir kötü haberim var. Binali Yıldırım milletvekili için müracaat etti. Damak, Başbakan, eş, dost milletvekilliğine müracaat etti. Hesapları şu İnca Cumhurbaşkanı olacak. Biz bakan olamayacağız hesabı yapıyorlar.

- Yeni dönemde devlet yönetiminde ince eleyip sık dokuyacağız. Ayrıca böyle bağırıp çağırmakla devlet yönetimi olmaz. Devlet yönetimi ince ayarla olur.

-Erzinca'da seker fabrikasını sattılar. Tarımı bitirdiler. Köylüyü çiftçiyi öyle perişan ettiler ki. 2 Trakya büyüklüğünde alan dikilemiyor.

-Türkiye çiftçisine borçludur. Köylü çocuğu İnce Cumhurbaşkanı olduğunda sözüm söz çiftçiye mazot 3 TL olacak. Askari ücret 2200 TL olacak.
-Üniversite öğrencileri 19 Mayıs'ta, 29 Ekim7da 500 TL burs alacaklar.

-Bugün fakirin devletten aldığı üç kuruş para varsa o paralar ananızın ak sütü gibi halel size. O parayı size Tayyip Erdoğan vermiyor. AK Parti vermiyor, devlet veriyor.

-Çocuklarım size fizik öğretmeni Muarram İnce söz veriyor. Sizi tarikat yurtlarına mevcur bırakmayacağız.

-Türkiye Cumhuriyeti 475 TL parayı okulu biten öğrenciye 2 yıl ödemeye devam edecek.

-Kadınlara ve gençlere güveniyorum. Çocukken ben babamnnem televizyonu açıp kapayamazdı. Ben size 30 sene evvet cep telefonu çıkacak desem inanır mıydınız. Şimdi size söylüyorum. Önümüzdeki 10 yılda yeni meslekler çıkacak. Gençler sizi bunlara uygun yetiştireceğiz

-Sizinle birlikte bu ülkeyi kalkındırıp emeklimize daha çok para vereceğiz. En yüksek ve en düşük emekli maaş arasında 9 kat fark var. Türkiye'yi zenginleşmemiz lazım. Erdoğan meydanlarda rabia yapılordu. Artık o yok. Osmanlı tokadı var.

-Tarımı yeniden ayağa kaldıracağız. Türkiye nasıl dünyada kendisine yeten 7 ülkeden biriydi. Yakında bayram var. Fıstık pahalı. Bakan ithal ederiz diyor. Utan mıyormusun. Bakanın adı Fakıbaba milletin adı fakir baba.

- Neden yoksuluz onu anlatayım. Neden az para kazanıyoruz. Türkiye en güzel elbiseleri dikiyor mu, dikiyor. Elbise 15 bin TL. Türkiye otomobil televizyon hepsini üretilor. Bir televizyondan 10 avro, otomobilden 100 avro kazanıyoruz. Çerev parası yani. Boşa çalışıyoruz. Neden kazanamıyoruz. Çünkü teknolmoji tasarım bize ait değil. Marka bize ait değil.

-Bizim marka üretmemiz lazım. Bunu iyi eğitilmiş gençler yapacak.

- Markada olmazsan arkada arkada olursun. Sloganınız bu olsun. Derdimiz ne Türkiye'yi en öne geçirmek. Bunu da ekibimle yapacağız.

-Bana Erdoğan gariban Cumhurbaşkanı diyor. Ben ondan önce vekilliğe başladık. Asker olsak ben çavuş o onbaşıydı. 16 senede o nasıl bu varlığın sahibi oldu.

-Telefonları çıkarın bir canlı yayın yapın. Hadi herkes canlı yayın yapsın. Çünkü bizden para toplayıp Erdoğan'ın borazanlığını yapan bir TRT var. Her gün bir kaç dakika veriyor. Geçen gün tam TRT'yi eleştiriyorum. Yakalandılar. Vermezseniz vermeyin nasıl olsa 24 Haziran'dan sonra her gün arayacaksınız gelin diye.
-Bu coşku varya, demek doğruymuş, "Dünya da bir canlılar var bir de Erzincanlılar var. Demek doğruymuş. Ben bu kadar miting yaptım. Böyle coşku görmedim.

-Bu coşku varya, demek doğruymuş, "Dünya da bir canlılar var bir de Erzincanlılar var. Demek doğruymuş. Ben bu kadar miting yaptım. Böyle coşku görmedim.

-24 Haziran'da AK Parti'ye oy vereceksin ama vicdanına sesleniyorum. Bir medya grubu satıldı. Kredi lazım. Hangi banka kredi verdi. Ziraat Bankası. Banka 22 ülkeden kredi topladı. 1 milyar dolar kredi verdi. 2 yıl da ödemesiz olarak. Ey AK Partiye oy verecek çiftçi kardeşim. Çiftçi bitmiş bak benim Erzincanlı kardeşim. Bu para medya patronuna verildi. Bu para fabrikalara verilseldi. 1000 fabrika ayağa kalkardı. Kobilere verilseydi. 450 bin kadar 10 bin kobi ayağa kalkardı.

- Sana 45 bin TL vermiyor. Bir medya patronuna 1 milyar dolar veriyor. Kendi düşen ağlamaz. Sonra dert yanma. 16 senedir aynı doktor. Doktor iyileştiremiyor seni gel yeni doktorun yanına gel korkma.

- Hangi terör örgütü varsa bütün kararlığımla mücadele edeceğim. Nerede rüşvet, rant varsa kökünü kazıyacağım. Bizim kaynaklarımız bize yeter.

-Yazık günah bu memlekete. Bu toprakların nöbetçisi değil sahibiyiz. Bölüşeceğiz üreteceğiz. Bunu birlikte yapacağız. İlk porojemiz huzur

- Benden başka aday 5 arkadaşıma 500'er yüz TL yatırdım. Paraya ihtiyaçları olmadığını biliyorum. Bu toplum daha fazla gerginliği kaldırmaz.

-Yalan yok Erdoğan'a yatırmayayım onda para var dedim. Sonra Muarrem Ayrımcılık yapma dedim.

- O televizyonlarda akşam yorumcular çıkıyor onlar kamuoyunu etkilemek için konuşuyor. AK Parti'nin paralı elemanları.

- Şu an oyumuz yüzde 35'in üzerinde

-Türkiye'ye tasarruf yapın denildi. Benim döneminde devlet tasarruf yapacak. Cumhurbaşkanının 20 aracı olmayacak. 300 aracı olmayacak. Saray'da oturmayacak.

-16 yıldır milletvekiliyim 14 yıl kirada oturdum. Bir apartman dairem var. Evim bana saray gibi geliyor orada oturacağım.

-Televizyonlara çıktığımda benim genelkurmay başkanım, benim bakanım demiyeceğim. Benim dönemimde bir genelkurmay başkanı birinin bahçesine helikopterle inerse onu da hemen kovacığım

-İşadamlarına yabancı yatırımcılarına sesleniyorum. Korkmayın Türkiye'de hukuk eğemen olacak.

-Devlet büyokrasisi adil olup kimseden rüşvet isteyemeyecek

-Yeni dönemde ne olacak. Meydanlarda Cumhurbaşkanı diğer partilerle kavga etmeyecek. Tezek, çöplük gibi söylemler duymayacaksınız. Benim ağızımdan şunu duyacaksınız. Gençler gelişin. Dünya yapay zekadan konuşuyor. Yabancı dil öğrenin tavsiyelerinde bulunacağım.

-Ekonomik kurulların başına işin ehli insanlar gelecek. Yani badem bıyıklı mı pos bıyıklı mı, türbanlı mı değil mi bakmayacağız. Dürüst mü, hırsız mı buna bakacağız. Polisiye tedbirlerle ekonomi düzelmez. Hukukla, bağımsız yargıyla ekonomi düzelir.

-2018 yılının sonunda dolar 3.73 olacakmış. 2020'nin sonunda dolar 4.02 olacakmış. Ancak 2018 yılının 5. ayındayız dolar neredeyse 5 TL'ye geldi.

- Cumhurbaşkanılğı bütçesi 2007 33 trilyon, 2017 199 trilyon, 2018 845 trilyon. A benim güzel AK Partili kardeşim şimdi senin vicdanına sesleniyorum. Cumhurbaşkanını bütçesi 25 kat arttı. Senin gelirin 25 kat arttı mı. Yapma etme batırma memleketi.

-2017 Ocak, Cumhurbaşkanılğı gideri 15 milyon

Şubak: 26 trilyon

Mart: 27

Nisan: 27 
Mayıs: 26
Haziran: 32 
Temmuz:26 Ağuskos:29
Eylül:24 
ekim:32
kasım:29
Aralık:359 trilyon

-Aralık ayına gelmiş bakmış para var, har vurup harman savurmuş. Sanki gavurun parası. harcama!

- Devlette çalışan bilir. Bu parayı kullandın kullandın kullanmadın mı yanıyor. Sanki gevurun parası. Harcama ne olacak.

- Sanki gevurun parası harcama

- Bu yetimin parası hep birlikte hepimiz hiç ayrı gayrı yapmadan bunu düzelteceğiz. Türkiye Erdoğan'dan ibaret değildir. Avrupayla bütünleşmek istiyoruz.

-Suriyeliler için 40 milyar dolar para harcandı. Bu parayla 2 milyon konut yapılabirdi. O saraya harcanan parayla 100 bin konut yapılabilirdi.

-Polis ve uzman çavuşların sorunlarını çözeceğiz. Esnafın borçlarını yapılandıracağız. Hep birlikte büyüyeceğiz. Hepinize teşekkürler.

-Bazı arkadaşlarım milletvekili sıralamasında olmadılar. Genelmerkez böyle takdir etmiş. Önümüzde büyük bir hedef var. O arkadaşlarımızdan bazıları harıl harıl çalışıyor. Listeye giremese de cuhmurbaşkanlığı çalışmalarında çalışıyor.

CUMHURİYET



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR