Yukarı
210960

3'üncü kez üst üstte şampiyon!

27 Mayıs 2018 08:58

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan Real Madrid Liverpool maçı ile sona erdi. Kiev'in ev sahipliğindeki dev finalde iki ekip Avrupa'nın bir numaralı kupasına sahip olabilmek için kozlarını paylaştı. Real Madrid sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2017-2018 sezonu finalinde İspanya’nın Real Madrid takımı, İngiltere ekibi Liverpool’u 3-1 yenerek, kupanın sahibi oldu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, Muhammed Salah ile sol kanattan etkili ataklar geliştiren Liverpool olurken, Real Madrid ise hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. İspanya temsilcisi, ilk tehlikeli atağını 15. dakikada Ronaldo ile geliştirirken, Liverpool ise 22. dakikada Trent Alexander-Arnold ile gole yaklaştı.

İki takımda yaşanan zorunlu değişiklikler, ilk yarıya damga vurdu. Real Madridli Sergio Ramos ile girdiği ikili mücadelenin ardından sakatlanan Liverpool’un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, mücadeleye devam edemedi ve 31. dakikada yerini Adam Lallana’ya bıraktı. Real Madrid’de ise 37. dakikada sakatlanan Carvajal’ın yerine oyuna Nacho girdi.

 

Real Madrid, 43’üncü dakikada Ronaldo ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Isco’nun yaptığı ortada topa iyi yükselen Ronaldo’nun ceza sahası içinden sert kafa vuruşunu Liverpool kalecisi Karius çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlığı ağlara yollayan Benzema’nın golü, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.  Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.  İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid’de Liverpool ceza sahasında oluşan karambolde Lallana’nın çıkarmaya çalıştığı top, Isco’nun önüne düştü.

İspanyol oyuncunun 48’inci dakikada ceza sahası içinden sert şutu, üst direkten döndü.  Liverpool’un kalecisi Karius’un büyük hatasının ardından ilk golü Real Madrid buldu. Kendi ceza sahasında kontrol ettiği topu eliyle takım arkadaşlarına atmak isteyen Alman kaleci, üzerine gelen Real Madridli Benzema’yı göremedi. Fırsatçılığını gösteren Benzema, ayak uzattığı topu ağlara yollayarak 51’inci dakikada Real Madrid’i 1-0 öne geçirdi.

 

Ataklarını sıklaştıran Liverpool, aradığı golü çabuk buldu. Milner’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Lovren, topu arka direkteki Mane ile buluşturdu. Senegalli oyuncunun meşin yuvarlak yere inmeden düzgün vuruşunun ardından 55’inci dakikada karşılaşmaya denge geldi: 1-1  Yeniden oyunun kontrolünü ele geçiren Real Madrid’de 61’inci dakikada Isco’nun yerine oyuna giren Gareth Bale, topla ilk buluşmasında güzel bir gole imza attı.

 

Sol kanattan Marcelo’nun ceza sahasına ortasında topla buluşan Galli oyuncu, röveşatayla 64’üncü dakikada topu filelere yolladı: 2-1  Daha fazla oyuncuyla hücuma çıkan Liverpool’da Wijnaldum ile paslaşan Mane’nin 70’inci dakikada ceza sahası dışından sert şutunda, Real Madrid kalecisi Navas’ın müdahale ettiği top direkten döndü.  Real Madrid, kaleci Karius’un maçtaki ikinci büyük hatasının ardından üçüncü golü buldu. Sağ kanatta topla buluşan Bale’ın uzun mesafeden sert şutunu kurtarmak isterken topu ıskalayan Alman kaleci, kalesinde üçüncü golü gördü: 3-1

 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Real Madrid, sahadan 3-1 galip ayrıldı.  Real Madrid, böylece üst üste 3’üncü, toplamda ise 13. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

Real Madrid’in golleri Benzema (51) ve Bale’den (64 ve 83) geldi. Liverpool’un tek golünü ise 55’te Mane kaydetti. Liverpool’da kaleci Karius 51’de Benzema’nın, 83’te de Bale’in golünde inanılmaz hatalarla gole sebebiyet verdi.

SALAH GÖZYAŞLARIYLA ÇIKTI

Bu arada Liverpool’da Muhammed Salah, 26’ncı dakikada omzundan sakatlanarak oyundan alındı. Mısırlı yıldız saha kenarına ağlayarak gelerek yerini Adam Lallana’ya bıraktı.

SAHAYA TARAFTAR GİRDİ

Mücadelenin 90+3’üncü dakikasında bir taraftar sahaya girdi. Real Madrid atağında sahaya giren taraftar, güvenlik güçleri tarafından saha dışına çıkarıldı.

13’ÜNCÜ ŞAMPİYONLUK!

Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupayı en çok müzesine götüren Real Madrid, 13’üncü kez mutlu sona ulaştı.

REAL MADRİD VE ZİDANE’DAN YENİ REKOR

UEFA Şampiyonlar Ligi 2017-2018 sezonu finalinde Liverpool’u 3 – 1’lik skorla deviren Real Madrid, kupanın bu isimle oynandığı 26 yıllık süreçte üst üste 3 kez şampiyon olan ilk takım olarak tarihe geçti.

Ayrıca kupayı üst üste kazanan ilk teknik adam olmayı başaran Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, kupayı 3’üncü kez kazanarak unvanını geliştirdi.

REAL MADRID 3-1 LIVERPOOL

GOLLER: Benzema (51), Bale (64 ve 83) / Mane (55)

Dk. 90+2: Mazic’in son düdüğüyle maç sona erdi. Bir numaralı kupanın sahibi Real Madrid.

Dk. 89: Real Madrid üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Karim Benzema çıkıyor ve yerini Marco Asensio’ya bırakıyor.

GOL! Dk. 83: Bale çok uzaktan vurdu, Karius yine hata yapıyor ve Real Madrid skoru 3-1’e getiriyor.

Dk. 83: James Milner oyundan çıkıyor yerine Emre Can girdi.

Dk. 82: Ramos’a faul yapan Mane sarı kart gördü.

Dk. 82: Bale’in ortasında Benzema gelişine çok düzgün vurdu ancak Karius gole izin vermedi.

Dk. 74: Real Madrid Ronaldo ile gole yaklaştı. Karius’la karşı karşıya kalan Ronaldo’nun şutuna Robertson son anda müdahale etmeyi başardı.

Dk. 70: Ceza sahası dışında sağ çaprazdan sola doğru ceza sahası çizgisine paralel ilerleyen Mane etkili bir şut çıkardı ancak şutu direkten döndü.

GOL! Dk. 64: Marcelo’nun ortasında Gareth Bale muhteşem bir rövaşata golüyle Real Madrid’i öne geçiriyor.

 

Fotoğraf: EPA

 

Dk. 61: Real Madrid’de Isco çıkıyor, yerine Gareth Bale oyunda.

GOL! Dk. 55: James Milner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen arkasında bu topa hareketlenen Dejan Lovren kısa pasını altıpas içine indiriyor. İndirilen topa hareketlenen Sadio Mane sağ ayağıyla kaleciden önce dokunuyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Liverpool, Sadio Mane’nin golüyle 1-1’lik beraberliği yakalıyor.

GOL! Dk. 51: Orta alandan Toni Kroos’un ceza sahası içine doldurduğu topu Loris Karius kontrol ediyor. Loris Karius oyunu elle hızlı bir şekilde başlatmak istiyor ancak araya giren Karim Benzema dokunuşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Real Madrid, Karim Benzema’nın golüyle 1-0 öne geçiyor.

Dk. 48: Isco, Liverpool ceza sahasında bir anda topla buluştu. Isco, önüne düşen topa vurdu, top üst direkten döndü.

Dk. 46: İkinci yarı başladı.

Dk. 45+3: Mazic ilk yarının son düdüğünü çalıyor.

Dk. 45: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Toni Kroos ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu altıpas içinde Loris Karius yumrukla tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

Dk. 43: Ronaldo’nun şutu Karius’tan döndü, seken topta Benzema topu ağlara gönderdi ama ağlara giden gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Dk. 36: Real Madrid’de Dani Carvajal sakatlandı ve o da Salah gibi gözyaşları içinde oyundan çıkmak durumunda kaldı. Carvajal’in yerine Nacho sahada.

Dk. 29: Mohamed Salah, Sergio Ramos’la girdiği ikili mücadelenin ardından omzundan sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Salah gözyaşlarıyla sahayı terk etti, yerine Adam Lallana girdi.

Dk. 15: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Cristiano Ronaldo ceza sahası içine topla ilerliyor. Ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden az bir farkla dışarı çıkıyor.

Dk. 14: Milner’ın şutunda seken topu ceza sahası içinde Mohamed Salah kontrol ediyor ve kaleye şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularına çarpıyor ve Sadio Mane’nin kontrolünde kalıyor. Sadio Mane kaleye şutunu gönderiyor ancak savunma oyuncuları bu topun da kaleye gitmesini engelliyor.

Dk. 11: Sol kanatta Isco’nun kısa pasıyla topla buluşan Marcelo topu düzeltip ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yerden kalenin yanından dışarı çıkıyor.

Dk. 8: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Andrew Robertson ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen solunda bu topa hareketlenen Roberto Firmino kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

Dk. 6: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen James Milner kısa pasını Mohamed Salah’a gönderiyor. Mohamed Salah ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kademede ki Luka Modric’ten geri dönüyor.

Dk. 3: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mohamed Salah kısa pasını Georginio Wijnaldum’a veriyor. Ceza sahası yayının sağından Georginio Wijnaldum kaleye şutunu çekmek istiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

Dk. 1: Mazic’in ilk düdüğüyle dev final başladı!

REAL MADRID – LIVERPOOL

Stat: Kiev Olimpiyat Stadyumu

Saat: 21.45

Hakem: Milorad Mazic (Sırbistan)

Real Madrid: Navas, Carvajal (Nacho 36), Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Isco (Bale 61), Ronaldo, Benzema (Asensio 89)

Teknik Direktör: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Milner (Emre Can 83), Mane, Salah (Lallana 29), Firmino

Teknik Direktör: Jürgen Klopp

GOLLER: Benzema (51), Bale (64 ve 83) / Mane (55)

Sarı kart: Mane

SKOR



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

5 isimle sözleşme yenilenmişti: Galatasaray'dan Dries Mertens kararı!

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Belçikalı yıldız Dries Mertens ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılılar, 1 yıl daha futbol oynamak...

Arsenal, derbiyi 5 golle kazandı!

İngiltere Premier League'in 29. hafta erteleme mücadelesinde Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geldi. Emirates'te oynanan mücadeleye ev sahibi; David Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyas...


Fenerbahçe eski hocası Jorge Jesus'a bir şok daha

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus, tarihi rekora imza atmış ve 34 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Portekizli teknik adam için son bir haftada ise işler iyiye gitmedi.

Galatasaray Yönetimi, 23 Nisan’ı Hatay’da kutladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay’da depremzede çocuklarla birlikte kutladı.


Mart ayının TFF Fair-Play ödülleri açıklandı

Mart ayının En Centilmen Futbolcu Ödülü'nün sahibi Konyaspor'dan Sokol Cikalleshi olurken; En Centilmen Teknik Direktör Ödülü'nü ise Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu elde etti.

Fenerbahçe'nin kabusu Bülent Uygun

Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'un son sezonlardaki Fenerbahçe karnesi dikkat çekici. İşte detaylar...


İsmail Kartal: Sezon sonu şampiyon olacağız

Sivasspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Önümüzde 5 maç var. Sezon sonu şampiyon olacağız. Kalan 5 maçı d...

Bucaspor'dan, olaylı Esenler Erokspor maçı sonrası açıklama: Taraflı yönetim

Bucaspor 1928, TFF 2'nci Lig Beyaz Grup lideri Esenler Erokspor ile maçında 2-1 mağlup oldu. Kulüp, hakem kararlarına yönelik eleştirilerde bulunurken, tribünden atılan bir cismin kafasın...


Beşiktaş'ın kupa maçı kamp kadrosu açıklandı! 5 eksik...

Son lig maçında sağ uyluk üst adalesinde ağrı hissederek oyundan çıkan Serkan Emrecan Terzi (İliopsoas gerilme ve ödem), sahaya dönüş ve takıma adaptasyon çalışmaları devam eden Onur Bulu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yalın stadyum konserine futbolcu gibi hazırlanıyor

Yalın, 31 Mayıs'ta kariyerinin 20'nci yılında Beşiktaş Stadyumu'nda konser verecek. Basın toplantısı yapan şarkıcı, "Teklif geldiğinde 'Deli bunlar' demiştim. Şimdi bu deliliğe ortak oldu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR